طرز تهیه قهوه با موکاپات

موکاپات محبوب ترین دم ابزار قهوه در سراسر آمریکا جنوبی است که برای دم کردن قهوه نزدیک به اسپرسو از آن استفاده میشود. اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوهی اسپرسوی آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام میشود. ما در زیر نحوه دم كردن قهوه با موکاپات را به شما آموزش میدهیم.
برای تهیهی اسپرسو میتوانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاههای اسپرسو ساز استفاده کنید. پیش از هر چیز بهتر است با طرز استفاده از موکاپات کاملا آشنا باشید. البته با توجه به تعریف اسپرسو، این نکته را متذکر شویم که فقط نوشیدنی نهایی اسپرسوساز را میتوانید اسپرسو بنامید.
با این وجود بهتر است پیش از آشنایی با طرز تهیه اسپرسو روی گاز با موارد مورد نیاز جهت این کار بیشتر آشنا شوید.
فهرست مطالب

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات
رعایت تمامی موارد ذکر شده در زیر برای درست كردن قهوه با موكاپات الزامی هستند:
نکاتی که در بالا گفته شد از اصلیترین مراحل طرز تهیه قهوه روی گاز است. البته بهتر است بدانید اولین گام، خرید قهوه اسپرسو میباشد. که از فروشگاه اینترنتی کافی استور بهراحتی در کوتاهترین زمان قابل تهیه میباشد.
طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس

پیش از شروع این آموزش بهتر است بدانید که نحوه درست كردن قهوه با موکاپات نکات ریز و درشتی دارد که تنها در صورت رعایت تمامی آن ها موفق به تهیه قهوه ای خوش طعم خواهید شد. بنابراین برای درست كردن قهوه با موكاپات مراحلی که در ادامه ذکر می کنیم را با دقت انجام دهید.
ابتدا آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه روبوستا یا عربیکا، یا قهوه ترکیبی از این دو نوع را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست).

پس از صاف کردن پودر قهوه، مرحله بعد جهت درست كردن قهوه با موكاپات این است که قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که قهوه از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه عطر و صدای آن می شوید.

پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنیتان را شیرین میل کنید، میتوانید از شکر یا … به همراه قهوهتان استفاده کنید.

برای درک بهتر فرایند طرز تهیه اسپرسو با موکاپات، توصیه می کنیم حتما ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.
اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، قهوه آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.
روش دوم برای تهیه قهوه با موکاپات
روش دوم طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات اینگونه است که می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.
در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات معمولا در این روش که طرز تهیه اسپرسو را به شیوه ای دیگر بیان می کند، برطرف می شود.
نکات تهیه اسپرسو با موکاپات
- قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
- اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات تازه خریداری شده خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
- اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.
برای تهیه یک نوشیدنی درجه یک با استفاده از موکاپات نیاز به یک قهوه درجه یک خواهید داشت. تنها کافی است سری به محصولات زیر بزنید تا بهترین قهوه را خریداری کرده و از آن لذت ببرید.
طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات
- اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسوساز و اسپرسوی کافه ها است.
- تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
- نوشیدنیای خیلی تلخ (البته درک سطح تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
- ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.
شستشو موکاپات
پس از یادگیری طرز استفاده از قهوه جوش موکا و تهیه قهوه دلخواه خود نوبت به شستشو موکاپات می رسد. علیرغم ساده به نظر رسیدن این کار، نکاتی وجود دارد که باید به آن ها نیز توجه کنید. نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید (البته نه همیشه).
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.
میزان کافئین قهوه اسپرسو
احتمالا به این فکر افتاده اید که نوشیدنی اسپرسو بیشترین کافئین را دارد. درست است. البته به شرطها و شروطها! پیشنهاد میکنیم حتما به مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد مراجعه کنید.
در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات و همچنین طرز تهیه قهوه اسپرسو روی گاز را به ساده ترین و البته کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوان بهترین قهوه را با موکاپات داخل خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.
مجددا متذکر می شویم که بهتر است برای درست کردن قهوه اسپرسو با موکا پیش از هر چیز نحوه استفاده از موکاپات را فرا بگیرید. در ادامه ویدیویی جهت درک بهتر این موضوع (نحوه درست كردن قهوه با موکاپات) برای شما قرار داده شده است که با مشاهده آن تمامی ابهاماتتان در این رابطه برطرف خواهد شد.
سوالات متداول
بهترین روش عصاره گیری قهوه با موکاپات
همیشه از حرارت متوسط استفاده کنید و اجازه دهید موکا پات شما به آرامی گرم شود. این کار استخراج یکنواخت را تضمین می کند و از سوختن قهوه جلوگیری می کند. دانه های مناسب نکته بعدی است. یک موکا اکسپرس به دانه های قهوه با نتهای شیرین، غنی از روغن های طبیعی قهوه نیاز دارد تا قهوه موکاپات غنی و خامه ای بدون تلخی باشد.
طرز تهیه قهوه کف دار با موکاپات
موکاپات قهوه عالی درست می کند اما روی خامه زیاد حساب نکنید. فشار برای این کار به اندازه کافی بالا نیست. کارهایی اما وجود دارد که می توانید انجام دهید. مواردی مثل استفاده از قهوه تازه آسیاب شده، شروع با آب جوش در مخزن و اطمینان از اینکه درجه آسیاب قهوه شما خیلی ریز نیست.
طرز تهیه نسکافه/کاپوچینو با موکاپات
همانند شیر قهوه برای تهیه نسکافه یا کاپوچینو، ابتدا قهوه را عصارهگیری کنید. برای داشتن شیر فوم دار کافی است از مطلب روشهای تهیه فوم یا کف شیر یک روش را انتخاب و شیر خود را آماده کنید. سپس قهوه را با شیر و افزودنیهای دلخواه مخلوط و نوش جان نمایید.
ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات
منابع: bluebottlecoffee، wikipedia

سلام میخواستم بدونم چرا قهوه هایی که با موکا پات درست میکنم اصلا غلیظ نمیشه،چکار باید بکنم که قهوه ام با استفاده از موکاپات غلیظ تر باشه؟؟؟
سلام
قهوه موکاپات به همون صورت هست جناب. رقیق و تلخ
سلام با موکاپات اسپرسو درست کردم دراخرسبدقهوه پرمیشه از آب طبیعیه یا اشکالی داره از آب جوشیده استفاده کردم
سلام
اگر تفاله باقی مانده در سبد پس از تهیه اسپرسو کمی خیس باید ایرادی ندارد اما اگر بتوانید قطره اب را ببینید بهتره اب داخل مخزن رو کمی کمتر بریزید
سلام …من موکاپات ۴نفره دارم..اما خب شاید نخوام گاهی برای ۴ نفر درست کنم و تکشات بزنم…با این حساب میزان قهوه و آب باید چقد باشه؟ حتما باید موکاپات تک نفره داشته باشم؟ممنونم ازتون
سلام
بهتره که سبد رو پر کنید و اب رو هم پر کنید اما خروجی رو تک شات بگیرید و زودتر از موعد از روی شعله بردارید
اب و پودر قهوه کمتر ریختن توصیه نمیشه.
سلام خسته نباشید
وقتی من داخل قهوه ساز موکاپات قهوه درست میکنم پودرقهوه میاد قسمت بالای وبا آب قهوه قاطی میشه ،باید چکار کنم که قهوه نیاد بالا
سلام
ابتدا اب رو جوش بیارید و سپس موکاپات رو ببندید. اگر نشد .کم ی اسیاب قوه درشت تر انتخاب کنید
سلام.
با تشکر از اینکه واقعا یک کار حرفهای رو در این زمینه ارائه میدین.
لطفا راهنمایی کنید؛ بعد از تهیه اسپرسو با موکاپات، به اندازه یک شات آب در مخزن پائینی دستگاه باقی میمونه. آیا این حالت طبیعی هستش؟ دستگاه من درست کار میکنه؟
یا اینکه میبایست تمامی مقدار آب از مخزن پائینی (پس از عبور از قهوه) به قسمت بالا منتقل بشه؟
ممنون از مطالب تخصصی شما.
سلام، ممنون از لطف شما
به این دلیل هست که فشار هوا در بخش زیرین موکاپات خیلی سریع به حد اکثر میرسه و اب رو به طبقه بالا فشار میده. و وقتی کمی از اب به طبقه بالا میرود دیگر فشار هوا توان کافی برای الباقی اب را ندارد. کمی اب رو کم کنید اگر درست نشد همیشه اب رو قبل از بستن موکاپات جوش بیارید و سپس ببندید
سلام خسته نباشید
من بعد از اینکه قهوه رو داخل سبد پودر ریختم بعد ۲۰ ثانیه سد خیس شد و قهوه خیس شدن و شبیه گل شد
آیا این طبیعی هست ؟ اگه نیست مشکل از کجاست؟
در ضمن بعد از درست شدن قهوه قهوه مزه ترش مزه داره که تو دهن بعد از چند مدتی باقی میمونه
مشکل از کجا میتونه باشه؟
ممنون برای سایت خوبتون
منظورتون این هست که بخش رویی موکاپات رو نپیچیدید روی اون؟
بله بعد از تهیه اسپرسو پودر آن شبیه گل هستش
ترش مزه بودن قهوه به محل کشت دان قهوه (برزیل، اندونزی و …) و به فاصله زمانی از زمان برشته کردن و … وابسته است
با سلام
دوستان چرا وقتی آب جوش میاد قهوه از اون خروجی نمیاد و اگه هم میاد خیلی خیلی کم میاد .ایا باید بیشتر بجوشه ؟
سلام
منظورتون از اون خروجی کدام هست؟ اگر از بالای موکاپات خارج نشود جای دیگری برای خروج نیست!
با کم و زیاد کردن شعله می توانید سرعت خروج را بیشتر کنید اما باید عملیات عصاره گیری به خوبی انجام گیرد.
میزان آسیاب کردن قهوه نیز در سرعت خروجش تاثیر گذار است
میشه جای آب از شیر استفاده کرد ؟
سلام
بهتر است شیر را بعد از تهیه به اسپرسو اضافه نمایید. دمای جوش شیر با آب یکی نیست
شیر ناخالصی هایی دارد که از روزنه های موکاپات عبور نمی کند
خیر…آب تا زیر سوپاپ..من رو شهایی بلدم که کاملا با موکا میتونم قهوه رو مثل دستگاه کرم دار(کف دار کنم)…کاملا نزارین تا اخر ب کف سفید برسه..وسطش بردارید کمی تو فنجان بریزید و دوباره روی گاز بریزد…شیر داغ اضافه کنید نه سر..نوشیدن قهوه ب هیچ عنوان سرد توصیه نمی شد…کاملا م شش ر است برای قلب..موفق باشید
برای منم دقیقا یهو میپره بیرون همه جا رو داغون می کنه
میشه بگید درجه اسیاب باید چقدر باشه?
البته یه جور ملموس بگین چون من خودم با هاون اسیاب می کنم نه دستگاه مخصوص.
و سوال دیگه این که اگر قهوه رو تو سبد قهوه پر نکنیم چی میشه?
میدونم استاندارده ولی اگه این کارو نکنیم چه اتفاقی میفته?
و دیگه این که میتونیم مقدار اب رو ب دلخواه کمو زیاد کنیم???
ممنون
سلام وقت بخیر/اصلاحیه
– قهوه باید با درجه ریز آسیاب بشه، بین درجه آسیاب شکر و نمک و به نمک نزدیک تر. البته می تونید یک بار برای متوجه شدن درجه آسیاب دقیق، پودر قهوه مناسب موکاپات رو خریداری کنید.
– اگر سبد قهوه رو پر نکنید، عصاره گیری مطلوب و کامل انجام نمیشه و قهوه ای بی رمق خواهید داشت.
– آب باید تا زیر سوپاپ باشه اما اگه بیشتر بریزید در نتیجه آب بیشتری از پودر قهوه میگذره و در نهایت تلخی قهوه تان بیشتر میشه
اگر آب کم بریزید فشار مورد نیاز برای بالا آمدن آب، ممکن هست ایجاد نشه.
اما در کل همه این راه ها رو می تونید تست کنید تا در نهایت به قهوه مطلوب تون برسید.
سلام ممنون از سایت کاملتون
من نمیدونم چرا محصول نهایی موکاپاتم سرده. قهوه ک میاد بیرون اصن داغ نیستش چرا؟
سلام ممنون از لطفتون
توجه داشته باشید که آب را باید تا زیر سوپاپ موکاپات پر کنید. یکی از دلایل این اتفاق میتونه استاندارد نبودن سایز موکاپات باشد که قبل از جوش آمدن آب فشار هوای بالای سوپاپ،باعث خارج شدن آب از بخش زیرین می شود.
راه حل این مشکل این هست که شما آب را قبل از بستن موکاپات جوش بیاورید و سپس موکاپات راببندید و دوباره روی اجاق قرار دهید.
سلام
منم همین مشکل رو داشتم یعنی همیشه قهوه ام سرد بود ، موکاپات مشکل داره. من سوپاپ رو باز کردم و دوباره بستم پیش خودم فکر کردم حتی اگه خراب بشه بازم فرقی نداره در هر حال قابل استفاده نیست ولی درست شد.
سلام خسته نباشید آموزش تهیه اسپرسوبا دستگاه رو هم بذارید
سلام
طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه در سایت قرار دارد.
سلام
اگ قهوه مونو تومخزن پرنکنیم مثلا درحد دوق مرباخوری بریزیم چه مشکلی ایجادمیشه؟اخه وقتی پرش میکنم خیلی قهوم تلخ میشه منم مجبور میشم کمتر توش قهوه بریزم
سلام روز بخیر
سایزی که برای سبد قهوه در نظر گرفته شده، سایز استاندارد هستش
به نظر بنده اگر قهوه تون زیادی تلخ میشه، از آب کمتری استفاده کنید یا نگذارید تمام آب از پودر قهوه رد بشه، یعنی زودتر از موعد، موکاپات رو از روی حرارت بر دارید