آموزش استفاده از ابزارهای قهوه

طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه و فرنچ پرس

make french coffee

قهوه فرانسه یکی از محبوب‌ترین انواع قهوه در میان علاقه‌مندان به نوشیدنی‌های گرم است که به‌دلیل طعم ملایم، بافت سبک و عطر دلنشین، جایگاه ویژه‌ای در برنامه روزانه بسیاری از افراد دارد. این قهوه را می‌توان با روش‌های مختلفی تهیه کرد، اما دو شیوه رایج و ساده برای آماده‌سازی آن، استفاده از دستگاه قهوه‌ساز فیلتری و فرنچ پرس است. در این مقاله قصد داریم، مراحل دقیق تهیه قهوه فرانسه با هر دو روش را به شما عزیزان آموزش دهیم تا بتوانید در خانه یا محل کار، یک فنجان قهوه حرفه‌ای و دلچسب آماده و نوش جان کنید.

قهوه فرانسه با فرنچ پرس

قهوه فرانسه با فرنچ پرس یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای تهیه یک فنجان قهوه خوش‌عطر و طعم است. در این روش به‌دلیل عدم استفاده از فیلتر کاغذی، روغن‌های طبیعی قهوه حفظ می‌شوند و نوشیدنی نهایی دارای بافت‌ قوی‌تر و پررنگ‌تری می‌شود. در ادامه مراحل تهیه این نوشیدنی کلاسیک را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله به شما عزیزان ارائه می‌دهیم تا بتوانید تجربه‌ای حرفه‌ای از قهوه‌نوشی در منزل داشته باشید.

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس

  • آب جوش
  • قهوه
  • فرنچ پرس
  • موارد اضافه برای دم‌آوری حرفه‌ای:
    • آسیاب قهوه
    • ترازو
    • تایمر
    • ترمومتر (دماسنج)
به جوش آوردن آب

مراحل درست کردن قهوه فرانسه با فرنچ پرس

برای تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس، رعایت مراحل دقیق و استفاده از مواد اولیه با کیفیت می‌تواند تفاوت چشمگیری در طعم نهایی ایجاد کند. در ادامه، مراحل اصلی تهیه این نوع قهوه با فرنچ پرس برای شما عزیزان شرح داده شده است:

مرحله اول: تهیه آب جوش

ابتدا گرم کردن آب را شروع کنید زیرا بیشترین زمان را می گیرد. اکثر قهوه آب است، بنابراین در صورت امکان، استفاده از آب تصفیه شده تمیز با محتوای مواد معدنی کم اهمیت دارد.
دمای آب 90 تا 96 درجه سانتی‌گراد برای دم کردن قهوه بهینه در نظر گرفته می شود، اما اگر دماسنج ندارید، آب را به جوش بیاورید و سپس یک دقیقه قبل از استفاده صبر کنید.
از آب جوش می توان برای گرم کردن و تمیز کردن فرنچ پرس قبل از دم کردن استفاده کرد. نمودار زیر به تخمین مدت زمان لازم برای صبر کردن پس از برداشتن کتری از اجاق کمک می کند.

water off boil

در نمودار بالا، خط قرمز نشان دهنده دمای یک کتری پر از یک لیتر آب و خط آبی یک کتری با 0.7 لیتر است.
4 دقیقه طول کشید تا کتری 0.7 لیتری به دمای ایده آل 93 درجه برسد و 8 دقیقه برای کتری یک لیتری.
به خاطر داشته باشید که این نتایج یک دستورالعمل کلی است و ممکن است نتایج متفاوتی را بر اساس ارتفاع، جنس کتری و دمای اتاق تجربه کنید. برای بهترین نتیجه – از دماسنج استفاده کنید.

اندازه گیری و آسیاب قهوه برای تهیه فرنچ پرس

مرحله دوم: قهوه را اندازه‌گیری و آسیاب کنید

از نمودار نسبت قهوه به آب در بالا برای اندازه گیری میزان قهوه برای غلظت ایده‌آل نسبت به اندازه فرنچ پرس استفاده کنید. به عنوان یادآوری، بهتر است قهوه را با ترازو اندازه گیری و دانه های کامل را درست قبل از دم کردن، آسیاب کنید.
اگر از قهوه از قبل آسیاب شده استفاده می کنید، ممکن است ساده تر باشد که ابتدا مرحله 3 را انجام دهید و سپس قهوه پیش آسیاب شده را هنگام ریختن آن در فرنچ پرس اندازه گیری کنید.
برای آسیاب کردن دانه‌های کامل قهوه برای فرنچ پرس، آسیاب را روی حالت توصیه شده توسط خود دستگاه قرار داده یا بر روی حالت متوسط-درشت تنظیم کنید.

پیش گرم کردن فرنچ پرس

مرحله سوم: فرنچ پرس را از قبل گرم کنید (به‌دلخواه)

اغلب توصیه می شود که فرنچ پرس و لیوان را گرم کنید، اما شواهد کمی وجود دارد که بر طعم قهوه شما تأثیر می گذارد. اگر فرنچ پرس شما مدتی است که استفاده نشده است، این مرحله می تواند به شستن گرد و غبار یا باقیمانده آن کمک کند.
پس از گرم شدن آب، آن را در ظرف خالی فرنچ پرس بریزید تا یک چهارم پر شود. قسمت درب را روی آن بگذارید و پیستون را تا انتها فشار دهید. آب داغ را به مدت چند ثانیه داخل آن بچرخانید تا ذرات قهوه قدیمی از بین برود سپس آن را دور بریزید.

ریختن آب جوش بر روی قهوه

مرحله چهارم: ریختن آب جوش بر روی قهوه

تایمر، ترازو (یا پیمانه اندازه گیری) و قاشق همزن خود را آماده کنید. قهوه آسیاب شده را در ته لیوان بریزید و آن را به آرامی به جلو و عقب تکان دهید تا صاف شود.

لیوان را روی یک ترازو قرار دهید و آن را صفر کنید. آب داغ را در ظرف بریزید تا زمانی که ترازو مقدار ذکر شده در نمودار نسبت قهوه به آب در بالا را نشان دهد. در حالی که سعی می کنید تمام قهوه خیس شود، ریختن باید نسبتاً سریع باشد.

اگر ترازو در دسترس نیست، مقدار آب گرم ذکر شده در نمودار نسبت قهوه به آب در بالا را در یک پیمانه اندازه گیری بریزید و سپس از ظرف اندازه گیری داخل فرنچ بریزید.

هم زدن و خیساندن پودر قهوه در فرنچ پرس

مرحله پنجم: هم زدن و خیساندن

قهوه و آب را به آرامی برای چند ثانیه هم بزنید تا مطمئن شوید که تمام قهوه خیس شده است. برای کمک به حفظ درجه حرارت در حین دم کردن قهوه، قسمت بالایی را روی لیوان قرار دهید “در حالی که پیستون کاملا بالا است”.
تایمر را روی 3:30 تنظیم کنید و بگذارید قهوه به آرامی دم بکشد.

برداشتن تفاله های قهوه از سطح رویی

مرحله ششم: حذف تفاله‌های روی قهوه (به‌دلخواه)

پس از خاموش شدن تایمر، قسمت بالایی را از لیوان جدا کنید. باید یک لایه پوسته مانند از تفاله قهوه روی سطح وجود داشته باشد که هنگام خیساندن قهوه تشکیل شده است.
طعم و بافت نهایی قهوه بسته به نحوه برخورد با پوسته قابل تغییر است.
• برای نتیجه نهایی غلیظ، از قاشق استفاده کنید تا پوسته را به آرامی بشکنید و برای مدت کوتاهی آن را هم بزنید. این کار باعث می شود بیشتر قهوه به ته لیوان بریزد.
• برای یک نتیجه نهایی سبک، از قاشق استفاده کنید تا پوسته را جدا کرده و دور بریزید. تا زمانی که تمام تفاله های قهوه شناور را دور بریزید.

فشردن اهرم فرنچ پرس و ریختن در لیوان

مرحله هفتم: نوش جان کنید!

قسمت درب دارای اهرم را روی فرنچ قرار داده و به آرامی پیستون را تا انتها فشار دهید. وقتی پیستون به ته رسید، قهوه دم کرده را به آرامی از فرنچ پرس داخل لیوان بریزید و لذت ببرید.

یک فنجان قهوه فرانسه

نکات مهم درباره طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس

• اگر فشار دادن فیلتر و اهرم به پایین سخت است، به این معنی است که آسیاب خیلی ریز است. اگر ساده باشد و حداقل مقاومت وجود داشته باشد، خیلی درشت است.
• بلافاصله بعد از دم کشیدن آن را سرو کنید زیرا آب جوش به خارج کردن طعم تلخ قهوه شما ادامه می دهد. اگر نمی خواهید آن را یکجا بنوشید، آن را در ظرف دیگری بریزید.
• مطمئن شوید که فرنچ پرس خود را به طور کامل و اغلب تمیز می کنید زیرا تفاله های قهوه قدیمی که در فیلترها گیر کرده اند به قهوه تازه شما رحم نمی کنند. اکثر می‌توانید فیلترها را برای تمیز کردن جدا کنید.
• اگر نتیجه شما را خوشحال نکرد، با همه متغیرها بازی کنید! تهیه قهوه باید سرگرم کننده و تجربی باشد. بهترین فنجان قهوه آن است که شما دوست دارید. من شما را تشویق می کنم آن را پیدا کنید. 😉

مواد و وسایل مورد نیاز برای تهیه قهوه فرانسه با دستگاه

  • آب
  • دستگاه قهوه ساز برقی
  • فیلتر کاغذی یا فیلتر پلاستیکی دستگاه
  • پودر قهوه با درجه آسیاب متوسط و ترجیحا رست یا برشتگی متوسط

طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه

در این بخش قصد داریم شما را با طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه قهوه ساز برقی آشنا کنیم. البته شما خیلی به زحمت نخواهید افتاد چون عمده کار بر دوش دستگاه است و تنها نیاز است تا با طرز کار دستگاه قهوه ساز آشنا باشید. یکی از دلایل استفاده افراد پر مشغله از این دستگاه، همین سادگی کارکرد آن است. برای شروع باید ابتدا تغذیه دستگاه را به آن برسانید (آب+قهوه)، به این ترتیب که:

مرحله اول: آب را درون مخزن بریزید.

مرحله دوم: پودر قهوه را در فیلتر بریزید.

مرحله سوم: دستگاه را روشن کنید تا قهوه تان آماده شده و در قوری سرازیر شود.

مرحله چهارم: می توانید از نوشیدنی تان لذت ببرید.

طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه

نکات تهیه قهوه فرانسه با دستگاه:

در ادامه نکات تهیه قهوه فرانسه با دستگاه قهوه ساز را برایتان آماده کرده‌ایم تا با رعایت این نکته‌های مهم بتوانید قهوه بهتری نوش جان کنید پس با ما همراه باشید:

مقدار پودر قهوه

پودر قهوه بادرجه آسیاب متوسط، به ازای ۳۰۰ میلی لیتر (یا ۳۰۰ گرم) آب، حدود ۲۰ گرم پودر قهوه بریزید، تقریبا دو قاشق غذاخوری سرپر، اما این یک واحد است، بیشتر سلیقه شما مهم است که می‌خواهید قهوه را غلیظ و سنگین میل کنید یا برعکس، پس با توجه به سلیقه‌تان آنقدر تست کنید تا به نسبت مورد پسندتان برسید.

استفاده از فیلترهای کاغذی در دستگاه قهوه ساز

دستگاه های قهوه ساز معمولا فیلتر پلاستیکی توری مانند، داخل خود دارند اما می‌توانید از فیلترهای کاغذی نیز استفاده کنید.
مزایای فیلتر کاغذی: سهولت استفاده از آن و سرعت عمل در تهیه قهوه است در ضمن فیلترهای کاغذی یک بار مصرف‌اند و پس از استفاده، آن را دور می‌اندازید اما در مقابل، فیلترهای پلاستیکی بعد از چند بار استفاده زرد می‌شوند و باید مرتب شستشو شوند. نکته مهم‌تر این‌که فیلتر کاغذی از افزایش کلسترول جلوگیری می‌کند. اما!

فیلترهای کاغذی ممکن است به دلیل طعم و بوی کاغذی آن مورد پسند همه نباشد، اما راه حل این مشکل چیست؟

دکمه دستگاه قهوه ساز را زده اما قوری را در زیر دستگاه نگذارید تا آب بر روی فیلتر بریزد. این عمل طعم کاغذی آن را از بین می‌برد و در پایان آب جمع شده در قوری را بیرون بریزید، در ضمن این‌کار باعث گرم شدن قوری‌تان نیز می‌شود. فیلتر کاغذی در کمکس نیز این مشکل را دارد.

زمانی‌که قهوه به‌صورت کامل در قوری ریخته شد دیگر کار تمام است می‌توانید نوش جان کنید.

ویدئوی طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه

سخن پایانی

در نهایت، چه از دستگاه قهوه‌ساز استفاده کنید و چه از فرنچ پرس، تهیه قهوه فرانسه فرآیندی ساده اما لذت‌بخش است که با رعایت نکات کوچک می‌توانید بهترین کیفیت طعم و عطر را تجربه کنید. انتخاب روش مناسب بسته به امکانات و سلیقه شخصی شماست؛ اما در هر صورت، قهوه فرانسه تازه‌دم شده، لحظاتی خوشایند و آرامش‌بخش را برایتان به ارمغان خواهد آورد.

سوالات متداول

دستگاه قهوه ساز خانگی، فیلتری، اتوماتیک یا برقی چیست؟

این دستگاه قهوه سازی‌ست که یک سبد برای قهوه و مخزن آب و آبریزی برای ریختن آب روی قهوه دارد. طرز استفاده از دستگاه قهوه ساز برقی بسیار ساده بوده و هر شخصی در زمان کوتاه می تواند کار کردن با آن را یاد بگیرد.

من دستگاه قهوه ساز فلورا، دلونگی، فیلیپس، بوش، ویداس، سانی، بیشل دارم این آموزش یاد میده؟

ساز و کار دستگاه قهوه ساز برندهای مختلف به یک شکل می‌باشد، فقط نوع طراحی متفاوت هست. با کمی دقت کاملا ساده می‌توانید تهیه با هر برند دستگاه را یاد بگیرید.
بنابراین یادگیری طرز استفاده از قهوه ساز فارغ از اینکه چه برندی باشد، تقریبا یکسان بوده و مشکلی در رابطه با آن نخواهید داشت

دستگاه قهوه ساز چگونه کار میکند؟

آب را گرم کرده و روی قهوه شما میریزد، به همین سادگی! (البته نکاتی هم در این بین وجود دارد). کاری که خودتان هم می توانید انجام دهید، فقط قهوه ساز آن را اتوماتیک انجام می دهد.

طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه دلونگی؟

برای تهیه قهوه فرانسه با دستگاه دلونگی، همانند سلیر برندها کافیست مخزن آب را پر کنید، فیلتر و قهوه آسیاب متوسط را در جای خود قرار دهید، دستگاه را روشن کنید تا آب داغ از روی قهوه عبور کرده و نوشیدنی خوش‌عطر در قوری دستگاه جمع شود.

منابع: thecookingworld، handground، perfectdailygrind

4.1/5 - (21 امتیاز)

42 دیدگاه در “طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه و فرنچ پرس

  1. Minoo گفت:

    جمله بندیتون داغونه

  2. زهرا غلامی گفت:

    سلام روز بخیر
    من چند بار ازتون خرید کردم
    هم قهوه با کیفیت دارین هم آموزش عالی👏👏👏

  3. حسن گفت:

    سلام می گویند خوردن قهوه فرنج پرس باعث افزایش سطح کلسترول خون می شود بعدش کسی که به اسپرسو عادت دارد اشکالی ندارد مصرف کند ایا سطح کافیین فرنج پرس بیشتر هست یا اسپرسو

    1. کافی دان گفت:

      علت این گفته در غوطه وری قهوه در آب بدون فیلتر زیاد است و به جهت همراه شدن چربیها از دان به نوشیدنی می باشد که در قهوه هایی که با فیلتر کاغذی آماده می شود کمتر می شود.

  4. معصومه رضائی گفت:

    سلام. وقت بخیر. برای قهوه‌ی فرانسه با دستگاه فرنچ پرس. اگر بخوام قهوه‌م شیرین باشه کی باید شکر اضافه کنم؟ موقعی که دارم قهوه رو درست می‌کنم یا بعد از تهیه قهوه موقعی که توی فنجان ربختم؟

    1. کافی دان گفت:

      هرگونه ناخلصی در آب روی عصاره گیری میتونه تاثیر منفی بگذاره پس بهتره بعد از صاف کردن شکر اضافه کنید.

  5. امیر گفت:

    سلام من قهوه فرانسه رو با فرنچ پرس درست میکنم اما نکته ای که وجود داره این هست که قهوه من بعد از دم آوری و در زمان سرو رنگ کدری دارد اما قهوه فرانسه ای که در کافی شاپ ها سفارش میدم، بسیار شفاف است.
    علت کدری قهوه من چی میتونه باشه؟؟ ممنونم.

    1. کافی دان گفت:

      میزان درشتی پودر آسیاب شده و نوع قهوه اگر بادی بالایی داشته باشه و همینطور رست تاثیر گذاره.

  6. کوروش گفت:

    سلام.وقتتون بخیر..یک سوال داشتم.آیا راهی هم وجود داره که روی قهوه فرانسه با فرنچ پرس ،کف و کرما جمع بشه یا نه؟

    1. کافی دان گفت:

      کرما تحت فشار ایجاد میشه و نیاز به اسپسوساز هست

  7. امیرحسین گفت:

    چه ترکیبی برای قهوه فرانسه خوبه؟؟؟
    که هم طعم و عطر خوبی داشته باشه هم روزتو بسازه

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      بستگی به ذائقتون داره، اما بهتره که قهوه های عربیکایی باشه. مثل قهوه اتیوپی، قهوه نیکاراگوئه

  8. ن . هاشمی گفت:

    با سلام و خسته نباشید
    بسیار ممنون از سایت خوبتون
    من با پودر آسیاب شده متوسط با دستگاه فرنچ پرس قهوه فرانسه درست کردم و طبق گفته شما ۴ دقیقه هم ماند اما
    مزه خوبی نداشت انگار دم نکشیده بود . ضمنا از زمان آسیاب قهوه هم یکسال میگذره و طعم و بو ی آن تقریبا از بین رفته
    به نظر شما بی مزه بودن قهوه به خاطر کهنه بودن قهوه هست یا به خاطر اینکه با درجه متوسط آسیاب شده ؟

    1. کافی استور گفت:

      سلام ممنون از لطف شما
      هر دو موضویی که فرمودید صدق میکنه و تاثیر چشم گیری داره. حتما یکبار آسیاب درست و قهوه تازه رو تست بفرمایید

  9. سروش گفت:

    سلام من متوجه یک‌موضوع نشدم هر ۱۲۰ م.ل چند قاشف مربا خوری پودر قهوه نیاز داره؟ نوشتید هر ۱۲۰م.ل یک قاشق بعنی نر غنحان دو‌قاشق مربا خوری ؟
    سپاس

    1. کافی استور گفت:

      سلام، ممنون از کامنتتون

      یک قاشق غذاخوری یا دو قاشق مربا خوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *