انواع روش های سرو و تهیه قهوه, نوشیدنی های قهوه

طرز تهیه قهوه ترک

eHow to make Turkish Coffe

قهوه ترک Turkish coffee در واقع یکی از ده‌ها متد تهیه و دم آوری قهوه است. برای تهیه یک نوشیدنی قهوه به روش‌های دیگری مانند اسپرسو، قهوه فرانسه و … هم می‌توان اشاره کرد. البته در کشور ما به صورت عامیانه قهوه ترک را به عنوان قهوه ارمنی هم می‌شناسند. خب! برویم سر اصل موضوع، در حین دم کردن یک فنجان قهوه ترک لطفا کمی با حوصله باشید. عموما برای تهیه این نوشیدنی نیاز به ابزاری به نام ایبریک یا جذوه یا قهوه جوش دارید، بله درست متوجه شدید، همان قهوه جوش به ظاهر ساده مخصوص قهوه ترک. البته اگر این وسیله را ندارید و خیال خریدن آن را هم ندارید، می‌توانید برای تهیه قهوه تان از شیر داغ کن کمک بگیرید. برای درست کردن یک فنجان قهوه ترک به موارد زیر نیاز داریم:

  1. قهوه آسیاب شده با ریزترین درجه برای هر نفر یک قاشق مربا خوری
  2. قوری مخصوص درست کردن قهوه ترک، نامش ایبریک یا جذوه
  3. شکر و افزودنی‌های دیگر(اختیاری)

شاید با خود بگویید اُوه چقدر طولانی! اما پس از خواندن مطلب درمیابید که قضیه خیلی جذاب و تخصصیی است.

طرز تهیه قهوه ترک:

به ازای هر نفر یک قاشق مرباخوری پودر قهوه و کمی بیشتر از یک فنجان (به این دلیل که بخشی از آب بخار می‌شود) آب سرد، درون قهوه جوش بریزید. در انتها باید هر فنجان قهوه ‌تان چیزی حدود ۸۰ تا ۱۲۰ میلی لیتر (یا گرم) باشد. آب سرد منظور این نیست که از یخچال بردارید، آب خنک لوله کشی کافیست.

درست کردن قهوه ترک
یادتون باشه کمی از آب بخار میشود

اگر قهوه تان را شیرین میل می کنید می توانید شکر را نیز در همین مرحله به قهوه اضافه کنید پس از افزودن قهوه و شکر و ترکیب آن با آب، حسابی آنها را مخلوط کنید تا قهوه به صورت کلوخ داخل قهوه جوش نماند. این کار به تشکیل فوم روی قهوه شما نیز کمک می کند. قهوه جوش را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

شعله ملایم بالاآمدن به آرامی
شعله ملایم بالا آمدن به آرامی

زمانی که قهوه جوش را روی شعله گذاشتید دیگر نه آن را تکان دهید و نه هم بزنید. پس از دقایقی (۳-۴ دقیقه) قهوه شروع به بالا آمدن می‌کند زمانی که حرکت قهوه به سمت بالا را دیدید اجازه دهید مقداری به سمت بالا حرکت کند. مثلا تا دهانه ایبریک (تصویر بالا) و سپس  آن را از روی شعله بردارید، می‌توانید قهوه را در فنجان بریزید و میل کنید اما حتما به این فوت و فن کوزه گری توجه کنید:

طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز
بیشتر بدانید

فوت و فن تهیه قهوه ترک:

پس از برداشتن قهوه جوش از روی حرارت، قهوه را فورا در فنجان نریزید، بگذارید قهوه جوش کمی ساکن بماند، تا پودر قهوه ته نشین شود این کار کمک می کند که در نوشیدنی نهایی تان، لرد قهوه کمتری روی زبان و داخل دهان نقش ببندد.

قهوه ترک را آرام در فنجام بریزید
به آرامی قهوه را در فنجان بریزید تا لرد کف ایبریک بلند نشود

برای داشتن خامه قهوه یا کرمای روی نوشیدنی، پس از گذاشتن قهوه جوش بر روی حرارت، دیگر آن را بهم نزنید. یکی از نشانه های یک فنجان قهوه ترک خوب، فوم روی آن می‌باشد، فراموش نکنید وقتی فوم به وجود می‌آید که از آب سرد استفاده کرده باشید. آب سرد می‌تواند آب لوله کشی یا آب معدنی و یا آب دستگاه تصفیه باشد. البته همانطور که اشاره کردیم منظور از آب سرد این است که قبل از ریختن آب روی پودر قهوه، نباید آب داغ یا آب گرم لوله کشی باشد. راستی اگر می‌خواهید همیشه نوشیدنی قهوه تان یک طعم داشته باشد باید بتوانید آبی که استفاده می‌کنید یکنواخت با سری قبلی باشد، مثلا می‌توانید همیشه از یک برند آب معدنی استفاده کنید.

اگر فوم قهوه را دوست ندارید کمی بیشتر آن را روی گاز نگه دارید در این صورت قهوه‌ای با طعم یک دست و بدون فوم خواهید داشت. البته این نکته را خدمتتان بگویم که مرز بین قهوه ترک جوشیده و سوخته با قهوه ترک خوب و فوم دار کمتر از ده ثانیه است.

کالری قهوه ترک:

در خصوص میزان کالری قهوه ترک البته بدون شکر و حجم ۱۲۰ میلی لیتر حدود ۲ کالری است که با افزودن شکر این مقدار تا ۱۸ کالری افزایش خواهد داشت.

میزان کافئین:

با توجه به روش دم آوری قهوه ترک، درگیر بودن قهوه و آب و میزان برشتگی، همچنین ربوستا بودن دانه های تشکیل دهنده قهوه ترک این قهوه بیشترین کافئین را در میان قهوه ها دارد. مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد شما را در این خصوص راهنمایی می‌کند. با توجه به متفاوت بودن تهیه قهوه ترک و فرانسه، تفاوت‌هایی در طعم این نوشیدنی وجود دارد، اگر دوستدارید بدانید تفاوت مزه قهوه ترک و فرانسه و اسپرسو در چیست آن را بخوانید.

نحوه سرو کردن قهوه ترک
سرو کنید میل کنید و لذت ببرید

فوت و فن و نحوه سرو کردن قهوه ترک:

  • فوم را با قاشق داخل فنجان بریزید و سپس قهوه را نیز به آرامی در فنجان ریخته و سرو کنید.
  • قهوه تان را با یک لیوان آب سرد سرو کنید و آب را قبل از آن بنوشید تا دهانتان تازه شود که بتوانید بیشتر طعم خوب قهوه ‌تان را بچشید.
  • پس از هر بار دم کردن قهوه به عطر و بو و رنگ آن در فنجان توجه کنید تا احساس خوب قهوه ای که خودتان دم کرده اید به شما منتقل شود همچنین احساس تان در خصوص قهوه نوشی تقویت می‌شود.
  • پس از تهیه کمی صبر کنید تا لرد قهوه تان ته نشین شود و سپس در فنجان بریزید.
طرز تهیه و آشنایی با قهوه عربی
بیشتر بدانید

محصولات قهوه ترک

چند نکته کوتاه پیرامون تهیه قهوه ترک:

  1. آنچه در ته فنجان می ماند لرد یا تفاله قهوه می‌باشد که خوردن آن توصیه نمی شود.
  2. برای داشتن قهوه ای با کیفیت بیشتر، از قهوه های تازه برشته و تازه آسیاب شده استفاده کنید.
  3. برای درست کردن قهوه ترک باید قهوه شما کاملا پودر شده باشد و حالت یکنواخت داشته باشد. این موضوع در طعم نهایی شما بسیار تاثیر گذار است.
  4. بهتر است از قوری مخصوص قهوه جوش (ترجیحا از جنس مس)، استفاده کرد. دهانه این قوری های مخصوص باریک تر از شیرداغ کن است و باعث تشکیل بهتر فوم روی قهوه می شود.
  5. قهوه ترک به دلیل میزان برشتگی روشن، ریز آسیاب شدن دانه‌ ها، درگیری زیاد آب و قهوه از کافئین بیشتری بر خوردار است. میزان برشتگی قهوه چیست؟
  6. برای تهیه قهوه ترک با ایبریک بهتر است ابزارتان را متناسب با تعداد نفراتی که معمولا قهوه می‌نوشید، خریداری کنید.

اگر با انواع قهوه و روشهای تهیه آن آشنایی ندارید می‌توانید به مطلب آیا نمی دانید چه قهوه ای می خواهید سری بزنید.

کاربران عزیز سوال های خود در رابطه با تهیه قهوه ترک را کامنت کنید. ما در این مطلب سعی بر این داشتیم تا همه موارد لازم برای تهیه یک قهوه ترک را به روش سنتی، ساده، خوب و کامل را ذکر کنیم. اما این نکته را فراموش نکنید که برای تهیه قهوه ترک، در مقدار آب، قهوه و طریقه دم کردن آن سلیقه‌های مختلفی وجود دارد. ویدئوی زیر شما را در تهیه قهوه بهتر راهنمایی می‌کند.

سرو کردن قهوه ترک
درست کردی؟ نظرت رو بگذار

ویدیو طرز تهیه قهوه ترک:

منبع: roastycoffee, giverecipe

follow coffeestore telegram - طرز تهیه قهوه ترک
follow coffeestore instagram - طرز تهیه قهوه ترک

نوشته های مشابه

guest
42 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
ترجمه تخصصی انگلیسی به فارسی
ترجمه تخصصی انگلیسی به فارسی
5 months قبل

ببخشیدجذوه از چه جنسی باشه بهتره؟

کافی استور
کافی استور

سلام
جنس مسی بهترین حالت هست. مانند مدلی که در بخش فروشگاه سایت هستش

مصطفی
مصطفی
5 months قبل

سلام من با جزوه مسی درست میکنم بازای هر نفر ی ق غذاخوری میریزم ولی بعد از چند دقیقه شروع به قل خوردن میکنه برای اینکه نسوزه خاموش میکنم.چرا بالا نمیهد؟؟ اگه بمونه بالا میاد؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  مصطفی
5 months قبل

سلام
چجوری قل میزنه که بالا نمیاد؟ نکنه خیلی کم داخل ایبریک قهوه و آب ریختید؟

متین
متین
8 months قبل

قهوه ترک را در چه لیوان چن سی سی سرو میکنند

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  متین
7 months قبل

سلام معمولا قهوه ترک رو در فنجان های کمتر از ۱۵۰ میلی لیتری و رنگی و طرح دار سرو میکنن. داخل بخش گالری قهوه ترک مشاهده کنید