طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز

اسپرسو را در منزل بگیرید! ممکن است که شما عاشق اسپرسو های کافه مورد علاقه تون باشید اما شاید نتوانید در هر زمانی که اراده کردید قهوه ای نوش جان کنید به کافی شاپ بروید یا شاید بخواهید مهمان های تان را در یک اسپرسو خوب، لاته، یا ... سهیم کنید در این حال، پیشنهاد می کنیم کافه را به خانه بیاورید!

لذت تهیه قهوه در خانه آخ که چه حالی میده!

با یک دستگاه اسپرسو ساز شما به راحتی می توانید در هرزمان، یک شات اسپرسو البته با دانه قهوه های منتخب خودتان نوش جان کنید اما این نکته را بدانید: اسپرسو دستگاهی که در یک کافی شاپ، روزانه صدها اسپرسو می گیرد کیفیت نسبتا بهتری به اسپرسو دستگاه خانگی دارد.

قبل از آموزش و تهیه اسپرسو با دستگاه این نکته را عرض کنیم که اسپرسو متد و روشی برای تهیه قهوه است این بدان معنی است که قهوه ای به نام اسپرسو نداریم در این روش باید فیلترهایی را رعایت کنیم تا نوشیدنی ما اسپرسو نام گیرد فیلترهایی چون:

استفاده از دستگاه اسپرسو ساز یا (بعضا موکاپات)

درجه آسیاب متناسب پرتافیلتر

رست معمولا ملایم رو به تیره و تیره

متدهای دیگری چون قهوه ترک، فرانسه، کمکس یا ... هر کدام به طور جداگانه، فیلترهای مخصوص به خود را دارند.

برای آموزش طرز تهیه اسپرسو پیشنهاد می کنیم ابتدا دستگاه اسپرسو ساز را بشناسید! و اما

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

الف) خرید دانه یا پودر قهوه با رست مورد نیاز:

خرید دانه یا پودر قهوه بهتر است دانه را قبل از استفاده آسیاب کنید تا از تازگی بیشتری بهره مند شوید

تازگی قهوه یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام خرید است پس سعی کنید از قهوه تازه رست استفاده کنید یا اگر از قهوه های بسته بندی استفاده می کنید به تاریخ رست آن دقت کنید. هم چنین به مقداری خریداری کنید که محصول، قبل از اتمام، تازگی خود را از دست ندهد.

برای تهیه اسپرسو، معمولا از دانه با رست تیره استفاده می کنند اما با توجه به ذائقه و سلیقه، رست های روشن تر نیز استفاده می شود.

ب) آماده سازی ماشین اسپرسوساز و پرتافیلتر:

۱-  ماشین را از دقایقی قبل روشن کنید.

۲- مخزن آب دستگاه:

مخزن آب را پر کنید. اگر دستگاه به منبع آب متصل نیست آب تصفیه شده را به صورت دستی به آن اضافه کنید. دمای آب در نهایت به ۱۹۷-۲۰۴ درجه فارنهایت یا ۹۶-۹۲ درجه سانتی گراد می رسد. در عصاره گیری از ترکیبات قهوه دمای آب بسیار مهم است.

۳- پرتافیلتر:

تمیز کردن پرتافیلتر پس از هر بار مصرف، پرتافیلتر را تمیز کنید

پرتافیلتر را ازدستگاه جدا کرده و آن را با یک پارچه مرطوب، تمیز و سپس خشک کنید.

۴- میزان پودر اسپرسو:

میزان دوز اسپرسو مقدار یا دوز قهوه

اگر می خواهید تک شات اسپرسو بگیرید (۲۵-۳۰ میلی لیتر) از ۷ گرم و اگر یک دابل شات (۵۰-۶۰ میلی لیتر) می خواهید از ۱۴-۱۸ گرم پودر استفاده کنید

۵- فشرده کردن اسپرسو:

بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، روی آن را با دست صاف کنید تا همه پودر قهوه،هم سطح پرتافیلتر شود. با یک کوبه قهوه یا تامپر، قهوه تان را فشرده کنید (تامپر ابزاری برای فشردن یا کوبیدن پودر قهوه است). سعی کنید فشار به طور یکسان به تمام پودر قهوه وارد شود تا آب نیز به طور یکسان از آن عبور کند.

فشرده کردن پودر قهوه اسپرسو دست را به حالت ۹۰ درجه بگیرید

برای انجام این کار، پرتافیلتر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به طور مساوی با فشار  ۳۰ پوندی (۱۳٫۵ کیلوگرم) توسط تامپر، پودر قهوه را فشرده کنید.

ج) گرفتن شات اسپرسو

۱-  اتصال پرتافیلتر به هد گروپ:

اتصال پرتافیلتر به هد گروپ ابتدا گروپ را شستشو دهید

قبل از اتصال پرتافیلتر، هد گروپ را روشن کنید تا آب از آن عبور کنید این کار باعث می شود که اگر قهوه ای از عصاره گیری قبلی باقی مانده بود پاک شود تا طعم اسپرسو جدید را خراب نکند سپس پرتافیلتر را به هد گروپ وصل کنید.

۲- شروع شات گیری:

پایان شات گیری اسپرسو اسپرسو خانگی میتونه خیلی لذت بخش تر باشه!

پس از روشن کردن دستگاه، دکمه گرفتن شات را بزنید البته در این حین حواس تان به زمان هم باشد. گرفتن یک شات اسپرسو حدود ۲۵ ثانیه به طول می انجامد. اسپرسو دستگاه اسپرسوساز نسبتا غلیظ، همراه با کرما یا خامه ای کرمی رنگ بر روی آن است.

۳- پایان شات گیری:

گرفتن شات اسپرسو نوش جان

د) سرو اسپرسو و تمیز کردن ماشین اسپرسوساز:

اسپرسو بلافاصله پس از ریخته شدن در فنجان باید سرو شود. در کنار اسپرسو معمولا یک شکلات کوچک و یک فنجان آب هم سرو می شود. می توانید آب را پیش از اسپرسو نوش جان کنید تا طعم اسپرسو را کاملا درک کنید.

هم چنین می توانید نوشیدنی های دیگری را در خانه درست کنید نوشیدنی های چون اسپرسو کن پانا، کاپوچینو، آمریکانو و ... . برای تهیه بعضی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو نیاز به فوم شیر دارید این مطلب شما را راهنمایی می کند.

نکات تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

اگر دانه های تان درشت آسیاب شده باشد آب با سرعت بیشتر و زمان کمتری از آن عبور می کند و در نتیجه اسپرسو رقیق و بدون طعم خواهید داشت و برعکس اگر دانه های تان ریز آسیاب شده باشد زمان گرفتن شات افزایش می باید و در پایان نیز اسپرسو تان به تلخی می زند.

از آب شیر برای تهیه اسپرسو استفاده نکنید زیرا املاح آن باعث رسوب در ماشین اسپرسو شما می شود.

اگر در خانه دستگاه آسیاب ندارید، در هنگام خرید مطرح کنید که قهوه را برای چه دستگاهی آسیاب شود.

فنجان های تان را از پیش گرم کنید این کار از سرد شدن سریع قهوه تان جلوگیری می کند.

در پرتافیلتر غیر از پودر قهوه، افزودنی دیگری مانند شکر یا ... نریزید.

کافی لاورهای عزیز، نظرات و سوالات خود را می توانید در انتهای مطلب با ما در میان بگذارید.

بفرمایید!

یک شات اسپرسو دوستان تان را به یک شات اسپرسو، در کافه خانگی تان دعوت کنید!

پیشنهاد می کنیم گالری تصاویر زیبا و آموزشی از تهیه قهوه با دستگاه اسپرسو ساز را مشاهده کنید.

در ضمن با استفاده از شبکه های اجتماعی در انتهای مطلب، می توانید این آموزش را بین دوستان تان به اشتراک بگذارید.

ویدیوی تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

 


2 نظر در “طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز”

  • Bahram

    سلام و عرض خسته نباشید.
    بسیار تشکر میکنم بابت سایت و مطالب مفیدتون.
    من یک سوال داشتم درمورد غلیظ نشدن اسپرسو با دستگاه میخواستم بدونم به نوع قهوه بستگی داره یا توان دستگاه؟
    البته من هم نوع تمپ کردن های مختلف را امتحان کردم هم اندازه های مختلف آسیاب .
    ممنون

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام، ممنون
      کیفیت دستگاه قطعا در خروجی نهایی شما تاثیر گذار است، دستگاه های کافی شاپی خانگی و چندکاره و ارزان قیمت....
      در خصوص نوع قهوه: هر نوع دان قهوه ای برای تهیه اسپرسو توصیه نمی شود

      پاسخ