طرز تهیه اسپرسو با موکاپات

طرز تهیه اسپرسو با موکاپات

اسپرسو "Espresso" به نوعی از نوشیدنی قهوه می گویند که با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه تهیه می شود.

معمولا این نوشیدنی در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتر سرو می شود "single espresso" که مقداری کف کرم رنگ یا به اصطلاح خامه روی آن تشکیل می شود.

برای تهیه اسپرسو می توانید از قوری موکاپات در خانه یا محل کار بر روی اجاق و یا دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید.

موکا اکسپرس یا موکاپات موکا اکسپرس یا موکاپات

موکاپات یا موکا اکسپرس موکاپات یا موکا اکسپرس(تصویر متحرک است.برای نمایش کلیک کنید)

اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید. برای تهیه اسپرسو پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه رست شده مناسب اسپرسو نیاز دارید. برای تهیه اسپرسو معمولا از مخلوط کردن دانه های عربیکا و ربوستای نواحی مختلف استفاده می شود. آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات(تا زیر سوپاپ). بریزید. قهوه اسپرسو خود را درون ظرف مخروطی شکل میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید و حدالمقدور آن را فشار ندهید.

اسپرسو را درون موکاپات بریزید اسپرسو را درون موکاپات بریزید

سطح اسپرسو را صاف کنید سطح اسپرسو را صاف کنید

بخش بالایی موکاپات را روی بخش پایینی ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

موکاپات را روی شعله قرار دهید موکاپات را روی شعله قرار دهید

 

سپس گوش به زنگ باشید، کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه بو  و صدای آن می شوید.

در انتظار اسپرسو از قوری موکاپات در انتظار اسپرسو از قوری موکاپات

خروج اسپرسو از قوری موکاپات خروج اسپرسو از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل اسپرسو می توانید آن را در فنجان ریخته و در صورتی که نوشیدنی خود را شیرین دوست دارید به همراه شکر یا چیز شیرین دیگری آن را سرو نمایید.

یک شات اسپرسو یک شات اسپرسو

اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است. قبل از ریختن اسپرسو درون فنجان بهتر است فنجان هایتان را کمی گرم کنید. همچنین می توانید با مشتقات اسپرسو نیز نوشیدنی هایی بر پایه این نوشیدنی تهیه و سرو نمائید. در نظر داشته باشید پس از هربار دم کردن قهوه اسپرسو، موکاپات را فقط با آب داغ بشویید.

 

کافی لاور های عزیز حتما ویدئوی طرز تهیه قهوه اسپرسو را مشاهده نمایید.