گونه کاتوای، قهوه ای که قطعا نوشیده اید
همانطور که میدانید قهوه در انواع متفاوت گونه مانند عربیکا و ربوستا کشت میشود. این گونهها خود دارای زیرگونههایی مانند کاتوای (Catuai) هستند. بنابراین هر یک از انواع قهوه دارای ویژگیهای منحصربهفرد خود هستند. قهوه کاتوای از پنج دهه پیش تا کنون به تولید میرسد. کشت این قهوه در کشورهای مختلفی انجام میگیرد.
اگرچه این قهوه دیگر به اندازه قبل محبوب نیست، اما به دلیل مواردی همچون بازدهی بالا، کیفیت بسیار مناسب و سودآوری عالی یکی از بهترین گزینهها برای تولیدکنندگان قهوه به شمار میآید. این قهوه توانسته است در دو سال پشت سرهم در کشور برزیل عنوان بهترین قهوه را برای خود به دست آورد. در ادامه متن با ما همراه باشید تا به شما اطلاعات بیشتر در مورد این قهوه جذاب ارائه دهیم و شما را بیشتر با آن آشنا کنیم.
فروش آنلاین قهوه در فروشگاه کافی استور.
فهرست مطالب
قهوه کاتوای در کجا به وجود آمد و چه نوع قهوهای محسوب میشود؟
اگرچه به نظر برخی از افراد تاریخچه استفاده از قهوه کاتوای به دهه چهل میلادی بر میگردد، اما باید گفت که این قهوه در سال 1972 به صورت کاملاً رسمی در کشور برزیل به جهان معرفی شد. این قهوه را میتوان یک جهش ژنتیکی بین دو جهش اصلی قهوه عربیکای زرد و همچنین mundo novo (به رنگ قرمز) دانست.
گیاه این قهوه اندازه کوچکی دارد، به همین دلیل میتوان گیاهان بسیاری را در تراکم پایینی از زمین کاشت. همین موضوع موجب میشود تا در زمان برداشت نیز بتوان با راحتی بیشتری گیلاسهای آن را چید. در واقع این موضوع یکی از برتریهای گیاه کاتوای در مقابل سایر گیاههای قهوه موجود در آمریکای جنوبی به شمار میآید.
این قهوه سالهای بعد به کشور گواتمالا انتقال یافت. امروزه بیش از بیست درصد از کل قهوه کشور گواتمالا از نوع کاتوای است. پس از گواتمالا، قهوه مذکور به کشور هندوراس منتقل شد. امروزه نصف کل قهوه عربیکای کشور هندوراس را نوع کاتوای تشکیل میدهد.
در سال 1985 همین قهوه به کشور کاستاریکا نیز راه یافت. زیرمجموعههای بسیاری از کاتوای در آمریکای جنوبی کشت میشود، اما اکثر آنان دارای نام مختص به خود نیستند و معمولاً کلیه قهوههای مذکور تحت عنوان کاتوای در بازارهای بینالمللی به فروش میرسند.
به دنبال قهوه عربیکا درجه یک و باکیفیت بالا برای تجربه بهترین طعمها میگردید؟ در زیر برخی از برترین محصولات را برای شما جهت بررسی قراردادهایم. آنها را بچشید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
تولید و برداشت قهوه کاتوای
پس از سه سال از کاشت گیاه قهوه کاتوای، گیلاسهای این گیاه برداشت میشوند. موارد مختلفی همچون کوددهی و استفاده از آهک تأثیر بسیار مهمی در رشد صحیح این گیاه دارد. در واقع با همین دو مورد میتوان میزان بازدهی کلی گیاه را کنترل کرد.
در کشور برزیل به جای استفاده از روشهای مدرن کشت، معمولاً از روشهای سنتی کاشت گیاه کاتوای استفاده میشود. کارشناسان میگویند که این امر موجب ایجاد یک طعم کاملاً خاص در قهوه خواهد شد و به همین دلیل طرفداران بسیار زیادی دارد.
در کشورهای آمریکای مرکزی نیز بسیاری از کشاورزان به خشک کردن طبیعی قهوه روی آوردهاند. البته همچنان استفاده از خشککردنهای مکانیکی و همچنین خشک کردن به کمک آفتاب نیز جزو روشهای محبوب موجود در این زمینه به شمار میآید.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که ممکن است گیاه کاتوای را درگیر خود کند، بحث زنگزدگی برگ، عفونتهای قارچی و همچنین آفات به شمار میآید. البته باید به این نکته اشاره کنیم که با استفاده از روند اصلاح نژاد این موارد در حال کاهش هستند.
کشاورزان تولیدکننده این قهوه میگویند که با استفاده از روشهای مکانیزه، بهرهگیری از روشهای مدرن آبیاری و کمک گرفتن از آفتکشها میتوان کلیه عوارض مربوط به این گیاه قهوه را از بین برد. امروزه در بعضی از مزارع واقع در کشور برزیل از چنین راهکارهایی استفاده میشود. به همین دلیل تولید قهوه کاتوای در این کشور با رشد خوبی مواجه بوده است. البته سایر کشورهای منطقه آمریکای جنوبی نیز در حال مکانیزه کردن روشهای کشت خود هستند.
قیمت قهوه روبوستا پارچمنت رو از کافی استور بخر.
پروفایل و طعم کلی کاتوای
این قهوه به دلیل وجود شرایط مختلف رشد در کشورهای متنوع میتواند دارای طعمهای مختلفی باشد. از جمله طعمهایی که با نوشیدن این قهوه میتوان به آنها دست یافت باید به طعمهایی همچون شکلات، کارامل، شکر کاراملی، عسل، بادام و ادویههای خاصی مانند جوز هندی و هیروکلو (sweetgrass) اشاره کنیم. گفته میشود که بهترین طعم این قهوه در زمانی خواهد بود که رست دانهها به صورت متوسط و یا روشن باشد.
رنگهای مختلف گیلاسهای این قهوه معمولاً تفاوتی در طعم کلی آن ایجاد نمیکنند، البته کارشناسان امر هنوز در این زمینه اطلاعات خاصی را به دست نیاوردهاند. در واقع در این زمینه مطالعات مناسبی انجام نشده است. به همین دلیل نمیتوان نظری کاملاً حرفهای را در مورد تفاوت طعم چنین دانههایی ارائه داد.
کارشناسان اشاره میکنند که کاتوای قرمز معمولاً دارای پروفایل کاملتری است و کاتوای زرد نسبت به کاتوای قرمز دارای پروفایل متفاوتی خواهد بود. مواردی همچون شرایط آبوهوایی محل رشد این محصول میتوانند بر روی پروفایل کلی محصول مؤثر باشند.
بزرگترین عرضهکنندگان این قهوه در جهان میگویند که در بازارهای بینالمللی معمولاً گیلاسهای زرد قهوه کاتوای دارای محبوبیت بیشتری هستند. اما همانطور که گفته شد تفاوت خاصی بین طعم گیلاسهای قرمز این قهوه و گیلاسهای زرد این قهوه وجود ندارد. در واقع تفاوت طعم بین این دو دانه آنقدر کم است که تنها متخصصان فوقالعاده حرفهای میتوانند در شرایط خاصی این دو را از هم تشخیص دهند.
سوالات متداول
قهوه کاتوای همراه با بوربون، تیپیکا، کاتورا و مونده نوو از زیرگونههای عربیکا به شمار میآید.
قهوه کاتوای با رست متوسط یا روشن با استفاده از کمکس یا فرنچ پرس خروجی بهتری دارد تا تلخی و شیرینی مشخص آن برجسته شود. این روشها طیف گستردهای از نتهای میوهای و چوبی را به نمایش میگذارند که درجه خاصی از هر کدام به سبک دم کردن بستگی دارد.
Catuai از Guarani multo mom به معنی “بسیار خوب” گرفته شده است. اما امروزه به نظر می رسد که سطح کیفیت آن خوب تلقی میشود نه عالی. انواع گیلاسهای زرد و قرمز وجود دارد و از آن زمان تاکنون انتخاب های زیادی در کشورهای مختلف در دسترس است.
سخن پایانی
قهوه کاتوای از جمله قهوههایی به شمار میآید که میتواند سود قالب توجهی را برای تولیدکنندگان به همراه بیاورد، البته نباید فراموش کنید که این قهوه نسبت به برخی از آفتهای خاص همچون زنگزدگی برگ قهوه چندان مقاوم نیست. این گیاه در طول رشد خود به انواع مختلفی از کودهای شیمیایی نیاز دارد و به همین دلیل محافظت و همچنین پرورش آن معمولاً نیازمند پرداخت هزینههای مختلفی است.
اسیدیته کلی این قهوه نسبت به سایر قهوههای موجود در بازار پایین است، اما طعم تلخی آن کاملاً قوی خواهد بود. همانطور که گفته شد، طعم کلی این قهوه کمی به شرایط آبوهوایی محل تولید آن نیز ارتباط دارد، البته به طور کلی تفاوت خاصی بین طعم گیلاسهای قرمز و زرد این نوع قهوه وجود نخواهد داشت. خرید این قهوه به کلیه افرادی که به دنبال امتحان کردن طعم یک قهوه جدید هستند پیشنهاد میشود. این قهوه میتواند یک گزینه عالی برای سپری کردن یک بعدازظهر کسلکننده باشد.
منبع: buahberdikari و kauaicoffee
👍👍