حالا نوبت به شرح ۴/۱ جهانی شده است ( یک چهارم از قهوه جهان). دانه های قهوه روبوستا حدود سی درصد از قهوه های مصرفی جهان را تشکیل میدهند. در مطالب پیشین، یکی از گونههای قهوه به نام عربیکا شرح داده شد، حال باید از گونه ای دیگر به نام روبوستا Robusta صحبت کنیم.
درختان روبوستا برای رشد به ارتفاع حدودی زیر ۱۰۰۰ متر نیازمندند. تنههایی تنومند و قدرتمند، ویژگیهایی هستند که این درختان را قادر میسازد تا در شرایط سخت و نامناسب، هم چنان استوار بمانند و آسیبی نبینند. درخت یا درختچه روبوستا تا ارتفاع ۱۰ متر نیز ممکن است رشد کنند.
ویژگی های دانه روبوستا:
- عطری تلخ و کم
- بارزه طعمی شاخص دانه روبوستا تلخی میباشد.
- برای این گونه متوسط بادی (body) 2 درصد میباشد.
- میزان کافئین در دانه های روبوستا ۱٫۷ تا ۴ درصد است که این درصد کافئین نسبت به دانه عربیکا تقریبا دو برابر میباشد..
- قیمت کمتر
- چربی و قند کمتر
- تنههای تنومندتر و بطبع در برابر آفات مقاوم ترند
این که میگوییم این گونه عطر کمی دارد، به این معنی نیست که عطر آن به شدت ضعیف باشد، منظور این است که در مقایسه با دانه عربیکا، عطر ضعیف تری دارد.
ظاهر دانه روبوستا:
- خط وسط دانه حدودا صاف است.
- این دانهها کمی گرد و دایره ای مانند هستند.
- این دانه نسبت به دانه عربیکا کمی کوچکتر است.
در این صفحه میتوانید قهوه های عربیکا کنیا، عربیکا کلمبیا، روبوستا اندونزی و … را از سایت کافی استور خریداری نمایید.
این گونه قیمت ارزان تری نسبت به گونه عربیکا دارد، اما ارزانی آن به دلیل کیفیت ضعیف یا بد آن نیست. دانه روبوستا به این دلیل ارزانتر است که درختان آن در برابر آفات و آسیبها و … مقاوم ترند و به طور کلی شرایط نگه داری آسان تری نسبت به دانه عربیکا دارند که به همین دلیل قیمت شان پایین تر از دانه عربیکا است.
محصولات قهوه ربوستا
سوال؟
درخواستتان از فنجان قهوه تان چیست؟
اگر به انرژی زیاد نیاز دارید، به بیداری ماندن نیازمندید، فعالیتهای دقت برانگیزی را میخواهید انجام دهید، کافئین بالایی میخواهید و یا … یک فنجان قهوه روبوستا برای تان توصیه میکنیم.
دانههای روبوستا دارای فوم غلیظی اند که میتوانند از این جهت، برای تهیه اسپرسو مناسب باشند. اما در کل عربیکا و روبوستا را طبق نیاز به نوشیدنی و سلیقه افراد ترکیب نیز میکنند.
با توجه به این که میزان کافئین استخراج شده از نوشیدنی شما به روش دمآوری هم بستگی دارد، در خصوص میزان کافئین قهوهها در مطلب کدام قهوه بیشترین کافئین را دارد مفصل صحبت کردیم.
کشور های تولید کننده دانه روبوستا:
از کشورهای تولید کننده دانه روبوستا میتوان به ویتنام، برزیل، اندونزی و هند اشاره کرد. فراموش نکنید فنجانتان را آن گونه که مایلاید لبریز از قهوه کنید… نوش جانتون!
منبع: ویکی پدیا، enjoyjava
سلام تلخ ترین مدل قهوه اسمش چیه تا الان هرچی خریدم تلخی خیلی کمی داره مخصوصا عربیکا خییییلی شیرین هست.دنبال قهوه تلخ میگردم
سلام
قهوه های رست تیره رو امتحان کنید
دوست عزیز الان تلخ ترین قهو قهوه روبوستا است .
سلام
جالبه برام از وقتی اومدم سایتتون ۱ ساعت گذشته و متوجه نشدم خخخخ
هرچی میچرخم اینجا قسمت هایی که دوست دارم پیدا میکنم
سایت خوبی پیدا کردم ولی سر سری سایتتونو دیدم حالا سایتتونو تو گوشیم سیو کردم وقتم ازاد شد میام دوباره میبینم
ممنون
سلام
من بدنبال قهوه با کافئین بالا هستم پیشنهادتون روبوستا هست یا اسپرسو یا گزینه ای دیگه
چند روز پیش قهوه های گلد و سنگاپور به صورت فله ای خرید کردم
از قهوه فروشی سوال کردم کدامها درصد بیشتر کافئین رو دارن ایشون گلد و سنگاپور رو دادن
راهنمایی کنید هم برای کدام نوع قهوه که بالاترین درصد کافئین رو داراست و هم.نظر برای گلد و سنگاپور
سلام
کافئین بیشتر در دانه قهوه، متعلق به دانه ربوستا است. خب هر نوع دانه کافئین مشخص و اختصاصی خود را دارد.
در مورد انواع نوشیدنی های قهوه هم با توجه به نوع دان تغییر می کند. ممکن است هر نوع دانه ای را برای هر نوع نوشیدنی آماده کنید.
اما این نکته را باید توجه داشته باشید که رست روشن تر کافئین بیشتری دارد.
این دو مطلب در مورد قهوه عربیکا و ربوستا بسیار مفید بود و کمتر دیده بودم و ممنون از توضیحات خوب و مفید این سایت.