حواشی قهوه

12 مورد از افزودنی های قهوه برای بازی با طعم آن!

افزودنی های قهوه
دیدگاه بگذارید و امتیاز کافی کلاب دریافت کنید!

امروزه خواص فوق العاده و منحصربه فرد قهوه بر هیچ کس پنهان نیست و همه از تأثیر آن بر آلزایمر، پارکینسون، سطح انرژی و… باخبر هستیم. اما شهرت و محبوبیت جهانی قهوه از طعم خاص و لذت بخش آن سرچشمه می گیرد. قهوه به خودی خود آن قدر خوشمزه هست که هر بار چشیدن آن لبخند رضایت را بر لب هایمان بیاورد؛ اما گاهی اوقات فقط می خواهیم طعم آن را فوق العاده خاص کنیم. دقیقاً به همین دلیل است که یک بازی جذاب با این نوشیدنی را در سراسر جهان آغاز کرده ایم و افزودنی هایی مانند شکر، نمک، کافی میت و … را به آن اضافه می کنیم. این افزودنی ها نه تنها طعم کاملاً جدیدی از قهوه را خلق می کنند، بلکه گاها بر خواص آن نیز می افزایند. اگر شما نیز از تجربه طعم های جدید لذت می برید، تا پایان این مطلب خوشمزه با ما باشید.

1. هل

هل معمولاً در خاورمیانه به نوشیدنی ها افزوده می شود. بسیاری از ما چای را با عصاره ای از هل چشیده ایم؛ اما آیا قهوه را با هل امتحان کرده اید؟ یک دانه هل یا یک قاشق چای خوری از پودر آن را قبل از دم کردن به قهوه اضافه کنید. هل نه تنها طعم و عطر شیرین و خاصی به قهوه می دهد، بلکه خواص متعددی نیز به آن می افزاید.

  • به خنثی کردن اثرات تحریک کننده کافئین کمک می کند.
  • سرشار از فیبر، مواد معدنی ضروری برای بدن و ترکیبات مؤثر در مقابله با سرطان است.
  • به بهبود گردش خون، کنترل کلسترول، درمان بیماری های دندان و عفونت هایی مانند سوزاک کمک می کند.

2. دارچین

دارچین یکی از افزودنی و طعم دهنده های قهوه و از نوع درجه یک برای به دست آوردن طعمی بسیار خاص از قهوه بدون کالری اضافی است. این ادویه را از پوست داخلی نوعی گیاه استوایی به نام Cinnamomum به دست می آورند. قهوه خود را با یک چوب دارچین دم کنید تا زمان کافی برای ادغام شدن با طعم قهوه داشته باشد. همچنین می توانید کمی از پودر دارچین را بر روی کاپوچینو بپاشید تا در هنگام نوشیدن با قهوه ادغام شود. این افزودنی نه تنها رابطه ای قوی با طعم قهوه برقرار می کند، بلکه خواص شگفت انگیزی دارد.

  • قند خون را کنترل می کند.
  • سطح کلسترول را بهبود می بخشد.
  • حاوی آنتی اکسیدان، منگنز، آهن و کلسیم است.
  • ضدالتهاب، رفع کننده حالت تهوع، ضدویروس و آنتی باکتریال است و سیستم ایمنی را تقویت می کند.

3. وانیل

اگر طعم کریمرهای قهوه را دوست دارید، اما رژیم غذایی شما را مجبور به دوری از قندهای فرآوری شده و چربی اضافه کرده است؛ عصاره وانیل را امتحان کنید. افزودن تنها چند قطره از عصاره خالص وانیل به قهوه (قبل از دم کشیدن) می تواند طعمی فوق العاده و شبیه به کریمرها را ایجاد کند. بااین حال، فراموش نکنید که این ماده خوش طعم و خوش عطر برای قرن ها در طب سنتی کاربرد داشته است. فواید این عصاره گیاهی شامل موارد زیر است:

  • کاهش استرس
  • کاهش درد مفاصل
  • تسکین دردهای معده
  • تقویت عملکرد ذهنی، خلق و خو و سلامت کلی مغز

4. شیر نارگیل

بسیاری به دلیل حساسیت به لاکتوز یا رژیم غذایی خاص نمی توانند از طعم ترکیبی قهوه و شیر لذت ببرند. شیر نارگیل بیشترین شباهت را ازنظر بافت به شیر لبنیاتی دارد. بنابراین، مخلوطی از قهوه و شیر نارگیل برای این دسته افراد و کسانی که به طعم و عطر نارگیل علاقه زیادی دارند، یک نوشیدنی رؤیایی خلق می کند. همچنین می توانید عصاره وانیل را به این ترکیب منحصربه فرد اضافه کنید تا یک لایه خامه کم کالری و خوش طعم سطح نوشیدنی را در بربگیرد. از خواص شیر نارگیل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترکیبات آن حاوی ویتامین های E، C و B، آنتی اکسیدان ها، منیزیم و آهن است که همگی در بهبود سلامت استخوان، دندان ها، مغز، کلیه و سلامت قلب مؤثر هستند.
  • چربی موجود در شیر نارگیل به صورت اسید چرب اشباع شده با زنجیره متوسط (MCFA) است که سریعاً در بدن متابولیزه می شود.
  • اسید لوریک موجود در ترکیبات شیر نارگیل، در بدن به یک ترکیب آنتی باکتریال و ضدویروس تبدیل می شود.
شیر نارگیل و افزودن آن به قهوه
شیر نارگیل طعم و خواص ویژه ای به قهوه اضافه می کند.

5. زنجبیل

زنجبیل ادویه به دست آمده از ریشه گیاهان Zingiber officianle است. زمانی که پودر زنجبیل با قهوه ادغام شود، طعم تندی به آن می افزاید. استفاده از زنجبیل سابقه ای طولانی در طب سنتی دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها از سرماخوردگی تا سرطان مؤثر است.

  • گلودرد و سرماخوردگی را درمان می کند.
  • به کاهش و تسکین درد ناشی از آرتروز کمک می کند.
  • دارای خواص ضد سرطان، ضدالتهاب، آنتی اکسیدانی است.
  • معده را تسکین می دهد و به هضم غذا، درمان گاز و نفخ کمک می کند.
چگونه ارتفاع و اقلیم قهوه بر طعم آن در فنجان تأثیر می گذارد؟
بیشتر بدانید

6. عصاره نعناع

یکی دیگر از افزودنی های قهوه عصاره نعناع است. اندکی از عصاره برگ نعناع می تواند به راحتی طعم قهوه را تحت تأثیر قرار دهد و طعمی کاملاً جدید و خاص را متولد کند. این ترکیب می تواند به یکی از نوشیدنی های موردعلاقه شما در زمستان تبدیل شود. با یک فنجان قهوه و عصاره نعناع، خواص متعدد این گیاه با طعم و عطری جدید به بدن تزریق می شود.

  • دارای خواص ضدالتهابی است.
  • با بوی بد دهان و میکروب مقابله می کند.
  • حاوی مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و ویتامین های A و C است.
  • به هضم غذا، رفع حالت تهوع، سوزش معده و ماهیچه های دستگاه گوارش کمک می کند.
  • برای تسکین درد عضلات و کاهش استرس، اضطراب و تحریکات فعالیت ذهنی مفید است.

محصولات قهوه ربوستا

7. پودر کاکائو

پودر کاکائو و قهوه ترکیبی باورنکردنی و بسیار پرطرفدار است؛ زیرا قهوه را با طعم فوق العاده جذاب و شیرین شکلات می نوشید. تنها با پاشیدن کمی پودر کاکائو بر روی لاته یا کاپوچینوی خود و یا ترکیب کردن آن با پودر قهوه می توانید این معجون خوشمزه را به دست بیاورید.

  • کاکائو به کاهش فشارخون و افزایش عملکرد رگ های خونی کمک می کند و از این طریق در مقابله با بیماری های عروقی مرتبط با سن مؤثر واقع می شود.
  • کاکائو دارای خواص ضدالتهاب است که تأثیر مفیدی بر مقاومت به انسولین و عملکرد پلاکت های خون دارد.

8. کره فندق

بعد از کارامل و وانیل، کره فندق یکی از محبوب ترین افزودنی و طعم دهنده های قهوه در سراسر جهان است و به لطف شیرینی ذاتی آن، نیازی به استفاده از شکر و خرید قهوه های طعم دار شیمیایی نیست. کمی از کره فندق را به پودر قهوه اضافه کنید تا یک نوشیدنی عالی با چربی سالم برای رژیم غذایی را به دست آورید. در موارد زیر بیشتر از خواص کره فندق برای سلامتی بدن بخوانید:

افزودن کره فندق به قهوه
کره فندق قهوه شما را شیرین تر می کند و طعم بی نظیری به آن می بخشد!
  • دارای خاصیت ضد پیری است.
  • از بدن در برابر سرطان محافظت می کند.
  • به کنترل کلسترول و قند خون کمک می کند.
  • سرشار از چربی های سالم، فیبر و آنتی اکسیدان ها است.
  • ویتامین E موجود در ترکیبات کره فندق خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
تفاوت قهوه ترک، فرانسه، اسپرسو و دمی
بیشتر بدانید

9. شکلات تلخ

برای کسانی که از طعم تلخ قهوه و کاکائو لذت می برند، نوشیدنی ای ترکیبی با کاکائوی حداقل 72 درصد توصیه می شود. یک تکه مربعی از کاکائو را در ته فنجان قرار دهید و قهوه داغ را بر روی آن بریزید. سپس قهوه را هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر ترکیب شوند. اکنون شکلات داغ شما آماده است تا آن را باانرژی ای از جنس دانه های قهوه بنوشید. خواص این نوشیدنی شامل موارد زیر است:

  • کاهش فشارخون
  • تقویت قدرت ذهنی
  • تنظیم کلسترول خون
  • محافظت از پوست در برابر اشعه های UV
  • کاهش التهاب قلبی- عروقی (کاهش احتمال سکته مغزی)

10. شکر نارگیل

جالب است بدانید که شکر نارگیل از نارگیل به دست نمی آید؛ بلکه از شیره جوانه های گل رشد یافته بر روی نخل نارگیل ساخته می شود. شکر نارگیل قهوه ای رنگ بوده و از شکر رایج بسیار مفیدتر است. مقداری از این شکر را درون قهوه خود بریزید و با اطمینان از طعم فوق العاده نهایی، آن را بنوشید.

  • سطح قند خون را متعادل می کند.
  • از سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.
  • از چاقی و بیماری های کبد چرب جلوگیری می کند.
  • شکر نارگیل تصفیه نشده است؛ بنابراین، حاوی مقدار چشمگیری از روی، آهن، آنتی اکسیدان و نوعی فیبر غذایی به نام اینولین است که بدن قادر به هضم آن نیست (دفع می شود).

11. نمک

برای بسیاری باور کردن آن سخت است که نمک نیز جزو افزودنی های قهوه باشد و طعم خوبی را به وجود آورد. نمک برای کاهش تلخی قهوه بسیار مناسب است و مقدار مناسبی از آن می تواند به کسانی که تحمل طعم تلخ قهوه برایشان سخت است کمک کند. جالب است بدانید که طی یک رسم و سنت قدیمی در میان ترک ها، در مراسم خواستگاری نمک به قهوه داماد اضافه می شود (البته برای ارزیابی داماد در استفاده از نمک زیاده روی می شود). نسبت 20 درصد نمک به 80 درصد قهوه می تواند نتیجه خوبی را به وجود بیاورد.

  • خطر ابتلا به آلزایمر و جنون را کاهش می دهد.
  • این ترکیب دارای آنتی اکسیدان، پتاسیم و منیزیم مفید برای بدن است.

12. کافی میت

کافی میت نوعی کریمر پودری و غیر لبنی است که به منظور تشکیل خامه در سطح قهوه و افزودن طعم شیر به آن استفاده می شود. این کریمر کالری دارد؛ اما کالری آن چندان زیاد نیست. کافی میت ها به صورت صنعتی تولید می شوند (امکان تهیه آن ها در خانه نیز وجود دارد) و با طعم های مختلفی مانند شیرینی زنجبیلی، خامه بادام پاریزیان و قهوه موکا نعناع به بازار عرضه می شوند.

  • از روغن های گیاهی در تولید آن استفاده می شود.
  • کالری آن بسیار پایین است و هیچ کلسترولی در آن وجود ندارد.
  • به دلیل وجود عصاره گلوکز در کافی میت، شکر آن بسیار کم است.
  • کافی میت در ترکیبات خود لاکتوز ندارد و برای افرادی با رژیم غذایی خاص بسیار مناسب است.
کافی میت و قهوه
کافی میت قهوه را غلیظ و طعم آن را به طعم شیر نزدیکتر می کند.

سخن پایانی

طعم دهنده های زیادی در سراسر جهان وجود دارند که استفاده از هر یک می تواند تجربه و طعم جدیدی را ایجاد کند. هر یک از افزودنی و طعم دهنده های قهوه از دل ملیتی متفاوت سر برمی آورند و نوشیدن ترکیب آن ها با قهوه مانند سفری به دور دنیا است. دقیقاً مانند دانه های قهوه با ملیت های مختلف که دنیایی متفاوت و جذاب تر را به نشان می دهند. شما می توانید از راهنمای خرید قهوه کمک بگیرید و دنیایی از طعم ها را کشف کنید.

منابع: Mensjournal، Eatthis، Homegrounds

پیشنهاد هوشمند قهوه
guest
1 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
الهام زندی
الهام زندی
2 months قبل

بسیار مطلب بینظیر و عالی بود و خیلی خوب تونست افزودنی های مختلف رو به قهوه نام ببره و خواصش رو بهمون نشان بده.