آموزش استفاده از ابزارهای قهوه

طرز تهیه قهوه با موکاپات

تهیه قهوه با موکاپات

موکاپات محبوب ترین دم ابزار قهوه در سراسر آمریکا جنوبی است که برای دم کردن قهوه نزدیک به اسپرسو از آن استفاده می‌شود. اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود. ما در زیر نحوه دم كردن قهوه با موکاپات را به شما آموزش میدهیم.

برای تهیه اسپرسو می‌توانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید. البته پیش از هر چیز بهتر است با طرز استفاده از موکاپات کاملا آشنا باشید. البته با توجه به تعریف اسپرسو، این نکته را متذکر شویم که فقط نوشیدنی نهایی اسپرسوساز را می‌توانید اسپرسو بنامید. برای تهیه اسپرسو با دستگاه به این لینک مراجعه کنید. با این وجود بهتر است پیش از آشنایی با طرز تهیه قهوه اسپرسو روی گاز با موارد مورد نیاز جهت این کار بیشتر آشنا شوید.

حجم یک شات اسپرسو
سینگل شات اسپرسو

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات:

رعایت تمامی موارد ذکر شده در زیر برای درست كردن قهوه با موكاپات الزامی هستند

  1. حرارت
  2. آب سرد
  3. موکا اکسپرس
  4. پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه برشته شده مناسب تهیه قهوه با موکاپات

نکاتی که در بالا گفته شد از اصلی ترین مراحل طرز تهیه قهوه روی گاز است. البته در انتهای محتوا فیلم درست كردن قهوه روي گاز را نیز برای شما عزیزان قرار داده ایم.

طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:

موکاپات یا موکا اکسپرس
شمای کلی از طرز تهیه قهوه با موکاپات یا موکا اکسپرس (برای مشاهده تصویر در حالت متحرک، بر روی آن کلیک کنید)

پیش از شروع این آموزش بهتر است بدانید که نحوه درست كردن قهوه با موکاپات نکات ریز و درشتی دارد که تنها در صورت رعایت تمامی آن ها موفق به تهیه قهوه ای خوش طعم خواهید شد. بنابراین برای درست كردن قهوه با موكاپات مراحلی که در ادامه ذکر می کنیم را با دقت انجام دهید.

ابتدا آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست).

سطح پودر قهوه را صاف کنید
سطح اسپرسو را صاف کنید

پس از صاف کردن پودر قهوه، مرحله بعد جهت درست كردن قهوه با موكاپات این است که قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

موکاپات را روی شعله قرار دهید
دقت داشته باشید که حتما از شعله ملایم استفاده کنید

حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که قهوه از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه عطر و صدای آن می شوید.

خروج اسپرسو از قوری موکاپات
خروج قهوه از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنی‌تان را شیرین میل کنید، می‌توانید از شکر یا … به همراه قهوه‌تان استفاده کنید.

Making Brewing coffee with Moka Pot
یک شات قهوه با موکاپات! نوش جان!

برای درک بهتر فرایند طرز تهیه اسپرسو با موکاپات، توصیه می کنیم حتما ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.

طرز تهیه قهوه با دستگاه قهوه ساز
ببینم!

اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.

روش دوم برای تهیه قهوه با موکاپات:

روش دوم طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات اینگونه است که می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.

در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات معمولا در این روش که طرز تهیه اسپرسو را به شیوه ای دیگر بیان می کند، برطرف می شود.

نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:

  • قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
  • اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
  • اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.

 

تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس
ببینم!

طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات:

  • اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسوساز و اسپرسوی کافه ها است.
  • تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
  • نوشیدنی‌ای خیلی تلخ (البته درک سطح تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
  • ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.

شستشو موکاپات:

پس از یادگیری طرز استفاده از قهوه جوش موکا و تهیه قهوه دلخواه خود نوبت به شستشو موکاپات می رسد. علیرغم ساده به نظر رسیدن این کار، نکاتی وجود دارد که باید به آن ها نیز توجه کنید. نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید (البته نه همیشه).
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.

میزان کافئین قهوه اسپرسو:

احتمالا به این فکر افتاده اید که نوشیدنی اسپرسو بیشترین کافئین را دارد. درست است. البته به شرطها و شروطها! پیشنهاد میکنیم حتما به مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد مراجعه کنید.

در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات و همچنین طرز تهیه قهوه اسپرسو روی گاز را به ساده ترین و البته کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوان بهترین قهوه را با موکاپات داخل خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.

مجددا متذکر می شویم که بهتر است برای درست کردن قهوه اسپرسو با موکا پیش از هر چیز نحوه استفاده از موکاپات را فرا بگیرید. در ادامه ویدیویی جهت درک بهتر این موضوع(نحوه درست كردن قهوه با موکاپات) برای شما قرار داده شده است که با مشاهده آن تمامی ابهاماتتان در این رابطه برطرف خواهد شد.

ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات:

منابع: bluebottlecoffee، wikipedia

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
4/5 - (71 امتیاز)

125 دیدگاه در “طرز تهیه قهوه با موکاپات

  1. سارا گفت:

    سلام خسته نباشید
    من هر کاری میکنم نمیتونم بدون پخش شدن اسپرسو رو گاز این کارو تموم کنم

    1. علیرضا گفت:

      هم دردیم اشکالی نداره 🤭

  2. amin گفت:

    از مخزن قهوش چندبار میشه استفاده کرد ؟
    ممنون از سایتتون

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      منظورتون از جند بار چیه؟ تا هرموقع که بخواهید میتونید استفاده کنید. مگر این که خراب بشه

  3. نادیا گفت:

    سلام
    من همه کاراهایی که گفتین رو انجام دادم
    اما وقتی قهوه میاد بالا چند دقیقه که میگذره میریزه از موکاپات بیرون و همه گاز رو کثیف میکنه اشکال کارم کجاست؟ از موکاپات سه کاپ سالوادور استفاده میکنم.

    1. علی گفت:

      شعله گاز باید کاملا ملایم باشه و قهوه جوشو از روی شعله مستقیم با فاصله نگه دارین که فقط حرارت ملایم بهش بخوره بعدش کم کم فاصله قهوه جوشو با شعله کم کنین تا قهوه آروم بیاد بیرون

    2. بهروز گفت:

      ایراد کارتون اینه که مخزن آب رو پر میکنید . باید تا جایی که سوپاپ اطمینان داره آب بریزید و طوری که آب مخزن به محل پودر قهوه نفوذ نکنه .

  4. D0N گفت:

    درود؛ قصد خرید یه دونه موکا اکسپرس بیالتی تک کاپ دارم اگه امکان داره یه سایت معتبر معرفی کنید که جنسش اصل باشه بتونم با اطمینان بخرم ممنون

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      تقریبا همه موکاپات های داخل ایران های کپی هستن اصلی وجود نداره

  5. Hssan گفت:

    سللام.ممنون از توضیحات جامع وکامل دوستان عزیز پس از تهیه قهوه با موکا برای اینکه بتوانیم خامه قهوه ( کرما )داشته باشیم.پس از اینکه قهوه آماده شد از روی شعله برداشته وبعد از سی ثانیه داخل یک ظرف شیشه ای که درب
    دارباشد بریزید مانند شیشه نوشابه( حتما بایدد شیشه ای باشد ) درب آنرا حتماً محکم ببندیدو حدود ۵ثانیه نه بیشتر تا قهوه سرد نشود با قدرت تکان دهیدوداخل فنجان ریخته ومیل نماید یک قهوه خواهید داشت با کرمای عالی…همانند یک دستگاه اسپرسو ساز برقی…..نوش جان همگی

  6. Bialetti گفت:

    سلام من موکاپاتم یه مدته یه جوری شده قهوه رو درست بالا نمیده قهوه رو میپاشه قطره قطره به اطراف طوری که اگه درشو نبندم قهوه همه جا میریزه جز مخزن قهوه و این قهوه ای که میده کاملا مزش ترشه و واضعه که سوخته به نظرتون چکار باید بکنم که درست بشه واشر هم کاملا سالم هست و موکاپات هم کاملا تمیز درجه آسیاب قهوه هم کمی درشت تر هست یعنی دقیق همونطور که باید باشه

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      اگر قهوه تون کمی ترش هست ممکنه بحخاطر نوع قهوه تون باشه نه لزوما بخاطر سوخته بودن! روشی که اب رو اول جوش میاریم و بعد درب رو میبندیم رو تست کنید. و قهوه رو هم اصلا در سبد فشرده نکنید

      1. Bialetti گفت:

        قهوه رو اصلا فشرده نمیکنم و فقط با یه وسیله صاف سطحش رو صاف میکنم در ضمن همیشه عادت داشتم و دارم آب رو اول جوش میکنم بعد میریزم داخل مخزن دقیق همین روشی که گفتید ولی در کل هنوز نفهمیدم مشکلش چیه کل موکاپات رو ریختم به هم تمیزش کردم حتی اون فیلتری که پودر قهوه رو روش میریزیم در اوردم تمیز کردم ولی بازم قهوه رو قطره قطره به اطراف میپاشه و به شدت داغ میشه موکاپات کاملا آب به جوش میاد ولی قهوه درستی بالا نمیاد.

        1. کافی استور گفت:

          فقط میمونه کنترل شعله و میزان آسیاب شدن قهوه

  7. رضا گفت:

    باسلام.ممنون که اینقدر به سوالات همه توجه کرده و جواب میدین
    یه دستور اینه که اب سرد بذاریم و قسمت بالا رو ببندیم و بذاریم جوش بیاد
    یه دستور اینه قسمت پایینو اب سرد کنیم و بذاریم قبل جوش اومدن قسمت بالا رو ببندیم و…
    حالا نمیشه تو قسمت پایین آبجوش مثلا از سماور بریزیم و بعد کامل ببندیم و بذاریم رو گاز؟متشکر

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      ممنون نظر لطف شماست
      بله میتونید اب از سماور بریزید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *