درباره دانه قهوه

قهوه بوربن چیست

قهوه بوربن

بوربن را می‌توان از مهم‌ترین قهوه‌های جهان دانست. این نوع قهوه نوعی از گونه عربیکا محسوب می‌شود. اگر نمی‌دانید که این موارد چه معنی خاصی می‌دهد، نگران نباشید، در این متن قصد داریم در مورد قهوه بوربن و کلیه اطلاعات مربوط به آن با شما عزیزان صحبت کنیم.

دانه رست شده و رست نشده بوربن در کنار هم
دانه رست شده و رست نشده بوربن در کنار هم

شناخت کلی قهوه بوربن

قهوه به طور معمول به چهار مدل مختلف دسته‌بندی می‌شود که عبارت‌اند از: ربوستا، لیبریکا، اکسلسا و همچنین عربیکا، بیشتر قهوه‌های خوشمزه جهان از نوع عربیکا هستند. رشد این نوع قهوه بسیار دشوارتر از روبوستا و گسترده آن فراتر از قهوه لیبریکا است (این قهوه بیشتر در اندونزی، فیلیپین و مالزی کشت می‌شود).

همان‌طور که گفته شد، قهوه بوربن نوعی از گونه‌های عربیکا به شمار می‌آید. این نوع قهوه را معمولاً به دلیل ویژگی‌های بسیار خاص آن پرورش می‌دهند. قهوه موسوم به بوربن طعم بی‌نظیری دارد و بسیار از افراد پس از یک بار امتحان کردن آن عاشقش می‌شوند.

تصویری از بسته‌بندی قهوه‌های بوربن
تصویری از بسته‌بندی قهوه‌های بوربن

چرا قهوه بوربن به این نام معروف شده است؟

این قهوه در زمان‌های بسیاری دور توسط مبلغان فرانسوی از کشور یمن به جزیره‌ای که امروزه بنام لارییونیون شناخته می‌شود آورده شد. در گذشته به این جزیره‌ بوربون یا بورن گفته می‌شد. جالب است بدانید که این جزیره دقیقاً در قسمت شرقی ماداگاسکار قرار دارد و به طور کلی می‌توان آن را بخشی از فرانسه دانست.

اگرچه این جزیره یکی از مناطق فرانسه محسوب می‌شود، اما مصرف قهوه پیش از تصرف این جزیره به دست فرانسویان نیز در این جزیره رواج داشت. قهوه برای پرتغالی‌هایی که پیش از فرانسوی‌ها در این جزیره حضور یافته بودند یک ماده کاملاً شناخته شده بود.

بعدها فرانسویان این جزیره را به طور کامل اشغال کردند و پس از آن نام جزیره را به نام خاندان سلطانی خود یعنی بوربن تغییر دادند. نام این جزیره شباهت بسیاری به ویسکی خاصی به اسم بوربون دارد. این ویسکی معمولاً به شکل  [BOOR] + [buhn] تلفظ می‌شود، اما قهوه بوربن به صورت [boor] + [BOHN] تلفظ می‌گردد. (اگر شما فهمیدید فرقش چیه ما هم فهمیدیم. 😅)

به هر حال اگر به دنبال انواع قهوه عربیکا هستید، می‌توانید به محصولات زیر نگاهی بیاندازید. انواع محصولات در کافی استور به صورت تازه رست توسط خود ما تهیه شده و کیفیت اولویت اول ماست. طعم آنها را بچشید و ما را از نظرات خود مطلع سازید.

تِستِردار
قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۷۵,۰۰۰
خرید قهوه برزیل تیره برشت
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه برزیل تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۲۳۰,۰۰۰
پرِمیوم
قهوه مانسون مالابار هند
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه مانسون مالابار برشت دارک – مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۲۹,۰۰۰
ناموجود
خرید قهوه آلفناس دولچه
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه آلفناس دولچه برزیل مدیومAlfenas Dulce

براساس وزن از: تومان۲۷۵,۰۰۰

بوربن بیشتر در چه مناطقی کشت می‌شود؟

کشورهایی همچون هندوراس، گواتمالا، السالوادور، پرو و دیگر کشورهای آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی از مهم‌ترین مکان‌هایی به شمار می‌آیند که قهوه موسوم به بوربن را می‌توان در آن‌ها کشت کرد. کشت این قهوه از شبه جزیره عربستان آغاز شد و در مراحل بعد حتی به اقیانوس هند نیز رسید. در واقع رسیدن این قهوه به اقیانوس هند موجب شد تا به اروپا نیز برسد.

در قرن هجدهم، برزیل یکی از برترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان قهوه در جهان محسوب می‌شد. با این حال، آنها بیشتر به تولید انواع دانه‌های عربیکا از نوع تایپیکا می‌پرداختند. سال‌ها بعد یک فرستاده برزیلی به جزیره لارییونیون فرستاده شد تا دانه‌هایی را از گونه بوربن به دست بیاورد. پس از همین انتقال، کشت بوربن در برزیل نیز به محبوبیت بالایی دست یافت.

به طور کلی گیاهان مخصوص قهوه عربیکا نسبت به شرایط محیطی خود بسیار حساس هستند، این در حالی است که گیاهان مخصوص قهوه‌های روبوستا حتی در شرایط غیربهینه محیطی نیز بازدهی بسیار خوبی دارند. دانه‌های قهوه بوربن که نوعی از مدل عربیکا محسوب می‌شوند حتی نسبت به سایر مدل‌های قهوه عربیکا دارای بازده پایین‌تری هستند.

بیشتر بدانید: فروش آنلاین قهوه در فروشگاه کافی استور.

تصویری از گیلاس‌های قرمز بوربن
تصویری از گیلاس‌های قرمز بوربن

انواع مختلف قهوه بوربن چیست؟

به طور کلی می‌توان گفت که کلاً دو نوع قهوه از مدل بوربن وجود دارد که عبارت‌اند از بوربن قرمز و بوربن زرد. پیش از انتقال بوربن به برزیل، کلیه دانه‌های بوربن از نوع قرمز بودند، اما یک جهش ژنتیکی در این کشور باعث شد تا نوع بوربن زرد نیز به وجود آید.

این موضوع در سال 1930 میلادی کشف شد، درست در زمانی که کارشناسان فهمیدند در برخی از کارخانه‌های تولید قهوه از نوع بوربن می‌تواند گیلاس‌های زرد رنگ این قهوه را نیز مشاهده کرد. به طور کلی گفته می‌شود که این جهش به دلیل ترکیب گونه زرد بوتوکاتو (مدل جهش یافته ژنتیکی تایپیکا) و همچنین گیاه بوربن به رنگ قرمز، ایجاد شده است. طعم کلی نوع زرد قهوه بوربن سیتریک است.

تصویری از دانه‌های قرمز و زرد بوربن در کنار هم
تصویری از دانه‌های قرمز و زرد بوربن در کنار هم

طعم بوربن به چه شکل است؟

مهم‌ترین ویژگی قهوه موسوم به بوربن طعم آن است. طعم این قهوه را می‌توان ترکیبی از طعم‌ کره‌ای و پرمغز دانست که دارای قوامی عالی خواهد بود. این قهوه اسیدیته بسیار کمی دارد. احتمالاً جذاب‌ترین مورد در مورد قهوه بوربن آن است که در مقایسه با سایر قهوه‌هایی که در اتیوپی کشت می‌شوند، طعم شیرین‌تری دارد.

البته این طعم شیرین به همراه طعمی شکلاتی است. اگر دانه‌های بوربن به صورت سبک برشته شوند، می‌توان طعم میوه‌هایی همچون انجیر و گیلاس را در این قهوه مشاهده کرد. به طور کلی می‌توان گفت که این قهوه طعمی بی‌نظیر دارد و می‌تواند لذت بالایی را برای حس چشایی شما به ارمغان بیاورد. خوشبختانه نوشیدن این قهوه مشکل خاصی برای افراد ایجاد نمی‌کند و می‌‌توانید آن را به راحتی مصرف کنید.

تصویری از دانه‌های رست شده بوربن
تصویری از دانه‌های رست شده بوربن

بهترین روش دم کردن قهوه بوربون چه روشی است؟

طعم قهوه موسوم به بوربن یک طعم کاملاً لطیف است، به همین دلیل معمولاً توصیه می‌شود که برای دم کردن این قهوه از روش‌هایی استفاده کنید که نت‌های قهوه را به نحو مناسبی برجسته می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از روش موسوم به pour – over و یا فرنچ پرس نهایت طعم این نوع قهوه را به دست بیاورید.

تصویری از گیلاس‌های تماماً زرد بوربن
تصویری از گیلاس‌های تماماً زرد بوربن

زیرگونه‌های مختلف بوربن

همانطور که بوربن خود یک نوع از قهوه عربیکا محسوب می‌شود، این نوع قهوه نیز دارای زیرگونه‌های مختلفی است. هر یک از این زیرگونه‌های نیز دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خود هستند و به همین دلیل آشنایی با آن‌‌ها اهمیت بالایی دارد. از جمله مهم‌ترین زیرگونه‌های بوربن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • N39
  • SL 28
  • SL 34
  • آکایا
  • کاتورا
  • جکسون
  • Moka
  • Mibirizi
  • تکیسیک (یا تکیسیک)
  • ویلا سارچی (کاستاریکا)
  • پاکاس (السالوادور)
  • پوینت بوربن یا لورینا

انواع قهوه با کیفیت بسیار بالا و در سطح پرمیوم در فروشگاه ما موجود هستند. انواع آنها با کمترین میزان عیوب (Defect) ممکن، بهترین طعم و عطر و برشته‌کاری خود مجموعه برای خرید در دسترس هستند. رضایت شما عزیزان همیشه اولویت ما بوده و هست.

تِستِردار
قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۷۵,۰۰۰
پرِمیوم
قهوه مانسون مالابار هند
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه مانسون مالابار برشت دارک – مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۲۹,۰۰۰

قهوه پرمیوم اتیوپی برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۷۵,۰۰۰
ناموجودپرِمیوم
قهوه کنیا
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه کنیاAA تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۶۵,۰۰۰

 

سوالات متداول

قیمت قهوه بوربون

می‌توان این محصول را با قیمت‌های بسیار متنوعی از 20 تا 200 دلار به ازای هر کیلوگرم در مارکت جهانی پیدا کرد. عوامل بسیار متفاوتی مانند منشاء، گرید قهوه، اندازه دانه، میزان عیوب و غیره در قیمت نهایی این محصول دخیل هستند.

قهوه بوربون آبی چیست؟

در واقع قهوه بوربون آبی به رنگ گیلاس قهوه اشاره ندارد بلکه به میکس 50-50 عربیکا-ربوستا اشاره می‌کند. برای ایجاد طعم و میزان کافئین متعادل در انواع قهوه این کار انجام می‌شود. (رنگ آبی به رنگ بسته‌بندی اشاره دارد.)

تفاوت بین بوربون زرد و قرمز

بوربون های زرد مقدار قابل توجهی فروکتوز دارند و فنجانی شیرین و آبدار (juicy) ایجاد می‌کنند. در حالی که بوربن های قرمز و صورتی مقدار قابل توجهی گلوکز دارند و بادی (body) و فنجان ابریشمی تری ایجاد می‌نمایند.

تصویری از دانه‌های رست نشده بوربن
تصویری از دانه‌های رست نشده بوربن

سخن پایانی

قهوه بوربن از جمله قهوه‌های بسیار محبوب در دسته قهوه‌های عربیکا به شمار می‌آید. طعم بسیار مناسب و دلنشین آن موجب شده است تا بسیاری از افراد نسبت به آن عشقی خالص داشته باشند. اگر شما تا کنون طعم این قهوه را نچشیده‌اید، نوبت آن رسیده است که در اسرع وقت این قهوه را خریداری کنید و از نت‌های زیبای آن نهایت لذت را ببرید. امیدواریم با مطالعه این متن اطلاعات جامعی در مورد قهوه موسوم به بوربن، مکان کشت این نوع قهوه، بهترین روش دم کردن آن و همچنین طعم بی‌نظیر آن به دست آورده باشید.

منابع: espressocoffeeguide و varieties ,coffeeaffection

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *