تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا

همانطور که میدانید قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیهای جهان است که به دو گونه اصلی عربیکا (Arabica) و روبوستا (Robusta) تقسیم میشود. این دو نوع قهوه، علاوه بر تفاوت در طعم، میزان کافئینشان، عطر و اسیدیته، در نحوه کشت، قیمت و کاربرد نیز با یکدیگر تفاوتهای چشمگیری دارند. در این مقاله از کافی استور، سعی کردیم به بررسی کامل تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا بپردازیم تا شما عزیزان بتوانید با آگاهی و شناخت بیشتری، قهوه اسپرسو یا هر قهوه دیگری که مدنظرتان میباشد را انتخاب کنید. پس تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
تفاوت روبوستا و عربیکا
عربیکا قهوهای با طعم ملایم میباشد که معمولاً در ارتفاعات بالاتر رشد میکند. این نوع قهوه بیش از ۶۰٪ از تولید جهانی قهوه را تشکیل میدهد و به دلیل کیفیت بالا، قیمت بیشتری نسبت به روبوستا دارد. در مقابل، روبوستا قهوهای با تلخی بیشتر از عربیکا است و در ارتفاعات پایینتر رشد میکند. قهوه روبوستا به دلیل مقاومت بالاتر در برابر آفات و بازدهی بیشتر، هزینه تولید کمتری دارد و اغلب در تولید انواع قهوه فوری و اسپرسوهای قوی مورد استفاده قرار میگیرد.

تفاوت ظاهری عربیکا و روبوستا
یکی از تفاوتهای اصلی قهوه عربیکا و روبوستا، تفاوت شکل قهوه روبوستا و عربیکا میباشد. دانههای عربیکا معمولاً بیضیشکل و کشیدهتر هستند و در وسط آنها شیار موجدار دیده میشود. برعکس، دانههای روبوستا کوچکتر و گردتر هستند و شیار وسط آنها صاف میباشد. البته این موضوع فقط یک توصیف مختصر و ابتدایی از تفاوت ظاهری این دو دانه است. در برخی دانه ها این موضوع صدق نمیکند.
برای خرید بهترین قهوه عمده از کافی استور با کیفیت بالا و قیمت مناسب، همین حالا اقدام کنید!
تفاوت کافئین روبوستا و عربیکا
تفاوت کافئین قهوه 100 عربیکا و روبوستا یکی از مهمترین عواملی است که همواره بر طعم این دو نوع قهوه تأثیر میگذارد. کافئین روبوستا تقریباً دو برابر بیشتر از عربیکا است، بهطوریکه درصد کافئین عربیکا و روبوستا به ترتیب حدود ۱.۲ تا ۱.۵٪ برای عربیکا و ۲.۲ تا ۲.۷٪ برای روبوستا میباشد. این تفاوت کافئین عربیکا و روبوستا باعث میشود زمان نوشیدن قهوه روبوستا طعمی تلختر و قویتر احساس کنید، درحالیکه کافئین قهوه عربیکا و روبوستا در ترکیبهای مختلف، می توانند تعادل مناسبی از طعم و انرژی را ارائه دهند و این مورد بستگی به ذائقه و ترکیب مورد نظر شما دارد. اگر به دنبال قهوهای پرکافئین و قوی هستید، روبوستا گزینه بهتری برای شما است، اما اگر طعم ملایمتر و اسیدیته بالاتر را ترجیح میدهید، عربیکا انتخاب مناسبی خواهد بود.
تفاوت طعم و عطر قهوه عربیکا و روبوستا
قهوه عربیکا و روبوستا از نظر طعم و عطر تفاوتهای قابلتوجهی دارند که ناشی از میزان چربی، قند و اسیدیته موجود در آنهاست. قهوه عربیکا طعمی ملایم(یعنی تلخی کمتر از ربوستا)، میوهای و کمی شیرین دارد و به دلیل اسیدیته بالاتر، زمان نوشیدن حس لطیفتری روی زبان شما ایجاد میکند. علاوه بر آن دارای عطری پیچیده و غنی است و میتوان نتهایی از شکلات، میوههای خشک، کارامل و گلی را در آن حس کرد.
در مقابل، قهوه روبوستا طعمی تلختر، قویتر و خاکیتر دارد و به دلیل کافئین بیشتر و اسیدیته پایینتر، حس سنگینتری در دهان شما ایجاد میکند. عطر روبوستا نسبت به عربیکا پیچیدگی کمتری داشته و بیشتر نتهای مغزدار، چوبی و خاکی را در آن احساس میکنید. یعنی تنوع عطری قهوه در ربوستا بسیار کمتر است.
برای اطلاع از قیمت قهوه روبوستا کافی استور و خرید با بهترین کیفیت، همین حالا اقدام کنید!

جدول تفاوتهای قهوه عربیکا و روبوستا
تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا در جدول پایین بهطور کامل مورد بررسی قرار گرفته است، این جدول به شما کمک می کند که انتخاب بین قهوه عربیکا و روبوستا با توجه به سلیقه شخصی، نیاز به میزان کافئین و بودجه شما راحتتر صورت گیرد.
ویژگی ها | قهوه عربیکا (Arabica) | قهوه روبوستا (Robusta) |
میزان کافئین | 1.5%_1.2% | (تقریبا دوبرابر عربیکا) 2.7%_2.2% |
طعم و عطر | ملایم، شیرین، اسیدیته بیشتر، عطرمیوه ای و گل ها، ادویه ای، | تلخ تر، سنگین تر، اسیدیته کمتر، غالب طعمش خاکی و مغزی |
میزان اسیدیته | بالا (طعم روشن و زنده) | پایین (طعم سنگین و تلخ تر) |
شکل دانه | بیضی کشیده با خط وسط موج دار | گردتر باخط وسط صاف |
کرما (فوم قهوه) | کمتر، نازک تر و سبک تر | بیشتر، ضخیم تر و پایدار تر |
میزان چربی و شکر | 60% چربی بیشتر و تقریبا دو برابر قند نسبت به روبوستا | چربی و شکر کمتر |
مقاومت در برابر آفات و بیماری ها | حساس تر به آفات و شرایط آب و هوایی | مقاوم تر به آفات و شرایط سخت محیطی |
ارتفاع مناسب برای رشد | 800 تا 2.200 متر بالا تر از سطح دریا | 200 تا 1000 متر بالا تر از سطح دریا |
هزینه تولید و قیمت | گران تر به دلیل سختی در کشت و کیفیت بالاتر | ارزان تر و پربازده تر |
کشور های تولید کننده اصلی | برزیل، کلمبیا، اتیوپی، کاستاریکا | ویتنام، اندونزی، هند، اوگاندا |
کاربردها | قهوه های تخصصی، اسپرسوهای گران قیمت، ترکیبات 100% عربیکا | قهوه فوری، اسپرسوهای پرکافئین، ترکیبات میکس شده با عربیکا |
میزان محبوبیت جهانی | حدود 60_70% از بازار جهانی قهوه | حدود 30_40% از بازار جهانی قهوه |
خواص قهوه عربیکا و روبوستا
قهوه عربیکا و روبوستا هر کدام خواص و ویژگیهای خاص خود را دارند. در ادامه، به بررسی خواص مصرف قهوه روبوستا و عربیکا میپردازیم:
کافئین موجود در قهوه روبوستا میتواند به افزایش انرژی و هوشیاری شما در طول شبانه روز کمک کند، ممکن است با نوشیدن یک فنجان قهوه در صبح، انرژی برای تمام روز دریافت کنید! البته این بستگی به بدن شما دارد. ممکن است نیاز داشته باشید یک فنجان دیگر در وسط روز بنوشید. و این در حالیست که قهوه عربیکا حاوی کافئین کمتری نسبت به قهوه روبوستا است، که میتواند به کاهش استرس و بهبود کیفیت خواب شما کمک کند(البته بستگی به بدن شما دارد). میگوییم استرس! برخی با نوشیدن قهوه ربوستا به دلیل کافئین زیاد دچار استرس میشوند، این افراد در این شرایط باید قهوه عربیکا بنوشید.
آنتی اکسیدان بالای موجود در قهوه به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان کمک میکند. همچنین خاصیت ضد میکروبی قهوه به سلامت دهان و دندان کمک کرده و مصرف متعادل آن میتواند به پیشگیری از بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند.
اگر به دنبال کاهش وزن هستید و با این سوال مواجه شدید که قهوه روبوستا برای لاغری مناسب است؟ باید به شما بگوییم بله کافئین موجود در روبوستا میتواند به افزایش متابولیسم و کاهش وزن تا حدودی کمک کند. در نهایت، انتخاب بین قهوه عربیکا و روبوستا بستگی به سلیقه شخصی و نیازهای فردی شما دارد.

قهوه ترک روبوستا یا عربیکا
در تهیه قهوه ترک، انتخاب ترکیب مناسب از دانههای قهوه عربیکا و روبوستا تأثیر بسزایی در طعم، غلظت و کیفیت نهایی نوشیدنی دارد. اما در ایران بیشتر قهوه روبوستا را بهعنوان قهوه ترک ارائه میدهند، زیرا قهوه ترک بهدلیل مجاورت بیشتر با آب در زمان تهیه دارای کافئین بیشتری میباشد از این رو افرادی که تمایل به نوشیدن قهوهای با کافئین بالا دارند به دنبال قهوه ترک دارک و قهوه ترک لایت از محصولات کافی استور بوده که هر دو 100 درصد روبوستا میباشند. البته ما در کافی استور محصول ترکیبی 40 درصد عربیکا و 60 درصد روبوستا را باعطر خوب و کافئین مناسب برای قهوه ترک نوشان هم در نظر گرفتهایم و به راحتی از طریق سایت هر کدام از محصولات ذکر شده قابل سفارش میباشند. در ادامه، به بررسی ترکیبهای متداول خارج از ایران، برای تهیه قهوه ترک میپردازیم:
ترکیب 70٪ عربیکا و 30٪ روبوستا: این ترکیب تعادلی میان طعم ملایم عربیکا و غلظت و کافئین بالای روبوستا ایجاد میکند. برای کسانی که به دنبال طعمی متعادل و انرژی بیشتر هستند، این ترکیب مناسب است.
ترکیب 40٪ عربیکا و 60٪ روبوستا: این ترکیب طعم قویتر و تلختری ارائه میدهد و برای کسانی که به طعمهای قوی و کافئین نسبتا بالا علاقهمند هستند، مناسب است.
در نهایت، انتخاب ترکیب قهوه مناسب بستگی به سلیقه شخصی و ترجیحات فردی دارد. توصیه میشود با نسبتهای مختلف ترکیبها آزمایش کنید تا به طعم دلخواه خود دست یابید.
سخن پایانی
در نهایت، انتخاب بین قهوه عربیکا و روبوستا به سلیقه شخصی، نیاز به میزان کافئین و طعم مورد علاقه شما بستگی دارد. عربیکا با طعم ملایم و پیچیدهاش، گزینهای مناسب برای کسانی است که به دنبال تجربهای نرم و دلپذیر هستند. در مقابل، روبوستا با طعم قویتر و کافئین بالاتر، انتخابی مناسب برای افرادی است که به انرژی بیشتر و طعم تلختر علاقهمندند. ترکیب این دو نوع دانه نیز به نوبه خود میتواند به تعادل مطلوبی در طعم و کافئین منتهی شود. در پایان، آزمایش ترکیبهای مختلف قهوه روبوستا و عربیکا میتواند به شما در یافتن قهوهای که بیشترین لذت را برایتان به ارمغان میآورد، کمک کند.
نظرتان درباره مقاله تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا چیست؟ دیدگاهتان را با ما به اشتراک بگذارید، امتیاز و تخفیف کافی کلاب دریافت کنید.
سوالات متداول
عربیکا ترش است یا روبوستا
قهوه عربیکا معمولاً طعمی ملایم و شیرین با نتهای میوهای و گلی دارد و در برخی موارد ممکن است به ترشی بزند. ولی قهوه روبوستا همانطور که در مقاله گفتیم طعمی قویتر و تلختر دارد و یادآور نتهای خاکی و مغزدار میباشد. بنابراین، قهوه عربیکا ممکن است طعم ترشتری نسبت به قهوه روبوستا داشته باشد.
اسپرسو عربیکا یا روبوستا
در تهیهی اسپرسو، انتخاب ترکیب مناسب از دانههای قهوه عربیکا و روبوستا تأثیر بسزایی در طعم، غلظت و کیفیت نهایی نوشیدنی بهدست آمده دارد. این انتخاب بستگی به سلیقه شخصی و ترجیحات فردی دارد. توصیه میشود با نسبتهای مختلف ترکیبها را آزمایش کنید تا به طعم دلخواه خود دست یابید.
رنگ قهوه روبوستا
دانههای خام روبوستا که فرایند رست و برشته کاری روی آنها انجام نشده رنگ سبز روشن دارند ولی بعد از رست معمولا رنگ دانه قهوه روبوستا از دانه عربیکا تیرهتر میباشد.

سلام ممنون از مطلبی که گذاشتید کاربردی بود، من خودم قهوه عربیکا رو ترجیح میدم چون نسبت به روبوستا کافئین کمتری داره.