ابزار های تهیه قهوه

دله قهوه جوش عربی را بشناسید

دله الدله قهوه جوزش عربی

حتما کمی تعحب کرده اید! دله!!! دله دیگر چیست؟ این اسم احتمالا برای تان نا آشناست اما نام ابزاری خاص برای تهیه قهوه عربی است. از Dallah یا قهوه جوش عربی در ایران به ندرت استفاده می‌شود یکی از دلایل آن می‌تواند مصرف قهوه ترک که با ایبریک تهیه می‌شود به جای قهوه عربی که با دله تهیه می‌شود، باشد.

قسمت های مختلف دله:

همانطور که در تصاویر مشاهده می‌کنید معمولا این قهوه جوش عربی دارای کفی نسبتا پهن نسبت به بالای آن است قدی بلند دارد و یک دسته برای جابجایی دله به شما کمک می‌کند. معمولا درب دله با بخشی لولا مانند روی بنده وصل می‌شود.

ظاهر دله
کمی هم پیازی شکل!

قسمت خروجی نوشیدنی، طراحی جالبی دارد، شبیه منقاری هلالی شکل. دله در بالا حالت مخروطی شکل به خود می‌گیرد و بر خلاف ایبریک ها، دله ها دارای درب در قسمت بالایی خود هستند. دله نیز مانند دیگر ابزارهای تهیه قهوه در طرح‌ها و اندازه‌های مختلف در دسترس هستند.
بر روی دله ها معمولا حکاکی های مختفلی انجام می‌شود از جمله:

حکاکی گل و گیاه بر روی دله
حکاکی گل و گیاه بر روی دله

هم چنین

دله چیست
طرح های هندسی یا صحنه های عاشقانه از اشعار عربی یا …

عرب ها از دله در مراسم های رسمی، غیر رسمی و جشن ها استفاده می‌کنند و به گونه ای سنت و یک نماد فرهنگی برای شان محسوب می‌شود. در اهواز و خوزستان و قسمت های عرب زبان ایران نیز، این ابزار جایگاه خود را حفظ کرده است.
این سنت در شبه جزیره عربی و مناطق بادیه نشین نیز مرسوم بوده است که تهیه و سرو این قهوه با دله و نوشیدن آن یکی از نشانه های مهمان نوازی و تشریفات محسوب می‌شد.

جنس بدنه دله یا الدله:

دله ها معمولا به رنگ طلایی و از جنس مس، برنج، فولاد یا نقره هستند اما گاهی جنس بدنه آن‌ها از طلا است که برای مراسم و جشن‌های خاص توسط خانواده‌های سلطنتی و اشراف استفاده می‌شود. نقش دله در پول برخی کشورهای عربی به عنوان نماد و سنت نمایان شده است.

دله از جنس طلا
اگر طلا باشد معمولا ۲۴ عیار!!!

قهوه نهایی دله:

فنجان قهوه عربی
خسته نباشید! بفرمایید

قهوه نهایی این ابزار، به رنگ سیاه و مزه آن به تلخی می‌زند که سال‌هاست عاشقان خود را دارد. تا اینجا با این ابزار آشنا شدید، حالا می‌توانید در این مطلب، نحوه تهیه قهوه عربی با دله را آموزش ببینید.

با اروپرس چگونه قهوه تهیه کنیم؟
بیشتر بدانید

نکته:

عده ای از شیر داغ کن برای تهیه قهوه ترک و بعضی نیز از ایبریک به جای دله استفاده می‌کنند که این کار چندان جالب نیست به این دلیل که این عمل، تاثیرات منفی در طعم نهایی نوشیدنی می‌گذارد

نوشته های مشابه

guest
4 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
مصطفی
مصطفی
6 months قبل

باسلام و عرض ادب
در ابتدای متن نوشته شده از دله در ایران به ندرت استفاده میشود .
میخواستم خدمتتون عرض کنم از دله در مناطق عرب نشین یعنی خوزستان به شدت استفاده میشود . و سنت عربهای خوزستان است که با اداب و دستورات خودش پخت و تهیه و سرو میشود .
پیروز باشید

مرتضی
مرتضی
8 months قبل

سلام
ممنون از سایت فوق‌العاده‌ای که دارید

محمد
محمد
1 سال قبل

سلام ممنون به خاطر سایت خوبتون میخواستم بدونم لاین قهوه دقیقا یعنی چه و کدام لاین با کیفیت تره به کدام مرحله مربوط میشه

کافی استور
کافی استور
Admin
پاسخ به  محمد
1 سال قبل

سلام
لاین قهوه یجورایی به کیفیت اون بستگی داره. مثلا قهوه پرو که داخل سایت ما به فروش میره اسپشیالیتی هست.
اسپشیالیتی
ناینتی پلاس
کامرشیال
و ….