معرفی 6 روش طرز تهیه چای ماسالا فوری و خانگی

ماسالا، یک نوشیدنی معطر است که از برگهای چای دمکرده، همراه با شیر و ادویه جات خردشده بهدست میآید. برای خرید چای ماسالا نوشیدنی خوش طعم، که علاوه بر اینکه حس سرزندگی و طراوت به شما میبخشد، از خواص دارویی پرشماری نیز برخوردار است میتوانید از فروشگاه اینترنتی کافی استور با قیمت مناسب اقدام نمایید، در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با ماسالا و طرز تهیه چاي ماسالا آشنا سازیم. پس ما را در ادامه مقاله همراهی نمایید.
فهرست مطالب
چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا، یک نوشیدنی هندی است که در تهیه آن از شیر استفاده میشود. البته اگر رژیم غذایی دارید می توانید نسبت به خرید چای ماسالا رژیمی (بدون شکر) اقدام نمایید. علاوه بر آن یکی از ویژگیهای متمایز کننده این چای، استفاده از ادویهجات از جمله زنجبیل در فرایند تهیه آن است. ریشه استفاده از ادویهجات در تهیه نوشیدنیها به سنتهای دیرین هندوستان بر میگردد. چیزی که در فرهنگ خانوادههای ایرانی نیز کاملا دیده میشود. ادویهها در افزایش ایمنی و طراوت بخشی به بدن نقش مهمی دارند و از خواص ضدالتهابی برخوردار هستند. همه اینها باعث شدهاند که چای ماسالا علاوه بر طعم دل نشینی که دارد، به لحاظ پزشکی نیز مورد توجه قرار بگیرد.
ترکیبی که از ادویه جات برای تهیه چای ماسالا استفاده میشود، میتواند از یک دستور به دستور دیگر متفاوت باشد. میخک، هل، دارچین، رازیانه و زنجبیل از جمله این ادویهها هستند. خوبی دستورالعمل تهیه چای ماسالا این است که شما میتوانید با ادویه جات مورد نظرتان بازی کنید، مقدار اولیه آن ها را کم و زیاد کنید و یا هر زمانی که خواستید، مقداری به آن ها اضافه نمایید تا به ترکیب دلخواه خود برسید، ترکیبی که دل چسب ترین طعم را به شما هدیه می دهد. شما حتی می توانید با اضافه کردن برخی ادویه جات غیرمعمول، دستورالعمل اصلی را تغییر دهید.
طرز تهیه چای ماسالا فوری
دستورالعملهای زیادی برای تهیه چای ماسالا مورد استفاده قرار میگیرند. در هر یک از این دستور العملها از ادویهجات و روشهای متفاوتی برای تهیه چای ماسالا استفاده میشود، همانطور که گفتیم چای ماسالا یک نوشیدنی هندی است و استفاده از ادویه نیز اساسا از هندوستان نشئت گرفته است، ما نیز در اینجا سعی داریم تمامی روشهای تهیه چای ماسالا را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید:
ترکیبات چای ماسالا چیست
چای ماسالا، این نوشیدنی سنتی و خوشعطر و طعم هندی از ترکیب چای سیاه، مجموعهای از ادویههای معطر و شیر تهیه میشود. ادویههایی که در تهیه این چای استفاده میشوند شامل دارچین، زنجبیل، میخک، جوز هندی، فلفل سیاه و هل هستند که هرکدام خاصیتی در این نوشیدنی داشته و نقش مهمی در عطر و طعم خاص آن دارند. مقدار استفاده از ادویههای گفته شده بسته به میزان چای متفاوت است. در برخی دستورها مقداری شکر، رازیانه و بادیان ستارهای نیز به ترکیبات گفته شده اضافه میشوند تا طعم بهتری پیدا کند. ترکیبات مقوی موجود در ماسالا تاثیر زیادی در بهبود سرما خوردگی بهبود عملکرد سیستم گوارش، تقویت سیستم ایمنی و… دارند. در ادامه طرز تهیه چای ماسالا با ترکیبات معجزهبخش آن را توضیح خواهیم داد.

طرز تهیه چای ماسالا بدون چای سیاه به سبک هندی
تهیه چای ماسالا (درست کردن چای ماسالا) یک تکنیک ساده دارد. شما می توانید با انجام مراحل زیر، مانند یک حرفه ای چای ماسالای خود را تهیه نمایید؛ اما عدم توجه به برخی ریزه کاریها می تواند همه چیز را خراب کند. ممکن است با دم کردن بیش از حد برگ های چای باعث تلخ شدن چای شوید و یا اینکه با استفاده زیاد از ادویهها طعم واقعی چای را تغییر دهید. پس جزییات را حتما موردتوجه قرار دهید. با پشت سر گذاشتن گامهای ساده زیر، یک فنجان چای ماسالای خوش طعم خواهید داشت:
به ظرف روی اجاق، آب را اضافه کنید و حرارت زیر آن را روشن نمایید. در همان حال که آب در حال گرم شدن است، زنجبیل خردشده یا له شده را به آن اضافه نمایید. اگر می خواهید که از ادویه های دیگری نیز استفاده کنید، باید در همین مرحله آن ها را به آب بیفزایید. توجه داشته باشید که ادویه ها را قبل از اضافه کردن به آب، حتما بکوبید. زمانی که مخلوط شما به جوش آمد، برگ های چای را به آن اضافه کنید.
برگ های چای باید فقط یک دقیقه در آب جوش باشند. سپس، شیر را به مخلوطتان بیفزایید. همچنین شما می توانید در همین زمان، شیرین کننده خود را به مخلوط اضافه کنید. بعد از این، صبر کنید تا مخلوط یک دقیقه دیگر نیز روی حرارت باشد. بعد از یک دقیقه، حرارت را خاموش کرده و به مدت 3 تا 4 دقیقه چای را به حال خود رها کنید. سپس با استفاده از صافی توری، چای را صاف کنید و آن را به صورت گرم سرو نمایید. چای ماسالای شما آماده است.
روشی که برای تهیه چای ماسالا توضیح دادیم، باعث می شود که خواص دارویی چای در بهترین حالت خود قرار بگیرد. شاید بتوان بهترین خاصیت دارویی چای ماسالا را خواص ضدالتهابی آن دانست. به علاوه، این چای ایمنی بدن را نیز افزایش خواهد داد. همچنین، چای ماسالایی که به این روش تهیه شود، بسیار خوش طعم است. استفاده از یک دستورالعمل معتبر، خیلی بهتر از صرف چای در یک رستوران است.

طرز تهیه چای ماسالا با پودر آماده
سادهترین روش آمادهسازی ماسالا، تهیه این محصول با پودرهای آماده است که به صورت بستهبندیهای ساشهای یا فله عرضه میشوند. برای تهیه ماسالا با پودر آماده تنها به پودر فوری و آب جوش نیاز دارید. کافی است یک یا دو قاشق چایخوری از پودر ماسالا یا یک ساشه از آن را در لیوان ریخته و به میزان کافی آب جوش به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. کمی صبر کنید و سپس چای ماسالا آماده است. در تهیه ماسالا با پودر آماده نیازی به استفاده از افزودنیها نیست و این کار در عرض چند دقیقه انجام میشود.
طرز تهیه چای ماسالا با آب جوش
تهیه چای ماسالا با آب جوش بسته به نوع چای متفاوت است. اگر از پودرهای آماده برای تهیه این محصول استفاده میکنید، کافی است مقدار مناسب از پودر و آب جوش را مخلوط کرده و به صورت گرم نوشجان کنید. برای تهیه چای ماسالا به شیوه سنتی اما باید یک تا دو قاشق چایخوری از چای ماسالا را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید. بعد این ترکیب را روی اجاق قرار داده و 3 تا 5 دقیقه منتظر شوید تا چای دم بکشد. زمانی که عطر و طعم ادویهها آزاد شد، چای آماده است و میتوانید آن را نوشجان کنید. اگر پودر مصرفی دارای دانههای درشت است، بعد از دم کشیدن چای را از یک صافی عبور دهید. برای طعم بهتر میتوانید در مرحله آخر یک قاشق چایخوری شکر یا عسل به نوشیدنی اضافه کنید.

طرز تهیه چای ماسالا با شیر در خانه
طرز تهیه چای ماسالا با شیر برای افرادی است که به نوع غلیظ این نوشیدنی علاقه دارند. برای تهیه چای ماسالا به این روش ابتدا باید یک لیوان شیر را در قابلمهای کوچک یا شیرجوش ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. پس از گرم شدن شیر یک یا دو قاشق چایخوری پودر ماسالا یا ادویهها و ترکیبات چای ماسالا را به آن اضافه کنید و تا جوش آمدن شیر صبر کنید. سپس مخلوط را از یک صافی عبور دهید و در لیوان مناسب سرو کنید. چای ماسالا با شیر غلظت و چربی بیشتری نسبت به آب دارد و یک میانوعده انرژیبخش بهخصوص برای فصلهای سرد سال محسوب میشود.
طرز تهیه چای ماسالا با شیر خشک
یکی از روشهای متفاوت تهیه چای ماسالا، آمادهسازی این نوشیدنی با شیر خشک است. این روش تهیه چای ماسالا مناسب افرادی است که به چربی شیر علاقه نداشته یا به آن حساسیت دارند. برای تهیه چای ماسالا با شیر خشک ابتدا باید دو قاشق غذاخوری شیر خشک را با آب جوش مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا به مایعی یکدست تبدیل شود. سپس یک یا دو قاشق چایخوری از پودر ماسالا را با آن ترکیب کنید. بهدلیل طعم شیر خشک این نوشیدنی کمی طعم شیرین دارد. اما در صورت تمایل میتوانید مقداری عسل هم به ترکیب اضافه کنید. به این نکته دقت کنید که بعضی از پودرهای آماده ماسالا حاوی شیر خشک هستند. اگر از این نوع پودر استفاده میکنید، دیگر نیازی به شیر خشک نخواهید داشت.
طرز تهیه چای ماسالا با دستگاه اسپرسو ساز
یکی از حرفهایترین روشها برای آمادهسازی چای ماسالا و لذت بردن از عطر و طعم این نوشیدنی، تهیه آن با دستگاه اسپرسوساز است. طرز تهیه چای ماسالا با اسپرسو ساز چندان سخت نیست و تنها باید به چند نکته کلیدی در مورد کار با این دستگاه مسلط باشید. برای تهیه چای ماسالا با دستگاه اسپرسوساز ابتدا باید پرتافیلتر را با پودر ماسالا پر کرده و با کمک تمپر خوب فشرده کنید. سپس آن را در محل مخصوص خود قرار دهید و دکمه استارت دستگاه را بزنید.
با استفاده از نازل بخار دستگاه، شیر را بخاردهی کرده و کف آن را آماده کنید. پس از پایان عصارهگیری چای، کف شیر را به آن اضافه کرده و نوشجان کنید. برای عطر بهتر میتوانید کمی هل و دارچین آسیابنشده به نوشیدنی اضافه کنید. همچنین توصیه میکنیم که پیش از ریختن چای در فنجان، آن را با آبجوش شستشو دهید تا نوشیدنی شما مدت زمان بیشتری گرم بماند.

چند توصیه مهم در مورد تهیه چای ماسالا
در طرز دم کردن چای ماسالا به این نکات دقت کنید. دم کردن بیش ازحد باعث آزاد شدن برخی مواد از برگهای چای میشود. این مواد باعث ایجاد تغییراتی در طعم چای میشوند. دم کردن بیش از حد چای معمولا باعث میشود که طعم چای به تلخی بگراید. توجه داشته باشید که زودتر از زمان توصیه شده نیز مخلوط را از روی حرارت برندارید. مدت زمان قرار گرفتن برگهای چای بر روی حرارت در درست کردن چای ماسالا بسیار مهم است. یک اشتباه میتواند به کلی مزه چای را تغییر دهد.
ممکن است در بازار، بستههای ادویههای ترکیب شده برای تهیه چای ماسالا را دیده باشید. قبول داریم که استفاده از چنین ترکیبی کمی وسوسه انگیز است و می تواند شما را به خرید آن ترغیب نماید؛ اما توصیه ما به شما این است که ادویه های طبیعی را به صورت جداگانه خریداری کرده و استفاده نمایید. ادویه های طبیعی قویتر هستند و استفاده جداگانه از آن ها طعم بهتری را به چای میبخشد.
از برگهای چای باکیفیت استفاده کنید. برگ های بلند معمولا طعم بهتری دارند. در بازار، مارکهای مختلفی از چای موجود هستند؛ اما پیشنهاد ما این است که از برندهای چای هندی استفاده کنید تا طعم واقعی تری از چای ماسالا را بچشید. البته شما می توانید از کیسه های آماده چای نیز استفاده کنید که البته معمولا طعم واقعی چای ماسالا را به دست نمی دهند.
اگر بهدنبال تجربههای جدید در نوشیدنیهای گرم هستید، شیرهای گیاهی مانند کافی میت میتوانند طعمی متفاوت به ماسالای شما ببخشند، پودرهای فوری موکا و کاپوچینو نیز گزینههای مناسبی هستند.
سخن پایانی
روشهای دیگری هم برای تهیه چای ماسالا وجود دارند که بسته به امکانات و سلیقه خود میتوانید هر کدام از آنها را استفاده کنید. استفاده از فرنچ پرس، قوری، مایکروویو و… چند نمونه از روشهای تهیه این نوشیدنی به شکل گرم و سنتی هستند. همچنین میتوانید چای ماسالا را به صورت سرد تهیه کنید و یک نوشیدنی دلچسب و مقوی برای فصل تابستان داشته باشید. در طرز تهیه ماسالا تنها باید به انتخاب بهترین نوع پودر ماسالا توجه داشته باشید. این موضوع تاثیر مستقیم در کیفیت نوشیدنی شما و عطر و طعم آن دارد.
منابع

با تشکر از اطلاعات شما