به نظرتون چطوره نام آنها را بگذاریم، مشابهین متفاوت!!! حالا چرا این نام؟ همه شبیه اسپرسو یا بهتره بگوییم از فرزندان اسپرسو هستند اما تفاوتهایی دارند، حتما به فکر تفاوتهای آنها هستید.
همان طور که در جریان هستید نوشیدنیهای بسیاری از اسپرسو تشکیل شدهاند. در این مطلب قصد داریم سه نوشیدنی دوست داشتنی و جذاب که با توجه سلایق قهوه نوشی افراد در کشورهای مختلف تشکیل شدهاند را معرفی کنیم. البته در این مطلب قصد ارائه طرز تهیه این سه نوشیدنی را نداریم، برای طرز تهیه به لینک آنها مراجعه نمایید. اما خب بخشی از طرز تهیه را هم با هم مرور میکنیم.
لانگو:
رقیق، ملایم اما تلخ، ویژگیهای اسپرسو لانگو است، در زبان ایتالیایی لانگو Lungo را میتوان کشیده و طولانی معنی کرد. چرا این نوشیدنی این چنین ویژگیهایی دارد؟ در ادامه مطلب با طرز تهیه لانگو آشنا شوید تا پاسخ به سوالتون رو پیدا کنید!
موارد مورد نیاز برای درست کردن اسپرسو لانگو:
- دستگاه اسپرسوساز
- ۹۰ الی ۱۲۰ میلی لیتر آب
- پودر اسپرسو مناسب دستگاه اسپرسوساز ۸ الی ۱۶ گرم
برای درست کردن لانگو نمیتوان از موکاپات استفاده کرد باید حتما دستگاه اسپرسوساز داشته باشید! دلیل آن هم واضح است! نمیتوانید آب بیشتری از میزان موجود در مخزن آب از قهوهتان عبور دهید.
طرز تهیه اسپرسو لانگو:
برای تهیه اسپرسو لانگو، آب و زمان بیشتری (زمان گرفتن شات) نسبت به اسپرسو معمولی نیاز است. این گونه که، آب به میزان گفته شده از پودر اسپرسو موجود در پرتافیلتر میگذرد. عبور آب از پودر قهوه میتواند حتی تا یک دقیقه به طول بیانجامد. ماحصل این شرایط قهوهای است که حجم آب در آن حدودا ۳ الی ۴ برابر آب موجود در اسپرسو معمولی است. اسپرسو در زمان ۲۵ ثانیه استخراج میشود و لانگو در زمان ۴۵ ثانیه.
عبور حجم زیاد آب از پودر قهوه و هم چنین، هم نشینی زیاد آب و قهوه در زمان زیاد، دلایل تلخی و کافئین زیادتر این نوشیدنی است.
آمریکانو Americano:
غلظت اسپرسوی خود را کاهش دهید تا به آمریکانو برسید! خب این بار چگونه؟
موارد مورد نیاز:
- یک شات یا دبل شات اسپرسو
- مقداری آب حوش
- فنجان نسبتا بزرگ
طرز تهیه قهوه آمریکانو
این گونه که پس از تهیه اسپرسو مقداری آب جوش را به آن اضافه میکنیم، به همین سادگی. توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب ارائه میکنیم.
لانگ بلک
لانگ بلک یکی دیگر از فرزندان اسپرسو، “شاید هم داداش آمریکانو!” است. نوشیدنی که دوستداران آن بیشتر در نیوزیلند و استرالیاست، که از همنشینی اسپرسو با آب داغ تهیه میشود. “لابد میخواهید بپرسید آمریکانو چی پس؟”
لانگ بلک Long Black و آمریکانو تفاوتهایی با یکدیگر دارند که ممکن است در بین باریستاها اشتباه گرفته شود، در آمریکانو آب به اسپرسو افزوده میشود اما در لانگ بلک اسپرسو به آب افزوده میشود. یک لانگ بلک خوب، کرمای اسپرسو روی آن قرار دارد و دمای مناسبی برای نوشیدن بلافاصله بعد از سرو آن دارد.
تفاوت تفاوت و تفاوت!
خب تا به اینجای مطلب فقط به معرفی این نوشیدنیها پرداختیم. اما از نظر ظاهری و طعمی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
لانگ بلک و لانگو دارای کرمای قهوهای فندقی در روی نوشیدنی هستند، اما آمریکانو؟؟ در ابتدای کار وقتی آمریکانو را نگاه میکنید شبیه به بلک کافی است. بلک کافی یکی از نوشیدنیهایی است که با دستگاه قهوه ساز تهیه میشود.
تفاوتهای طعمی:
لانگ بلک با توجه به کرمایی که روی نوشیدنی است شدت و قوت بیشتری دارد و کم کم به انتهای نوشیدنی که برسید از شدتش کمتر میشود. عجب ماجرایی!
اما آمریکانو طعمی یکدست و یکنواخت را به حس چشایی شما منتقل میکند زیرا پس از ترکیب با آب، همه چیز با هم ترکیب میشود، به این دلیل که با ریختن آب همه چیز هم میخورد. اما اگر توجه کنید این مورد در لانگ بلک متفاوت است. شما اسپرسو را روی آب میریزید و نوشیدنی زیاد مخلوط نمیشود.
حالا نوبت لانگو است، همانطور که پیشتر اشاره کردیم رقیق و تلخ
کمی به فرآیند تهیه اسپرسو و لانگو توجه کنید، اسپرسو در زمان کوتاهتر و زیر فشار استخراج میشود و اقلیت ترکیبات جذاب و خوب قهوه را استخراج میکند. این ترکیبات خوب کافئین شکر نمک و … هستند و حالا این اتفاق در لانگو بیش از پیش میافتد و هر چه هست و نیست را استخراج میکند به همین سبب تلخ، رقیق و کافئین بیشتر دارد!
منبع: ویکی پدیا
homegrounds