قهوهای که همه ما به صورت روزانه آن را مصرف میکنیم از منابع و کشورهای مختلفی به دست میآید. همین امر موجب شده است تا شناخت فصلهای برداشت قهوه در کشورهای مختلف به یک موضوع بسیار مهم تبدیل شود.
علاوه بر تاجران قهوه، کاربران نیز دوست دارند بدانند که قهوه مدنظرشان در چه زمانی و در کدام کشور از مرحله پرورش به مرحله برداشت میرسد. این همان موضوعی محسوب میشود که قصد داریم در این متن به آن بپردازیم.
فهرست مطالب
روند برداشت دانههای قهوه
ماهیت دانههای خام قهوه به شکلی است که موجب میشود تا نتوان محصول را بلافاصله پس از برداشت به دست مصرف کننده رساند. در واقع برای استفاده از این محصول باید یک دوره استراحت ضروری گذرانده شود. در این دوره دانه خام قهوه به همان محصولی تبدیل میشود که همه ما به دنبال آن هستیم. شناخت فصلهای برداشت قهوه در کشورهای مختلف شامل بررسی این دوره نیز میشود.
پس از خشک شدن دانههای قهوه، آنها باید در سیلوهایی از جنس چوب که رطوبت آنها کنترل شده است، قرار بگیرند. این همان دوره استراحتی به شمار میآید که در مورد آن صحبت کردیم. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این دوره حتی تا دو ماه نیز طول خواهد کشید.
شرکتهای برتر تولید قهوه، محصولات خود را تنها زمانی به بازار ارسال میکنند که قهوه مدنظر به کیفیت مطلوب دلخواه آنها رسیده باشد. به این مرحله، بلوغ گفته میشود. در گامهای بعدی میتوان به سراغ مراحلی همچون رست کردن قهوه رفت که موجب تهیه قهوه مورد علاقه بسیار از کاربران میشود.
یک قهوه مناسب علاوه بر این که باید در زمان مناسب چیده شود، باید به اندازه مناسب نیز دوره استراحت خود را پشت سر بگذارد. این امر موجب میشود تا طعم ارزشمند و خوشمزه قهوه در درون دانههای آن باقی بماند و بالاترین لذت را به کاربران ارائه کند.
قهوههای فلهای تجاری معمولاً در ظرفهای خاصی ارسال میشود که ساختار آنها منجر به عدم کاهش کیفیت محصول خواهد شد، اما این موضوع نیز دارای محدودیتهای خاص خود است. به طور کلی توصیه میشود که قهوه خام بیش از دوازده ماه نگهداری نشود، زیرا از کیفیت کلی آن به شدت کاسته خواهد شد. حال که با روند تهیه قهوه آشنا شدید، بیایید نگاهی به فصلهای برداشت قهوه در کشورهای مختلف بیندازیم.
خرید قهوه راهی برای فرار از خواب آلودگی.
برداشت قهوه در قاره آمریکا
آمریکای مرکزی شامل کشورهایی همچون کاستاریکا، السالوادور، گواتمالا، هندوراس، نیکاراگوئه و پاناما است. این منطقه از جهان یکی از بهترین مناطق جهت تولید قهوه به شمار میآيد و سالانه بخش زیادی از قهوه را به کشورهای مختلف صادر میکند.
برداشت گیلاس قهوه در این کشورها معمولاً از ماه اکتبر تا ماه مارس طول میکشد. بهترین قهوهها به طور معمول در ماه آوریل (از السالوادور، نیکاراگوئه، گواتمالا و کاستاریکا) وارد خاک ایالات متحده خواهد شد. اگر این قهوهها زودتر از ماه آوریل به آمریکا برسند، احتمالاً به اندازه کافی رشد نکردهاند و کیفیت آنها به میزان مناسب نخواهد بود.
منطقه کارائیب شامل کشورهایی همچون کوبا و جمهوری دومینیکن است. برداشت گیلاس قهوه در این کشورها معمولاً از ماه سپتامبر تا مارس به طول میانجامد. کشور جامائیکا را میتوان جزو کشورهای منطقه کارائیب دانست، البته برداشت قهوه در این کشور معمولاً در ماه فوریه تا مارس و ژوئن انجام میگیرد. برخی از مدلهای قهوه در جامائیکا دیرتر از سایر مدلهای قهوه رشد میکنند و به همین دلیل در ماه ژوئن برداشت خواهند شد.
آمریکای جنوبی نیز شامل کشورهایی همچون بولیوی، برزیل، اکوادور و پرو است که قهوه خود را از آوریل تا اکتبر برداشت میکنند. بررسی فصلهای برداشت قهوه در کشورهای مختلف نشان میدهد که بهترین قهوه در برزیل در ماه دسامبر یا ژانویه برداشت میشود. قهوههای بولیوی در ماه فوریه و قهوه پرو در ماه اکتبر از راه میرسند.
قهوه در کشور کلمبیا در تمام فصول سال پرورش داده میشود، ولی بیشترین میزان برداشت در ماههای اکتبر و مارس است. به همین دلیل میتوان گفت که کلمبیا یکی از بهترین مناطق برای کشت قهوه در جهان به شمار میآید.
اگر به دنبال انواع قهوه خاص و اسپشیالیتی هستید، میتوانید محصولات زیر را بررسی کنید. همه محصولات کافی استور توسط خود مجموعه به صورت تازه رست و برای شما ارسال میشوند.
برداشت قهوه در آفریقا و خاور دور
فصلهای برداشت قهوه در کشورهای مختلف آفریقایی معمولاً تفاوت زمانی بالایی دارد. این امر را میتوان مربوط به مساحت بسیار زیاد قاره آفریقا و فاصله کشورهای تولیدکننده قهوه از یکدیگر دانست. به طور کلی شرایط برداشت در کشورهای مختلف آفریقایی به شرح زیر خواهد بود:
- اتیوپی: برداشت گیلاس قهوه از اکتبر تا آوریل
- کنیا: برداشت اصلی از اکتبر تا دسامبر است
- رواندا، بوروندی: برداشت گیلاس قهوه از آوریل تا سپتامبر
- اوگاندا، تانزانیا: برداشت گیلاس قهوه از سپتامبر تا ژانویه
شاید این پرسش برای شما به وجود آید که منظور دقیق از خاور دور دقیقاً چه کشورهایی است؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که کشورهایی همچون هند و اندونزی جزو کشورهای تولیدکننده قهوه در خاور دور به شمار میآیند. این کشورها نیز برخی از بهترین نمونههای قهوه در جهان را تولید میکنند که طرفداران خاص خود را دارند.
- هند: در کشور هند برداشت قهوه معمولاً از ماه اکتبر تا فوریه طول میکشد، البته امکان دارد تا بخشی از برداشت تا ماه آوریل ادامه یابد.
- اندونزی: در کشور اندونزی برداشت قهوه معمولاً از ژوئن تا دسامبر به طول میانجامد، البته این امر تنها در مورد قهوههای روبوستا و عربیکای عادی دارد. در مناطقی همچون سوماترا نوعی عربیکای خاص در ماه سپتامبر و دسامبر برداشت میشود.
- پاپوآ گینه نو: برداشت قهوه در این کشور از ماه می تا سپتامبر طول میکشند.
همانطور که از نام این محصولات مشخص است، انواع قهوه پرمیوم برای سخت پسندها مناسب است. میتوانید این محصولات را از کافی استور تهیه کرده و از طعم و عطر منحصربهفردشان لذت ببرید.
تقویم فصلهای برداشت قهوه
در این بخش قصد داریم تقویم کلی فصلهای برداشت قهوه در کشورهای مختلف را به شما عزیزان ارائه دهیم. شناخت این تقویم میتواند به شما کمک کند تا درک بهتری از فصول برداشت قهوه در کشورهای مهم تولیدکننده این محصول داشته باشید.
ژانویه | فوریه | مارس | اپریل | می | ژوئن | ژوئیه | آگوست | سپتامبر | اکتبر | نوامبر | دسامبر | |
کلمبیا | برداشت | برداشت | برداشت | |||||||||
اتیوبی | برداشت | برداشت | ||||||||||
کنیا | برداشت | برداشت | برداشت | |||||||||
ال سالوادور | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | ||||||||
هندراس | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | ||||||||
رواندا | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | ||||||||
بروندی | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | ||||||||
اندونزی | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | ||||||
تانزانیا | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | ||||||||
برزیل | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | ||||||
پرو | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | ||||
اگاندا | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت | برداشت |
سخن پایانی درباره فصلهای برداشت قهوه در کشورهای مختلف
در این متن به بررسی فصلهای برداشت قهوه در کشورهای مختلف پرداختیم. همانطور که مشاهده کردید هر یک از کشورهای تولیدکننده قهوه دارای فصل برداشت منحصر به فرد خود هستند. نوع زمان مدنظر برای برداشت قهوه معمولاً با توجه به شرایط آب و هوایی و همچنین نوع قهوه تعیین میشود.
به طور کلی میتوان گفت که در تمامی فصول سال در بخشی از جهان مقداری قهوه در حال تولید است. این امر به دلیل تقاضای بسیار زیاد برای مصرف قهوه در سراسر جهان خواهد بود. کاشت قهوه در فصول مختلف سال به ما این امکان را میدهد تا در لحظه دلخواه خود بتوانیم یک فنجان قهوه عالی درست کنیم و از طعم آن نهایت لذت را ببریم.
منابع: coffeehunter و fairmountaincoffee