رموز جانبی قهوه

آب نسل سوم چیست؟ آیا واقعاً مزه قهوه را بهتر می کند؟

آب نسل سوم

از زمان کشف دانه های قهوه تا دهه اخیر، همه به دنبال روش ها و دستگاه های بهتری بوده اند که کیفیت و طعم قهوه آن ها را بهبود ببخشند. از همین رو، مردم متوجه شدند که اسیدیته چیست و چگونه ارتفاع و اقلیم قهوه بر طعم آن در فنجان تاثیر میگذارد. هنوز هم بسیاری افراد قهوه های ملیت های مختلف را با رست های متعدد امتحان می کنند و دستگاه قهوه ساز خود را با پیشرفت روز دنیا همگام می سازند تا طعم بهتری از قهوه را خلق کنند. باوجود تلاش فراوان، یکی از عناصر اصلی معادله تا به اینجای کار فراموش شده است: آب. کیفیت آب که 98 درصد هر فنجان قهوه را تشکیل می دهد، گاهی می تواند به یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در طعم و عطر قهوه تبدیل شود. از همین رو است که ایده آب نسل سوم شکل گرفته و امروزه شاهد ورود جدی این محصول به بازارهای جهانی هستیم. اما آب نسل سوم چیست و چه تأثیری بر طعم قهوه دارد؟

آب نسل سوم چیست؟

آب نسل سوم یا (Third Wave Water) که تا مدتی سوژه طنز برخی رسانه ها بود، کپسولی است که هدف طراحی آن را می توان اطمینان از تعادل کامل مواد معدنی در آب دم آوری قهوه شما دانست. این کپسول منحصربه فرد قرار است طعم قهوه شما را بهینه کند. در حال حاضر، یک کمپانی با همین نام در حال تولید و توزیع این کپسول ها به سراسر کشور است. ثابت شده است که آب به دست آمده با استفاده از این کپسول تأثیر چشمگیری بر بهبود روند عصاره گیری و طعم و رایحه نوشیدنی نهایی دارد.

واقعیت این است که برخی مواد معدنی بر روند عصاره گیری تأثیر مثبت دارند و برخی دیگر بالعکس. تولیدکنندگان آب نسل سوم با آگاهی و تکیه بر این اکتشاف، کپسول هایی با محتوای منیزیم، سدیم و کلسیم را تولید کرده اند که هر یک از آن ها می تواند یک گالن 3.5 لیتری آب را به ایده آل ترین آب برای دم کردن قهوه تبدیل کند. یکی از نکات حائز اهمیت این کپسول ها، تولید بر اساس استانداردهای سازمان قهوه اسپشیالتی (SCA) است که تأثیرات مثبت آن ها را تضمین می کند.

اهمیت آب در روند تولید قهوه

همان طور که بیان شد، آب یکی از عناصر تولید قهوه است که کیفیت آن اغلب مورد بی توجهی قرار می گیرد. این در حالی است که ترکیب شیمیایی آب هم بر نحوه استخراج ذرات محلول قهوه و هم بر طعم نوشیدنی تأثیر می گذارد. برای مثال، آب هرچقدر نرم تر باشد طعم خاص قهوه را برجسته تر می کند؛ اما این امر برای آب های سخت صدق نمی کند. اگرچه سختی آب با ppm تجمع مواد معدنی محلول مشخص می شود؛ اما این شاخص به شما نمی گوید که چه مواد معدنی در آب وجود دارد. این نکته بسیار مهم است؛ زیرا مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم در کنار اینکه تأثیر منفی بر طعم قهوه نمی گذارند، به عصاره گیری نیز کمک می کنند. این در حالی است که برخی مواد معدنی مانند آهن و بی کربنات سدیم می توانند تأثیر منفی بر طعم نوشیدنی داشته باشند. به بیان ساده تر، آب بسیار مهم است!

قهوه قوی به چه قهوه ای میگویند؟ Strong coffee
ببینم!

البته لازم به ذکر است که همه کاملاً به کیفیت آب بی توجه نیستند و بسیاری از کافی شاپ ها، سالانه مبلغ زیادی را برای سیستم های تصفیه آب خرج می کنند. برای اکثر مصرف کنندگان نیز خرید آب چشمه یا تصفیه شده تنها گزینه مناسب است. بااین حال، حتی بطری های آب چشمه نیز بسته به منبع آب می توانند ترکیبات شیمیایی بسیار متفاوتی نسبت به یکدیگر داشته باشند. بنابراین، آب همواره یک مسئله بوده است؛ اما تنها تا زمانی که ایده آب نسل سوم توسط قهوه دوستان در جنوب اوهایو شکل گرفت.

ایده آب نسل سوم از کجا شکل گرفت؟

ایده آب نسل سوم درواقع از میان مکالمه های روزانه یک رستر و مشتری ثابت وی بر خواسته است. تیلور مینور یکی از رسترهای اوهایو بود که از همان ابتدای کار خود اهمیت کیفیت آب را فهمید و به همین خاطر، از یک سیستم فیلتراسیون برای بهبود کیفیت آب سخت اوهایو استفاده می کرد. داستان این ایده ناب نیز به روزی برمی گردد که تیلور مینور در مکالمه خود با چالز نیک که مشتری ثابت وی بود، متوجه نارضایتی وی از طعم قهوه در سفرهای متعدد خود شد. نیک ادعا می کرد که طعم قهوه وی از مکانی به مکانی متفاوت است. اگرچه مینور در این مکالمه به شوخی می گوید که می تواند آبی مانند آب مغازه خود را برای وی بسازد، اما امروزه می بینیم که این ایده به یک واقعیت قابل لمس تبدیل شده است.

آب و قهوه
تاثیر آب بر طعم قهوه فراتر از تصور ماست!

یک محصول نسبتاً ساده با محتوای ارزشمند

پیش ازاین نیز تلاش هایی برای بهینه سازی آب مورد استفاده برای دم کردن قهوه صورت گرفته است که Global Customized water ازجمله نمونه های آن به شمار می آید. از این محصول امروزه در مسابقات باریستا SCA استفاده می شود. بااین حال، تا پیش از این محصولی برای بهینه کردن آب قهوه نداشته ایم که به صورت عمده تولید شده و در اختیار قهوه دوستان سراسر جهان قرار بگیرد. تنها کافی است که یک کپسول از آب نسل سوم را در یک گالن آب معمولی ریخته و بطری را به خوبی تکان دهید. درنتیجه، آبی به دست می آید که به عنوان بهترین آب برای تولید بهینه ترین طعم و عطر قهوه شناخته می شود.

آیا جایگزینی برای کپسول های آب نسل سوم وجود دارد؟

با توجه به گفته ها، بسیاری از باریستاها و صاحبان کافه همچنان به دنبال پاسخ این سؤال هستند که آیا مشتری معمولی آن ها می تواند این تفاوت طعم ایجادشده توسط آب را تشخیص دهد؟ آیا راه جایگزینی با هزینه کمتر وجود دارد که کیفیت آب را بهبود ببخشد؟ می توان گفت که این محصول چندان برای صاحبان این کسب وکار مقرون به صرفه نیست؛ اما راه های جایگزینی نیز وجود دارند که در اینجا به 4 مورد از آن ها اشاره شده است:

  • استفاده از یک دستگاه قهوه ساز با فیلتر داخلی قدرتمند
تفاوت انواع نوشیدنی های کافی شاپ
ببینم!

استفاده از قهوه سازهای باکیفیت با فیلترهای داخلی قوی می تواند راهی مناسب برای کاهش سختی آب باشد. یکی از این دستگاه ها، Jura است که کلر، سرب، آلومینیوم، مس و تا 75 درصد رسوب آهک را حتی در مناطقی با سختی آب بالا حذف می کند. این دستگاه نیازی به سرویس ندارد و تنها تعویض فیلتر آن کافی است تا در تمام روز بتوانید از آن استفاده کنید.

  • رسوب زدایی منظم دستگاه

از کیسه های رسوب زدایی دستی می توان در دیگ های آب و دستگاه های توزیع آب نیز استفاده کرد. این کیسه ها موجب افزایش عمر مفید دستگاه شما می شوند و درعین حال، قادر به افزایش مداوم کیفیت آب هستند.

  • پاک سازی با ابزارهای صنعتی و فرمول های تخصصی

برخی محصولات با این هدف طراحی و تولید شده اند که دستگاه اسپرسوساز، سر، دریچه ها و بخش های مختلف آن را از هرگونه باقی مانده قهوه و رسوب پاک کنند و آب مورداستفاده برای دم کردن قهوه را در حالت ایده آل نگه دارند. شما همچنین می توانید از برس های مخصوص برای تمیز کردن استفاده کنید. این برس ها برای مناطقی از مناسب هستند که با استفاده از سایر روش های رسوب زدایی تمیز نمی شوند؛ اما در طعم نهایی قهوه تأثیر می گذارند.

  • کلسیم زدایی با استفاده از سرکه

فیلتر آب و محفظه های داخلی دستگاه را می توان با استفاده از سرکه که به عنوان یک ضد قارچ طبیعی عمل می کند، کلسیم زدایی کنید. این روش اگرچه نباید جایگزین روند معمول رسوب زدایی شود، اما انجام آن به همراه رسوب زدایی به بهبود کیفیت آب کمک می کند.

کپسول آب نسل سوم
برای جایگزینی آب نسل سوم، کیفیت آب مصرفی را بالا ببرید!

سخن پایانی

آب نسل سوم را درواقع می توان یک محصول عالی برای آن دسته از طرفداران قهوه دانست که نوشیدنی خود را در خانه تهیه می کنند؛ اما به آب تصفیه شده دسترسی آسان ندارند. همان طور که بیان شد، کپسول هایThird Wave Water برخی مواد معدنی مؤثر را به آب معمولی می افزاید و کیفیت آب را در حالت ایده آل برای تهیه قهوه ای با بهترین طعم و عطر نگه می دارد. به این ترتیب، شما می توانید بهترین طعم قهوه صبحگاهی را هرروز بچشید و با استفاده از آب سخت، به دستگاه اسپرسوساز خود آسیب نزنید.

منابع: Thecoffeecompass.com

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *