نمی دانید چه نوع قهوه ای نیاز دارید؟
آیا نمی دانید چه نوع قهوه ای نیاز دارید؟ در این متن سعی براین داشته ایم تا اطلاعات مورد نیاز در زمینه خرید قهوه را برای شما فراهم آوریم، تا بتوانید به راحتی برای خرید قهوه خود تصمیم بگیرید. البته تا فراموش نکردم این نکته را یاد آوری کنم که احتمالا یکی از ابزار های تهیه قهوه در خانه شما وجود دارد، که باید بر حسب آن ابزار قهوه خود را خریداری کنید!
در بخش زیر توضیحاتی مختصر پیرامون قهوه را آورده ایم! که اصلا قهوه چیست؟!
میوه قهوه:
میوه ای که در تصویر بالا مشاهده می کنید میوه قهوه است و دانه ای که در تصویر زیر مشاهده می کنید هسته ی این میوه است که قهوه نامیده می شود. دانه قهوه را طی فرایندی از میوه جدا و خشک می کنند تا به شکل زیر تبدیل می شود.
قهوه نیز مانند چای و نوشیدنی های دیگر باید مراحل مختلفی را برای قابل خوردن شدن طی کند تا در نهایت به فنجان برسد. یکی از مراحلی که دانه قهوه بعد از خشک شدن می گذراند رست کردن است.
رست(Roast) چیست؟
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید دانه قهوه سبز بعد از خشک شدن در دستگاهای مخصوصی تفت یا بو داده می شود. که این عمل، رست کردن خوانده می شود. رست کردن درجات مختلفی دارد، دانه قهوه هرچه بیشتر تفت داده شود یا به اصطلاح بیشتر رست داده شود منجر به کاهش کافئین قهوه و تیره ترشدن قهوه و تلخ ترشدن آن می شود.
آسیاب کردن قهوه چیست؟
قهوه بعد از گذراندن مرحله رست، باید آسیاب شود تا برای دم کردن آماده شود. آسیاب کردن نیز دارای درجات مختلفی است که میزان آسیاب شدن، بستگی به دستگاهی دارد که بعد از آسیاب، شما با آن قهوه خود را تهیه و دم می کنید.
همچنین درجه رست کردن نیز به دستگاه مورد استفاده شما برای دم کردن وابسته است. در تصویر زیر میزان آسیاب شدن دانه های قهوه را نیز مشاهده می کنید. می توانید با درجات مختلف آسیاب کردن قهوه به طور مفصل آشنا شوید.
حالا وقت آن رسیده که با انواع قهوه ها آشنا شوید!
آشنایی با انواع قهوه:
قهوه ترک:
میزان خرد شدن در ریزترین حالت (کاملا پودری) مناسب دم کردن قهوه ترک است. قهوه ترک را با قوری قهوه جوش یا ایبریک و دستگاهای قهوه جوش دم می کنند.
قوری قهوه ترک، ایبریک یا جذوه ابزاری برای تهیه قهوه ترک است و محصول نهایی این قوری قهوه ای غلیط به همراه مقدار زیادی لرد قهوه و رنگی روشن تر از اسپرسو و کمی کف روی آن است که این روش از مرسوم ترین و ساده ترین روشهای تهیه قهوه است. برای تهیه قهوه ترک می توانید از دستگاههای دم کردن قهوه و شیر جوش نیز استفاده کنید. تهیه قهوه ترک با شیرجوش
اسپرسو در واقع به نوعی دیگر از روش های تهیه کردن قهوه می گویند که در آن قهوه تحت فشار بخار آب تهیه می شود. قوری که در تصویر می بینید مخصوص تهیه اسپرسو است که موکاپات نامیده می شود. همچنین برای تهیه این نوشیدنی می توانید از دستگاه اسپرسو ساز نیز استفاده کنید.
اسپرسوی تهیه شده توسط این قوری غلیظ است و کمی کف روی آن دارد البته نه به اندازه دستگاه اسپرسوساز، موکاپات از سه بخش تشکیل شده است که بخش زیرین، مخزن آب می باشد و بخش میانی مخزن اسپرسو و مخزن بالایی که در آن اسپرسو تهیه شده قرار می گیرد.
برای خرید و اطلاع از قیمت قهوه اسپرسو توصیه ما به شما این است که نگاهی به طیف متنوع نوشیدنی اسپرسو کافی استور بیاندازید.
قهوه فرانسه:
قهوه فرانسه نیز همانند دیگر نوشیدنی های پایه ی قهوه ،به نوعی از دم کردن قهوه می گویند که توسط قوری فرنچ پرس(کافی تییر-پلانچر) صورت می گیرد.
این قوری مخصوص دم کردن قهوه فرانسه می باشد. میزان خرد شدن دانه قهوه برای این قوری درشت تر از اسپرسو است. طعم نهایی قهوه با این قوری به دلیل نداشتن فیلتر کاغذی، قهوه ای غلیظ و به همراه کمی روغن قهوه می باشد.
قهوه ها در دسته بندی قهوه فوری و قهوه تازه هم جای می گیرند. در لینک زیر تفاوت قهوه های فوری با قهوه ای که در این بخش مشاهده کردید را آورده ایم.
حتما به این سوالهای زیر فکر می کنید
- چه قهوه ای خوب است؟
- کافئین کدام قهوه بیشتر است؟
- تفاوت طعم قهوه ترک اسپرسو و فرانسه چیست؟
- چگونه از قهوه نگهداری کنیم؟
- چه زمانی قهوه بنوشیم؟
با یک فنجان قهوه می توانید نوشیدنی های متفاوت دیگری را نیز تهیه کنید، آفوگاتو، کن پانا، ماکیاتو، لاته، کاپوچینو و غیره… . این نوشیدنی ها مشتقات قهوه محسوب می شوند. می توانید با دیگر روش های تهیه قهوه و مشتقاتش در این بخش آشنا شوید.
آموزش تهیه و سرو نوشیدنی های قهوه
سلام.دمت گرم تا حالا وبسایتی به این دقیقی ندیدم
سلام. ببخشید من اگه بخوام قهوهی ترکیبی بزنم، مثلاً ۷۰ درصد روبوستا و ۳۰ درصد عربیکا، باید دانهها جدا بگیرم و همینجوری قاطیپاتی بریزم تو گرانیدر؟ یا اینکه نه، باید کار دیگهای بکنم… کلاً راجع به ترکیب کردن چیزی نمیدونم.
سلام
البته مخلوط کردن قهوه ها یک نئع تخصص هست اما میتوانید این کار را با کمک ترازو انجام بدید
مثلا ۷۰ درصد عربیکای کلمبیا و ۳۰ درصد ربوستای اندونزی
سلام من قهوه ترک استفاه میکردم و توی قوری دم میکردم خیلی خوش طمع میشد امروز اسپرسو گرفتم و توی موکاپات دم کردم ولی خیلی طمع بدی داره به نظرم …میخواستم بدونم اسپرسو کلا طعمش اینطوره یا من بد دم کردم و قهوم مشکل داشته؟
ممنون
سلام
اسپرسو تلخ است اگر قهوه مناسب نباشه ترش! اما اگر از روش دوم که داخل تهیه قهوه با موکاپات نوشته شده است استفاده کنید نباید مشکل خاصی وجود داشته باشد. و خروجی نهایی باید همانی باشد که باید باشد
سلام
ی سوال داشتم من یه مقدار قهوه فرانسه خریدم که درجه اسیابشم مثل اسپرسو هست و حتی با موکاپات هم درستش میکنم ولی بعد از اینکه درست میشه روش کفی بجود نمیاد!
میخواستم علتشو بدونم
ممنون
سلام
روی قهوه با موکاپات تقریبا کف تشکیل نمیشه
الان کدوم یکی ازینارو باید با قهوه ساز قطره ای درست کرد؟؟
سلام
برای تهیه قهوه با دستگاه قهوه ساز به این لینک” تهیه قهوه با قهوه ساز” مراجعه نمایید. توضیحات کامل در این بخش وجود دارد.
سلام خسته نباشید من قبلا قهوتونو خریدبودم کیفیتش خیلی خوب بود الان میخوام بدونم کی قهوه گواتمالا میارید یا اصلا میارید
سلام سال نو مبارک
بله در ماه های آینده احتمالش هست که محصول کشور گواتمالا رو هم اضافه کنیم
سلام. بنده از جایی قهوه به نام فرانسه گرفتم ولی مثل تصویر قهوه ترک……کاملا با دستگاه پودرش کرد…منم بی اطلاع حرفی نزدم…الان من میتونم اونو به جای قهوه ترک استفاده کنم یا اینکه نوع جنس خود دانه قهوه ترک با فرانسه متفاوته؟
عذر خواهی بابت تاخیر در پاسخگویی
بستگی به میزان خورد شدن قهوه داره. اگر میزان خورد شدن به قدری باشه که مثل آرد کاملا پودر باشه می تونید به عنوان قهوه ترک ازش استفاده کنید. اما اصولا (یا بهتر است بگوییم معمولا) برای قهوه ترک دانه پودر شده قهوه اندونزی استفاده می کنند. و طعم قهوه ها به ذائقه مصرف کنندگان بستگی دارد.