حواشی قهوه

قهوه عاج سیاه و ارتباط آن با فیل ها !

قهوه با طرح فیل
دیدگاه بگذارید و امتیاز کافی کلاب دریافت کنید!

در تپه های سرسبز شمال تایلند، همسر یک فیل ‎بان، در حال جستجوی چیزی میان کودهای فیل ها است. آیا باورتان می شود که این جستجو بخشی از فرایند تولید یکی از گران ترین نوشیدنی های دنیا یعنی قهوه عاج سیاه است؟ در دنیای امروزی هیچ چیز عجیب نیست اما اگر بخواهید بین نوشیدنی قهوه و فیل ها ارتباطی برقرار کنید، اصلا بابت مکثی که همراه با حالت تعجب خواهید داشت، شما را سرزنش نمی کنیم.

قهوه عاج سیاه (Black Ivory Coffee)، نوعی قهوه گران قیمت است که به عنوان یک نوشیدنی لاکچری عرضه می شود. در تولید این نوع قهوه، فیل ها به کمک می آیند. تولیدکنندگان قهوه عاج سیاه آن را به عنوان یک نوع قهوه خاص که طعمی ویژه دارد معرفی می کنند؛ اما آیا واقعا قهوه عاج سیاه به اندازه اسمش خاص هست؟ یا اینکه تمام این صحبت ها فقط راهی است برای کسب درآمد بیشتر؟ در ادامه مقاله در رابطه با این سوال و دیگر سوالات مرتبط با آن توضیحاتی خواهیم داد. پس به مطالعه خود ادامه دهید.

قهوه عاج سیاه چگونه تولید می شود؟

احتمالا مهم ترین سوالی که هم اکنون ذهن شما را درگیر کرده است، در رابطه با فرایند تولید قهوه عاج سیاه است و اینکه دقیقا به چه شکل از فیل ها برای ساخت این نوع قهوه کمک می گیرند. پس قبل از هر چیزی به فرایند تولید قهوه عاج سیاه (گرانترین قهوه دنیا) و نقش فیل ها در آن می پردازیم تا کنجکاوی شما را هر چه زودتر برطرف نماییم.

تولیدکنندگان این نوع قهوه، دارای پناهگاه هایی برای فیل ها هستند که اکثر آن ها در کشور تایلند قرار دارند. برای مثال، یکی از این پناهگاه ها در روستایی دورافتاده در تایلند است. در این پناهگاه 15 فیل، تحت مراقبت هستند. در رژیم غذایی تمام این فیل ها یک ماده غذایی مشترک وجود دارد، گیلاس یا همان میوه قهوه. این گیلاس های قرمز قهوه کاملا باکیفیت و رسیده هستند و توسط زنان قبیله روستا دست چین شده اند.

گیلاس های قهوه پس از خورده شدن، به طور طبیعی برای حدود 12 تا 72 ساعت هضم می شوند. در طول این مدت، آنزیم های موجود در دستگاه گوارش فیل پروتئین میوه را تجزیه می کند. از بین رفتن پروتئین گیلاس قهوه، طعم تلخ آن را کاهش می دهد. سپس از گیلاس های قهوه دفع‎شده توسط فیل استفاده می کنند. در فرایند سنتی، تخمیر نیز وجود دارد. فرایندهای تخمیر مورداستفاده می توانند متفاوت باشند.

افراد دانه های بلعیده و دفع‌شده را جمع آوری می کنند و پس از شستن، چکش زدن و خشک کردن، در معرض نور آفتاب قرار می دهند. برای تهیه قهوه عاج سیاه کاملا برشته شده، فقط دانه های سالم و باکیفیت جمع آوری می شوند. برای تولید یک کیلوگرم قهوه عاج سیاه به 33 کیلوگرم گیلاس قهوه نیاز است و هر سال، تنها 120 کیلوگرم قهوه عاج سیاه تولید می شود.

دانه های قهوه عاج سیاه
دانه های جمع آوری شده از پس مانده های روده فیل!

درنهایت، با پشت سر گذاشتن بقیه مراحل معمول، قهوه عاج سیاه که یکی از کمیاب ترین قهوه های جهان است، آماده عرضه خواهد بود. صرفا برای توضیح بیشتر و اینکه شک و شبهه شما را برطرف نماییم، باید تاکید کنیم که بله، قهوه عاج سیاه از بدن فیل می گذرد و بخشی از مواد دفع شده توسط این حیوان است! ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم که دنیای امروزی دنیای عجیبی است!

آیا قهوه عاج سیاه به روش های معمول آماده می شود؟

نمی توان گفت که این نوع قهوه به یک روش خاص تهیه می شود اما روش تهیه آن، یک روش متداول نیز نیست. به هرحال برای قهوه عاج سیاه با این اسم عجیب و نحوه تولید عجیب تر، کمی افت دارد که از روش های معمول برای تهیه آن استفاده شود! این قهوه با استفاده از یک نوع دستگاه جوش خاص تهیه می شود که به بهتر کردن طعم قهوه کمک می کند.

روش تهیه قهوه عاج سیاه، که جز گرانترین قهوه های دنیاست، یک روش فرانسوی است که نزدیک به 200 سال قدمت دارد و بر اساس اصل جوشاندن آب از طریق یک لوله فلزی کار می کند. درواقع آب مورداستفاده باید دو درجه سانتی‎گراد زیر دمای جوش باشد، دمایی که برای تهیه قهوه مناسب است. وقتی که آب، قهوه را لمس می کند، دمای آن کمی کاهش می یابد و به نقطه دمایی مناسبی برای استخراج عطر و طعم قهوه تبدیل می شود.

در این روش از هیچ‎گونه فیلتر کاغذی استفاده نمی شود که مبادا طعم قهوه خراب شود. بر اساس گفته تولیدکنندگان این نوع قهوه، استفاده از این روش دم کردن باعث می شود که قهوه ای با تلخی کم و طعم بسیار متفاوت را تجربه کنید. آن ها این روش را عالی ترین روش آماده سازی قهوه می دانند که بهترین طعم قهوه را به دست می دهد. با استفاده از این تکنیک دم کردن، رنگ قهوه، قهوه ای روشن مایل به قرمز خواهد بود.

مخالفت ها با تولید قهوه عاج سیاه

قهوه عاج سیاه از دستگاه گوارش جانداری می گذرد که در خطر انقراض قرار دارد. همان گونه که بیان کردیم، به ازای تولید یک کیلوگرم از این قهوه به 33 کیلوگرم گیلاس قهوه نیاز است. یکی از دلایل این امر، پیدا نشدن مواد دفع‎شده از فیل توسط کارگران است. از طرفی، ما تنها موجودات زنده ای نیستیم که به مزه ها واکنش نشان می دهیم. برخی فیل‎ها برنج و نمک را دوست دارند و برخی دیگر نیشکر و میوه را ترجیح می دهند. با توجه به این موضوع، قرار گرفتن گیلاس قهوه به عنوان یک عضو ثابت وعده های غذایی آن ‎ها کمی بحث برانگیز است.

مسئله دیگر، امکان جذب کافئین گیلاس قهوه توسط فیل است. تحقیقان انجام شده در این زمینه، نتایج ضدونقیضی داشته اند. برخی پژوهش ها به امکان جذب کافئین توسط بدن فیل تاکید دارند؛ اما به هرحال، تولیدکنندگان بیان کرده اند که فیل های مورداستفاده از فیل های آسیایی هستند که گیلاس قهوه نیز در برخی مواقع جزوی از رژیم غذایی آن هاست. تولیدکنندگان ادعا می کنند که به طورکلی این نوع رژیم غذایی به هیچ وجه به سلامتی فیل ها آسیب نمی رساند.

سخن پایانی

پروژه تولید این نوع قهوه از سال 2012 توسط بلیک دینکین آغاز شد. قیمت قهوه عاج سیاه به ازای هر کیلوگرم تقریبا 2000 دلار است. از آن زمان نه تنها به یکی از گران ترین ها بلکه به گران ترین قهوه جهان تبدیل شده است و به عنوان یک نوشیدنی منحصربه فرد، تنها در برخی مجموعه های تفریحی لاکچری و هتل های معروف سرو می شود.

یک لیوان قهوه عاج سیاه
یک لیوان قهوه عاج سیاه

نمی توان با اطمینان در مورد این نوع قهوه صحبت کرد. بلیک دینکین، این نوع قهوه را یک قهوه خاص، خوش طعم و با تلخی کم معرفی می کند. بسیاری نیز با او هم عقیده اند. از طرفی مخالفت هایی نیز با تولید آن وجود دارد، هم به دلیل احتمال آسیب رساندن به فیل ها و هم به این جهت که آن را قهوه ای معمولی می دانند که به یک منبع درآمد برای برخی افراد سودجو تبدیل شده است. شاید اگر بخواهیم بهترین اظهارنظر را داشته باشیم، باید یک فنجان قهوه عاج سیاه را بنوشیم و البته توصیه ما این است که در هنگام میل این قهوه، به مقاله ما و به طورکلی نحوه تولید این نوع قهوه فکر نکنید!

منابع: wnfdiary.com ،coffeeordie.com

پیشنهاد هوشمند قهوه
5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

با خبرم کن
چطور با خبرت کنم؟
0 دیدگاه‌ها
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها