طرز تهیه قهوه اسپرسو با ماشین اسپرسوساز

طرز تهیه قهوه اسپرسو با ماشین اسپرسوساز

اسپرسو را در منزل بگیرید! ممکن است که شما عاشق اسپرسو های کافه مورد علاقه تون باشید اما شاید نتوانید در هر زمانی که اراده کردید قهوه‌ای نوش جان کنید به کافی شاپ بروید! البته که تهیه اسپرسو در خانه لذت خاص خودش را دارد و شاید هم بخواهید مهمان‌های‌تان را در یک شات قهوه اسپرسو خوب، لاته، یا ... سهیم کنید در این حال، پیشنهاد می کنیم کافه را به خانه بیاورید.

لذت تهیه قهوه در خانه آخ که چه حالی میده!

اسپرسو چیست؟

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود.  یک شات اسپرسو Espresso حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو single espresso یا یک شات اسپرسو گفته می شود.

روش های تهیه اسپرسو:

با یک دستگاه اسپرسو ساز شما به راحتی می توانید در هر زمان، یک شات اسپرسو البته با دانه قهوه‌های منتخب خودتان نوش جان کنید اما این نکته را بدانید: اسپرسو دستگاهی که در یک کافی شاپ، روزانه صدها اسپرسو می گیرد کیفیت نسبتا بهتری به اسپرسو دستگاه خانگی دارد. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید می‌توانید تهیه اسپرسو را با موکاپات انجام دهید.

قبل از آموزش و تهیه اسپرسو با دستگاه این نکته را عرض کنیم که اسپرسو متد و روشی برای تهیه قهوه است این بدان معنی است که قهوه‌ای به نام اسپرسو نداریم. در این روش باید فعالیت‌ها و فیلترهایی را رعایت کنیم تا نوشیدنی ما اسپرسو نام گیرد فیلترهایی چون:

  1. استفاده از دستگاه اسپرسو ساز یا (بعضا موکاپات)
  2. درجه آسیاب متناسب پرتافیلتر
  3. برشتگی معمولا ملایم رو به تیره و تیره

(این نکته را هم بدانید: عملکرد موکاپات و دستگاه اسپرسوساز تا حدودی مشابه هم است اما نام نوشیدنی موکاپات اسپرسو نیست، اما به صورت عامیانه به آن اسپرسو گفته می شود، در اصل اسپرسو، نام نوشیدنی دستگاه اسپرسو ساز است.)

متدهای دیگری نیز برای تهیه قهوه وجود دارد، چون قهوه ترک، فرانسه، کمکس یا ... هر کدام به طور جداگانه، فیلترهای مخصوص به خود را دارند. برای آموزش طرز تهیه اسپرسو با دستگاه پیشنهاد می کنیم ابتدا دستگاه اسپرسو ساز بخش‌ها و قطعاتش را بشناسید! و اما

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

الف) دانه یا پودر قهوه با برشتگی مورد نیاز:
خرید دانه یا پودر قهوه بهتر است دانه را قبل از استفاده آسیاب کنید تا از تازگی بیشتری بهره مند شوید

تازگی قهوه یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام خرید است پس سعی کنید از قهوه تازه برشته استفاده کنید یا اگر از قهوه های بسته بندی استفاده می کنید حتما به تاریخ رست یا برشتگی آن دقت کنید. هم چنین به مقداری خریداری کنید که محصول، قبل از اتمام، تازگی خود را از دست ندهد. برای تهیه اسپرسو، معمولا از دانه با رست مدیوم و تیره استفاده می شود. میزان آسیاب برای دستگاه های اسپرسو خانگی و حرفه‌ای کمی متفاوت است، اما به طور کلی همه خیلی ریز آسیاب می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر به مطلب راهنمای میزان آسیاب قهوه مراجعه کنید.

بیشتر بدانید: نگهداری از قهوه و تاریخ انقضای آن
ب) آماده سازی ماشین اسپرسوساز و پرتافیلتر:
۱-  ماشین را از دقایقی قبل روشن کنید تا گرم شود.
۲- مخزن آب دستگاه:

مخزن آب را پر کنید. اگر دستگاه به منبع آب متصل نیست آب تصفیه شده را به صورت دستی به آن اضافه کنید. دمای آب در نهایت به ۱۹۷-۲۰۴ درجه فارنهایت یا ۹۶-۹۲ درجه سانتی گراد می رسد. در عصاره گیری از ترکیبات قهوه دمای آب بسیار مهم است.

۳- پرتافیلتر:
تمیز کردن پرتافیلتر پس از هر بار مصرف، پرتافیلتر را تمیز کنید

پرتافیلتر را ازدستگاه جدا کرده و آن را با یک پارچه مرطوب، تمیز و سپس خشک کنید.

۴- میزان پودر اسپرسو:
میزان دوز اسپرسو مقدار یا دوز قهوه

اگر می خواهید تک شات اسپرسو بگیرید (۲۵-۳۰ میلی لیتر) از ۷ گرم پودر قهوه و اگر یک دابل شات (۵۰-۶۰ میلی لیتر) می خواهید از ۱۴-۱۸ گرم پودر استفاده کنید. تهیه اسپرسو دابل همانند اسپرسو تک شات است اما برای اطلاعات بیشتر به مطلب اسپرسو دابل چیست مراجعه کنید.

بیشتر بدانید: نوشیدنی‌‌های اسپرسو، مشتقات اسپرسو
۵- فشرده کردن اسپرسو:

بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، سطح آن را با دست صاف کنید تا همه پودر قهوه، هم سطح پرتافیلتر شود حالا با یک کوبه قهوه یا تامپر، قهوه‌تان را فشرده کنید (تامپر ابزاری برای فشردن یا کوبیدن پودر قهوه است). سعی کنید فشار به طور یکسان به تمام پودر قهوه وارد شود تا آب نیز به طور یکسان از آن عبور کند.

فشرده کردن پودر قهوه اسپرسو دست را به حالت ۹۰ درجه بگیرید

برای انجام این کار، پرتافیلتر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به طور مساوی با فشار 30 پوندی (۱۳٫۵ کیلوگرم) توسط تامپر، پودر قهوه را فشرده کنید.

ج) گرفتن شات اسپرسو
۱-  اتصال پرتافیلتر به هد گروپ:
اتصال پرتافیلتر به هد گروپ ابتدا گروپ را شستشو دهید

قبل از اتصال پرتافیلتر، هد گروپ را روشن کنید تا آب از آن عبور کنید این کار باعث می شود که اگر قهوه ای از عصاره گیری قبلی، بر روی گروپ باقی مانده بود پاک شود تا طعم اسپرسو جدید را خراب نکند سپس پرتافیلتر را به هد گروپ وصل کنید.

۲- شروع شات گیری:
پایان شات گیری اسپرسو اسپرسو خانگی میتونه خیلی لذت بخش تر باشه!

پس از روشن کردن دستگاه، دکمه گرفتن شات را بزنید البته در این حین حواس تان به زمان هم باشد. گرفتن یک شات اسپرسو حدود ۲۵ ثانیه به طول می انجامد. اسپرسو دستگاه اسپرسوساز نسبتا غلیظ، همراه با کرما یا خامه ای کرمی رنگ بر روی آن است.

۳- پایان شات گیری:
گرفتن شات اسپرسو نوش جان

میزان کافئین:

احتمالا شما هم مثل همه قهوه نوش ها به این فکر می‌کنید که میزان کفئین کدام نوشیدنی بیشتر است؟ ما در مطلب اختصاصی این موضوع را برایتان مورد بررسی قرار داده ایم پیشنهاد میکنیم مطالعه نمایید. کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟

د) سرو اسپرسو و تمیز کردن ماشین اسپرسوساز:

اسپرسو بلافاصله پس از ریخته شدن در فنجان باید سرو شود. در کنار اسپرسو معمولا یک شکلات کوچک و یک فنجان آب سرو می شود. می توانید آب را پیش از اسپرسو نوش جان کنید تا طعم آن را کاملا درک کنید.

هم چنین می توانید با استفاده اسپرسو‌تان، نوشیدنی‌های دیگری را در خانه درست کنید نوشیدنی های چون کن پانا یا اسپرسو با خامه، کاپوچینو، آمریکانو و ... و البته فراموش نکنید برای تهیه برخی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو نیاز به فوم شیر دارید این مطلب شما را راهنمایی می کند.

در انتهای مطلب، ویدئو طرز تهیه اسپرسو با دستگاه قرار داده شده است، برای درک بهتر موضوع می‌توانید ویدئو را مشاهده نمایید.

بیشتر بدانید: دیکشنری و اصطلاحات قهوه و کافی شاپ

نکات تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

  1. در پرتافیلتر غیر از پودر قهوه، افزودنی دیگری مانند شکر یا ... نریزید.
  2. فنجان های تان را از پیش با آب داغ گرم کنید این کار از سرد شدن سریع قهوه‌تان جلوگیری می‌کند.
  3. ترجیحا از آب شیر برای تهیه اسپرسو استفاده نکنید زیرا املاح آن باعث رسوب در ماشین اسپرسو شما می شود.
  4. اگر در خانه دستگاه آسیاب ندارید، در هنگام خرید مطرح کنید که دانه قهوه برای چه دستگاهی آسیاب شود.
  5. اگر دانه‌های‌تان درشت آسیاب شده باشد آب با سرعت بیشتر و زمان کمتری از آن عبور می کند و در نتیجه اسپرسو رقیق و بدون طعم خواهید داشت و برعکس اگر دانه‌های‌تان ریز آسیاب شده باشد زمان گرفتن شات افزایش می باید و در پایان نیز اسپرسوتان به تلخی می زند.

این هم گالری تصاویر آموزشی زیبا و با کیفیت از تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز. با استفاده از شبکه های اجتماعی در انتهای مطلب، می توانید این آموزش را بین دوستان تان به اشتراک بگذارید. کافی‌لاورهای عزیز، نظرات و سوالات خود را می توانید در انتهای مطلب با ما در میان بگذارید.

بفرمایید!

یک شات اسپرسو دوستان تان را به یک شات اسپرسو، در کافه خانگی تان دعوت کنید!

ویدئوی تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

از فروشگاه اینترنتی کافی استور میتونی قهوه تازه رو آنلاین بخری و درب منزل تحویل بگیری!

مشاهده محصولات

34 نظر در “طرز تهیه قهوه اسپرسو با ماشین اسپرسوساز”

  • Bahram

    سلام و عرض خسته نباشید.
    بسیار تشکر میکنم بابت سایت و مطالب مفیدتون.
    من یک سوال داشتم درمورد غلیظ نشدن اسپرسو با دستگاه میخواستم بدونم به نوع قهوه بستگی داره یا توان دستگاه؟
    البته من هم نوع تمپ کردن های مختلف را امتحان کردم هم اندازه های مختلف آسیاب .
    ممنون

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام، ممنون
      کیفیت دستگاه قطعا در خروجی نهایی شما تاثیر گذار است، دستگاه های کافی شاپی خانگی و چندکاره و ارزان قیمت....
      در خصوص نوع قهوه: هر نوع دان قهوه ای برای تهیه اسپرسو توصیه نمی شود

      پاسخ
  • امید

    )-: دستگاه بنده nova 140
    آسیاب قهوه N 600
    اگر میشد بفرمایید 25 الی 30 میلی لیتر حدودا به اندازه ی چند قاشق غذاخوری است ممنون میشدم

    پاسخ
  • اشکان

    سلام وقت بخیر ، عذر میخوام یه سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید
    من قهوه ساز دلونکی مد BCO 230 دارم ولی قهوه اسپرسو که درست می کنم لایه طلایی کرما رویه قهوه شکل نمیگیره !! اصلا قهوه به این مدل که غلظت داشته باشه نیست !! میخواستم بدونم من تناسب آب و قهوه رو اشتباه میریزم یا قهوه ساز قابلیت اینو نداره که قهوه رو این مُدلی دراره ؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روز بخیر
      موردی که فرمودید به عوامل متعددی وابسته است. تعدادی را خدمت شما ذکر میکنم
      میزان آسیاب دانه قهوه( به مطلب آسیاب قهوه مراجعه کنید) آسیاب درشت آب را براحتی عبور می دهد.
      کشور کشت کننده دانه قهوه. خصوصیات قهوه کشور های مختلف با یکدیگر متفاوت هست.هر قهوه میزان فوم خاصی را باتوجه به روش تهیه دارد
      برند و توانایی دستگاه شما. این مورد را با ادمین کانال در جریان بگذارید

      پاسخ
  • مجید

    سلام... من نمیدونم چرا قهوا ی که میزنم خیلی تلخ میشه ... جوری که تعم قهوه رو متوجه نمیشم!! ماشین من نوا 139
    پودر قهوه سوپرمو
    انواع آب و تمپ های مختلفم انجام دادم

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      میزان آسیاب رو هم چک کنید. آسیاب مناسب رو انتخاب کنید
      فراموش نکنید درک طعم دانه قهوه (درک پروفایل دانه قهوه) کمی سخت هست. باید به دفعات انواع مختلفی میل کنید و مقایسه کنید.
      اسپرسو دستگاه های دیگری را میل کنید ببینید آن هم برایتان تلخ است؟!

      پاسخ
  • mobin

    سلام خسته نباشین میشه در مورد تمیز کردن دستگاه و همچنین نظرتون رو درباره ی اسپرسو ساز دلونگی مدل EC250 بگید بعد اینکه ترکیب 60به 40عربیکای لاستاریلا و ربوستای برزیل مناسب هست یا نه ؟؟؟ یه ترکیب خوب میخوتم که اسپرسو درست شده طعم لطیفی داشته باشه
    ممنونم از راهنمایتون

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      خصوصیات قهوه کاستاریکا رو به محصولات سایت اضافه میکنیم. و قهوه اندونزی هم داخل سایت وجود داره. اما این که این ترکیب خوب میشه یا خیر بستگی به ذائقه شما داره.
      اسپرسو سازی که اشاره کردید. سینی چکه گیر داره.کف ساز برای کاپوچینو و خروجی 15 بار داره. چند حالت برای تهیه اسپرسو داره. سازنده اش هم که برند معتبری هست. فقط میمونه کیفیت خروجی قهوه
      تمیز کردن دستگاه اسپرسو ساز نیز به مطلب اقزوده خواهد شد. ممنون از شما

      پاسخ
  • سمیر

    سلام وقتتون بخیر وشادی ، ضمن عرض خسته نباشد بنده در راستای ایجاد یک کافه اسپرسو کوچک هستم ، سوالم اولم اینه که دستگاهای اسپرسو ساز کپسولی بهتر هستند یا پودری { از لحاظ عملکرد و کیفیت } و سوال دوم اینه که شما بعنوان فرد با تجربه چه دستگاهی رو پیشنهاد میفرمایید ... بنده خودم نظرم رو اسپرساز نسپرو لاتیسما تاچ هست ... ممنون میشم راهنماییم بفرمایید . با تشکر و سپاس

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روز بخیر. نظر لطف شماست

      کافه داری و باریستایی خود یک تخصص هست. من نطر شخصیم این هست که باید بتونید خروجی یکنواخت تری همیشه به مشتری بدید! این مورد میتونه با یک باریستای خوب صورت بگیره و یا یک دستگاه خوب!
      ولی خروجی دستگاه های نسپرسو یکسان تر است!

      پاسخ
  • وحید

    سلام
    عذر میخوام من تو مغازم یه اسپرسو ساز رمانتیک دارم وقتی باهاش قهوه میزنم بعد میخوام‌مخزن قهوشو خالی کنم خشک نیست و خیلی رقیقه وقتی خالیش میکنم واس تمیز‌کردنش‌خیلی اذیت میشم دلیلش چیه اگه میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روز بخیر
      احتمال داره ریز بودن قهوه باعث عبور نکرده کامل اب از اون بشه. قهوه درشت تر انتخاب کنید. و اگر نشده باز مشکل رو باز گو کنید

      پاسخ
    • حسن

      با سلام. اینکه میگین تفاله اخرش شل هست و برا تمیز کاریش اذیت میشین دلیلش اینه ضرف قهوتو خوب پر نمیکنی .ظرف تک و دوبل باید تا لب پر کنی و با پشت قاشکک فشار بدی بعد بزنی سر دستگاه.اگه یه کم خالی تر باشه اون قهوه دلخواه رو نمیده برا تمیز کاریشم اذیت میشین.بعد استانداردش هم همون پر کردن لب تا لبش هس

      پاسخ
  • فريبا افشين
    فريبا افشين May 12, 2018 at 19:42

    باسلام و تشكر من يك قهوه ساز دلونگى مدل BCO420 دارم آيا براى اينكه اسپرسو داغترى داشته باشم ميشود در مخزن آب داغ ريخت يا نه و اگر راهكار درست ترى داريد بفرماييد ممنونم

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام خواهش میکنم
      بله میتونید اب داغ بریزید داخل مخزن
      اگر آب ریز دستگاهتون طوری هست که میتونید بچرخونیدش که اب دوباره برگرده توی مخزن. میتونید با این کار اب رو گرم کنید

      پاسخ
  • عنایت

    سلام
    میخواهم برای دادشم یک اسپرسو سازنوا 149 تهیه کنم تحقیقی که تو سایتها از خریدارها کردم دیدم اکثرا نوا را نسبت به قیمت وکاراییش پیشنهاد دادن و خیلی ازش راضی بودن یجا هم خوندم گفته بودن که اسپرسوساز های نواقدیمی همه خوب بودن اما جدیدا از پمپ های ضعیف داخل نو ا 149 استفاده کردن و دستگاهبعد چند روز ضعیف میشود یک فروشنده هم گفت از پمپ های آکواریوم داخل نوا استفاده کردند به نظره شما این حرف ها صحت دارندنوا جدید کیفیت قدیم را ندارند یا نه چنین نیست؟؟ پیشنهاد شما در مورد اسپرسوساز های خانگی تو رنج 600 تومان چیه؟
    باتشکر

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      متاسفانه اطلاعات کافی توی زمینه دستگاه اسپرسو ساز ها ندارم دوست عزیز. این موضوع رو بهتره از کسایی که این دستگاه رو دارن برای فروش بپرسید

      پاسخ
  • حامد

    تازگی دستگاه گاستینو ۱۵ بار رو خریده ام آیا دستگاه خوبی هست برای استفاده خانگی

    پاسخ
  • مهدی

    سلام من به تازگی دستگاه نوا 139 رو خریدم طرز کار باهاش زو بلد نیستم میشه راهنماییم کنید ...
    ممنون از سایت بی نظیرتون...

    پاسخ
    • mehdi

      تشکر از سایت خیلی خوبتون.
      برای تهیه اسپرسو از دستگاه نوا 139 قبل از استفاده وقتی دستگاه گرم شد و قبل از اینکه پرتا فیلتر رو ب دستگاه بزنید یکبار آبگیری کنید و بزارید آب اولین خارج بشه سپس عصاره گیری رو شروع کنید..

      پاسخ
  • فاطمه

    سلام حسته نباشین من اسپرسوساز گاسونیک دارم مدل 860میخواستم اموزش کامل کارکردن باهاش رابهم بگین خیییلی ممنون

    پاسخ
  • سلام

    باسلام
    من یه دستگاه اسپرسو ساز بارنی تهیه کردم.میخواستم بپرسم ایا میشه با پودر قهوه خیلی نرم از دستگاه استفاده کرد؟

    پاسخ
  • محسن

    با سلام
    منم این مشکل رو داشتم که با عصاره گیری اولین قهوه یا خوب در میومد یا بد میشد و بعد متوجه مشکلش شدم دستگاه های خونگی بهتره روشن که شد یه مقدار اب بدون نصب پرتا فیلتر ازش خارج بشه اگه قبلشم بخار جمع شده تو لوله بخار رو خالی کنی بدون مشکل قهوه عالی تحویلت میده و این مشکل قاطی شدن بخار با اب به خاطر مشترک بودن مخزن بخار با اب داغه اگه اشتباه نکنم و من با این دو کار غلظت اسپرسو به همراه خامه بسیار عالی تا به امروز تحویلم داده تازه دستگاهم هم خیلی برند خوبی نیست

    پاسخ
  • Mos

    با سلام
    یکبنده قهوه ساز دلونگی ec90 دارم. اصلا کف و خامه روی قهوه نمیزنه،ممکن بخاطر اینکه دستگاه مستهلک شده اینجوریه؟
    اگر مشکل از قدرت دستگاه باشه قابل تعمیر هست؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      کف روی قهوه به عوامل خیلی زیادی وابسته است. ابتدا اون موارد رو چک کنید. اگر مشگل حل نشد اخرین مرحله میتونه به دستگاه مرتبط باشه
      دانه قهوه میزان اسیاب قهوه زمان عصاره گیری و ....

      پاسخ
  • نازنین سرمد
    نازنین سرمد January 20, 2019 at 01:24

    سللم وقت به خیر
    فرمودید برای تمپ کردن قهوه باید 7 گرم قهوه رو توی تمپر بریزیم و فشاری معادل 13 کیلو گرم
    سوالم این هست که چطور این مقدار رو اندازه کنیم یعنی چطور به اندازه بریزیم و مطمئن باشیم 7 گرم هست بدون نیاز به ابزار خاصی و به اصطلاح چشمی و تجربی و این که چطور بدونم فشاری که وارد میکنیم معادل 13 کیلو گرم هست؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام سلامت باشید
      برای اندازه گیری وزن میتونید یکبار با ترازوی آشپزخانه اندازه بگیرید و سپس از همان پیمانه همیشه استفاده کنید. اما به طور تقریبی یک قاشق غذاخوری قهوه حدود 7 گرم هست.
      در خصوص مورد دوم راه حلی برای اندازه گیری به فکرم نرسید. اگر شما پیدا کردید راه حل رو کامنت کنید تا در مطلب بگذاریم برای استفاده کاربران

      پاسخ
      • سینا

        میتونید بعد ریخت قهوه داخل اسکوپ، اونو روی ترازو قرار دهید و تمپر رو روی قهوه فشار دهید وقتی ترازو عدد ۱۳ رو نشون داد فشار کافیه بعد یه مدت دستون میاد و نیازی به ترازو ندارید

        پاسخ
  • امین

    سلام
    اسپرسوساز من گاستروبک 42716 و میخوام لاته ای شبیه باریستاها درست کنم.کف شیر رو خوب میتونم در بیارم اما زمانی که روی اسپرسو میریزم هیچ طرحی نمیشه روش درآورد.میشه به من بگید مشکل از کجاست//////؟ممنون

    پاسخ
  • aidin

    سلام و وقت بخیر
    فرق اسپرسو ساز مخزن شیردار با بدون مخزن شیر چیه؟
    یعنی من میخوام یه دستگاه بخرم نمیدونم چی بخرم؟
    دوست دارم قهوخ ساز بتونه کف شیر هم بده.....

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      اسپرسو سازی که مخزن شیر داره میتونه کف شیر تهیه کنه و اونی که نداره نمیتونه. البته اسپرسو ساز رو با قهوه ساز اشتباه نگیرید

      پاسخ