انواع روش های سرو و تهیه قهوه, نوشیدنی های قهوه

طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش

تهیه قهوه با موکاپات

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود

.برای تهیه اسپرسو می‌توانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید. البته با توجه به تعریف اسپرسو، این نکته را متذکر شویم که فقط نوشیدنی نهایی اسپرسوساز را می‌توانید اسپرسو بنامید.  برای تهیه اسپرسو با دستگاه به  به این لینک مراجعه کنید.

حجم یک شات اسپرسو
سینگل شات اسپرسو

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات:

  1. حرارت
  2. آب سرد
  3. موکا اکسپرس
  4. پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه برشته شده مناسب تهیه قهوه با موکاپات

طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:

موکاپات یا موکا اکسپرس
شمای کلی از طرز تهیه قهوه با موکاپات یا موکا اکسپرس (برای مشاهده تصویر در حالت متحرک، بر روی آن کلیک کنید)

آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست)

سطح اسپرسو را صاف کنید
سطح اسپرسو را صاف کنید

پس از صاف کردن پودر قهوه، قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

موکاپات را روی شعله قرار دهید
دقت داشته باشید که حتما از شعله ملایم استفاده کنید

حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه عطر و صدای آن می شوید.

خروج اسپرسو از قوری موکاپات
خروج اسپرسو از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنی‌تان را شیرین میل کنید، می‌توانید از شکر یا … به همراه قهوه‌تان استفاده کنید.

تهیه قهوه با موکاپات
یک شات قهوه با موکاپات! نوش جان!

برای درک بهتر، توصیه می کنیم ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.

انواع ماکیاتو و طرز تهیه آنها
بیشتر بدانید

اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.

روش دوم برای تهیه قهوه با موکاپات:

می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.

در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات معمولا در این روش برطرف می شود.

محصولات مناسب اسپرسو

نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:

  • قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
  • اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
  • اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.

طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات:

  • اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسوساز و اسپرسوی کافه ها است.
  • تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
  • نوشیدنی‌ای خیلی تلخ (البته درک سطح تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
  • ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.
تفاوت قهوه ترک، فرانسه، اسپرسو و دمی
بیشتر بدانید

شستشو موکاپات:

نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید (البته نه همیشه).
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.

میزان کافئین قهوه اسپرسو:

احتمالا به این فکر افتاده اید که نوشیدنی اسپرسو بیشترین کافئین را دارد. درست است. البته به شرطها و شروطها! پیشنهاد میکنیم حتما به مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد مراجعه کنید.

برای تماشای تصاویر آموزشی و جذاب از تهیه قهوه با این ابزار می توانید به گالری تصاویر اسپرسو مراجعه کنید. در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات را به ساده ترین و کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوان بهترین قهوه را با موکاپات در خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.

ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات:

منابع: bluebottlecoffee، wikipedia

follow coffeestore telegram - طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش
follow coffeestore instagram - طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش

نوشته های مشابه

guest
74 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
Bialetti
Bialetti
5 months قبل

سلام من یه موکاپات تک شات امپراطور قبلا داشتم بعد از یک سال استفاده نمیدونم چ مشکلی براش پیش اومد هر کار میکردم قهوه رو قطره قطره به اطراف میپاشید و قهوه درست بالا نمیومد و خیلی ترش و بد مزه بود هم فیلتر بالا هم فیلتر پایین ، سوپاپ و واشر رو هم عوض کردم بازم نتیجه ای نگرفتم الان یه موکا سه شات امپراطور خریدم موکاپات کاملا نو هستش و فکر نمیکنم مشکلی داشته باشه ولی باز هم قهوه میپاشه به اطراف همیشه هم اول آب رو توی کتری جوش میارم بعد میریزم داخل موکا و قهوه رو… نمایش بیشتر »

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  Bialetti
5 months قبل

سلام
پودر قهوه‌تون رو کمی درشت تر اسیاب کنید

حمید
حمید
پاسخ به  Bialetti
1 ماه قبل

ایراد از قهوه ای هست که خریدی زیادی ریز اسیاب شده باید به فروشنده بگی قهوه مناسب برای موکلپات برات اسیاب کنند

سارا
سارا
5 months قبل

سلام خسته نباشید
من هر کاری میکنم نمیتونم بدون پخش شدن اسپرسو رو گاز این کارو تموم کنم

amin
amin
6 months قبل

از مخزن قهوش چندبار میشه استفاده کرد ؟
ممنون از سایتتون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  amin
6 months قبل

سلام
منظورتون از جند بار چیه؟ تا هرموقع که بخواهید میتونید استفاده کنید. مگر این که خراب بشه

نادیا
نادیا
6 months قبل

سلام
من همه کاراهایی که گفتین رو انجام دادم
اما وقتی قهوه میاد بالا چند دقیقه که میگذره میریزه از موکاپات بیرون و همه گاز رو کثیف میکنه اشکال کارم کجاست؟ از موکاپات سه کاپ سالوادور استفاده میکنم.

علی
علی
پاسخ به  نادیا
5 months قبل

شعله گاز باید کاملا ملایم باشه و قهوه جوشو از روی شعله مستقیم با فاصله نگه دارین که فقط حرارت ملایم بهش بخوره بعدش کم کم فاصله قهوه جوشو با شعله کم کنین تا قهوه آروم بیاد بیرون

بهروز
بهروز
پاسخ به  نادیا
3 months قبل

ایراد کارتون اینه که مخزن آب رو پر میکنید . باید تا جایی که سوپاپ اطمینان داره آب بریزید و طوری که آب مخزن به محل پودر قهوه نفوذ نکنه .

D0N
D0N
7 months قبل

درود؛ قصد خرید یه دونه موکا اکسپرس بیالتی تک کاپ دارم اگه امکان داره یه سایت معتبر معرفی کنید که جنسش اصل باشه بتونم با اطمینان بخرم ممنون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  D0N
7 months قبل

سلام
تقریبا همه موکاپات های داخل ایران های کپی هستن اصلی وجود نداره

Hssan
Hssan
7 months قبل

سللام.ممنون از توضیحات جامع وکامل دوستان عزیز پس از تهیه قهوه با موکا برای اینکه بتوانیم خامه قهوه ( کرما )داشته باشیم.پس از اینکه قهوه آماده شد از روی شعله برداشته وبعد از سی ثانیه داخل یک ظرف شیشه ای که درب
دارباشد بریزید مانند شیشه نوشابه( حتما بایدد شیشه ای باشد ) درب آنرا حتماً محکم ببندیدو حدود ۵ثانیه نه بیشتر تا قهوه سرد نشود با قدرت تکان دهیدوداخل فنجان ریخته ومیل نماید یک قهوه خواهید داشت با کرمای عالی…همانند یک دستگاه اسپرسو ساز برقی…..نوش جان همگی