آموزش استفاده از ابزارهای قهوه, ابزار های تهیه قهوه

تهیه قهوه با اواسولو شاهکار طراحی قهوه ساز

ابزارهای مختلفی برای دم کردن قهوه وجود دارد که هر کدام از شیوه بخصوصی برای تهیه قهوه دمی استفاده می‌کنند. کمکس، سایفون، اروپرس و قهوه‌سازهای خانگی از متداول‌ترین انواع این ابزارها هستند، اما ابزارهای دمی دیگری نیز وجود دارند که شاید شما از وجود آنان بی‌خبر بودید اما این ابزارهای کمتر شناخته شده نیز قادر هستند که قهوه دمی لذیذ و باکیفیتی برای شما تهیه کنند. یکی از ابزارها اواسولوست.

اواسولو چیست؟

اواسولو یا نام دیگر آن، کافه سولو، یک دستگاه دمی قهوه با طراحی فوق العاده و شیوه غوطه‌وری کامل است که به محض اینکه طرز کار درست با آن را یاد بگیرید، فنجان قهوه‌ای که به شما می‌دهد بسیار حرفه‌ای و شاید بهتر از بسیاری دیگر از ابزارهای دمی قهوه است.

اواسولو نام برند شرکتی به اسم Eva Denmark است. با اینکه این کمپانی از سال 1913 در حال فعالیت است، اسم برند اواسولو (Eva Solo) در سال 1997 متولد شد و از زمان به بعد وسایل آشپزخانه و ابزارهای مختلفی از جمله اواسولو را روانه‌ی بازار کرد.

اواسولو برای اولین بار سال 2003 با طراحی کلاوس جانسون و هنریک هولبارک که طراحان محصول شرکت اوادنمارک بودند تولید و روانه‌ی بازار شد. این محصول جوایز‌های بسیاری را در حیطه‌ی دیزاین و طراحی از آن خود کرده از جمله جایزه‌ی Design Plus 2004 و Grand prix de l’art de vivre در سال 2003؛ بنابراین نه با یک محصول عادی بلکه با یک محصولی که به دقت طراحی و ساخته شده طرف هستیم.

اواسولو اسطوره طراحی

اما سؤالی که برای همه ما پیش می‌آید این است که این طراحی منحصربفرد چگونه روی عملکرد این دستگاه به عنوان یک ابزار دمی قهوه اثر می‌گذارد؟

ساختار اواسولو

پارچ شیشه‌ای اواسولو از جنس شیشه‌ی مقاوم در برابر گرماست و کل ظرفیت آن برابر 1.25 لیتر است. ابن پارچ با چیزی شبیه به یک کاور از جنس نئوپرین پوشیده شده تا قهوه را داخل پارچ شیشه ای گرم نگه دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید که جنس لباس غواصان نیز از نئوپرین است تا آنها را زیر آب گرم نگه دارد. اواسولو یک قسمت مخصوص فیلتر فلزی نیز دارد که طوری طراح شده که اجازه رد شدن هوا و بخار داغ قهوه را می‌دهد. فیلتر اواسولو از سه قسمت تشکیل شده: فیلتر سوراخ‌دار استیل، درزبند یا واشر لاستیکی و یک مخروط استیل ضد زنگ که مهم‌ترین بخش در طراحی این فیلتر محسوب می‌شود. این فیلتر یک درب کوچک نیز دارد که با یک چرخش کوچک اجازه خروج قهوه را از فیلتر اواسولو می‌دهد و در عین حال مانع سرد شدن قهوه داخل اواسولو نیز می‌شود.

استفاده کردن از اواسولو

پرس پات، قهوه سازهای خلأ و کافه سولو همگی از یک شیوه دمی مشابه پیروی می‌کنند: دم‌آوری از طریق غوطه‌وری کامل.

چقدر برند بوش، یکی از مطرح‌ترین برندهای لوازم خانه و آشپزخانه، را می‌شناسید؟
ببینم!

اما غوطه‌وری کامل به چه معناست؟ یعنی اینکه دانه‌های قهوه برای مدت زمان معینی در تماس با آب قرار می‌گیرند. به غیر از اسپرسو، غوطه‌وری کامل یکی از بهترین شیوه های درست کردن قهوه است؛ چرا که امکان عصاره‌گیری کامل از دانه‌های قهوه را فراهم می‌کند، به‌خصوص زمانی که دمای آب مناسب و ایده‌آل باشد. دم کردن قهوه با اواسولو بسیار آسان‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. در ادامه طرز کار کردن با اواسولو را برای شما شرح می‌دهیم.

طرز کار با اواسولو   

  1. ابتدا اواسولو را با آب گرم بشویید.

اولین کاری که باید انجام دهید این است که داخل اواسولو را با آب گرم بشویید. این کار باعث می‌شود که نه تنها اگر ذراتی از  قهوه دمی‌های قبلی روی دیواره اواسولو باقیمانده پاک شود بلکه سبب می‌شود که هنگام دم کردن قهوه حرارت کمتری از دست برود و جداره اواسولو برای دم کردن قهوه گرم شود.

قهوه اواسولو
  • دانه‌های قهوه را اضافه کنید.

قهوه را به سایز قهوه‌ای که برای فرنچ پرس استفاده‌ می‌کنید آسیاب کنید یا به عبارت دیگر، سایز درشت آسیاب کنید. با درجات آسیاب‌های مختلف می‌توانید این کار را امتحان کنید. به ازای هر فنجان آب، 1 قاشق غداخوری قهوه داخل اواسولو بریزید.

طرز تهیه قهوه اواسولو
  • آب را اضافه کنید.

آب را بجوشانید و بگذارید برای 20 تا 30 ثانیه خنک شود و سپس آن را داخل اواسولو بریزید. اگر کتری برقی دارید که به شما اجازه می‌دهد دمای دقیق آب را تعیین کنید، دمای آب را روی 202 درجه فارنهایت برای قهوه لایت رست و روی 198 درجه فارنهایت برای قهوه دارک رست تنظیم کنید و سپس به آرامی آب را روی دانه‌های قهوه آسیاب شده داخل اواسولو بریزید.

طرز تهیه قهوه اواسولو
  • قهوه و آب را به خوبی مخلوط کنید.

دستگاه اواسولو اصولا یک همزن دارد. از همزن استفاده کنید و به مدت یک دقیقه آب و قهوه‌ای که داخل اواسولو ریختید را هم بزنید.

طرز تهیه قهوه اواسولو
  • فیلتر اواسولو را روی سر دستگاه بگذارید و محکم کنید.

در فیلتر اواسولو را محکم روی دستگاه بگذارید و از محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید.

طرز تهیه قهوه اواسولو
  • 4 دقیقه صبر کنید و سپس قهوه را از اواسولو داخل فنجان بریزید.

بعد از گذشت چهار دقیقه، قهوه به میزان کافی دم کشیده است و آماده‌ی سرو شدن است. هنگام ریختن قهوه باز حواستان به محکم بودن در اواسولو باشد یا شاید بهتر است که انگشتان خود را محض احتیاط روی در آن بگذارید و بعد قهوه را سرو کنید.

طرز تهیه قهوه اواسولو
  • از قهوه خود لذت ببرید!

حتی لذت بردن از قهوه نیز آداب خاص خود را دارد. قهوه اواسولو بسیار خوش رایحه، باکیفیت و خوش طعم است. چشمان خود را ببندید و سعی کنید رایحه‌ای که از قهوه به مشامتان می‌رسد را برای خودتان شناسایی و توصیف کنید. نوع قهوه‌ای که استفاده کردید نیز در نوع این رایحه‌ها تأثیر بسزایی دارد. چه بوها حس می‌کنید؟ شکلات؟ آجیل؟ گل؟ شیرینی؟ کم کم روی طعم قهوه تمرکز کنید. بگذارید زبانتان طعم قهوه را کاملا احساس کند. اسیدیته یا ترشی قهوه را به خوبی حس می‌کنید؟ دقیقا قهوه چه طعمی دارد؟ آیا شیرین است یا بیشتر طعم کاراملی و خامه‌ای دارد؟ قهوه‌ای که به درستی تهیه و آماده شده باشد نه بیش از حد تلخ است و نه بیش از اندازه اسیدی و ترش و در عوض طیف وسیع و شگفت‌انگیزی از طعم‌های مختلف را در که هر مرحله از آماده‌سازی و تهیه قهوه، از برداشت محصول گرفته تا فنجان قهوه شما، پرورش یافته‌اند را برای شما در هر جرعه آشکار می‌کند.

طرز تهیه قهوه اواسولو

نکات و مزایا و معایب استفاده از اواسولو

  1. یکی از نکات مثبت اواسولو، کاور نئوپرین آن است که کار کردن با اواسولو را راحت‌تر از کار کردن با فرنچ پرس می‌کند، کاور نئوپرین هم از پارچ شیشه‌ای اواسولو حفاظت می‌کند و از دست شما در برابر گرما هنگام کردن با اواسولو مراقبت می‌کند.
  2. داخل وب‌سایت اواسولو نوشته شده که کاور نئوپرین قهوه‌ی شما را به مدت 30 دقیقه گرم نگه می‌دارد. اما به این نکته زیاد توجه نکنید، چرا که همچنان که دانه‌های قهوه و آب با یکدیگر در تماس هستند، قهوه همچنان در حال دم کشیدن است و اگر قهوه زیادی دم بکشد طعم تلخی به خود می‌گیرد و دیگر خوش طعمی یک قهوه تازه را ندارد. بهتر است که تمامی قهوه داخل اواسولو را یا بنوشید یا حداقل در فنجان خود بریزد و در داخل اواسولو نگه ندارید. این کار با اینکه باعث می‌شود قهوه خیلی سریع سرد شود اما حداقل از تلخی و بدطعمی قهوه جلوگیری می‌کند. اشکالی ندارد. هر وقت که بخواهید می‌توانید قهوه تازه با اواسولو دم کنید.
  3. یکی از معایب اواسولو قیمت بالای آن در مقایسه با سایر ابزارهای دمی مثل کمکس و فرنچ پرس است؛ برای نمونه، در سایت آمازون، در حالی که یک فرنچ پرس، به طور متوسط، 35 دلار قیمت دارد اما قیمت اواسولو به 100 دلار هم می‌رسد.
طرز تهیه قهوه با موکاپات
ببینم!

سخن آخر

با اینکه اواسولو شاید  کمتر از سایر ابزار دمی قهوه  شناخته شده باشد، اما طعم و رایحه‌ی قهوه‌ی حاصل از آن به هیچ وجه دست کمی از سایر ابزارها ندارد. قهوه اواسولو نه‌تنها بسیار خوش طعم و باکیفیت است بلکه همین کمتر شناخته شده بودنش می‌تواند دلیل خوبی  باشد تا ابزار اواسولو و قهوه‌ای که به دست می‌دهد را کشف کنید و یک طعم جدید از طیف گسترده‌ی طعمی قهوه را تجربه کنید.

 منابع: Coffeegeek, Ineedcoffee, H&Scoffeeroasters

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
3/5 - (2 امتیاز)

1 دیدگاه در “تهیه قهوه با اواسولو شاهکار طراحی قهوه ساز

  1. unknown گفت:

    جالب بود 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *