تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز

تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز

اسپرسو را در منزل بگیرید! ممکن است که شما عاشق اسپرسو های کافه مورد علاقه تون باشید اما شاید نتوانید در هر زمانی که اراده کردید قهوه ای نوش جان کنید به کافی شاپ بروید و یا شاید بخواهید مهمان های تان را در یک اسپرسو خوب، لاته، یا ... سهیم کنید در این حال، پیشنهاد می کنیم کافه را به خانه بیاورید!

لذت تهیه قهوه در خانه آخ که چه حالی میده!

توضیحی مختصر درباره اسپرسو:

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود.  یک شات اسپرسو "Espresso" حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو "single espresso" یا یک شات اسپرسو گفته می شود.

با یک دستگاه اسپرسو ساز شما به راحتی می توانید در هرزمان، یک شات اسپرسو البته با دانه قهوه های منتخب خودتان نوش جان کنید اما این نکته را بدانید: اسپرسو دستگاهی که در یک کافی شاپ، روزانه صدها اسپرسو می گیرد کیفیت نسبتا بهتری به اسپرسو دستگاه خانگی دارد.

قبل از آموزش و تهیه اسپرسو با دستگاه این نکته را عرض کنیم که اسپرسو متد و روشی برای تهیه قهوه است این بدان معنی است که قهوه ای به نام اسپرسو نداریم. در این روش باید فیلترهایی را رعایت کنیم تا نوشیدنی ما اسپرسو نام گیرد فیلترهایی چون:

  1. استفاده از دستگاه اسپرسو ساز یا (بعضا موکاپات)
  2. درجه آسیاب متناسب پرتافیلتر
  3. رست معمولا ملایم رو به تیره و تیره

(این نکته را هم بدانید: عملکرد موکاپات و دستگاه اسپرسو ساز تا حدودی مشابه هم است اما نام نوشیدنی موکاپات اسپرسو نیست ولی به آن اسپرسو گفته می شود و در اصل اسپرسو، نام نوشیدنی دستگاه اسپرسو ساز است.)

متدهای دیگری چون قهوه ترک، فرانسه، کمکس یا ... هر کدام به طور جداگانه، فیلترهای مخصوص به خود را دارند. برای آموزش طرز تهیه اسپرسو با دستگاه پیشنهاد می کنیم ابتدا دستگاه اسپرسو ساز را بشناسید! و اما

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

الف) خرید دانه یا پودر قهوه با رست مورد نیاز:
خرید دانه یا پودر قهوه بهتر است دانه را قبل از استفاده آسیاب کنید تا از تازگی بیشتری بهره مند شوید

تازگی قهوه یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام خرید است پس سعی کنید از قهوه تازه رست استفاده کنید یا اگر از قهوه های بسته بندی استفاده می کنید حتما به تاریخ رست آن دقت کنید. هم چنین به مقداری خریداری کنید که محصول، قبل از اتمام، تازگی خود را از دست ندهد. برای تهیه اسپرسو، معمولا از دانه با رست تیره استفاده می شود اما با توجه به ذائقه و سلیقه، رست های روشن تر نیز استفاده می شود.

ب) آماده سازی ماشین اسپرسوساز و پرتافیلتر:
۱-  ماشین را از دقایقی قبل روشن کنید تا گرم شود.
۲- مخزن آب دستگاه:

مخزن آب را پر کنید. اگر دستگاه به منبع آب متصل نیست آب تصفیه شده را به صورت دستی به آن اضافه کنید. دمای آب در نهایت به ۱۹۷-۲۰۴ درجه فارنهایت یا ۹۶-۹۲ درجه سانتی گراد می رسد. در عصاره گیری از ترکیبات قهوه دمای آب بسیار مهم است.

۳- پرتافیلتر:
تمیز کردن پرتافیلتر پس از هر بار مصرف، پرتافیلتر را تمیز کنید

پرتافیلتر را ازدستگاه جدا کرده و آن را با یک پارچه مرطوب، تمیز و سپس خشک کنید.

۴- میزان پودر اسپرسو:
میزان دوز اسپرسو مقدار یا دوز قهوه

اگر می خواهید تک شات اسپرسو بگیرید (۲۵-۳۰ میلی لیتر) از ۷ گرم پودر قهوه و اگر یک دابل شات (۵۰-۶۰ میلی لیتر) می خواهید از ۱۴-۱۸ گرم پودر استفاده کنید.

۵- فشرده کردن اسپرسو:

بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، سطح آن را با دست صاف کنید تا همه پودر قهوه، هم سطح پرتافیلتر شود حالا با یک کوبه قهوه یا تامپر، قهوه تان را فشرده کنید (تامپر ابزاری برای فشردن یا کوبیدن پودر قهوه است). سعی کنید فشار به طور یکسان به تمام پودر قهوه وارد شود تا آب نیز به طور یکسان از آن عبور کند.

فشرده کردن پودر قهوه اسپرسو دست را به حالت ۹۰ درجه بگیرید

برای انجام این کار، پرتافیلتر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به طور مساوی با فشار  ۳۰ پوندی (۱۳٫۵ کیلوگرم) توسط تامپر، پودر قهوه را فشرده کنید.

ج) گرفتن شات اسپرسو
۱-  اتصال پرتافیلتر به هد گروپ:
اتصال پرتافیلتر به هد گروپ ابتدا گروپ را شستشو دهید

قبل از اتصال پرتافیلتر، هد گروپ را روشن کنید تا آب از آن عبور کنید این کار باعث می شود که اگر قهوه ای از عصاره گیری قبلی، بر روی گروپ باقی مانده بود پاک شود تا طعم اسپرسو جدید را خراب نکند سپس پرتافیلتر را به هد گروپ وصل کنید.

۲- شروع شات گیری:
پایان شات گیری اسپرسو اسپرسو خانگی میتونه خیلی لذت بخش تر باشه!

پس از روشن کردن دستگاه، دکمه گرفتن شات را بزنید البته در این حین حواس تان به زمان هم باشد. گرفتن یک شات اسپرسو حدود ۲۵ ثانیه به طول می انجامد. اسپرسو دستگاه اسپرسوساز نسبتا غلیظ، همراه با کرما یا خامه ای کرمی رنگ بر روی آن است.

۳- پایان شات گیری:
گرفتن شات اسپرسو نوش جان
د) سرو اسپرسو و تمیز کردن ماشین اسپرسوساز:

اسپرسو بلافاصله پس از ریخته شدن در فنجان باید سرو شود. در کنار اسپرسو معمولا یک شکلات کوچک و یک فنجان آب سرو می شود. می توانید آب را پیش از اسپرسو نوش جان کنید تا طعم آن را کاملا درک کنید.

هم چنین می توانید با استفاده اسپرسو تان، نوشیدنی های دیگری را در خانه درست کنید نوشیدنی های چون اسپرسو کن پانا، کاپوچینو، آمریکانو و ... . برای تهیه بعضی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو نیاز به فوم شیر دارید این مطلب شما را راهنمایی می کند.

در انتهای مطلب، یک ویدئو از طرز تهیه اسپرسو با دستگاه قرار داده شده است، پیشنهاد می کنیم آن را مشاهده کنید.

نکات تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

  1. در پرتافیلتر غیر از پودر قهوه، افزودنی دیگری مانند شکر یا ... نریزید.
  2. فنجان های تان را از پیش گرم کنید این کار از سرد شدن سریع قهوه تان جلوگیری می کند.
  3. از آب شیر برای تهیه اسپرسو استفاده نکنید زیرا املاح آن باعث رسوب در ماشین اسپرسو شما می شود.
  4. اگر در خانه دستگاه آسیاب ندارید، در هنگام خرید مطرح کنید که دانه قهوه برای چه دستگاهی آسیاب شود.
  5. اگر دانه های تان درشت آسیاب شده باشد آب با سرعت بیشتر و زمان کمتری از آن عبور می کند و در نتیجه اسپرسو رقیق و بدون طعم خواهید داشت و برعکس اگر دانه های تان ریز آسیاب شده باشد زمان گرفتن شات افزایش می باید و در پایان نیز اسپرسو تان به تلخی می زند.

کافی لاورهای عزیز، نظرات و سوالات خود را می توانید در انتهای مطلب با ما در میان بگذارید.

بفرمایید!

یک شات اسپرسو دوستان تان را به یک شات اسپرسو، در کافه خانگی تان دعوت کنید!

حتما گالری تصاویر زیبا و آموزشی از تهیه قهوه با دستگاه اسپرسو ساز را مشاهده کنید. در ضمن با استفاده از شبکه های اجتماعی در انتهای مطلب، می توانید این آموزش را بین دوستان تان به اشتراک بگذارید.

ویدیوی تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

14 نظر در “تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز”

  • Bahram

    سلام و عرض خسته نباشید.
    بسیار تشکر میکنم بابت سایت و مطالب مفیدتون.
    من یک سوال داشتم درمورد غلیظ نشدن اسپرسو با دستگاه میخواستم بدونم به نوع قهوه بستگی داره یا توان دستگاه؟
    البته من هم نوع تمپ کردن های مختلف را امتحان کردم هم اندازه های مختلف آسیاب .
    ممنون

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام، ممنون
      کیفیت دستگاه قطعا در خروجی نهایی شما تاثیر گذار است، دستگاه های کافی شاپی خانگی و چندکاره و ارزان قیمت....
      در خصوص نوع قهوه: هر نوع دان قهوه ای برای تهیه اسپرسو توصیه نمی شود

      پاسخ
  • امید

    سلام
    من در خانه دستگاه اسپروساز دارم و از قهوه برزیلی استفاده میکنم و همه این گارهارو انجام دادم ولی قهوه من خیلی بی رنگ و لعاب در میاد
    ایراد کار کجاست ؟
    مرسی

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام

      این موضوع در دستگاه ها و برند های مختلف متفاوت است. لطفا برند و مدل دستگاه را به ادمین کانال کافی استور ارسال نمایید تا مشکل شما بررسی و راهنمایی های لازم صورت گیرد.

      پاسخ
  • امید

    سلام
    دوست عزیز ؛ این " شات اسپرسو " به اندازه ی چقدره دقیقا ؟؟؟ مثلا توی فیلمی که آموزش تهیه ی لاته است گفته یک شات اسپرسو ، در اون فیلم طرف فقط به اندازه ی یه قاشق غذاخوری قهوه میریزه ته فنجون و باقیشو شیر میریزه. در حالیکه در عکس همین صفحه یه فنجون پر از قهوه است. سوال دومم اینه که شما فرمودید فقط 20 ثانیه باید طول بکشه برای یک شات. 20 ثانیه >>> از زمانی که اهرم رو میچرخونیم ؟؟؟؟ یا 20 ثانیه از شروع ریختن قهوه در فنجان ؟؟؟
    سوال سومم اینه که با یک پورتافیلتر ( سینگل ) که سه چهارمش قهوه ی پرس شده هست من حدود سه چهارم یک لیوان آب خوری قهوه نسبتا غلیظ ( البته پس از دو ثانیه هم زدن با یک قاشق چایی و هم خوردن عصاره قهوه که ته لیوان جمع شده با باقی قهوه) + یک سانت کرم ( برو) میگیرم. که البته از زمان چرخاندن اهرم حدود 1 دقیقه طول میکشه. آیا این قهوه ی من ، اونی که باید باشه نیست ؟؟؟
    با تشکر

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام.ممنون از شما

      بهتر است نگاهی به تعریف اسپرسو بیاندازیم "اسپرسو نام نوشیدنی است که در کمتر از 25 ثانیه (زمان عصاره گیری) با عبور آب نزدیک به نقطه جوش، تهیه می شود و حجم آن بین 25 تا 30 میلی لیتر است"
      با توجه به متنوع بودن دستگاه ها، برای اندازه گیری بهتر است به حجم اسپرسو توجه نمایید. "25 الی 30 میلی لیتر"
      فراموش نکنید که برای تهیه اسپرسو سینگل شما به 7 گرم پودر، و برای دابل اسپرسو به 14-18 گرم پودر نیاز دارید!

      پاسخ
      • امید

        )-: دستگاه بنده nova 140
        آسیاب قهوه N 600
        اگر میشد بفرمایید 25 الی 30 میلی لیتر حدودا به اندازه ی چند قاشق غذاخوری است ممنون میشدم

        پاسخ
  • اشکان

    سلام وقت بخیر ، عذر میخوام یه سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید
    من قهوه ساز دلونکی مد BCO 230 دارم ولی قهوه اسپرسو که درست می کنم لایه طلایی کرما رویه قهوه شکل نمیگیره !! اصلا قهوه به این مدل که غلظت داشته باشه نیست !! میخواستم بدونم من تناسب آب و قهوه رو اشتباه میریزم یا قهوه ساز قابلیت اینو نداره که قهوه رو این مُدلی دراره ؟

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام روز بخیر
      موردی که فرمودید به عوامل متعددی وابسته است. تعدادی را خدمت شما ذکر میکنم
      میزان آسیاب دانه قهوه( به مطلب آسیاب قهوه مراجعه کنید) آسیاب درشت آب را براحتی عبور می دهد.
      کشور کشت کننده دانه قهوه. خصوصیات قهوه کشور های مختلف با یکدیگر متفاوت هست.هر قهوه میزان فوم خاصی را باتوجه به روش تهیه دارد
      برند و توانایی دستگاه شما. این مورد را با ادمین کانال در جریان بگذارید

      پاسخ
  • رضا

    سلام تشکر از مطالب خوب سایت
    ی مشکل ک برای دستگاهم ایجاد شده اب گرم نمیکنه دیگه مخزن اب همه اینا هم درست مث قبل ولی بعد اخرین بار دیگ گرم نمیکنه(چراغ خاموشه کلا)مدلnova مرسی ممکنه راهنمایی کنید

    پاسخ
  • احمد

    سلام ممنونم از سايته خوبتون من دستگاهم Azore ولي فنجونه اولو خوب خارج ميكنه يني كفش غلظتش همه چيزش خوبه ولي دومين فنجونو به صورت نا منظم خارج ميكنه نه كف داره نه علظت ميخواستم بدونم علتش چيه ممنونم

    پاسخ