ابزار های تهیه قهوه

طعم حرفه ای اسپرسو در خانه با اسپرسو ساز راک

اسپرسوساز راک

اسپرسو ساز راک را کمتر کسی می شناسد و از آن استفاده می کند و در ایران این عدم آشنایی به جهت عدم واردات منظم بیشتر به چشم می خورد. چون به نظر برخی، اسپرسو ساز راک اصالت اسپرسو را از بین می برد؛ اما این طور نیست! همان طور که میدانید، اولین دستگاه های اسپرسو ساز در سال های 1884 تا 1906 به وجود آمدند و دراین بین تغییراتی در آن ها ایجاد شد که کارآمدترین شکل اسپرسو ساز را به وجود آورد. به این ترتیب اولین قهوه اسپرسو از رد کردن آب با فشار از پودر قهوه آسیاب شده، به دست آمد. سر برآوردن اسپرسو از ایتالیا، تحولی در صنعت قهوه ایجاد کرد. طعم به دست آمده آن قدر جذاب بود که به زودی دل بسیاری را ببرد. بعدازآن بود که لاته و کاپوچینو و امثال آن، به یک شات اسپرسو بال و پر دادند تا بتواند مرزها را یک به یک درنوردد و به یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها تبدیل شوند. اما نقش اسپرسو ساز راک در این میان چه بود؟

اسپرسوساز راک
اسپرسوساز راک راهی ارزان برای تهیه ققوه اسپرسو!

اسپرسو ساز راک یا صرفا قهوه ساز؟

نظرها دراین باره متفاوت اند. حرفه ای های این زمینه معتقدند که یک شات اسپرسو باید از گذراندن آب 88 درجه با فشار 9 بار (Bar) از پودر قهوه به دست بیاید و غلظت مشخصی از قهوه را به دست آورد. این در حالی است که غلظت قهوه یک شات اسپرسو به دست آمده از اسپرسو ساز راک، دست کمی از شات اسپرسو سازها ندارد و به همان خوبی و گاهی بهتر از آن، شیره و قوای قهوه را بیرون می کشد. این دستگاه می تواند اسپرسویی مشابه موکاپات را به دست آورد؛ اما این دو نیز باهم فرق دارند. موکاپات را باید بر روی شعله قرار دهید تا کم کم قهوه دم بکشد. البته نمونه های برقی آن نیز وجود دارند. اما طرفداران محیط زیست، اسپرسو ساز راک را بیشتر می پسندند. اسپرسو ساز راک نمونه ای دستی از اسپرسو ساز است که با استفاده از یک اهرم، فشار دست را به آب داغ اعمال می کند و آن را از پودر قهوه عبور می دهد. به این ترتیب در عرض چند ثانیه، شات اسپرسو لذیذ شما آماده نوشیدن است.

اسپرسو ساز راک را بشناسید

بااینکه اسپرسو اصیل و واقعی در ایتالیا ساخته شده بود، بسیاری به فکر تهیه آن با امکانات و هزینه کمتر بودند. راک درواقع یک شرکت آمریکایی است که برای اولین بار اسپرسو ساز دستی راک را تولید کرد تا برای تولید و نوشیدن یک شات اسپرسو، نیازی به خرج آن چنانی و سنگین نباشد. اولین دستگاه اسپرسو ساز راک در سال 2004 تولید شد و تا سال 2019 بازهم تغییراتی در آن ایجاد شد. در این مدت، مدل ها و شکل های مختلفی از اسپرسو ساز راک به بازار عرضه شدند. درحالی که برخی به کیفیت و غلظت اسپرسو به دست آمده از اسپرسو ساز راک انتقاد دارند، این دستگاه با هر بار تغییر توانسته است بهتر از قبل ظاهر شود و 5-10 بار فشار تولید کند. این می تواند بیشتر از فشار 9 بار در حالت استاندارد را ایجاد کند و غلظت بیشتری به دست آورد. بااین وجود، مدتی طول می کشد تا کاربر به دستگاه عادت کند و پارامترهای دیگری را که ممکن است بر محصول نهایی آن ها تاثیر بگذارد، تجربه نماید.

طرز تهیه اسپرسو لانگو
بیشتر بدانید

محصولات مناسب اسپرسو

جذابیت های اسپرسو ساز راک

اکنون که چشم هایمان را از شایعه ها و نظرات منفی شسته ایم و میدانیم اسپرسو ساز راک چیزی از دستگاه های دیگر کم ندارد، چند ویژگی دوست داشتنی آن را از نزدیک تر ببینیم.

قیمت: یکی از بزرگ ترین مزایای این اسپرسو ساز، ارزان بودن آن نسبت به نسخه سنتی اسپرسو ساز است. به این ترتیب همان کیفیت عالی اسپرسو با دستگاهی به صرفه تر به دست می آید.

سادگی: استفاده از اسپرسو ساز راک بسیار ساده تر از کار با دستگاه اسپرسو ساز سنتی است. زیرا این دستگاه تنها به نیروی انسانی و فیزیکی نیاز دارد. کافی است بازوها را به سمت پایین فشار دهید تا فشار لازم برای تولید اسپرسو تولید شود.

طراحی: می توان این ادعا را داشت که در طول عمر نوشیدنی اسپرسو، اسپرسو سازهای زیادی طلوع و افول کرده اند. بااین حال، دیگر دستگاه ها از بین رفته اند و اسپرسو ساز راک همچنان در جای خود باقی مانده است. بدنه این دستگاه براق است و از آلیاژ فلز باکیفیت بالا و طراحی مدرن و ارگونومیک ساخته شده است. اسپرسو ساز راک کوچک است؛ بنابراین جا دادن آن در کابینت و میان وسایل آشپزخانه بسیار آسان و راحت است.

ساختار اسپرسو ساز راک بسیار عالی است. بدنه آن از آلیاژ فلز فریبنده، خوش نما و باکیفیتی ساخته شده است که مقاومت آن در برابر انبساط، 35 درصد بیشتر از نسخه اول است. بازوها در نمونه های به روز شده، محکم تر ساخته شده اند؛ زیرا نسخه اصلی با این مشکل روبرو بود که گاهی بازوهای خود را قفل می کرد؛ اما این مشکل به طور کامل رفع شده است. در نسخه های اولیه با وارد آوردن فشار به بازوها، امکان لغزش دستگاه وجود داشت که اکنون با لاستیک چسبنده در قسمت پایه دستگاه، این نیز دیگر یک مشکل به شمار نمی آید.

بدنه اسپرسوساز راک
اسپرسوساز راک با بدنه فلزی و طراحی جالب!

یک شات اسپرسو راک!

از این موضوعات که بگذریم، سخن اسپرسو خوش تر است. شاید بعد از چند بار استفاده، قلق دستگاه به دستتان بیاید. اما می خواهم در اینجا علاوه بر طرز استفاده، نکاتی را بگویم که تنها با چند بار آزمون وخطا به دست می آید. پس چه بهتر که شما پیش از استفاده، برگ طلایی را در دستان خود داشته باشید. یک نکته مهم این است که دستگاه باید از قبل گرم شود. این به معنای ریختن آب داغ یا جوش بر روی پورتافیلتر و محفظه اصلی است. ممکن است مدتی طول بکشد تا به انجام آن عادت کنید؛ اما بدانید که در صورت عدم گرم کردن اسپرسو ساز راک، ممکن است کیفیت اسپرسویتان همانی نباشد که انتظار می رود.

طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش
بیشتر بدانید

اکنون سبد فلزی پورتافیلتر دستگاه خود را پرکنید و کمی آن را بکوبید. این کار در اصطلاح تمپ کردن (tamp) گفته می شود که با استفاده از تمپر (tamper) انجام می شود. شاید فکر کنید این مرحله از ملزومات نیست و از آن چشم پوشی کنید. اما از اهمیت آن غافل نشوید. اعمال پرفشار آب بر پودر قهوه، در واقع عمل عصاره گیری از آن است. در این مرحله لازم است که قهوه موجود در سبد پورتافیلتر یکدست و دارای سطحی صاف باشد. این امر باعث افزایش کیفیت عصاره گیری و غلظت اسپرسو می شود. تمپر با فشرده و یکدست کردن پودر قهوه، عبور آب از میان ذرات و بیرون کشیدن شیره و طعم آن را ممکن می کند.

اولین مرحله پس از وصل کردن پورتافیلتر به دستگاه، پر کردن مخزن آب داغ است. آب باید نزدیک به نقطه جوش باشد. اما از من به شما گفتن باشد؛ مخزن را کامل پر نکنید. زیرا در صورت پر شدن، فشار کلی آن کاهش می یابد. اکنون با بالا بردن بازوها، آن را آماده اعمال فشار کنید و سپس با اعمال فشار و در کمتر از 30 ثانیه، اسپرسوی شما حاضر است.

لیست نوشیدنی مورد علاقه پایه اسپرسو

نه اشتباه نکنید! ما برای شما منوی انتخابی تان را نمی نویسیم. این شما هستید که با در نظر گرفتن علاقه خود، لیست نوشیدنی پایه اسپرسو خودتان را ردیف می کنید. شاید ما بتوانیم به شما اندکی تقلب برسانیم؛ اما این سلیقه شما است که به شما می گوید دابل ریسترتو را در ابتدای لیست قرار دهید یا لاته ماکیاتو. ما تنها می توانیم به شما گوشزد کنیم که برای مثال لانگ بلک و امریکانو به یک اندازه تلخ اند و البته که تلخی آن ها به لانگو نمی رسد. به هرحال، مهم آن است که اسپرسو را به دست آورید و بعدازآن دیگر انتخاب از میان انواع نوشیدنی پایه اسپرسو، تنها کاری است که باقی می ماند. بنابراین با هر بار تجربه لذیذ و جدید، لیست خود را پرکنید.

منابع: COFFEECHRONICLER.COM، HOMEGROUNDS.CO

ROASTYCOFFEE.COM

نوشته های مشابه

guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها