اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود. ما در زیر نحوه دم كردن قهوه با موکاپات را به شما آموزش میدهیم.
برای تهیه اسپرسو میتوانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید. البته پیش از هر چیز بهتر است با طرز استفاده از موکاپات کاملا آشنا باشید. البته با توجه به تعریف اسپرسو، این نکته را متذکر شویم که فقط نوشیدنی نهایی اسپرسوساز را میتوانید اسپرسو بنامید. برای تهیه اسپرسو با دستگاه به این لینک مراجعه کنید. با این وجود بهتر است پیش از آشنایی با طرز تهیه قهوه اسپرسو روی گاز با مواد مورد نیاز جهت این کار بیشتر آشنا شوید.
موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات:
رعایت تمامی موارد ذکر شده در زیر برای درست كردن قهوه با موكاپات الزامی هستند
- حرارت
- آب سرد
- موکا اکسپرس
- پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه برشته شده مناسب تهیه قهوه با موکاپات
نکاتی که در بالا گفته شد از اصلی ترین مراحل طرز تهیه قهوه روی گاز است. البته در انتهای محتوا فیلم درست كردن قهوه روي گاز را نیز برای شما عزیزان قرار داده ایم.
طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:

پیش از شروع این آموزش بهتر است بدانید که نحوه درست كردن قهوه با موکاپات نکات ریز و درشتی دارد که تنها در صورت رعایت تمامی آن ها موفق به تهیه قهوه ای خوش طعم خواهید شد. بنابراین برای درست كردن قهوه با موكاپات مراحلی که در ادامه ذکر می کنیم را با دقت انجام دهید.
ابتدا آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست)
پس از صاف کردن پودر قهوه، مرحله بعد جهت درست كردن قهوه با موكاپات این است که قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.
حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه عطر و صدای آن می شوید.
پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنیتان را شیرین میل کنید، میتوانید از شکر یا … به همراه قهوهتان استفاده کنید.
برای درک بهتر فرایند طرز تهیه اسپرسو با موکاپات، توصیه می کنیم حتما ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.
اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.
روش دوم برای تهیه قهوه با موکاپات:
روش دوم طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات اینگونه است که می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.
در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات معمولا در این روش که طرز تهیه اسپرسو را به شیوه ای دیگر بیان می کند، برطرف می شود.
نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:
- قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
- اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
- اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.
طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات:
- اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسوساز و اسپرسوی کافه ها است.
- تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
- نوشیدنیای خیلی تلخ (البته درک سطح تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
- ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.
شستشو موکاپات:
پس از یادگیری طرز استفاده از قهوه جوش موکا و تهیه قهوه دلخواه خود نوبت به شستشو موکاپات می رسد. علیرغم ساده به نظر رسیدن این کار، نکاتی وجود دارد که باید به آن ها نیز توجه کنید. نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید (البته نه همیشه).
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.
میزان کافئین قهوه اسپرسو:
احتمالا به این فکر افتاده اید که نوشیدنی اسپرسو بیشترین کافئین را دارد. درست است. البته به شرطها و شروطها! پیشنهاد میکنیم حتما به مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد مراجعه کنید.
در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات و همچنین طرز تهیه قهوه اسپرسو روی گاز را به ساده ترین و البته کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوان بهترین قهوه را با موکاپات در خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.
مجددا متذکر می شویم که بهتر است برای درست کردن قهوه اسپرسو با موکا پیش از هر چیز نحوه استفاده از موکاپات را فرا بگیرید. در ادامه ویدیویی جهت درک بهتر این موضوع(نحوه درست كردن قهوه با موکاپات) برای شما قرار داده شده است که با مشاهده آن تمامی ابهاماتتان در این رابطه برطرف خواهد شد.
ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات:
منابع: bluebottlecoffee، wikipedia
سلام وقت بخیر من موکاکرم گرفتم ولی خب بعد از همین مراحلی که گفتین .. قهوه نمیاد تو مخزن مشکل از کجاست؟
درود. اگر آسیاب خیلی ریز نیست واشرش ممکنه باشه
سلام من موکاپات ۶ کاپ دارم همشو خودم میخورم 😂
اشکالی که نداره؟
سلام.من موکاپات ۶کاپ خریدم.برای دبل اسپرسو،چقدر باید قهوه درون سبد بریزم؟
شش کاپ برای ۶ نفر مناسبه چون برای عصاره گیری صحیح سبد موکاپات باید پر باشه.
درود و سپاس از تیم حرفهای کافی استور
پیش از پرسش چند نکته رو بنا به تجربه در مورد تهیه قهوه (اسپرسو) توسط موکاپات مینویسم.
محفظه پایین با آبجوش پر بشه. بسکت رو بدون فشردن (تمپ کردن) بدون فضای خالی و سرصاف پر کنیم. بهتره از آخرین قطراتِ [همراه با بخار] خروجی از نازل، صرفنظر بشه. اسیدیته خروجی رو بالا میبره.
حالا در مرحلۀ ۱/۳ میانی، بمنظور افزایش فشارِ (اتمسفر) بخار بهتره برای چند لحظه حرارت رو بالا ببریم یا نه؟
افزایش دمای زیاد باعث سوختن قهوه میشه و لی در خصوص سایر موارد کاملا درسته با این روش بهترین نوشیدنی رو از موکاپات خواهید گرفت.(البته بدون مقایسه با اسپرسوی دستگاه)
هرچند موکاپات هم قهوۀ صاف و خوشمزهای به دست میده، اما بازم “بدون مقایسه با اسپرسوی دستگاه”. دقیقن
وقتی اینجا حداکثر ۱۰% فشارِ لازم مهیا میشه. تصور اینکه دستگاه از تک تک سلولهای قهوه میتونه عصارهگیری کنه…:)
مرسی از پاسختون
شاد باشین✋
خیلی ممنون از اطلاعات مفیدتون
سلام. من بعداز اینکه قهوه رو میریزیم داخل سبد اونو فشرده میکنم این کار در طعم قهوه تاثیر داره ؟
سلام. نوشیدنی نهایی تلختر میشه
ازت میخوام این کار رو اصلا انجام ندی فشردن قهوه باعث نامنظم شدن راندمان بخار میشه و احتمال سوختن قهوه رو بالا میبره.یعنی حدود سی درصد قهوه رو ناخواسته میسوزونی.که باعث میشهدبعد از مصرف این نوع قهوه تپش قلب بگیری خلاصه عزیزم فقط قهوه رو فقط بریز و روش رو صاف کن درشو ببند