قهوه ملل

فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف

فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف

در اکثر کشورهای جهان یک عنصر فرهنگی برای قهوه و نحوه لذت بردن از آن وجود دارد. در واقع قهوه خانه در هر کشوری تاریخچه‌ای جالب و متفاوت دارد. قهوه خانه‌ها معمولا به دلایل مذهبی، سیاسی یا اجتماعی، مردم را برای خوردن یک فنجان قهوه دور هم جمع می‌کردند. در کل روند پیدایش قهوه در سراسر جهان جالب است. ما امروز قصد داریم شما را با فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف آشنا کنیم.

این مقاله، شما را به یک تور جهانی، با مضمون نحوه لذت بردن از قهوه در مکان‌های مختلف دنیا می‌برد. معمولا نحوه لذت بردن از قهوه در کشورهای مختلف متفاوت است و اغلب در هر کشوری یک افزودنی به قهوه اضافه می‌شود. این در حالی است که قهوه به خودی خود، خوشمزه است. اما هر کسی ترجیحات خود را دارد. بیایید با دو کشور اتیوپی و ترکیه که به عنوان دو کشور اول برای لذت بردن از قهوه شناخته شده‌اند شروع کنیم.

فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف: اتیوپی

اتیوپی مراسمی به نام مراسم قهوه اتیوپی دارد. این مراسم، حول محور مهمان نوازی و افتخار می‌چرخد. ماترون در این مراسم غالباً کسی است که دانه‌های قهوه را روی یک تابه باز تفت می‌دهد، سپس دانه‌ها را به صورت ریز آسیاب کرده و در نهایت آنها را در یک کتری سنتی دم می‌کند.
میزبان مراسم، قهوه را در فنجان‌های بدون دسته برای شرکت‌کنندگان در مراسم سرو خواهد کرد. دعوت شدن برای شرکت در مراسم قهوه اتیوپی، مایه افتخار است. این مراسم از زمان‌های بسیار دور در اتیوپی وجود داشته و بسیار جالب است که به عنوان یک سنت دیرینه تا این امروز طول کشیده است.

اگه به دنبال یه طعم مرکباتی و خاص هستی، همین حالا قهوه سیدامو رو امتحان کن و فرق یه قهوه تخصصی واقعی رو حس کن!

فرهنگ قهوه در ترکیه

تاریخچه‌ی قهوه ترک در ترکیه، به یک سنت دیرینه در مراسم نامزدی برمی‌گردد. پدر و مادر داماد به خانواده یک دختر جوان مراجعه می‌کردند تا از عروس و پدر و مادرش درخواست دعای خیر کنند. در این جلسه، عروس خانم قهوه ترکی را برای مهمانان آماده و سرو می‌کند. برای قهوه داماد، ممکن است به جای شکر، نمک اضافه کند تا شخصیت او را بسنجد. اگر داماد قهوه خود را بدون هیچ نشانه‌ای از نارضایتی بنوشد، عروس، داماد را با خلق و خوی عالی و بسیار صبور تصور می‌کند.

بخشی از فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف به طرز تهیه قهوه ترک، این نوشیدنی تلخ اما خوشمزه برمی‌گردد. برای تهیه قهوه ترک، پودر قهوه ترک ریز آسیاب شده و آب را با هم ترکیب کرده و در قابلمه‌ای به نام ایبریک یا جذوه به جوش آورید. برای رسیدن به کف مورد نظر می‌توانید آن را دو بار گرم کنید. سپس مقداری از قهوه را که در فنجان‌های جداگانه تقسیم شده سرو کنید. مقدار باقی مانده را روی آتش برگردانید و تا زمانی که کف هنوز وجود دارد، آن را در فنجان‌ها تقسیم نمایید. قهوه ترک را در فنجان‌های چینی کوچکی به نام kahve fincan سرو کنید. این فنجان‌ها کوچکتر از یک فنجان قهوه معمولی بوده و از نظر اندازه شبیه فنجان‌های مورد استفاده برای شات اسپرسو هستند.

فرهنگ قهوه در ترکیه

فرهنگ قهوه در گواتمالا

در برخی کشورها، بچه‌ها از همان سنین پایین شروع به نوشیدن قهوه می‌کنند. مثلا بچه‌های گواتمالایی قهوه را با شکر و یک شیرینی می‌خورند. سنت است این بچه‌ها همانطور که بزرگتر می‌شوند، از انواع نوشیدنی‌ها با پایه قهوه لذت می‌برند و معمولاً هر بار که قهوه می‌نوشند همواره در کنار دوستان خود هستند. سپس زمانی که فرد به خوردن قهوه عادت می‌کند یک قهوه ساز تهیه کرده و در خانه هم این نوشیدنی را میل می‌کند. اینگونه است که نحوه لذت بردن از قهوه برای یک گواتمالایی تغییر می‌کند و از جنبه اجتماعی آن کاسته شده، به یک لذت فردی در زندگی تبدیل می‌شود. در این میان، درست کردن قهوه به یک سرگرمی تبدیل می‌شود که فرد دوست دارد انجام دهد تا از خوردن قهوه لذت بیشتری ببرد.

فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف: جنوب هند

در این بخش از مطالعه فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف به جنوب هند می‌رسیم. در جنوب هند قهوه به شکل جالبی آماده نوشیدن می‌شود. این روند واقعاً جدید بوده و به آن قهوه فیلتر هندی می‌گویند. نوشیدنی قهوه در جنوب هند در واقع مخلوطی از قهوه و شیر است. در هند، مردم کنسانتره قهوه را دم کرده و سپس آن را با شیر جوشانده مخلوط می‌کنند. شیر و قهوه را در یک لیوان کوچک ریخته و سپس از لیوان به کاسه می‌ریزند. این فرآیند چندین بار تکرار می‌شود تا قهوه خنک شود. هنگامی ‌که کنسانتره قهوه آماده می‌شود، می‌توان ادویه جات را به آن اضافه کرد. یک ادویه محبوب، کاسنی آسیاب شده است. وقتی قهوه و شیر با هم ترکیب شدند می‌توانید شکر را هم اضافه کنید.

فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف: جنوب هند

امارات متحده عربی

در امارات متحده عربی نیز ادویه‌هایی به قهوه اضافه می‌شود. آنها این مورد را به عنوان یک سنت می‌دانند. در این کشور و دیگر کشورهای عربی، قهوه قهوا را درشت آسیاب کرده و با آب جوش در یک دیگ سنتی به نام دله آماده می‌کنند. وقتی آب در قابلمه شروع به جوشیدن کرد، قهوه را اضافه کرده و اجازه می‌دهند حدود 10 دقیقه بپزد. زعفران و هل رایج‌ترین ادویه‌هایی است که آنها را به قهوه قهوا اضافه می‌کنند. این قهوه اغلب با خرمای خشک یا خرمای تازه سرو می‌شود.

ویتنام

در سال 1946، کمبود شیر در ویتنام وجود داشت و تخم مرغ به عنوان جایگزینی برای شیر در این کشور معرفی شد. آنها حتی تخم مرغ را به شیر هم اضافه می‌کردند. به این صورت که قهوه را دم کرده و در کنار آن مقداری شیر تغلیظ شده شیرین شده و زرده تخم مرغ را به شدت هم می‌زدند تا به قوام مناسبی برسد. فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف واقعا جالب است. ویتنامی‌ها پس از دم کشیدن قهوه، آن را در یک فنجان ریخته و سپس کف ایجاد شده را با دقت روی قهوه می‌ریزند. در نتیجه یک لایه زیبا در بالای قهوه شناور می‌شود.

یونان

آنچه به عنوان نوشیدنی قهوه در یونان معروف است با نام اسپرسو یونانی فردو شناخته می‌شود که ظاهرا به طور تصادفی اختراع شده است. مواد اصلی اسپرسو، شیر، شکر یا استویا و یخ است. اسپرسو را با مقدار دلخواه شیرین کننده هم می‌زنند، روی یخ می‌ریزند و روی آن را آفروگالا (یک فوم بر پایه شیر) می‌ریزند. اگر خامه فرم گرفته هم دوست دارید، می‌توانید برای شیرین‌تر شدن قهوه به آن اضافه کنید و آن را شبیه یک دسر میل نمایید. برخی از افراد نیز از قهوه فوری برای تهیه این نوشیدنی در خانه استفاده می‌کنند. پس اگر قهوه فوری دوست دارید، می‌توانید با روشی که گفته شد یک دسر عالی با طعم بی‌نظیر قهوه، برای سرو در روزهای گرم تهیه کنید.

اگه به یه شروع پرانرژی برای روزت نیاز داری، با خرید قهوه اسپرسو از طعم غلیظ، کرمای طلایی و قدرت واقعی قهوه لذت ببر!

فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف: ایتالیا

اکنون به زادگاه اسپرسو می‌رسیم. تنها عیب اسپرسو این است که شما به دستگاه خاصی نیاز دارید که از فشار بخار برای تولید شات استفاده کند. با این حال، در بیشتر موارد، به طور گسترده در دسترس است. اسپرسو یک قهوه کلاسیک است که در لاته و کاپوچینو استفاده می‌شود. همچنین می‌توانید آن را مستقیم بنوشید یا به آن آب اضافه کنید. اسپرسو، زمانی که درست تهیه شود، یکی از روش‌های مورد علاقه خیلی‌ها برای نوشیدن قهوه است.

فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف: ایتالیا

اسپانیا

در اسپانیا از قهوه به عنوان یک دسر استفاده می‌شود و اگر هر روز آن را بنوشید ممکن است دچار شوک قندی شوید. فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف نحوه سرو قهوه را نیز شامل می‌شود. در اسپانیا معمولا قهوه را در یک فنجان شیشه‌ای سرو می‌کنند. زیرا دیدن لایه‌های آن سرگرم‌کننده‌ترین قسمت نوشیدن قهوه است. برای تهیه این نوشیدنی، لیوان خود را تا نیمه با شیر تغلیظ شده شیرین شده پر کنید و سپس قهوه سیاه غلیظ یا اسپرسو را روی آن بریزید.

کوبا

کافه کوبانو در بین کوبایی‌ها بسیار محبوب است. شکر و مقداری اسپرسو را بردارید و آن را هم بزنید تا به قوام بالایی برسد. این مخلوط اسپومیتا نام دارد. سپس اسپومیتا را به بقیه شات اسپرسوی خود اضافه کنید و هم بزنید تا کرمی ‌خوب در بالای آن بدست آید. اگر قهوه سیاه شیرین دوست دارید، این مدل قهوه گزینه خوبی برای شما است.

کوبا

تاریخچه قهوه در ایران

طبق تحقیقات تاریخی، ایرانیان در حدود دهه 1600 میلادی، در زمان صفویه، در سفرهای خود به کشورهای همسایه، نوشیدنی‌ای به نام «قهوه» را کشف کردند. در همین زمان کتابی نیز درباره فواید و مضرات قهوه نوشته شد. در نتیجه شاه آن زمان، شاه عباس اول صفوی تصمیم گرفت قهوه را وارد ایران کند.
با ورود قهوه به ایران، اولین محل سرو قهوه در ایران به نام قهوه خانه، در کاخ شاهان صفوی تاسیس شد. در ابتدا، قهوه اصلی‌ترین نوشیدنی مصرفی در قهوه خانه‌ها توسط خانواده‌های سلطنتی بود. این کافه‌ها توسط شخصی به نام «قهوه‌چی» اداره می‌شد و مسئولان کشور در آنجا برای بحث درباره مسائل مهم سیاسی و اقتصادی با هم ملاقات می‌کردند.
جالب اینجاست که کافی شاپ‌های سنتی (قهوه خانه) هنوز در ایران وجود دارند اما به جای قهوه، چای سرو می‌کنند. پس از مدتی قهوه خانه‌ها در شهرهای مختلف ایران شکل گرفت و قهوه به نوشیدنی محبوب مردم تبدیل شد. برای کسب اطلات جامع در این خصوص به بلاگ 0 تا 100 تاریخچه قهوه در ایران و جهان مراجعه کنید.

70A-30R
خرید قهوه سوئیت چاکلت
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه تازه ترکیبی سوئیت چاکلت Sweet Chocolate Blend

براساس وزن از: تومان۴۴۵,۰۰۰
40A-60R
خرید قهوه سوپرکرما
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه تازه ترکیبی سوپرکرما Super Crema Blend

براساس وزن از: تومان۳۹۹,۰۰۰
100%R
خرید آنلاین قهوه سوپر کافئین
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه ترکیبی تازه سوپر کافئین Super Caffeine

براساس وزن از: تومان۳۲۵,۰۰۰
30A-70R
قهوه هشتاد بیست
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه تازه ترکیبی فول دارک Full Dark

براساس وزن از: تومان۳۳۵,۰۰۰

سخن پایانی

فرهنگ قهوه در کشورهای مختلف کاربرد این نوشیدنی را نیز شامل می‌شود. در آن زمان از قهوه برای درمان برخی بیماری‌ها مانند افسردگی نیز استفاده می‌شد. مسلمانان صوفی و افراد مذهبی نیز از قهوه برای بیدار ماندن در شب برای مقاصد عبادی استفاده می‌کردند. جالب اینجاست که در قدیم ایرانیان در مراسم ترحیم نیز قهوه می‌نوشیدند.

سوالات متداول

قهوه برای اولین‌بار چگونه وارد ایران شد؟

قهوه در دوران صفویه، از طریق بازرگانان عرب و عثمانی وارد ایران شد و به‌ویژه در شهرهای مذهبی مانند قزوین و اصفهان، در قهوه‌خانه‌ها رواج یافت.

فرهنگ قهوه‌نوشی در ترکیه چگونه است؟

در ترکیه، قهوه ترک جایگاه ویژه‌ای دارد و اغلب در مهمانی‌ها، جلسات رسمی و حتی خواستگاری‌ها سرو می‌شود. قهوه‌نوشی یک سنت اجتماعی محسوب می‌شود.

تفاوت فرهنگ قهوه در اروپا و خاورمیانه چیست؟

در خاورمیانه قهوه بیشتر نماد معاشرت و آیین است، در حالی که در اروپا گاهی با جنبه فردی یا کاربرد سریع روزانه (مانند اسپرسو) استفاده می‌شود.

کدام کشورها بیشترین تأثیر را بر فرهنگ جهانی قهوه داشته‌اند؟

اتیوپی (زادگاه قهوه)، ترکیه، ایتالیا و کشورهای آمریکای لاتین نقش بزرگی در شکل‌گیری و گسترش فرهنگ جهانی قهوه داشته‌اند.

در ایتالیا مردم چگونه قهوه می‌نوشند؟

ایتالیایی‌ها قهوه را به‌صورت اسپرسو و اغلب سرپایی می‌نوشند. نوشیدن کاپوچینو پس از صبحانه در فرهنگ آن‌ها غیرمعمول است.

منابع:

koffeekult, sagebrushcoffee

orienttrips

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *