فوت و فن های نوشیدنی, قهوه ملل

ترکیب لیمو با اسپرسو یا رومانو

تهیه اسپرسو رومانو
لاگین کنید، دیدگاه بگذارید، کد تخفیف دریافت کنید!

اسپرسو رومانو ترکیب اسپرسو با لیمو است، درست شنیدید ترکیب اسپرسو با لیمو! اسپرسو رومانو یک نوشیدنی بسیار ساده و جذاب هست. برای این نوشیدنی خوشمزه و جذاب طرز تهیه های مختلفی وجود دارد که در این مطلب قصد داریم این طرز تهیه ها رو به شما نشان بدهیم. در ساده ترین حالت ممکن اسپرسو رومانو، یک فنجان اسپرسو همراه یک تکه لیمو می باشد.

با وجود اینکه این نوشیدنی بسیار ساده به نظر می رسد اما همچنان طرز تهیه های مختلفی برای اون وجود دارد، حتی در مناطق مختلف جهان ممکن است این نوشیدنی را با نام متفاوت تری بشناسند. با وجود اینکه شاید فکر کنید ریشه این نوشیدنی از رم گرفته شده است، اما هیچگونه ارتباطی بین رومانو و رم وجود ندارد.

به همین سادگی در عکس بالا می‌ بینید. قهوه اسپرسو رومانو تنها ترکیب اسپرسو و لیمو هست.

اسپرسو رومانو چیست؟

اسپرسو رومانو از ترکیب یک شات اسپرسو با یک تکه لیمو یا آب لیمو و یک قاشق چای خوری شکر درست می شود. می توان از آبلیمو به جای یک تکه لیمو هم استفاده کرد. این نوشیدنی، یک قهوه کامل هست شما می توانید این نوشیدنی را سرد یا گرم میل کنید. می توانید به این نوشیدنی شکر اضافه کنید تا شیرین بشود یا از طعم اصیل تلخ و ترش آن لذت ببرید. به طور خلاصه اسپرسو رومانو، هر چیزی که از یک فنجان اسپرسو ساده انتظار دارید را برآورده می کند.

متخصصین می گویند، در برخی از نوشیدنی های اسپرسو رومانو که از تکه های لیمو استفاده می شود، معمولا پوست لیمو را میگیرند در بقیه موارد از پوست لیمو استفاده می کنند. پوست گرفتن لیمو یا نگرفتن لیمو کاملا بستگی به ذائقه شخص و موقعیت جغرافیایی دارد. شهروندان ایتالیا ادعا می کنند این نوشیدنی در شهر جولیانو اختراع شده است ولی اکنون اسپرسو رومانو تبدیل به یک نوشیدنی معروف در کل سطح جهان شده است.

برای تهیه این قهوه خوشمزه و منحصر به فرد هرشخص طرز تهیه خودش رو داره دلیلش هم این هست که یک نفر ممکن هست از عطر پوست لیمو خوشش بیاید و از آن برای تهیه این قهوه استفاده کند. به طور کلی بعضی ها از گوشت لیمو، بعضی ها از پوست و بعضی ها از کل لیمو استفاده می کنند.

تاریخچه اسپرسو رومانو

علیرغم وجود کلمه “رومانو” در نام نوشیدنی، به معنای “رومی”،  داستان های متناقضی در مورد منشاء نوشیدنی وجود دارد. برخی می گویند این نوشیدنی، یک اختراع آمریکایی است که توسط ایتالیایی ها سرقت شده است. برخی دیگر ادعا می کنند که این نوشیدنی در فرانسه اختراع شده است. در حالی که هیچ مدرک قطعی مبنی بر ایتالیایی بودن آن وجود ندارد، داستان هایی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است این نوشیدنی از ایتالیا سرچشمه گرفته باشد.

ایتالیایی ها چندین دهه است که قهوه دم شده با موکاپات یا دستگاه اسپرسوساز استفاده می کنند. دستگاه اسپرسوساز در آغاز قرن بیستم و موکاپات در دهه 1930 اختراع شد. هر دو اختراع ایتالیایی هستند. با این حال، در اوایل قرن بیستم، به لطف جنگ جهانی اول و دوم، محدودیت هایی برای واردات در ایتالیا وجود داشت. در این مدت، ایتالیایی ها مجبور به مصرف قهوه فوری ارزان شدند که اغلب توسط سربازان آمریکایی تهیه می شد. از آنجایی که در آن زمان، ایتالیایی ها به هیچ گونه قهوه با کیفیتی دسترسی نداشتند، دور از انتظار نیست که برای پنهان کردن طعم، مزه و بو قهوه بی کیفیت از لیمو استفاده کرده باشند.

با این حال، چه این نوشیدنی در ایالات متحده آمریکا، فرانسه، رم یا یک شهر کوچک اختراع شده باشد یا نه، از آن زمان به بعد با فرهنگ ایتالیایی پیوند خورده است. تعادل تندی و اسیدی آن با شدت و تلخی با فرهنگ قهوه تخصصی مدرن مشابهت دارد.

طعم اسپرسو رومانو

متخصصین میگویند که ترکیب اسپرسو با لیمو باعث متعادل شدن طعم تلخ اسپرسو می شود یا حتی ممکن است آن را تشدید کند. وقتی لیمو و قهوه با هم ترکیب می شوند، طبیعتاً بهتر است که هر دو ماده از کیفیت بالایی برخوردار باشند. زمانی که از از دانه های بی کیفیت قهوه استفاده شود، نوشیدنی ممکن است خیلی تلخ شود و طعم متمایز لیمو را از بین ببرد. بیشتر عطر لیمو در پوست آن گنجانده شده است و با پوست کندن لیمو در واقع بو و عطر خوش آیند را میگیرید در نتیجه توصیه می شود این نوشیندنی را با لیمو کامل و پوست نکنده تهیه کنید.

در کشور ایتالیا لیمویی که برای این اسپرسو استفاده می شود از شهر سورنتو این کشور می باشد که طعم این قهوه را نسبت به بقیه جهان منحصر به فرد می کند.

چه نوع دانه ای را برای اسپرسو استفاده کنیم؟

در حال حاضر در سراسر جهان قهوه های قوی با رست های دارک بسیار محبوب هستند که طعم کاراملی، شکلاتی و تلخی دارند و این چیزی نیست که ما برای تهیه این قهوه خوشمزه احتیاج داریم، به این دلیل که لیمو باعث تلخ تر شدن طعم قهوه خواهد شد. در مورد این قهوه به خصوص استفاده از رست های لایت بهتر هست زیرا طعم سبک با طعم لیمو ترکیب می شود و یک طعم جدید به خصوص برای شما به وجود می آورد. در ادامه مقاله به طرز تهیه اسپرسو رومانو می پردازیم

طرز تهیه اسپرسو رومانو

مواد اولیه

  • یک شات قهوه اسپرسو
  • یک تکه لیمو
  • یک قاشق چایخوری شکر

طرز تهیه

  • قبل از دم کردن قهوه ماگ یا لیوان خود را با آب جوش گرم کنید.
  • لیمو را در کنار فنجان خود قرار بدهید اگر مایل هستید می تونید چند قطه لیمو به فنجان خود اضافه کنید.
  • اسپرسوی خود را دم کرده و در فنجان معطر لیمو خود بریزید.
  • در آخر شکر را اضافه کنید.

نکات مهم درباره اسپرسو رومانو

  • اگرچه اسپرسو کلاسیک ایتالیایی معمولاً با مخلوط هایی تهیه می شود که حداقل مقداری روبوستا دارند، اما بهتر است یک مخلوط عربیکا 100٪ کمتر تلخ را انتخاب کنید که تعامل بهتری با لیمو داشته باشد.
  • نظرات درباره استفاده از شکر در این قهوه متفاوت است شما می توانید با توجه ذائقه خود شکر اضافه کنید یا ان را حذف کنید.
  • طعم اسپرسو رمانو به قدری قوی است که می تواند سر صبح خواب شما را بپراند.
  • به دلیل خنک بودن لیمو نوشیدن این قهوه همراه یخ در تابستان بسیار خوش آیند است.
  • در مصرف لیمو زیاده روی نکنید، در این نوشیدنی همچنان طعم قالب باید طعم قهوه باشد.
این عکس ساده شده طرز تهیه بالا می باشد به این صورت که فقط کافیست اسپرسو را روی تکه های لیمو بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه اسپرسو رومانو با موکاپات

در این طرز تهیه همانند روش قبل عمل نمی شود به این صورت که شما به جای اضافه کردن لیمو به فنجان خود لیمو خود را داخل محفظه موکاپات بریزید تا زمانی که قهوه دم می کشه روی قطعات لیمو ریخته شود. 

در عکس بالا مشاهده می کنید که تکه های لیمو داخل محفظه موکاپات گذاش ته شده است به این صورت بعد از دم کشیدن قهوه شما کافیست قهوه خود رو داخل فنجان ریخته و لذت ببرید.

فواید اسپرسو رومانو

کافئین به طور طبیعی دارای خواص منقبض کننده عروق است که به تسکین سردرد کمک می کند، در حالی که روغن های ضروری موجود در لیمو به هضم غذا کمک می کند و عملکرد متابولیک را تسریع می کند. دانه های قهوه دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که به محافظت از سلول های شما در برابر آسیب کمک می کند. قهوه همچنین ممکن است به پیشگیری سرطان کمک کند. کافئین موجود در قهوه با افزایش عملکرد فیزیکی، بهبود خلق و خو و هوشیاری، کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند دیابت کاهش می دهد. لیمو به کاهش وزن کمک می کند و به دلیل ویتامین C بالایی که دارد ، به جذب آهن در بدن کمک می کند و همچنین از قلب شما محافظت می کند. فیبر غذایی موجود در لیمو نیز به داشتن روده سالم کمک می کند.

با توجه به اینکه هم قهوه هم لیمو خاصیت چربی سوزی دارند بنابراین این قهوه باعث تسریع کاهش وزن می شود.

اسیدیته اسپرسو رومانو

از آنجایی که هم قهوه هم لیمو اسیدی هستند، افزودن لیمو به قهوه باعث تلخ تر شدن قهوه می شود. این نوشیدنی تابستان را برای شما با طروات تر خواهد کرد فقط کافیست مقداری یخ به آن اضافه کنید و لذت ببرید.

خلاقیت داشته باشید

حالا که می توان لیمو را به قهوه اضافه کرد چرا به آن نارنگی یا پرتقال اضافه نکنیم؟ در واقع این یک خلاقیت خاص نیست و درسراسر جهان دیده می شود که مردم قهوه خود را با مرکبات دم میکنند که هر کدام در نوع خود خاص هست.

این قهوه طعم فوق العاده دارد. اگر از طرفداران قهوه هستید و می خواهید طعم جدیدی را امتحان کنید پیشنهاد می کنیم حتما این قهوه رادر نظر بگیرید.

خلاصه

اسپرسو رومانو یک نوشیدنی بسیار ساده و جذاب هست که با اسپرسو و لیمو درست می شود. اسپرسو رومانو از ترکیب یک شات اسپرسو با یک تکه لیمو یا آب لیمو و یک قاشق چای خوری شکر درست می شود. از آنجایی که هم قهوه هم لیمو اسیدی هستند، افزودن لیمو به قهوه باعث تلخ تر شدن قهوه می شود. برای تهیه ای نوشیدنی بهتر است از قهوه 100 درصد عربیکا استفاده کنید زیرا استفاده از قهوه روبوستا باعث تلخ شدن بیش از اندازه نوشیدنی شما می شود. به دلیل خنک بودن لیمو نوشیدن این قهوه همراه یخ در تابستان بسیار خوش آیند است. از فواید این قهوه می توان به تسریع کاهش وزن اشاره کرد.

سخن پایانی

در این مقاله قهوه رومانو و طرز تهیه آن را بررسی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. ممنون که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما می‌توانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.

منابع: perfectdailygrindperfectbrew

پیشنهاد هوشمند قهوه
کافی استور را در اینستاگرام فالو کنید
3.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *