شاید شما هم مثل بسیاری از افراد از نوشیدن قهوه بی مزه خسته شده باشید و ندانید که دقیقا علت این مشکل چیست. به احتمال زیاد مشکل بی مزه بودن قهوه شما به دلیل اندازه گیری نادرست نسبت قهوه و آب است. نسبت قهوه به آب باید چقدر باشد؟
برای درست کردن قهوه، چه میزان پودر قهوه نیاز است؟ چند قاشق قهوه برای یک فنجان؟ برای یک فنجان قهوه چقدر قهوه بریزیم؟ برای هر فنجان قهوه چقدر قهوه بریزیم؟ برای یک لیوان قهوه چقدر قهوه بریزیم؟ این سوالات از مهم ترین و رایج ترین سوالاتی هستند که همواره مشتریان از ما می پرسند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم نگارش یک مقاله جامع و کاربردی را در مورد اهمیت تناسب در تهیه قهوه و مقدار قهوه برای یک فنجان شروع کنیم.
در این مقاله از کافی استور افتخار همراهی با شما را داریم و اهمیت تناسب در تهیه قهوه در شیوه های گوناگون دم کردن را شرح می دهیم و به نکات مهمی که باید برای تهیه قهوه رعایت کنید، می پردازیم.
برای آن که بدانید دقیقا به چه روشی نسبت کامل قهوه به آب را اندازه گیری کنید تا پایان این مقاله همراه ما باشید. چنانچه مطالعه این مقاله برای شما مفید و کاربردی بود لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آن ها نیز بتوانند از نوشیدن یک فنجان قهوه خوش طعم در عصرهای پاییزی بیشتر لذت ببرند.
فهرست مطالب
دلیل اهمیت تناسب در تهیه قهوه
اگر به آموزش قهوه علاقه دارید و می خواهید قهوه هایی با طعم عالی درست کنید باید با انواع نسبت های قهوه آشنا باشید.اگر شما بخواهید در منزل پیتزا تهیه کنید و طبق دستور العمل و رسپی پیتزا مورد علاقه خود پیش نروید چه اتفاقی می افتد؟ اگر تمامی نکات مهم گفته شده برای تهیه پیتزا را رعایت کنید اما از افزودن پنیر پیتزا صرف نظر کنید آیا می توانید از طعم پیتزایی که در منزل تهیه کرده اید لذت ببرید؟ قطعا خیر. 🤨
پس اهمیت تناسب در تهیه قهوه به قدری مهم است که اگر به آن بی توجه باشید یا قهوه بسیار غلیظ و تلخ را خواهید نوشید یا قهوه بسیار سبک و آبکی و بدون هیچ طعمی. به دست آوردن نسبت های صحیح قهوه و آب ممکن است به عنوان یک مهارت اساسی به نظر گرفته شود، اما باید بدانید با دقت و توجه به نسبت قهوه به آب، فرصت کمتری برای خطا کردن خواهید داشت و در نهایت قهوه خوشمزه تری را آماده خواهید کرد.
فقط مبتدیان در تهیه قهوه اشتباه نمی کنند، بلکه بسیاری از دوستداران قهوه نیز با در نظر نگرفتن نسبت قهوه به آب دچار اشتباه می شوند و باید این عادت بد خود را ترک کنند. پس شما باید عادت اندازه گیری نسبت قهوه به آب را در خود ایجاد کنید. زیرا وقتی به این کار عادت می کنید می توانید هر بار یک فنجان قهوه با طعم ثابت و مشخص تهیه کنید و از نوشیدن قهوه با طعم همیشگی خود لذت ببرید.
شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چه عواملی در نسبت قهوه دخیل هستند؟ وقتی در مورد نسبت قهوه صحبت می کنیم، منظورمان میزان قهوه خشک و آسیاب شده و مقدار آبی که برای تهیه قهوه استفاده می کنید، است. پس به هیچ عنوان به میزان شکر و خامه ای که برای طعم سازی به قهوه اضافه می شود در مبحث اهمیت تناسب در تهیه قهوه نمی پردازیم.
تنها زمانی که نسبت صحیح قهوه به آب را به دست آورید و در موردش تحقیق کنید، می توانید از طعم خوش دانه های قهوه لذت ببرید. به همین دلیل همواره استفاده از ترازو به بیشتر علاقه مندان دم کردن قهوه توصیه می شود تا هنگام دم کردن قهوه دچار اشتباه نشوند. بدون هیچ شکی شما برای اندازه گیری نسبت قهوه به آب به ترازوی آشپزخانه کوچک نیاز دارید تا بر حسب گرم اندازه گیری شود. به این ترتیب کار شما آسان تر خواهد شد.
اگرچه اهمیت تناسب در تهیه قهوه امری غیر قابل انکار است اما شما باید توجه ویژه ای به نوع آسیاب قهوه خود نیز داشته باشید. زیرا هر نوع آسیاب شدن قهوه طعمی متفاوت خواهد داشت و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد و باعث می شود شما با دقت کردن به این موضوع در امر تهیه قهوه به فرد ماهری تبدیل شوید. نوع آسیاب شدن دانه های قهوه بر اندازهگیری ها و نسبت ها و در نهایت در طعم قهوه تاثیرگذار است. هرگونه تغییر در میزان درشت یا ریز آسیاب کردن دانه های قهوه بر قدرت دم کردن قهوه موثر واقع می شود. بهتر است دانه های قهوه را خودتان آسیاب کنید و از یک آسیاب با اندازه های درشت یا ریز بهره ببرید. نوع آسیب ریز یا متوسط و یا درشت در نوع دم کردن قهوه و نتیجه آن از نظر طعم تفاوت هایی وجود خواهد داشت. معمولا یک اصل در مورد چگونگی آسیاب کردن قهوه وجود دارد و آن این است که قهوه آسیاب شده ریزتر دارای طعمی قوی تر و قهوه آسیاب شده درشت تر دارای طعمی ضعیف تر خواهند بود. اما به یاد داشته باشید اگر قهوه آسیاب شده شما اندازه مناسب و خوبی نداشته باشد، قهوه شما بیش از حد یا کمتر از حد معمول استخراج می شود. کتری مخصوص قهوه (کتل) یک راه عالی برای کنترل جریان آب است و باعث می شود قهوه آسیاب شده به طور یکنواخت خیس شود. شاید در ظاهر اهمیت وجود کتری مخصوص یا نوع آسیاب شدن قهوه موارد کوچک و کم اهمیتی در نظر گرفته شوند؛ اما باید بدانید که آن ها بزرگترین تفاوت ها را ایجاد می کنند.
در ادامه چند مورد از اطلاعاتی که از طعم قهوه می توانیم دریابیم را توضیح خواهیم داد.
اگر مزه قهوه ای که می نوشید ترش و یا شور است، 😩 باید دانه های قهوه را ریزتر آسیاب کنید. ریزتر شدن دانه های قهوه توسط آسیاب باعث افزایش سطح تماس آن با آب می شود و به نوبه خود سرعت استخراج قهوه نهایی را افزایش می دهد. به این ترتیب شما می توانید از طعم متعادل تر و شیرین تر قهوه خود بهره مند شوید.
اگر قهوه شما خیلی تلخ است، دلیل آن احتمالا بیش از حد ریز آسیاب شدن دانه های قهوه است. پس دفعه بعد باید آن را درشت تر آسیاب کنید. با درشت تر آسیاب کردن دانه های قهوه سطح تماس قهوه آسیاب شده با آب را کاهش خواهید داد. به این ترتیب سرعت استخراج قهوه نهایی کاهش می یابد و مانع از تلخ شدن بیش از حد قهوه شما خواهد شد.
نکته مهم:
سرعت استخراج به سرعت ورود ترکیبات به قهوه آسیاب شده اشاره دارد و منظور از زمان دم کردن مدت زمانی است که آب و قهوه آسیاب شده با هم در تماس هستند. اگرچه ممکن است این دو مورد شبیه به نظر برسند، اما بسیار متفاوت هستند. پس مراقب باشید که آن ها را باهم اشتباه نگیرید و یکسان نپندارید.
انواع نسبت های قهوه
از دمای آب گرفته تا همانطور که اشاره کردیم اندازه آسیاب (درشتی یا ریز بودن قهوه) و سایر عوامل می توانند بر میزان خوب بودن قهوه شما تأثیر بگذارند. یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار نسبت دم کردن آب و قهوه است. به همین دلیل همواره اهمیت تناسب در تهیه قهوه موضوع پر بحثی در میان باریستاها بوده است تا بتوانند با یک نسبت مشخص قهوه خوش طعمی تهیه کنند و این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهند تا شما نیز بتوانید قهوه مطلوبی در منزل یا محل کارتان آماده کنید.
اطمینان حاصل کردن از اینکه نوشیدنی مورد علاقه شما همیشه طعمی عالی دارد، مهم است. روش های مختلف دمآوری قهوه به نسبت قهوه و آب متفاوتی نیاز دارند، همین امر باعث توجه به اهمیت تناسب در تهیه قهوه خواهد شد. معمولا انواع قهوه های غلیظ مانند اسپرسو از نسبت دوبرابر و ریسترتو از نسبت 1.5 برابر استفاده میکنند. انواع دیگر روش های دم کردن مانند استفاده از فیلتر، فرنچ پرس و غیره به نسبت های متفاوت نیاز دارند. یکی از مواردی که علاوه بر اهمیت تناسب در تهیه قهوه باید به آن توجه شود، مواردی مانند زمان دم کردن قهوه است که در طعم نهایی قهوه به شدت تاثیرگذار است.
نسبت 17 به 1 ؛ نسبت 16 به 1 و نسبت 15 به 1 نسبت های رایج برای آب و قهوه
نسبت 17 به 1 نسبتی جهانی برای قهوه و آب محسوب می شود و این نسبت به اهمیت تناسب در تهیه قهوه اشاره دارد. این نسبت به شما یادآور می شود که برای هر 1 گرم قهوه به 17 گرم آب نیاز دارید. این بهترین نسبت برای استخراج یک قهوه ایده آل و خوش طعم است. نسبت 17 به 1 برای روش های دم کردن قهوه به شکل دستی و اتوماتیک نسبتی بهینه است. در ادامه شما را با سایر روش های دم کردن قهوه آشنا می کنیم و به شما اطلاعاتی در مورد تناسب در تهیه قهوه و آب ارائه می دهیم تا بتوانید متناسب با روشی که برگزیده اید، قهوه ای خوشمزه و دلنشین آماده کنید.
غوطه ورسازی و اهمیت تناسب در تهیه قهوه
در فرآیند غوطه ورسازی به آب برای دم کردن نیاز دارید تا با قهوه آسیاب شده آن را مخلوط کنید. (به عنوان مثال، فرنچ پرس، اروپرس و دم سرد). برای دم کردن قهوه به این روش به آسیاب کردن درشت تر قهوه و زمان دم طولانی تری نیاز خواهید داشت. همچنین، به خاطر داشته باشید شما برای امتحان روش غوطه ورسازی، ممکن است به قهوه کمتری نیاز داشته باشید. زیرا پودر قهوه در این روش به زمان بیشتری برای دم کشیدن و استخراج نیاز دارد. بنابراین قهوه کمتر می تواند به تعادل طعم قهوه کمک کند و در نهایت قهوه شما خوش طعم تر شود. برای انجام این روش نسبت 11 به 1 و 17 به 1 را امتحان کنید. زیرا برای شروع نسبت خوبی محسوب می شود.
اهمیت تناسب در تهیه قهوه با فرنچ پرس
برای تهیه قهوه در فرنچ پرس، نسبت آب به قهوه بین 12 به 1 تا 16 به 1 توصیه می شود. پس با توجه به میزان قهوه ای که می خواهید، می توانید یکی از این نسبت ها را امتحان کنید. شما در این روش دم کردن قهوه به 71 گرم قهوه آسیاب شده و 1 لیتر آب نیاز خواهید داشت. برای یک فرنچ پرس با اندازه استاندارد 32 اونس معادل ۹۴۶ میلی لیتر آب و حدود 2.32 اونس معادل ۶۵ گرم قهوه نیاز است.
اهمیت تناسب در تهیه قهوه به روش V60
نسبت قهوه به آب در هر روش دم کردن متفاوت است، اما برای روش دم کردن هاریو وی 60، یک قانون خوب وجود دارد و آن استفاده از 60 گرم قهوه برای هر 1 لیتر آب است. با این نسبت یک فنجان قهوه قوی و خوش طعم خواهید داشت. با توجه به اندازه مخروطی که استفاده می کنید، یک V60 می تواند بین 2 تا 4 فنجان قهوه به شما تحویل دهد. نسبت قهوه به آب به مقدار قهوه ای که می توانید در هر زمان درست کنید بستگی دارد و با هر نسبت تعداد فنجان مشخصی خواهید داشت. نسبت های معمولی Hario V60 بین 1 به 14 و 1 به 17 و 1 به 16 متغیر است. به عبارت دیگر برای هر گرم قهوه آسیاب شده باید 14 تا 17 گرم آب مصرف کنید. اگر نسبت آب کمتر از این میزان باشد، شما قهوه قوی تر خواهید داشت.
توجه بفرمایید برای اینکه بدانید به چه مقدار قهوه آسیاب شده و آب برای V60 نیاز دارید، باید به اندازه v60 نیز توجه داشته باشید. سایز بزرگتر دارای ظرفیت 240-480 میلی لیتر قهوه معمولی است. سایز کوچکتر می توان برای دم کردن 160 تا 320 میلی لیتر قهوه معمولی استفاده کرد. برخی از افراد ترجیح می دهند از اسکوپ یا یک قاشق مشخصی به عنوان پیمانه استفاده کنند زیرا استفاده از ترازو را امری پر دردسر می دانند.
قهوه ساز کمکس
برای دم کردن قهوه در قهوه ساز کمکس یا استفاده از فیلتر، نیاز به آسیاب کمی درشت تر خواهید داشت. ضمنا برای شروع، استفاده از نسبت 16 به 1 برای این نوع روش دم کردن قهوه مناسب است.
پور آور (چکه ای)
برای تهیه قهوه به روش پور آور (چکه ای) یا کلیتا ویو، نسبت آب به قهوه 16 به 1 را پیشنهاد می کنیم. چنانچه به نوشیدن قهوه ای غلیظ علاقه مند هستید نسبت 15 به 1 نیز مناسب خواهد بود.
اهمیت تناسب در تهیه قهوه با کلد برو (دم سرد)
استفاده از روش کلد برو یا دم سرد به شما این امکان را می دهد قهوه ای با طعم رقیق تر داشته باشید. برای روش دم سرد، نسبت آب به قهوه 18 به 1 مناسب است. همچنین شما می توانید طعم قهوه خود را با افزودن مقداری آب رقیق کنید. همچنین اگر می خواهید نوشیدنی خامه ای تر را امتحان کنید، افزودن مقداری شیر را به شما توصیه می کنیم.
نسبت 18 به 1 ؛ نسبت طلایی قهوه و آب
طعم قهوه بسیار شخصی است و با توجه به ذائقه هر فرد تعیین می شود. برخی از افراد تمایل دارند قهوه شان سبک تر باشد و برخی دیگر از افراد از نوشیدن قهوه سنگین و غلیظ لذت می برند.
بسیاری از تولیدکنندگان قهوه و برندهای گوناگون از اندازههای حجمی متفاوتی مانند قاشق غذاخوری، قاشق چای خوری، فنجان و غیره به عنوان پیمانه استفاده می کنند و این امر کمی مشکل ساز است. به عنوان مثال، درون جعبه قهوه یک برند ممکن است یک اسکوپ معمولی وجود داشته باشد و درون این اسکوپ بین 7 تا 12 گرم قهوه آسیاب شده جای شود. شاید در ظاهر تفاوت چندانی بین 5 گرم قهوه کمتر یا بیشتر حس نکنید، اما باید بدانید که کمبود یا مازاد همین میزان قهوه هم در نهایت در طعم نوشیدنی شما تفاوت ایجاد می کند.
طبق انجمن تخصصی قهوه آمریکا یک نسبت قهوه به آب وجود دارد که به آن «نسبت طلایی» می گویند.
18 به 1 نسبت طلایی قهوه است و به میزان 18 میلی لیتر آب در هر گرم قهوه اشاره دارد. البته باز هم با وجود این نسبت طلایی، روش دم کردن قهوه و نوع قهوه ای که انتخاب می کنید و حتی نوع آسیاب شدن آن و سلیقه شخصی شما تاثیرگذار است. به عنوان مثال، اگر می خواهید قهوه ای که می نوشید طعم غلیظ تری داشته باشد، باید آب کمتری برای دم کردن قهوه خود استفاده کنید. اما اگر از نوشیدن یک فنجان قهوه ضعیف تر یا رقیق تر لذت می برید لازم است مقدار آب را افزایش دهید.
عصاره گیری یا اسپرسو
نسبت آب به قهوه در اسپرسو چقدر است؟ همانطور که می دانید یک دستگاه اسپرسوساز آب جوش و تحت فشار را از میان قهوه آسیاب شده عبور می دهد و آن را به شکل نوشیدنی قهوه وارد فنجان شما می کند. از نظر فنی، اسپرسو را نوعی عصاره گیر می دانند، اما از آن جا که فرآیند مخصوص به خود و متمایزی دارد، برای آن دسته بندی مجزایی در نظر گرفته اند. در روش اسپرسو، قهوه آسیاب شده باید بسیار ریز باشد و از آب کمی برای آن استفاده شود. در روش اسپرسو شما به زمان زیادی نیاز نخواهید داشت، این نوع قهوه در مدت زمان کوتاهی تهیه میشود، حدودا 20 ثانیه برای انجام فرآیندهای تولید یک قهوه خوشمزه نیاز است. بنابراین، نسبت بین 1 به 1 و 1 به 3 نقطه شروع خوبی برای این روش است. برای تهیه یک اسپرسو خوشمزه نسبت آب به قهوه 2 به 1 عالی خواهد بود و شما با این نسبت قهوه ای بسیار غلیظ خواهید داشت. چنانچه از طعم غلیظ قهوه لذت نمی برید، می توانید آن را با مقداری آب رقیق تر سازید. نسبت آب به قهوه 5 به 2 نیز برای تهیه اسپرسو مناسب است.
در نهایت به یاد داشته باشید که…
یک لانگ شات یا لانگو نسبت آب به قهوه 1 به 3 دارد. بسیاری از دستور العمل ها به نحوی هستند که پس از تهیه نیاز به استفاده از آب اضافی نخواهید داشت. به عنوان یک راهنما توصیه ما به شما این است که از توضیحات ارائه شده به عنوان یک اصل و پایه استفاده کنید تا در نهایت به نسبت ایده آلی که در نظر دارید، دست یابید. برای تهیه قهوه به روش لانگو نسبت آب به قهوه 7 به 2 نیز رایج است.
نسبت دم کردن و سایر عوامل چه تاثیراتی بر طعم قهوه دارد؟
وقتی به اهمیت تناسب در تهیه قهوه می پردازیم، متوجه می شویم که نسبت دم کردن امری بسیار مهم است و وقتی روش اسپرسو را مورد بررسی قرار می دهیم، تعدادی از عوامل مختلف که می تواند بر نسبت دم کردن قهوه تأثیر بگذارند را کشف می کنیم.
دوز: در حقیقت دوز قهوه برای حفظ قوام قهوه مورد نیاز است و مقدار قهوه ای که در هر شات مصرف می کنید باید به درستی اندازه گیری شود.
آسیاب: اگر قهوه شما به خوبی آسیاب نشود، سرعت جریان آب درون قهوه آسیاب شده افزایش می یابد و نسبت دم کردن را تغییر می دهد و در نهایت قهوه خوش طعمی نخواهید داشت.
کوبیدن: به طور مشابه چگالی قهوه بر میزان آسانی حرکت و جریان آب درون قهوه آسیاب شده تاثیرگذار است.
زمان: زمان دم کردن قهوه از جمله مواردی است که باید ثابت باشد تا مطمئن شوید که مزه اسپرسو هر بار یکسان خواهد بود.
توجه به همه این عوامل در کنار اهمیت تناسب در تهیه قهوه بخشی از فرآیند یادگیری برای همه باریستاهایی است که برای تهیه یک فنجان قهوه خوش طعم زمان صرف می کنند. یک باریستای ماهر توانایی تهیه یک فنجان اسپرسوی عالی را دارد و با سپری شدن زمان و تمرین زیاد به این امر مهم مسلط می شود. البته کسی از شما انتظار ندارد همچون باریستاهای آموزش دیده و حرفه ای به تهیه قهوه در منزل یا محل کار بپردازید، مهم این است که به اهمیت تناسب در تهیه قهوه توجه داشته باشید و بتوانید یک طعم عالی در فنجان قهوه خود داشته باشید.
اهمیت تناسب در تهیه اسپرسو و وجود ترازو
بسیاری از افراد هر روز برای نوشیدن یک فنجان قهوه گرم به کافه ها مراجعه می کنند؛ زیرا این چنین متصور هستند که تهیه اسپرسو در منزل امری بسیار دشوار است. برخی از آن ها در نهایت یک دستگاه اسپرسو ساز گران قیمت می خرند اما باز هم نمی توانند در منزل یا محل کارشان یک قهوه خوشمزه نوش جان کنند. آیا می دانید یکی از مهم ترین دلایل این مشکل چیست؟ مشکل از آنجایی ناشی می شود که مردم به دستگاه تهیه قهوه اهمیت می دهند اما حاضر به خرید یک ترازوی کوچک آشپزخانه ای نیستند. آن ها به تنها چیزی که اهمیت نمی دهند تناسب در تهیه قهوه است. اگر درصدد تهیه قهوه در منزل هستید، نباید اهمیت تناسب در تهیه قهوه را انکار کنید. شما به ترازو نیاز دارید تا علاوه بر وزن کردن قهوه آسیاب شده به میزان آبی که بر روی قهوه می ریزید توجه داشته باشید.
استفاده از ترازو به شما کمک میکند بیش از پیش به اهمیت تناسب در تهیه قهوه پی ببرید و بدانید در کدام مرحله برای تهیه یک فنجان قهوه خوب دچار اشتباه می شوید. با وجود یک ترازوی دقیق آشپزخانه واقعا معمای وزن و نسبت را از بین خواهد رفت و ذهن شما دچار ابهام نخواهد شد. بنابراین می توانید به روی سایر متغیرهای مربوطه مانند اندازه و نوع آسیاب و سایر عوامل تاثیرگذار تمرکز کنید. وجود یک ترازو دیجیتال به شما کمک می کند تا برای همیشه به اهمیت تناسب در تهیه قهوه توجه داشته باشید و فقط یکبار از طعم قهوه راضی نباشید، بلکه هر بار که در منزل قهوه دم می کنید بتوانید از مزه خوب آن لذت ببرید. زیرا ترازو به درستی میزان آب و پودر قهوه را به شما نشان خواهد داد.
میزان آب به قهوه آسیاب شده ازای هر فنجان
ابزار تهیه | میزان پودر(گرم) | مقدار آب | توضیحات |
اسپرسوساز | خانگی 14 و حرفه ای 18 | اسپرسو 2.5 برابر مقدار پودر، ریسترتو1.5 و لانگو 3.5 برابر | 35 گرم اسپرسو برای خانگی، 45 گرم اسپرسو برای صنعتی |
موکاپات | 9 برای شات و 17 برای دو شات | 23 گرم یا همان میلی لیتر و 42 برای دو شات | مقدار نوشیدنی موکاپات از اسپرسوساز میتواند کمی بیشتر و رقیق باشد |
وی 60 | 18 گرم پودر مناسب یک ماگ نوشیدنی | با ضرایب (14.15.16.17) از 252 تا 306 گرم آب | بهتر است مقدار پودر قهوه را همیشه ثابت نگهدارید و با ضرایب تغیر ایجاد کنید |
اروپرس | 12 گرم | 200 گرم آب | اروپرس نیز میتواند با ریز درشت کردن مقدار آسیاب ضرایب را تغییر داد |
کمکس | 18 | از 288 تا 324 گرم نوشیدنی (ضرایب 16.17.18) | توجه داشته باشید آسیاب قهوه برای کمکس از وی 60 درشت تر است و |
فرنچ پرس | 18 | از 216 گرم تا 288 گرم پودر | آسیاب قهوه فرنچ پرس از کمکس هم درشت تر است |
سرد دم | 18 | 306 گرم آب | درشترین میزان آسیاب برای سرد دم است و کمتر کردن مقدار آب سبب عدم توسعه طعم در نوشیدنی میشود |
شاید محاسبه کردن گرم و تبدیل آن به یک قاشق غذاخوری برایتان کمی دردسرساز باشد. به همین دلیل دانستن اینکه هر قاشق غذاخوری معادل 8 الی 10 گرم پودر قهوه است می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد و شما را از سردرگمی نجات دهد.
نحوه اندازه گیری آب برای تهیه قهوه
کتری خالی و خنک را روی ترازو بگذارید و دکمه ترازو را بزنید تا وزن کتری اندازه گیری و سپس صفر شود. آب کف کتری را نمیتوانید استفاده کنید مقداری آب در کتری بریزید و سپس اندازه گیری کنید و دوبارهصفر کنید، در مرحله دوم نوبت اضافه کردن دوباره آب به کتری فرا می رسد و باید به اندازه 355 گرم آب داخل کتری بریزید و حدود آب را در نظر بگیرید. این نکته مهم را به یاد داشته باشید، اگر قصد دارید آب را جوش بیاورید، می توانید کمی بیشتر آب درون کتری بریزید تا میزانی که در اثر جوش آمدن آبی را که تبخیر می شود، جبران کنید.
نحوه اندازه گیری دانه های قهوه
ترازو خود را مجدد تنظیم کنید و یک کاسه یا ظرف تمیز برای قرار دادن روی ترازو و ریختن دانه های قهوه انتخاب کنید. سپس دکمه صفر را بزنید تا همه چیز به صفر برگردد. سپس، دانه های قهوه را در ظرف بریزید تا به 21 گرم برسد. اگر میخواهید خیلی دقیق باشید دوباره بعد از آسیاب پودر وزن کنید. اکنون بعد از اندازه گیری میزان آب و قهوه زمان دم کردن قهوه فرا می رسد. شما باید مقدار مناسبی از آب و قهوه را دم کنید تا قهوه خوشمزه و خوش طعمی داشته باشید. به میزان کافی قهوه آسیاب شده را به فیلتر اضافه کنید و مقداری آب داخل مخزن بریزید.
دانه های کامل قهوه در مقابل قهوه آسیاب شده
خرید قهوه به صورت آسیاب نشده و آسیاب کردن آن، راهی عالی برای اطمینان از تازه بودن قهوه است. با این حال نکاتی وجود دارد که در نحوه اندازه گیری قهوه شما تأثیر گذار خواهد بود و باید به نکاتی که در ادامه بیان می کنیم، توجه داشته باشید. در انتخاب آسیاب مناسب برای آسیاب کردن قهوه دقت کنید آسیاب هرچه بیشتر به صورت یکنواخت دانه ها را آسیاب کند بهتر است. عدم یکنواختی خروجی نوشیدنی شما را به شدن تحت تاثیر قرار میدهد. پس از آسیاب کردن قهوه مقدار قهوه را اندازه گیری کنید تا میزان خروجی یکسان باشد.. و استفاده از ترازو را در بخش های مختلف دم آوری همیشه برای خود اجبار کنید.
سخن پایانی
امیدواریم این مقاله در زمینه اهمیت تناسب در تهیه قهوه برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. تلاش ما در مجموعه کافی استور این است که اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم که برایتان موثر واقع شود. به همین دلیل بازخور و نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند خواهد بود. منتظر نظرات شما هستیم و چنانچه سوالی داشتید می توانید برای ما کامنت بگذارید، تلاش می کنیم که در اسرع وقت به کامنت های شما پاسخ دهیم و ابهامات را از ذهن شما بزداییم. نظرات سازنده شما ما را در جهت تولید محتوا بهتر یاری می دهد.
منابع:purebean. coffeebean. roastycoffee. counterculturecoffee
مثل همیشه کامل و عالی
بسیار عالی و کاربردی
از وقتی ترازوی آشپزخانه رو غصب کردم😃 قهوه ام بسیار عالی و خوشمزه تر شده البته عواقبش هم دردناکه🤣🤣
مطالبتون واقعاً عالی و کاربردی بود. ممنون