قهوه روبوستا چیست؟ حالا نوبت به شرح ۴/۱ جهانی شده است ( یک چهارم از قهوه جهان). دانه های قهوه روبوستا حدود سی درصد از قهوه های مصرفی جهان را تشکیل میدهند. در مطالب پیشین، یکی از گونههای قهوه به نام عربیکا شرح داده شد، حال سوال بعدی این است قهوه روبوستا چیست؟ در این محتوا قصد داریم در مورد گونه ای دیگر به نام روبوستا Robusta صحبت کنیم و با مزایا و معایب قهوه روبوستا، خواص قهوه روبوستا و انواع قهوه روبوستا آشنا شویم.
درختان روبوستا برای رشد به ارتفاع حدودی زیر ۱۰۰۰ متر نیازمندند. تنههایی تنومند و قدرتمند، ویژگیهایی هستند که این درختان را قادر میسازد تا در شرایط سخت و نامناسب، هم چنان استوار بمانند و آسیبی نبینند. درخت یا درختچه قهوه ی روبوستا تا ارتفاع ۱۰ متر نیز ممکن است رشد کنند.
ویژگی های دانه روبوستا:
- عطری تلخ و کم
- بارزه طعمی شاخص دانه روبوستا تلخی میباشد.
- برای این گونه متوسط بادی (body) 2 درصد میباشد.
- میزان کافئین در دانه های روبوستا ۱٫۷ تا ۴ درصد است که این درصد کافئین نسبت به دانه عربیکا تقریبا دو برابر میباشد..
- قیمت کمتر
- چربی و قند کمتر
- تنههای تنومندتر و بطبع در برابر آفات مقاوم ترند
این که میگوییم این گونه عطر کمی دارد، به این معنی نیست که عطر آن به شدت ضعیف باشد، منظور این است که در مقایسه با دانه عربیکا، عطر ضعیف تری دارد.
ظاهر دانه روبوستا:
- خط وسط دانه حدودا صاف است.
- این دانهها کمی گرد و دایره ای مانند هستند.
- این دانه نسبت به دانه عربیکا کمی کوچکتر است.
در این صفحه میتوانید قهوه های عربیکا کنیا، عربیکا کلمبیا، روبوستا اندونزی و … را از سایت کافی استور خریداری نمایید.
این گونه قیمت ارزان تری نسبت به گونهعربیکا دارد، اما ارزانی آن به دلیل کیفیت ضعیف یا بد آن نیست. دانه قهوه ی روبوستا به این دلیل ارزانتر است که درختان آن در برابر آفات و آسیبها و … مقاوم ترند و به طور کلی شرایط نگه داری آسان تری نسبت به دانه عربیکا دارند که به همین دلیل قیمت شان پایین تر از دانه عربیکا است.
سوال؟
درخواستتان از فنجان قهوه تان چیست؟
اگر به انرژی زیاد نیاز دارید، به بیداری ماندن نیازمندید، فعالیتهای دقت برانگیزی را میخواهید انجام دهید، کافئین بالایی میخواهید و یا … یک فنجان قهوه روبوستا برای تان توصیه میکنیم.
دانههای روبوستا دارای فوم غلیظی اند که میتوانند از این جهت، برای تهیه اسپرسو مناسب باشند. اما در کل عربیکا و روبوستا را طبق نیاز به نوشیدنی و سلیقه افراد ترکیب نیز میکنند.
با توجه به این که میزان کافئین استخراج شده از نوشیدنی شما به روش دمآوری هم بستگی دارد، در خصوص میزان کافئین قهوهها در مطلب کدام قهوه بیشترین کافئین را دارد مفصل صحبت کردیم.
کشور های تولید کننده دانه روبوستا:
از کشورهای تولید کننده دانه روبوستا میتوان به ویتنام، برزیل، اندونزی و هند اشاره کرد. فراموش نکنید فنجانتان را آن گونه که مایلاید لبریز از قهوه کنید… نوش جانتون!
خواص قهوه روبوستا
- قهوه روبوستا به دلیل داشتن مقادیر زیاد کافئین برای بهبود متابولیسم بدن مفید بوده و خاصیت چربی سوزی آن باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
- مقدار زیاد کافئین در قهوه روبوستا سبب تقویت عملکرد مغز شده و از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.
مزایا و معایب قهوه روبوستا
از مزایای قهوه روبوستا می توان به کشت آسان آن، کم چرب بودن وکافئین بالا ( حدود 2.7 درصد در مقابل 1.5 درصد قهوه عربیکا) اشاره کرد.
داشتن طعم خسته کننده، تلخی بالا و کیفیت پایین نیز از معایب قهوه روبوستا است به همین دلیل مورد توجه افراد کمتری می باشد.
منبع: ویکی پدیا، enjoyjava
سلام خسته نباشید ببخشید قهوه ای هست که انرژی زا باشدو تا «4،5»ساعت به انسان انرژی بدهد
سلام همه قهوه ها انرژی زا هستند مخصوصا ربوستاها و میزان آن بستگی به بدن انسان دارد و ثابت نیست.
چقدرتناقض گویی در مطالبتون دارید درمتن بالا یه جامینویسیدقیمت ارزان قهوه ربوستا به این معنی نیست که کیفیت پایینی داره بلکه برای اینکه آسانترکشت میشه ولی درپایان متن ازمعایب قهوه ربوستا نوشتین داشتن طعم خسته کننده تلخی بالا وکیفیت پایین از معایب ربوستا است اخه مگه مزهوطعم هم خسته کننده داره درضمن مگه کافئین بالاعیب هستش که شمانوشتین مزهوطعم وعلاقه به کافئین بالایاپایین به صلیغه مربوط میشه ومزاج آدمها لطفاًاگه مطلب برای نوشتن ندارید دیگه مطالب بیهوده و بیارزش را نشر ندهید.
خدانگهدار
علی عزیز با احترام قهوه ربوستا قطعا از عربیکا کیفیت پایینتری دارد. ولی در ربوستاها که بسیار پرمحصول هستند نیز کیفیتهای متفاوتی دیده میشود که در محصولات ما نیز به خوبی مشهود است.
هفتاددرصد مصرف قهوه عربیکاست و در دنیا عطر و طعم نسبت به کافئین اولویت داره وگرنه کافئین رو جداگانه میشه خرید و در آب حل کرد و خورد.
در صورتیکه هر کدام از عربیکاهای کشورهای مختلف رو تهیه کنید پیچیدگی و تفاوت این طعمها میتونید حس کنید و این در ربوستا با طعم تلخ شدید کاملا متفاوت است.
قهوه های تخصصی که در مسابقات نیز استفاده میشه در دنیا فقط عربیکاست.
نهایتا طعم، یک چیز سلیقه ای بر اساس ذائقه شماست.
پیروز باشید.
با سلام با عرض معذرت چیزی به نام پودر کافئین در دنیا وجود نداره
کافئین ماده ای است که برای محافظت از گیاه در برابر آفات بوجود میاد و بصورت جدا وجود ندارد
برای اینکه اطلاعات بیشتری در خصوص این ماده پیدا کنید مطلب کافئین چیست را مطالعه کنید
سلام من قهوه روبوستا خام تازه برای کشت میخوام اگه دارین لطفا قیمت
سلام تلخ ترین مدل قهوه اسمش چیه تا الان هرچی خریدم تلخی خیلی کمی داره مخصوصا عربیکا خییییلی شیرین هست.دنبال قهوه تلخ میگردم
سلام
قهوه های رست تیره رو امتحان کنید
دوست عزیز الان تلخ ترین قهو قهوه روبوستا است .
سلام
جالبه برام از وقتی اومدم سایتتون ۱ ساعت گذشته و متوجه نشدم خخخخ
هرچی میچرخم اینجا قسمت هایی که دوست دارم پیدا میکنم
سایت خوبی پیدا کردم ولی سر سری سایتتونو دیدم حالا سایتتونو تو گوشیم سیو کردم وقتم ازاد شد میام دوباره میبینم
ممنون
سلام
من بدنبال قهوه با کافئین بالا هستم پیشنهادتون روبوستا هست یا اسپرسو یا گزینه ای دیگه
چند روز پیش قهوه های گلد و سنگاپور به صورت فله ای خرید کردم
از قهوه فروشی سوال کردم کدامها درصد بیشتر کافئین رو دارن ایشون گلد و سنگاپور رو دادن
راهنمایی کنید هم برای کدام نوع قهوه که بالاترین درصد کافئین رو داراست و هم.نظر برای گلد و سنگاپور
سلام
کافئین بیشتر در دانه قهوه، متعلق به دانه ربوستا است. خب هر نوع دانه کافئین مشخص و اختصاصی خود را دارد.
در مورد انواع نوشیدنی های قهوه هم با توجه به نوع دان تغییر می کند. ممکن است هر نوع دانه ای را برای هر نوع نوشیدنی آماده کنید.
اما این نکته را باید توجه داشته باشید که رست روشن تر کافئین بیشتری دارد.
چطوری روبوستارو ترک کنیم 😕
سلام، روبوستا با اسپرسو دو موضوع متفاوته، برای کافئین بالا ، دوشات قهوه روبوستا بروش اسپرسو حدود صدو هفتاد میلی گرم کافئین داره که مناسب برایقبل از تمرین ورزشی است…برای قصد دیگه بهترهتک شات استفاده بشه در دو نوبت
این دو مطلب در مورد قهوه عربیکا و ربوستا بسیار مفید بود و کمتر دیده بودم و ممنون از توضیحات خوب و مفید این سایت.