گونی های قهوه، کیسه هایی نسبتا بزرگ هستند که به منظور جا به جایی و ترابری دانه های قهوه از مکانی به مکان دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. پس از تقسیم بندی قهوه به بستههای مختلف و رنگارنک کوچک و بزرگ، چیزی که برای فروشنده باقی میماند گونی قهوه است! باهم به بررسی علائم روی گونی قهوه میپردازیم.
فهرست مطالب
جنس گونی های قهوه از چیست؟
کیسه یا گونی، پارچه ای و از جنس جوت و کنف می باشند. به طور معمول برای حمل و نقل و یا انبار کردن دانه های قهوه مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع گونی ها اولین بار به منظور بسته بندی دانه های قهوه در برزیل مورد استفاده گرفت.
با محبوبیت قهوه و صادرات آن به سرتاسر دنیا، هم اکنون به یک استاندارد جهانی تبدیل شده است و در زمانی نه چندان دور به عنوان واحد اندازه گیری به شمار می آمد. امروزه سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد در خصوص قوانین مربوط به محصولات قهوه، گونی های 60 و 70 کیلوگرمی را از استاندارد های صادرات دانه های قهوه می خواند.
استقامت بافت جوت و کنفی این کیسه ها با استفاده از روغن مینرال (در گذشته این روغن از چربی بدن وال ها گرفته می شد) تقویت می شود. به همین دلیل، پرسش هایی را در مورد آلودگی احتمالی دانه های قهوه به دست هیدروکربن های موجود در گونی ها مطرح کرده بود.
اما تحقیقات نشان می دهند که میزن آلودگی قهوه های موجود در چنین گونی هایی بسیار ناچیز می باشند. با این حال هم اکنون گونی هایی از جنس الیاف مصنوعی (بافت حصیری و یا پلاستیکی) هم استفاده می شوند.
البته در صورت استفاده، گونی های که بافت مصنوعی دارند می توانند به صورت بیشماری یازیافت و یا مجددا مورد استفاده قرار بگیرند. البته روغن مینرال از چرخه حمل و نقل با گونی حذف شد و برای ایمنی بیشتر دانه ها از یک مشمع مخصوص صد رطوبت استفاده میشود.
اگر به دنبال انواع قهوه مناسب برای تهیه دمی میگردید، محصولات زیر پیشنهاد ویژه ما به شما هستند. تمام محصولات به صورت تازه رست و در بستهبندی مخصوص ارسال میشوند.
نشانه یا ICO Mark
International Coffee Organization به طور کلی، کد ICO حاوی طلاعاتی از قبیل کشور صادر کننده، زمین کشاورزی و شرکت صادر کننده می باشد. سازمان بین المللی قهوه، فروشندگان را موظف می کند تا بر روی هر گونی و کیسه حاوی دانه های قهوه، کد و شماره استاندارد آی سی او را درج کنند.
ICO مخفف سازمان بین المللی استانداد سازی می باشد. همانطوری که از اسم آن هم پیداست، استاندارد های جهانی را تعیین و تصویب می کند. این کد نوشته شده بر روی گونی، نشان می دهد که گونی از چه کشوری آمده و حتی به چه کشوری سفر میکند.
برای مثال در عکس بالا، شماره اول از سمت چپ، نشان دهدنه کد مخصوص یک کشور می باشد. دو شماره ی بعدی، کد صادر کننده و عمل آوردنده دانه های قهوه است. چهار شماره آخر، کد محل بسته بندی کالا و یا زمین کشاورزی می باشد.
همچنین گاهی بر روی گونی، کشور دریافت کننده و میزبان نیز نوشته می شود. در حالی که کد های کشوری بسیار راحت قابل تشخیص می باشند. اما کد هر بسته بندی محصول بسیار منحصر به فرد و ناشناخته می باشد. چند نمونه از کد های کشوری را برایتان آورده ایم (ممکن است در برخی بسته بندی ها، صفر اول کد کشوری نوشته نشود):
- برزیل: 002
- کاستاریکا: 005
- کنیا: 037
- تایلند: 140
طراحی روی گونی قهوه
هر گونی و هر صادر کننده می توانند طراحی منحصر به خود را داشته باشند که نشان دهنده کشور محل صدور، عمل آورنده یا در برخی مواقع مرزعه کشت قهوه می باشد. در برخی مواقع، این طراحی ها به دست هنرمند محلی، بر روی گونی نقاشی و چاپ می شوند و تصاویر الهام گرفته از محیط اطراف مانند زمین کشاورزی و… می باشند.
در این نقاشی های دستی و منحصر به فرد می توانید نشانه و علائمی از قبیل مهر واردات، مهر صادرات و کد های استاندارد ایرو و همچنین نشانه های مختص به دانه های بسته بندی شده قهوه مانند درجه و رتبه دانه ها، اندازه، محل کشت، نوع پردازش (مثلا washed علسی یا دیکافئین شده) بر روی گونی حک شده باشد. برخی گونی ها حتی مقصد را هم بر روی گونی لیست می کنند. مثلا بندر شهید رجائی…
تعدادی از صادر کنندگان، علائم معما آمیز و مبهم را بر روی گونی های خود حک می کنند که ممکن است معنی آن برای بیشتر افراد ناشناخته و نامعلوم به نظر برسد. اما کسانی هستند که پیام آن را می فهمند و بودن این علامت برایشان مهم می باشد. این نشانه ها پل ارتباطی میان صادر کننده و خریدار را ایجاد می کند.
تاریخ انقضای روی گونی قهوه
به صورت کلی اگر دانه های قهوه شما در معرض میزان غیر عادی از رطوبت، دمای بالا و تابش مستقیم آفتاب نبوده باشد، شما می توانید حتی در صورت گذشتن تاریخ درج شده بر روی گونی قهوه نیز از آن استفاده کنید. البته امروزه بیشتر گونی های قهوه، فقط به نوشتن تاریخ تولید قهوه بسنده می کنند. زیرا این دانه ها تا مدت زیادی با کمک کافئین موجود در خود از خود محتافظت می کنند.
تاریخ تولید فقط به منظور تازگی دانه و میزان گذشت زمان همراه با واکنش با اکسیژن (اکسایش) در نظر گرفته و بر روی گونی نوشته میشود. اما از آنجایی که دانه های قهوه به طور برشت نشده و سبز صادر می شوند، تاریخ انقضا را بر روی گونی ها درج نمی کنند.
اگر به دنبال قهوه درجه یک و تازه با عطر و طعم عالی میگردید، میتوانید انواع محصولات اسپشیالیتی زیر را در نظر داشته باشید. محصولات موجود در کافی استور به صورت تازه برشت توسط خود مجموعه رست میشوند. پس از امتحان کردن آنها حتما نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.
درجه قهوه
این درجه که معمولا بر روی بسته بندی های کوچک قهوه نوشته می شود. به باور عموم مردم نشان دهنده ” قدرت” و میزان انرژی موجود در قهوه می باشد. درست است که این قهوه ها مزه تند و قوی تری دارند اما به این معنی نیست که کافئین موجود در آنها بیشتر است.
این درجه بندی در اصل به میزان بوداده شدن دانه ها اشاره دارد و نه میزان قدرت دانه ها. این درجه بر روی بیشتر گونی های قهوه صادراتی که از آفریقا و آمریکای جنوبی نوشته نشدهاند.
اندازه و سختی دانه های قهوه
شاید برایتان عجیب باشد، میزان سفتی دانه های قهوه هم اندازه گیری میشود. میزان سفتی با تراکم دانه ها هم ارتباط دارد و این ارتباط تاثیرات چشمگیر و مهمی در فرآیند برشت و آسیاب کردن دانه ها ایجاد میکند. بسته به نوع قهوه، سفتی دانه ها به چند دسته تقسیم می شود.
از آنجایی این اندازه گیری ها می تواند در هر کشور با ابزارها و دستگاه ها و معیار های مختلفی باشد. اندازه گیری دانه ها و میزان سختی آنها به موضوعی پیچیده تبدیل می شود. با این حال، این اطلاعات مهم برای افرادی که مسئولیت برشت کردن دانه ها را دارند بسیار با اهمیت بوده و با درک کردن و واقف شدن به سخت و نرم شدن دانه های قهوه، می توان عملیات برشت دادن قهوه را بی نقص تر و دقیق تر انجام داد.
ممکن است که اندازه دانه ها قهوه، لات نامبر و یا تاریخ انقضا بر روی گونی ها نوشته نشود. چرا که میزان اطلاعاتی را که می توان بر روی این گونی ها نوشت بسیار محدود می باشند. اما در نهایت این اطلاعات توسط برشته کار به دست مشتری خواهند رسید.
کلام آخر درباره گونی قهوه
شاید تا قبل از مطالعه این مطلب به گونی قهوه فقط به چشم گونی نگاه میکردید اما علائم روی گونی قهوه بیش تر از آن چیزی که فکر کنید اطلاعات مفید برای انتقال دارد. این گونی قهوه مسیرهای بسیار طولانی را از کشورهای مختلف با روش های حمل متفاوت از هم طی کرده و به کافی استور رسیده. گونی قهوه دنیای جدیدی رو برای تصمیم گیری بهتر در انتخاب قهوه مد نظرتون به روی شما باز می کنه.
منایع: henryshouseofcoffee, coffeecompass, thequeenbean
چقدر اطلاعات خوبی بود درباره گونی قهوه. ممنون از سایت خوبتون