حتما زمان حضور در کافهها دیدهاید که قهوه ترک، آمریکانو و اسپرسو را با همراهی یک فنجان آب سرو میکنند. اکثر ما نمیدانیم تکلیفمان با این یک فنجان چیست. آب نطلبیده را مراد حساب کنیم یا آن را کنار بگذاریم و فقط مزه تلخ قهوه را در کام خودمان نگه داریم. اگر شما هم از آن دست افرادی هستید که نمیداند فلسفه آب کنار قهوه و اسپرسو چیست، مطالعه این متن را از دست ندهید؛ زیرا اطلاعات خوبی را در برای بررسی این روش سرو جمع آوری کردهایم.
فهرست مطالب
چرا آب با قهوه یا اسپرسو سرو میشود؟
طبق برخی روایتها، در ایام قدیم ابتدا اسپرسو را با یک لیوان آب سرو میکردند تا مشتری از تمیز و آشامیدنی بودن آبی که برای ساخت قهوه استفاده شده، مطمئن شود. به هر حال، آن روزها همه شهرها آب تمیز و آشامیدنی نداشتند.
اما با گذشت زمان، در برخی مناطق آب گازدار جایگزین این آب آشامیدنی شد. با این حال، برای ایتالیاییها، تا زمانی که آب معدنی برای سرو در دسترس است، آب گازدار در اولویت نیست. مواد معدنی موجود در آب کام ما را تمیز میکند و جوانههای چشایی را قبل از نوشیدن اولین جرعه اسپرسو (که یک نوشیدنی اشباع شده و قوی است) تحریک میکنند.
اما بعد از نوشیدن اسپرسو، تصمیم با شما است. اگر قهوه عالی بود، فنجان آب را کنار میگذارید و از طعم طولانی قهوه لذت میبرید. اگر چیزی که نوشیدهاید تند و زننده بود، میتوانید از آب کنار دستتان استفاده کنید تا طعم آن قهوه بد را از بین ببرید.
همچنین توضیح دیگری که برای همجواری «اسپرسو و آب» در نظر گرفته میشود، مسئله هیدراتاسیون (hydration) است. این مورد برای افرادی که به کافئین حساس هستند مهم خواهد بود. فراموش نکنید که قهوه معمولا خاصیت ادرارآوری دارد، بنابراین باعث کم آبی و تنظیم تعادل مواد معدنی بدن میشود. در این وضعیت همان یک لیوان آب میتواند به افزایش هیدراتاسیون بدن کمک کند.
به هر حال تا وقتی میتوانید از یک فنجان اسپرسو با طعم فوقالعاده لذت ببرید نیازی به وجود آب در کنار آن احساس نخواهید کرد. یک فنجان اسپرسو با کیفیت طعم ماندگار مطبوعی در دهان به جای خواهد گذاشت. محصولات درجه یک زیر جزو پیشنهادات ما برای لذت بردن از طعم خوشایند قهوه است. 😊
فروش آنلاین قهوه در فروشگاه کافی استور.
رد پای دیگری از آب کنار قهوه و اسپرسو در تاریخ
همانطور که قبلا ذکر شد، یکی از دلایل سرو آب کنار قهوه و اسپرسو، شستشوی دهان پس از نوشیدن قهوه بیکیفیت است. در همین راستا بد نیست نگاهی هم به گوشهای از تاریخ داشته باشیم. شاید میدانید که سال 1901 لوئیجی بتزرا اولین دستگاه اسپرسوساز را بر اساس جریان بخار و آب اختراع کرد.
در سال 1903، دستگاه توسط Pavoni خریداری و در سراسر جهان مشهور شد. علیرغم برخی تغییرات جزئی که پاوونی در طراحی اسپرسوساز ایجاد کرد، هر دو فرد مشکل خاصی را که مربوط به سیستم دستگاه بخار بود حل نکردند. به عبارت ساده، در آن دستگاه قدیمی قهوه همیشه به مقدار کمی استخراج میشد. در سال 1947 بود که جووانی آکیل گاگیا قسمت بخاردهی را با سیستم گرمایش آب جایگزین کرد و به این ترتیب مشکل حل شد.
با توجه به کارکرد آن دستگاه قدیمی، برخی باور دارند که سرو آب کنار قهوه و اسپرسو در دوره 1903-1947 رایج شد، زمانی که سیستم استخراج در دستگاههای اسپرسوساز آن زمان توسعه نیافته بود و قهوه به دست آمده میتوانست طعم بدی داشته باشد.
با آمریکانو هم آب بنوشیم یا خیر؟
Americano یک نوشیدنی قهوه بر پایه اسپرسو است که با افزودن آب داغ به یک شات اسپرسو تهیه میشود. به طور معمول این نوشیدنی با نسبت 2:1 آب داغ به اسپرسو تهیه میشود. دوستداران طعم این نوع قهوه میدانند چطور با آن رفتار کنند؛ اما اگر برای اولین بار است آمریکانو را میبینید، حتما حضور آب کنار قهوه و اسپرسو برایتان غریب خواهد بود.
Americano برای خوشایند ذائقه آمریکاییهای مستقر در خارج از کشور در طول جنگ جهانی دوم اختراع شد. سربازان آمریکایی در ایتالیا قهوهای میخواستند که بیشتر شبیه قهوه (قطرهای) آمریکایی باشد، اما سبک غالب قهوه در ایتالیا اسپرسو است؛ بنابراین قهوه ابداعی جدید به نام مخاطبانش نامگذاری شد.
حالا بسیاری از افراد ترجیح میدهند از اسپرسو به این شکل استفاده کنند. گفته میشود که Americanos یک شات اسپرسو را «باز میکند» و اجازه میدهد تا ویژگیهای طعم خود را با جزئیات بیشتر و معطر نشان دهد. با این وصف دوستداران این نوع قهوه طعم تلخ و غلیظ آن را ترجیح میدهند؛ اما در این میان کسانی هم هستند که دوست دارند قبل از نوشیدن این نوع قهوه کام خود را از مزههای دیگر پاک کنند تا طعم واقعی آمریکانو را بچشند. در کنار این افراد کسانی که نمیتوانند (یا نمیخواهند) سنگینی این قهوه در کامشان بماند، آب کنار قهوه و اسپرسو را در انتها نوش جان میکنند.
اسپرسو را با چه مینوشید؟
اکثر طرفداران قهوه ترجیح میدهند یک اسپرسو را به آرامی میل کنند تا بتوانند به جای نوشیدن یک باره، از طعم غنی آن لذت ببرند. بیشتر مردم دوست دارند یک شات یا دو شات اسپرسو را به تنهایی بنوشند، اما شما میتوانید مواد مختلفی مانند شیرین کننده یا شکر را هم به آن اضافه کنید تا طعم آن را بنا به انتخاب خودتان تغییر دهید.
برخی از کافیشاپهای معروف، انواع مختلف اسپرسو را با افزودن چیزهای مختلفی به آن میسازند. برای نمونه:
- برای تهیه آمریکانو میتوانید آب داغ را با یک شات اسپرسو ترکیب کنید.
- میتوانید یک شات اسپرسو را با قهوه فیلتر شده ترکیب کنید.
- برای تهیه کافه لاته میتوانید دو شات اسپرسو را با شیر بخارپز شده اضافه کنید.
- برای تهیه کاپوچینو میتوانید یک شات اسپرسو را با شیر کف شده و بخارپز شده اضافه کنید.
بنابراین، میتوانید مواد مختلفی را با اسپرسو بنوشید؛ اما یکی از ثابتترین این مواد آب است.
اسپرسو با آب گازدار!
قبلا اشاره کردیم که ترکیب آب گازدار و قهوه اسپرسو برای ایتالیاییها جذاب نیست. طبق تجربه علاقهمندان به قهوه، این مورد در کنار قهوه ترک هم پسندیده نمیشود. اما به هر حال برخی از باریستاها اسپرسو را با آب گازدار سرو میکنند. در نهایت این مورد واقعا به ترجیحات شخصی بستگی دارد و در تمام کافهها این امکان به شما داده میشود تا نوع آب کنار قهوه و اسپرسو را انتخاب کنید. علاقه مندان به اسپرسو معمولا آب معدنی ساده را توصیه میکنند.
سوالات متداول
قرار گرفتن یک شات آب در کنار اسپرسو در هنگام سرو میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد. از جمله این دلایل میتوان به تازه کردن طعم دهان برای چشیدن طعم خالص و واقعی قهوه اسپرسو بدون دخل و تصرف اشاره کرد.
این موضوع میتواند به سلیقه شخصی و کیفیت قهوه سرو شده باز گردد. اگر احساس میکنید که قرار است قهوه با کیفیت بنوشید، توصیه میشود تا قبل از قهوه آب را میل کنید. ولی اگر مطمئن نیستید و یا احساس میکنید که قهوه چه کیفیت لازم را ندارد، میتوانید آب را بعد از نوشیدن قهوه برای از بین بردن طعم ناخوشایند آن بنوشید.
ای موضوع بسیار میتواند به سلیقه و ذائقه افراد بازگردد. میتوانید هر دو آنها را امتحان کنید و ببینید که کدامیک را بیشتر میپسندید.
کلام آخر
در این مجال سعی شد تا نکات جالبی در مورد سرو آب کنار قهوه و اسپرسو بررسی شود. دیدیم که قهوه از ایتالیا تا آمریکا ذائقههای مختلفی را با خود همراه میکند و افراد به جای کنار گذاشتن آن سعی میکنند این نوشینی را با نوع سلیقه خود همراه کنند.
استفاده از مواد مختلف مانند آب برای کاهش طعم تلخ و یا پاکسازی کام برای درک تلخی بیشتر، بسته به سبک و سلیقه افراد متفاوت خواهد بود.
در واقع اگر آب را قبل از اسپرسو مینوشید برای تجربه تلخی قهوه آماده شده و اگر آب را بعد از قهوه میل میکنید، میخواهید آن تلخی را کم کنید. در هر صورت انتخاب با شماست و قهوه برخلاف دانههای سفت خود، انعطاف پذیری زیادی با سلایق مختلف دارد.
درنهایت شما میتوانید برای لذت بردن از طعم قهوه باکیفیت از محصولات معرفی شده استفاده نمایید. اگر ماشین اسپرسو برای تهیه آن ندارید میتوانید به سادگی با تهیه موکاپات و قهوههای ویژه آن از کافی استور، طعم مطبوع این نوشیدنی را تجربه نمایید.
منابع: coffeedesk و pontevecchiosrl
ممنونم از توضیحاتتون عالی بود
جالب و مفید بود
مطلب مفیدی بود