قهوه عربیکا چیست؟ آیا عربیکا نام قهوه است؟ آیا ارتباطی به کلمه “عربی” دارد؟ در مطلب قبلی پیرامون آشنایی با انواع دانه قهوه صحبت کردیم و متوجه شدیم که فقط یک گونه دانه قهوه نیست که کشت میشود. در این مطلب، پیرامون دانه قهوه عربیکا صحبت خواهیم کرد. رشد درختان قهوه Arabica نیازمند ارتفاع ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا است. این درختان به شرایط آب و هوایی بسیار حساس بوده و نسبت به آفات نیز آسیب پذیرترند. یکی از دلایل گرانتر بودن این نوع دانهها نیز، همین شرایط سخت و حساس رشد این درخت است.
اشاره ای به ویژگی های دانه عربیکا:
همه انواع قهوه دارای خصوصیاتی هستند که آن ها را از سایر قهوه ها متمایز می کند؛ قهوه عربیکا نیز مشخصات خاص خود را دارد، در ادامه ویژگی های قهوه عربیکا را شرح می دهیم:
- طعم و عطر عالی
- ترشی به نسبت بیشتر
- کافئین پایینتر نسبت به ربوستا، میزان کافئین موجود در این دانهها بین ۸/. الی ۱٫۴ است.
- شاخص ترین بارزه طعمی این دانه اسیدیتی کمتر است و بادی این دانه، متوسط ۱٫۲ درصد میباشد. البته مزرعه به مزرعه با هم متفاوت هستند
- دانههای عربیکا بیضی شکلتر است.
- قند و چربی بشتری نسبت به دانه های ربوستا دارد.
- این دانهها در برابر آفات مقاومت کمتری دارد.
- دانه نام برده قیمت گرانتری دارد
- ۷۵ درصد قهوه جهان عربیکا و ۲۵ درصد را ربوستا تشکیل میدهد
ظاهر دانه عربیکا:
این دانه ها دارای ظاهری تقریبا صاف و تخت میباشند. خط وسط این دانه ها دارای کمی انحنا است که با کمی دقت میتوان آن را از گونه روبوستا تشخیص داد. میتوانید با مطالعه این مطلب، با انواع دانه قهوه و تفاوت آنها آشنا شوید.
خاستگاه قهوه عربیکا:
خاستگاه و مناطق اصلی کشت قهوه عربیکا در گذشته را میتوان منطقه کوهستانی یمن، اتیوپی (جنوب غربی) و سودان (جنوب شرقی) نام برد. البته نام عربیکا بی ارتباط به یمن و کشورهای عربی نیست که در خصوص واژگان بیوگرافی و تاریخچه قهوه در مطلب دیگری صحبت کرده ایم.
با همه این توضیحات، حالا این سوال مطرح است؟؟؟ درخواستتان از یک فنجان قهوه چیست؟
اگر نیاز به آرامش و خوابی آسوده و لذت بخش دارید، پیشنهاد میکنیم از قهوه عربیکا که کافئین بسیار پایینتری دارد، استفاده کنید. لازم به ذکر است که حدود سه چهارم مردم جهان از دانههای عربیکا استفاده میکنند. البته فراموش نکنید کافئین در مزاج های مختلف حالات مختلفی را در بدن فرد ایجاد میکند.
از خصوصیات دیگر قهوه عربیکا میتوان به گستردگی عطر و طعم آن اشاره کرد، طعم های گلی، میوه ای، شکلاتی، آجیلی، مرکباتی و .. را میتوانید از این نوع قهوه بیابید . اشخاصی که با نوشیدن قهوه دچار تپش قلب میشوند یا مشکلات گوارشی دارند، باید در قهوه های عربیکا به دنبال نوشیدنی خود بگردند.
کشور های تولید کننده دانه عربیکا:
از مناطق تولید کننده این دانه میتوان به کشورهایی چون برزیل، کنیا، کلمبیا، اتیوپی، گواتمالا، سوماترا پرو، کاستاریکا، هُندوراس و .. اشاره کرد.
معایب و مزایای قهوه عربیکا
قهوه عربیکا دارای طعم بی نظیر و ترشی کمتر است، این قهوه در مقایسه با دانه های روبوستا کافئین کمتری دارد. قهوه عربیکا به علت داشتن مقادیر زیاد آنتی اکسیدان دارای خاصیت ضد سرطان است.
این قهوه خواص ضد میکروبی داشته و از بروز آلزایمر، پارکینسون و بیماری های اختلال حافظه جلوگیری می کند. پتاسیم بالا از دیگر خواص قهوه عربیکا است، به همین دلیل برای تقویت ناخن و استخوان ها بسیار مفید است.
از معایب قهوه عربیکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قهوه عربیکا قیمت گرانتری نسبت به بقیه محصولات دارد.
- در برابر آفات آسیب پذیری بیشتری دارد.
- قهوه عربیکا در مقایسه با دانه های ربوستا قند و چربی بیشتری دارد.
انتخاب با خودتونه! عربیکا یا ربوستا؟! نوش جان
منبع: ویکی پدیا، رسترپک
ای کاش فروش انواع قهوه خام رو هم تو سایتتون داشتید، تا امثال ماکه قهوه رو خیلی تازه مصرف میکنیم بگیریمو خودمون رست کنیم
سلام
چطور میخواهید توی خونه برشته کنید قهوه رو؟
😂😂😂😂 قهوه خوردن واقعا داره وارد فاز های جدیدی میشه
اگر ممکنه نهال هم موجود کنید میخواهیم خودمون کشت کنیم در خانه!
درود بر شما
.خیلی خوب بود ولی من توقع داشتم یذره مفصل تر باشه. ولی در حد اطلاعات عمومی خوب بود سپاس