نوشیدنی های سرد

کلدبرو و کلددریپ – تفاوت در چیست؟

کلدبرو و کلددریپ
لاگین کنید، دیدگاه بگذارید، کد تخفیف دریافت کنید!

در اینجا قصد داریم تا درباره کلدبرو و کلددریپ بیشتر با شما صحبت کنیم تا بتوانید با شباهت ها و تفاوت های آنها بیشتر آشنا شده و گزینه مناسب برای خود را بیابید.

کلدبرو (Cold Brew) یکی از بورس ترین ترندها (Trends) در حوزه قهوه در آمریکای شمالی است، که در ده سال گذشته به طور تصاعدی توجه به آن رشد کرده است، با این حال، ما همچنین شاهد ظهور قهوه “Cold Drip” بوده ایم – نوشیدنی با برخی شباهت ها و تفاوت های کلیدی.

بررسی کردن شباهت ها و تفاوت های این دو نوشیدنی که این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده است خالی از لطف نیست به همین دلیل در اینجا به این موضوعات خواهیم پرداخت.

کلد برو و کلد دریپ
اگر شما نیز جزو علاقمندان قهوه سرد هستید این مقاله را مطالعه کنید.

کلدبرو یا کلددریپ مسئله این است

در سالهای اخیر، نوشیدنی های دم آوری سرد (کلدبرو) به صورت قابل توجهی در بین مردم محبوبیت خاصی بدست آورده اند. این نوشیدنی ها در روزهای گرم سال در آمریکا و کانادا فروش قابل توجهی را تجربه می‌نمایند.

کلدبرو یکی از محبوب ترین روش های تهیه قهوه در آمریکای شمالی است که در ده سال گذشته به طور تصاعدی محبوبیت و استفاده از آن رشد کرده است.

با این حال، در کنار دم کردن سرد، ما همچنین شاهد ظهور قهوه “کلددریپ” بوده ایم – نوشیدنی با برخی شباهت ها و تفاوت ها با سایر نوشیدنی هایی که در این دسته بندی قرار میگیرند.

برای اینکه در مورد دلیل رشد کلدبرو و کلددریپ در بازار آمریکای شمالی و تفاوت های بین این دو بیشتر بدانید بهتر است با ما همراه بوده و ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید.

بررسی کلدبرو و کلد دریپ

از هر هفت آمریکایی یک نفر حداقل یک بار در هفته قهوه می نوشد. بیش از 60 درصد، آن را هر روز می نوشند.

در طول سال‌ها، طیفی از دسته‌بندی‌های مختلف محصولات قهوه در بازار آمریکای شمالی ظاهر شده‌اند. به عنوان مثال، با رشد کافی شاپ های زنجیره ای مانند استارباکس و تیم هورتونز در دهه‌های 1980 و 1990، نوشیدنی‌های مبتنی بر اسپرسو مانند کاپوچینو، لاته و فلت وایت به طور قابل توجهی محبوب‌تر شدند.

قهوه سرد هم از این قاعده مستثنی نیست. از زمان ورود این نوشیدنی ها مانند کلدبرو و کلددریپ به بازار در اواخر دهه اول 2000، محبوبیت آن در سراسر قاره آمریکا افزایش یافت (از بس خوشمزست 😋).

طبق گزارش انجمن ملی قهوه آمریکا در سال 2020، بیش از 50٪ از مصرف کنندگان در مورد قهوه های سرد مانند کلدبرو و کلددریپ شنیده اند، 34٪ آن را امتحان کرده اند، 15٪ آن را گاهی اوقات می نوشند و 5٪ به طور منظم آن را می نوشند. حدود 40 درصد می گویند که نظرات مثبتی در مورد آن از دوستان و خانواده شنیده اند.

در حالی که رشد اولیه مصرف کلدبرو و کلددریپ توسط بزرگسالان بیشتر شد، مصرف در حال حاضر در سایر گروه های سنی در حال افزایش است. گزارش Allegra’s World Iced Coffee می‌گوید: «مصرف کلدبرو و کلددریپ در گروه‌های سنی به طور مداوم در حال رشد است، به طوری که 29 درصد در میان مصرف‌کنندگان 45 تا 59 سال، 27 درصد در سنین 30 تا 44 سال و 27 درصد زیر 30 سال آمار مصرف کنندگان است.

این محبوبیت در رشد کلی بازار قهوه سرد منعکس شده است. ارزش بازار قهوه سرد ایالات متحده در سال 2015، 110 میلیون دلار، در سال 2020، 310 میلیون دلار بود و پیش بینی می شود در صورت ادامه رشد، تا سال 2025 به رقم خیره کننده 944 میلیون دلار برسد.

cold brew drip french press pot
میتوانید از هر ظرفی مانند فرنچ پرس در فرآیند دم آوری قهوه خود استفاده نمایید.

تفاوت های بین کلدبرو و کلددریپ

واضح است که نوشیدنی های قهوه سرد مانند کلد برو و کلددریپ به طور فزاینده ای در بین تمام عاشقان قهوه در جهان محبوب می شوند و به نظر نمی رسد این موضوع به این زودی ها تغییر کند.

با این حال، دو نوع اصلی قهوه سرد در این بخش وجود دارد: کلدبرو و کلددریپ. چه تفاوت هایی دارند؟

آنچه به نظر می‌رسد آن است که کلدبرو محبوبیت بیشتری دارد. نام آن کاملاً واضح است: قهوه سرد در دمای سرد (یا حداقل محیط) دم می‌شود. دم کردن آن ساده است. قهوه آسیاب شده را به مدت 18 تا 24 ساعت قبل از فیلتر کردن و نوشیدن آن در آب دم کنید.

بسته به مقداری که می‌خواهید تهیه کنید، می‌توانید کلدبرو را در هر تعداد ظرف مختلف، از فرنچ پرس گرفته تا پارچ شیشه‌ای یا میسون جار (mason jar)، دم کنید. اندازه آسیاب بسیار درشت برای دم کردن قهوه سرد توصیه می شود، زیرا عصاره‌گیری در مدت زمان طولانی انجام می شود.

در مقابل، کلددریپ کمی پیچیده تر است. قهوه سرد در این روش با خیساندن قهوه آسیاب شده در آب – روشی به نام غوطه وری (immersion) – به دست می آید. با این حال، کلددریپ یک روش دم کردن پرکولاشن (percolation) یا به اصطلاح نفوذی است. این بدان معنی است که آب از بستری از پودر قهوه عبور می کند، نه اینکه پودر ها در آن غوطه ور شوند – برخلاف قهوه قطره ای استاندارد.

دم کردن کلددریپ نیز دشوارتر است. معمولاً به دستگاه دم‌آوری خاصی به نام «برج قطره‌ای» (drip tower) نیاز دارد که قهوه و آب را جدا می‌کند.

مخزن آب روی یک محفظه برای پودر قهوه قرار گرفته است و اجازه می دهد تا آب به آرامی به داخل بستر قهوه چکه کند. سپس آب از طریق پودر ها و یک فیلتر به ظرف دیگری که قهوه دم شده را جمع آوری می کند، تخلیه می شود.

کلددریپ در عرض سه و 12 ساعت عصاره گیری می‌شود که به طور قابل توجهی سریعتر از کلدبرو است. زمان دقیق به اندازه آسیاب و میزان چکه کردن تجهیزات شما بستگی دارد که تنظیم دقیق آن برای بروئرهای بی تجربه دشوار است.

کلد برو و کلد دریپ
مشخصا مدت زمان دم آوری قهوه سرد از فاکتورهای بسیار مهم بر روی طعم و کیفیت نهایی قهوه هستند.

تفاوت در پروفایل های طعمی کلد برو و کلد دریپ

علیرغم این واقعیت که هر دو نوشیدنی قهوه سرد هستند، دو روش متفاوت دم کردن به این معنی است که کلدبرو و کلددریپ متفاوت هستند.

هر دو نسبت به قهوه‌هایی که با آب داغ دم می‌شوند نرم‌تر و دارای اسیدیته و تلخی کمتری هستند. دما نقش کلیدی در استخراج قهوه ایفا می کند و استفاده از دمای دم پایین تر به این معنی است که طیف کاملاً متفاوتی از ترکیبات محلول را استخراج می کنید.

هر دو نیز کمتر معطر هستند و معمولاً با طعم‌های «قهوه‌ای» همراه هستند – شکر قهوه‌ای، کارامل، شکلات و کاکائو، فقط برای اینکه با طعم قهوه ای آشنا شوید 😊.

با این حال، در حالی که کلدبرو صاف و شیرین است، به طور کلی دارای بادی سبک تری از کلددریپ است. روش دم کردن با غوطه وری سرد، شیرینی و طعم گلی را بیشتر می کند.

کلدبرو نیز معمولا به صورت کنسانتره دم می شود. بسیاری از مردم آن را با آب سرد رقیق می کنند و آن را روی یخ برای نوشیدن سرو می کنند یا از آن به عنوان پایه ای برای نوشیدنی های دیگر استفاده می کنند.

در مقابل، کلددریپ بادی کمی سنگین‌تر و طعم غنی‌تری دارد، اما دمای پایین دم‌آوری همچنان همان نت‌های شیرین و گلی را که در کلدبرو وجود دارد، نشان می‌دهد.

نفوذ همچنین به این معنی است که قهوه کلددریپ آماده نوشیدن است – بنابراین در حالی که نوشیدن آن تنها با یخ به اندازه کافی خوب است، نباید آن را رقیق کنید که این موضوع از تفاوت های مهم کلدبرو و کلددریپ است.

کلدبرو و کلددریپ
می‌توانید کلد برو و کلد دریپ را از بیرون خریداری کرده و یا در خانه تهیه نمایید.

آیا می توان روش کلد دریپ را بر کلد برو اعمال کرد؟

خیر، زیرا تفاوت کلدبرو و کلددریپ در همین امر است. باید به یاد داشت که کلد برو با خیساندن پودر قهوه در آب سرد به مدت 12 الی ۲۴ ساعت به دست می آید و کلد دریپ از تدریجی ریختن آب سرد بر روی پودر قهوه که در محفظه مخصوص بالای پارچ قرار دارد، به عمل می آید. قهوه کلد برو به همین دلیل غلیظ تر از قهوه کلد دریپ می باشد.

قهوه کلد دریپ چقدر دوام دارد؟

این مسئله به میزان قهوه ای که شما درست می کنید بستگی دارد. اگر شما قصد دارید تا هربار فقط یک لیوان قهوه کلدر دریپ درست کنید، تقریبا 6 ساعت به طول می انجامد تا قهوه خراب بشود. اما اگر برای هربار بیش از یک لیوان قهوه درست می کنید، این قهوه می تواند تا چند روز دوام داشته باشد.

دوام بالای این نوع قهوه به این دلیل می باشد که پروسه دم کردن تدریجی قهوه با آب سرد و عصاره گیری و استخراج طعم قهوه، بسیار کند و آرام صورت می گیرد. این استخراج با آب سرد دست به دست هم داده تا قهوه ای خوش طعم را برای شما به ارمغان بیاورد و تفاوت شایانی با روش های دم کردن قهوه حال چه سرد و چه گرم دارد.

دمای اتاق در خراب شدن قهوه های کلد دریپ نقش اساسی دارد زیرا هوای گرم به واکنش مولکول های قهوه سرعت می بخشد. این در حالی است که هوای سرد این پروسه را کند می کند. شاید دمای اتاق در طعم قهوه تغییری ایجاد نکند، اما در دوام و سرعت خراب شدن آن تاثیر به سزایی دارد. پس اگر قصد دارید که قهوه خود را به جای نیم ساعت، تا ساعت ها بر روی میز یا کانتر قرار بدهید، احتمالا قهوه شما طعم تند وقوی خود را از دست خواهد داد.

کلدبرو و کلددریپ
در کافی شاپ ها از تاورهای مخصوص برای عصاره گیری این نوع از قهوه استفاده میشود.

تفاوت کلد برو ژاپنی با کلد برو عادی

به هیچ وجه فکر نکنید که این دو کلد برو یک نوع قهوه می باشند. زمان آماده سازی این دو قهوه بسیار متفاوت می باشد چرا که قهوه کلد برو زمان زیادی برای آماده شدن نیاز دارد. اما کلد برو ژاپنی فقط با اضافه کردن مقداری یخ به قهوه گرم، پس از پنج دقیقه آماده سرو می باشد. پس اگر قهوه کلد برو خود را در زمان کم لازم دارید، بهتر است روش ژاپنی آن را امتحان کنید.

جمع بندی

در نهایت، هر کلدبرو و کلددریپ جایگزین تابستانی با طراوت و لذت بخش برای یک فنجان قهوه داغ هستند. با این حال، به یاد داشته باشید که طعم قهوه ای که دم می کنید به اندازه دانه هایی است که استفاده می کنید – پس حتما قهوه ای را انتخاب کنید که فکر می کنید از آن لذت خواهید برد.

نوشیدنی های قهوه سرد به طور فزاینده ای در بین مصرف کنندگان جهان محبوب می شوند و دلیل خوبی هم دارد. نرمی، شیرینی، و عدم تلخی و کمتر اسیدی بودن آنها، آنها را به چشم انداز وسوسه انگیزی برای قهوه نوشانی تبدیل می کند که به دنبال جایگزینی در تابستان هستند.

بنابراین، دفعه بعد که به سراغ یک نوشیدنی گازدار می روید تا در هنگام تابش آفتاب خنک بمانید، به جای آن به کلدبرو و کلددریپ فکر کنید. حتی می توانید آنها را در خانه دم کنید!»

منابع: breville, baristawarehouse, taste.com

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.