نوشیدنی های پایه اسپرسو, نوشیدنی های قهوه

تهیه لاته آرت یا کافه لاته

تهیه لاته

لاته، لاته آرت Latte Art، لته، کافه لاته Cafe Latte نوشیدنی‌ای بسیار پر طرفدار بر پایه اسپرسو است که با ظاهری زیبا، امروزه در کافه ها و میان مردم طرفداران زیادی پیدا کرده است. لاته آرت مانند اسم خود، تلفیلی از هنر، قهوه و شیر است. این ترکیب، اولین بار توسط لوییچی لویی اختراع شد و امروزه مسابقات در سطح جهانی برای این تهیه این نوشیدنی برگزار می شود.

نگاهی کوتاه به تاریخچه لاته آرت:

بعضی از منابع این گونه نقل کرده اند که این نوشیدنی برخاسته از کشور ایتالیاست اما نه به دست مردمان ایتالیا، بلکه توسط توریست های آمریکایی که کاپوچینو برای شان زیادی تلخ بود و با اضافه کردن شیر بیشتر به آن، طعم دلخواه خود را یافتند. لاته آرت یا کافه لاته بیشتر در اروپا و آمریکا بسیار رایج است. البته در اسکاندیناوی و قسمت هایی از اروپا در کاسه سرو میشود که نامش کافه او لایت است. البته برخی این نوشیدنی را با وانیل، یخ، شکلات و کارامل ترکیب میکنند و نوشیدنی های دیگه ای تهیه می‌کنند. مثل آیس لاته، کارامل لاته و …

محصولات مناسب اسپرسو

ترکیبات کافه لاته:

یک سوم اسپرسو + دو سوم شیر بخار داده شده

اجزای تشکیل دهنده لاته آرت
کف روی شیر بخار داده شده، بسیار ناچیز است

البته ناگفته نماند که تهیه این نوشیدنی به تجربه و تمرین بسیاری نیازمند است. برای تهیه لاته آرت به دستگاه اسپرسوساز یا موکاپات نیاز داریم. اگر از دستگاه اسپرسوساز استفاده می کنید کار برای تان کمی آسان تر و نوشیدنی نهایی کمی بیشتر شبیه لاته آرت خواهد شد.

تفاوت انواع نوشیدنی های کافی شاپ
بیشتر بدانید

طرز تهیه لاته آرت:

۱- اسپرسو

ابتدا یک شات اسپرسو از دستگاه اسپرسو ساز یا موکاپات بگیرید.

۲- تهیه فوم شیر

شیری که قرار است به اسپرسو اضافه شود باید، بخار داده شده و به حالت فوم باشد برای این کار، شیر سردتان را با نازل بخار دستگاه، بخار دهید. البته اگر دستگاه اسپرسوسازتان این قابلیت را ندارد یا دستگاه اسپرسو ساز ندارید با روش های دستی و مختلف دیگری در مطلب  فوم شیر این کار را انجام دهید.

۳- طراحی لته آرت

شیر بخار داده شده را به اسپرسو اضافه کنید، این گونه که طرح های مد نطرتان، ایجاد شود. این بخش سخت ترین مرحله تهیه لاته آرت است. ویدیو تهیه لاته آرت در پایان متن را حتما مشاهده کنید.

در حال شکل دادن لاته آرت
درست کردید؟ تجربه هاتون را کامنت کنید!

درست است! حتما می گویید پس چرا نوشیدنی ما شبیه این عکس ها نیست؟!
پاسخ روشن است، این لاته ها توسط باریستاهای حرفه ای درست شده اند که مدت ها به تمرین مشغول بوده اند.

این نکته را متذکر شویم که نسبت درست شیر به قهوه دو به یک است و فوم نازکی هم روی آن قرار می گیرد اما در اضافه کردن شیر به قهوه کمی هم مختار هستیم به این معنی که می توانیم شیر را بیشتر یا کمتر از این نسبت ها به اسپرسو اضافه کنیم. نوشیدنی های متعددی از ترکیب اسپرسو و شیر می توانید تهیه کنید.

طرز تهیه آمریکانو و آیس Americano
بیشتر بدانید

حتما مدل های متفاوتی از لاته آرت را دیده اید خیلی عجیب نیست!!!!

طراحی لاته آرت با شابلون
این اشکال را با استفاده از شابلون و ابزارهای مخصوص طراحی می کنند

اشکالی نداره اگه اونجوری که میخاستی نشد!!! همین که خودت تو منزل درست کردی لذت داره!!!

یک فنجان لاته آرت - کافه لاته
بفرمایید!

برای مشاهده تصاویر آموزشی و زیبا از لاته آرت به این بخش مراجعه فرمایید. این تصاویر پس زمینه های خوبی نیز هستند!

نکات تهیه کافه لاته:

  • وقتی شیر را اضافه می کنید ارتفاع ریختن شیر درون اسپرسو و این که با چه سرعتی این کار را انجام می دهید مهم است. سرعت ریختن شیر نباید خیلی زیاد و خیلی کم باشد.
  • اجازه ندهید بین زمان تهیه فوم شیر و اسپرسو تان فاصله زیادی باشد.
  • برای اضافه کردن شیر به اسپرسو ابتدا باید کمی از آن را روی اسپرسو بریزید تا سطح آن بالاتر بیاید. فراموش نکنید که شکل آرت را، روی اسپرسو نیاز داریم!
  • در نهایت دمای شیر برای افزودن به اسپرسو باید ۶۵ درجه باشد
  • زاویه فنجان اسپرسویی که در دست دارید در حین ریختن شیر ۴۰ درجه باشد

ویدئوی طرز تهیه لاته آرت – کافه لاته:

منبع: ویکی پدیا، thespruceeats

نوشته های مشابه

guest
12 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
مهناز رضایی
مهناز رضایی
10 months قبل

با سلام
قهوه کنیا یا کولمبیا برای این کار مناسب هستش ، چون ذائقه ی خونوادگی مون با این دو مدل قهوه هستش ، حالا بعضی وقت ها از عربیکا به عنوان افزودنی هم استفاده میکنیم که اونم حدود تا پانزده درصد حجم کلی باشه ، حالا میخواستم بدونم این نوع قهوه هم مناسب میشه یا نه

قاسم
قاسم
1 سال قبل

از بابت سایتتون واقعا مچکرم خیلی تو تهیه لاته کمکم کرد.

سیاوش
سیاوش
1 سال قبل

سلام: کفی که برای کاپوچینو درست میکند ، چه فرقی با کفی که برای لاته ارت درست میکنن داره؟؟؟ چند تا کلیپ که نگاه کردم ،انگار کف کاپوچینو با کف لاته فرق داشت!!! لطفا خودتون راهنمایی کنید.لینک نزارید

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  سیاوش
1 سال قبل

سلام
فقط هدف کف دادن شیر هست.
برخی سوالات که کاربران میپرسن قبلا مطلب مورد نظرش توی سایت قرار گرفته و به مطلب راهنمایی میشن

محمد
محمد
2 years قبل

سلام

اسپرسوساز با فشار بار ١۵ برا لته آرت مناسبه ؟!؟

ینى شیر قوام کافی رو داره ؟!؟
متشکرم

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  محمد
2 years قبل

سلام
موردی که در نظر رفتید یکی از ابتدایی ترین موارد هست که باید دنظر گرفته بشه.
بله ۱۵ بار کافیه

حسین
حسین
2 years قبل

سلام
تشکر از سایت خوبتون.
متاسفانه وقتی من لاته می خوام بزنم کف شیر موقع طرح زدن روی اسپرسونمی ماند. پیچر را هم نزدیک می کنم موقع طرح دادن اما نمی شود و شیر به ته فننجان می رود. فکر کنم اشکال از نوع بخار دادن شیر باشد

ادیب
ادیب
پاسخ به  حسین
1 سال قبل

عزیزم درجه شیر باید بین ۶۵تا۷۰درجه باشه
ایراد عز درجه شیر ته

محمد
محمد
پاسخ به  حسین
1 سال قبل

فوم شیر باید کم باشد و شیر به حالت خامه درآمده باشد

elahe
elahe
2 years قبل

سلام فرق بین کافه لته و کاپوچینوی خشک خشک چیه..چون هردو اسپرسو و فوم شیر هستند

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  elahe
2 years قبل

سلام
کاپوچینوی خشک خشک اسپرسو و کف شیر هست فقط

محمد
محمد
پاسخ به  elahe
2 years قبل

کافه لاته یک سوم اسپرسومیریزیم وبقیه شیرولی کاپوچینونصف اسپرسونصف شیر