تفاوت انواع نوشیدنی های کافی شاپ

تفاوت انواع نوشیدنی های کافی شاپ

برای این که منو و نوشیدنی های کافی شاپ ها را بهتر را بشناسید خوب است ابتدا با تعدادی از نوشیدنی های پیش فرض کافی شاپ ها آشنا شوید. سپس نوشیدنی های دیگر که مشتقاتی از این ها هستند و یادگیری آنها ساده تر است را بشناسید. در این مطلب آموزش کوتاهی برای آشنایی خواهید دید در صورتی که می خواهید بیشتر با آن نوشیدنی و ابزار تهیه اش آشنا شوید به لینک آن که به رنگ مشکی تر است مراجعه نمایید.

اسپرسو

یک شات اسپرسو حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو "single espresso" یا یک شات اسپرسو گفته می شود. اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که در این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود،  البته این نکته را بدانید که اصطلاحا نوشیدنی خروجی از موکاپات، را اسپرسو می گویند، اما در اصل نوشیدنی که از دستگاه اسپرسو ساز گرفته می شود اسپرسو نام دارد.

حجم یک شات اسپرسو سینگل شات اسپرسو

دابل اسپرسو - دوپیو

دابل اسپرسو "double espresso" یا دوپیو "doppio" نام های دیگر اسپرسو دوبل است. عده ای از قهوه نوشان حرفه ای که همیشه تمایل به نوشیدن اسپرسو دارند ممکن است به این نوع از مشتقات اسپرسو روی بیاورند. چون یک اسپرسو تک شات یا سینگل شات، جواب گوی آن ها نیست، آن ها نیازمندند که از یک قهوه ای با حجم بیشتر استفاده کنند. شما کدام را دوست دارید؟

حجم اسپرسو دوبل دابل اسپرسو یا دوپیو

ریسترتو

ریسترتو یا اسپرسو ریسترتو گزینه ای دیگر برای حرفه ای ها: کلمه ریسترتو "Ristretto"، کوتاه شده یا محدود شده معنی می شود. اما ریسترتو چیست؟ همان اسپرسو است اما با زمان عصاره گیری کوتاه تر و غلظتی بیشتر، یک شات سینگل اسپرسو حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر حجم دارد اما یک ریسترتو حجمی برابر ۱۵ تا ۲۰ میلی لیتر دارد. حتما میپرسید

خب چرا این کارو کردن؟! چه فرقی داره؟ چرا انقدر کمه!

پیشنهاد میکنم به روش تهیه ریسترتو و ویژگی های آن مراجعه کنید.

مواد تشکیل دهنده ریسترتو یک شات ریسترتو

دابل ریسترتو

یکی دیگر از فرزندان اسپرسو! دابل ریسترتو را می توان دو شات کوتاه شده یا محدود شده معنی کرد. یک ریسترتو دوبل از دو شات ریسترتو تشکیل شده است. دابل ریسترتو "double ristretto" را می توان همان دابل اسپرسو نام گذاشت اما با زمان عصاره گیری کمتر! به این معنی که حجم آب کمتری نسبت به دابل اسپرسو از پودر قهوه می گذرانیم. حجم ریسترتو دوبل حدود ۴۰-۳۰ میلی لیتر است که در مقایسه با اسپرسو دوبل (۶۰- ۵۰ میلی لیتر) از آن کم تر است. به مطلب طرز تهیه دابل ریسترتو مراجعه نمایید.

حجم دابل ریسترتو یک دابل ریسترتوحدودا اندازه یک شات اسپرسو می شود

آمریکانو

غلظت اسپرسوی خود را کاهش دهید تا به آمریکانو "Americano" برسید!!! ترکیبی از اسپرسو و آب داغ. البته ابتدا اسپرسو را در فنجان ریخته و سپس آب داغ. آب داغ را معمولا بین ۳۰ تا ۴۷۰ میلی لیتر به اسپرسو تک یا دابل شات اسپرسو اضافه می کنند. می توانید به طرز تهیه و آشنایی با آمریکانو مراجعه کنید.

ترکیبات آمریکانو جزئیات آمریکانو

لانگ بلک

لانگ بلک یکی دیگر از فرزندان اسپرسو، "شاید هم داداش آمریکانو!" است. نوشیدنی که دوستداران آن بیشتر در نیوزیلند و استرالیاست، که از همنشینی اسپرسو با آب داغ تهیه می شود. "لابد می خواهید بپرسید آمریکانو چی پس؟ با لانگ بلک بیشتر آشنا شوید.

لانگ بلک چیست؟ اول اسپرسو بعد آب

لانگو

رقیق، ملایم اما تلخ، ویژگی های اسپرسو لانگو است، در زبان ایتالیایی لانگو "Lungo" را می توان کشیده و طولانی معنی کرد. برای تهیه اسپرسو لانگو، دوست و یار همیشگی حتما باید حضور داشته باشد، بله اسپرسو! اما این بار کمی بیشتر با اسپرسو کار داریم! لانگو حجمی حدود 90 تا 120 میلی لیتر دارد برای تهیه لانگو باید آب بیشتری را از اسپرسو عبور دهیم. زمان شات گیری حدود 1 دقیقه است! با طرز تهیه لانگو در این لینک آشنا شوید.

حجم اسپرسو لانگو کدوم رو دوست دارید؟

کاپوچینو

این نوشیدنی ایتالیایی اصیل کاپوچینو cappuccino نام گروهی از کاتولیک هاست. مردم ایتالیا ظاهر این نوشیدنی را مشابه راهبان کاپوچین می پندارند و می گویند این نوشیدنی به همین دلیل، کاپوچینو نام گرفته است. کاپوچینو چندین حالت مختلف دارد که از ترکیب شیر، کف شیر و اسپرسو تهیه می شود.

انواع کاپوچینو کاپوچینو

لاته آرت - کافه لاته

لاته، لاته آرت "Latte Art"، لته، کافه لاته "Cafe Latte" نوشیدنی ای بسیار پر طرفدار بر پایه اسپرسو است که با ظاهری زیبا، امروزه در کافه ها و میان مردم طرفداران زیادی پیدا کرده است. لاته آرت مانند اسم خود، تلفیلی از هنر، قهوه و شیر است. این ترکیب، اولین بار توسط لوییچی لویی اختراع شد و امروزه مسابقات در سطح جهانی برای تهیه این نوشیدنی برگزار می شود.

اجزای تشکیل دهنده لاته آرت اجزای تشکیل دهنده لاته آرت
یک فنجان لاته آرت لاته

کورتادو

کورتادو "Cortado" ترکیب جذاب دیگری از شیر و اسپرسو که در زبان اسپانیایی به معنی بریده شده است، در کشور پرتغال "Pingo" یا "Garoto " در فرانسه با نام "noisette" شناخته می شود پس اگر با نام های دیگر آن مواجه شدید خونسردی خود را حفظ کنید. حتما می پرسید "این بار دیگه چجوری میخاد شیر و اسپرسو ترکیب شه؟" مطلب تهیه کورتادو را مشاهده نمایید.

جزئیات کورتادو اسپرسو - شیر - کف شیر!

لاته ماکیاتو

لاته ماکیاتو"Latte macchiato" یک نوشیدنی ایتالیایی که در زبان ایتالیایی لاته به معنی شیر و ماکیاتو، خال خال، علامت گذاری شده یا نشانه دار معنی می شود که اشاره دارد به شیری که با اسپرسو لکه دار شده است. اسپرسو  این بار در یک نوشیدنی با تقسیم رنگ بسیار زیبا جلب توجه می کند.

تفاوت لاته و کاپوچینو با لاته ماکیاتو کدوم رو دوست دارید؟
لاته ماکیاتو خیلی قشنگه. نه؟

آفوگاتو

این نوشیدنی ایتالیایی در این کشور "غرق شده" ترجمه می شود. آفوگاتو "Affogato" یا اصطلاحا قهوه بستنی، دسری است که از یک یا دو شات اسپرسو داغ با بستنی ترجیحا وانیلی تهیه می شود. البته عده ای از قهوه دمی نیز استفاده می کنند. که چندان مرسوم نیست. در دسته بندی ها، آفوگاتو با اینکه نوشیدنی چندان داغی نیست اما جزو نوشیدنی های گرم محسوب می شود. میتوانید با طرز تهیه آفوگاتو آشنا شوید.

افوگاتو آفوگاتو

کن پانا

"با خامه" ترجمه جالب کن پانا "con panna" به ایتالیایی است. نوشیدنی خوش ظاهری که دوست داران خاص خودش را دارد. این نوشیدنی از دست آوردهای دیگر اسپرسو است به این معنی که پایه اصلی این نوشیدنی، همچون لاته آرت، کاپوچینو، آفوگاتو و ... اسپرسو است. در ایران این نوشیدنی کم کم در اکثر کافه ها رواج یافته است البته غیر از کافه ها، در خانه ها نیز تهیه می شود.
به کافه کن پانا در ایالات متحده، "café Vienne" و در فرانسه و انگلیس "café Viennois" می گویند.

مواد تشکیل دهنده کن پانا کن پانا ترکیب خامه و اسپرسو

قهوه ترک

قهوه ترک "Turkish coffee" نوعی قهوه نیست در واقع یکی از روش ها و متدهای تهیه قهوه است. به روش های دیگری مانند اسپرسو، قهوه فرانسه  و ... می توان اشاره کرد. البته قهوه ترک را به عنوان قهوه ارمنی هم می شناسند.

قهوه ترک قهوه ترک

قهوه فرانسه:

قهوه فرانسه، قهوه ای ملایم که برای تهیه آن حتما باید از فرنچ پرس استفاده شود. تهیه قهوه با فرنچ بسیار کار ساده ای است، محصول نهایی، قهوه ای غلیظ همراه با روغن قهوه است. این روغن به دلیل استفاده نکردن از فیلترهای کاغذی در فرنچ پرس، از بین نمی رود.

قهوه فرانسه قهوه تازه دم فرانسه

بلک کافی:

همانطور که از اسم آن پیداست حتما تیره تر از دوستانش است! قهوه ای که با دستگاه قهوه ساز تهیه شده باشد و میزان برشتگی دانه های قهوه استفاده شده در این نوشیدنی تیره می باشد. بلک کافی یک فنجان قهوه تیره برشته شده است که با دستگاه قهوه ساز تهیه شود. همین! آموزش تهیه بلک کافی.

بلک کافی بلک کافی چیست؟

آیا شما نوشیدنی هایی را در کافه میل کرده اید که در اینجا نمی بینید؟ آن را در نظرات برای ما ارسال کنید تا آموزش تهیه و سرو آن را به مطلب بیافزاییم. ممنون از همراهی شما

نوشیدنی های کافی شاپی شما کدوم رو میل میکنید؟

  • Posted on آپریل 29, 2018
  • By کافی استور