حواشی قهوه

ماچا لاته چیست | بهترین رسپی | رازهای آن برای سلامتی

ماچا لاته چیست | بهترین رسپی | رازهای آن برای سلامتی

در فرهنگ هر ملت انواع و اقسام غذاها و نوشیدنی‌ها وجود دارند که به‌ دلیلی شهرت داشته و به مرور جهانی شده‌اند. ماچا لاته یکی از این نوشیدنی‌ها است که خاستگاه آن مربوط به کشور ژاپن بوده و امروزه در تمام دنیا سرو می‌شود. این نوشیدنی سبز با رنگ متفاوت و طعمی عجیب، این روزها طرفداران زیادی دارد و به دلیل خواص آرامش‌بخشی، مصرف آن توصیه می‌شود. اگر به‌ دنبال امتحان کردن خوراکی‌های متفاوت هستید، توصیه می‌کنیم این نوشیدنی لذیذ را نیز تست کنید. در این مطلب ضمن پاسخ به این سوال که ماچا لاته چیست، در مورد بهترین رسپی و طرز تهیه، خواص و مزایا و ترفندهای سرو بهتر این نوشیدنی صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

ماچا لاته، نوشیدنی جادویی

ماچا، پودر جادویی برای تهیه یک نوشیدنی لذیذ

ماچا نوعی پودر سبز رنگ است که از گیاه چای به نام تنچا گرفته می‌شود. از این پودر در ژاپن، برای تهیه چای استفاده می‌شود. این پودر یک نوشیدنی خوش‌رنگ با طعم و مزه‌ای ظریف و تاحدی شیرین ایجاد می‌کند که رایحه‌ای متفاوت و جالب دارد. رنگ سبز زمردی این نوشیدنی به دلیل وجود کلروفیل است که علاوه بر ایجاد رنگی متفاوت، خواص زیادی نیز به این پودر می‌دهد.

40A-60R
خرید قهوه سوپرکرما
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه تازه ترکیبی سوپرکرما Super Crema Blend

براساس وزن از: تومان۲۰۵,۰۰۰
30A-70R
قهوه هشتاد بیست
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه تازه ترکیبی فول دارک Full Dark

براساس وزن از: تومان۱۶۵,۰۰۰
70A-30R
خرید قهوه فروتی پرسو
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه تازه ترکیبی فروتی پرسو Fruity Presso Blend

براساس وزن از: تومان۲۵۰,۰۰۰
80A-20R
قهوه 80 20
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه تازه ترکیبی دارک کارامل Dark Caramel

براساس وزن از: تومان۲۷۰,۰۰۰

پودر ماچا به شکل‌های مختلف قابل استفاده است و در تهیه انواع نوشیدنی‌های سرد و گرم کاربرد دارد. همچنین می‌توان این پودر را برای تهیه انواع بستنی و دسر هم استفاده کرد و علاوه بر طعم و رنگ متفاوت، از خواص آن نیز بهره برد. در ژاپن از ماچا به دلیل خواص فراوان آن استفاده می‌شود و جالب است بدانید که تمام خواص این پودر در شکل‌های مختلف مصرف آن حفظ می‌شوند. رایج‌ترین شیوه مصرف ماچا، تهیه ماچا لاته است که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم.

ماچا، پودر زمردی پرخاصیت

ماچا لاته چیست؟

همان‌طور که گفته شد، با استفاده از پودر سبز رنگ ماچا امکان تهیه انواع نوشیدنی‌ها سرد و گرم وجود دارد. یکی از لذیذترین و محبوب‌ترین فرآورده‌های این پودر، ماچا لاته است. این نوشیدنی لذیذ و پرخاصیت از پودر سبز رنگ ماچا، شیر و ماده شیرین‌کننده اختیاری تهیه می‌شود. تاریخچه تهیه و آماده‌سازی این نوشیدنی به قرن 7 میلادی در کشور چین باز می‌گردد. حال شاید برای شما این سوال ایجاد شود که نقش ژاپن در تاریخچه ماچا لاته چیست؟

این نوشیدنی بعد از چین به ژاپن وارد شد و در قرن 12 میلادی توسطه یک راهبه بودایی به ژاپن رسید. در آن زمان ماچا لاته یک نوشیدنی اشرافی محسوب می‌شود و افراد در طبقه اشراف و ثروتمندان قادر به مصرف آن بودند. اشراف و ثروتمندان ژاپنی این نوشیدنی را در سفرهای خود به دیگر کشورها بردند و این موضوع باعث شد که به عنوان یک نوشیدنی ژاپنی در جهان معرفی شود.

نوشیدنی ماچا لاته چیست؟

مزایا و خواص ماچا لاته چیست؟

ماچا لاته در کشورهای شرقی یک نوشیدنی مهم محسوب می‌شود و در برنامه غذایی روزانه مردم شرق آسیا قرار دارد. علت این موضوع خواص فراوان این نوشیدنی است که نسبت به چای سیاه، چای سبز و… بیشتر است. این خواص در انواع فرآورده‌های ماچا وجود دارند اما با مصرف ماچا لاته می‌توان به مقدار بیشتری از آن‌ها بهره‌مند شد. ماچا لاته سرشار از آنتی اکسیدان است و این ماده نیز از بسیاری بیماری‌ها جلوگیری کرده و در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. مصرف این نوشیدنی خواص دیگری هم دارد که در ادامه آورده شده است:

حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان

ماچا حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان و سرشار از کاتچین است. این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی از بروز بیماری‌هایی مانند زوال عقل یا آلزایمر جلوگیری کرده، سم‌دایی در بدن را افزایش می‌دهد و با تقویت سیستم ایمنی بدن از تاثیر رادیکال‌های آزاد منفی و ابتلا به بیماری جلوگیری می‌کند.

تقویت عملکرد مغز

تحقیقات نشان‌دهنده این است که پودر ماچا و نوشیدنی‌های تهیه شده از آن مانند ماچا لاته به بهبود عملکرد سلول‌های مغزی کمک کرده و باعث افزایش توجه و تمرکز می‌شوند. در ادامه پاسخ به سوال ماچا لاته چیست، در مورد تحقیقی که روی گروهی از مصرف‌کنندگان این نوشیدنی انجام شده صحبت خواهیم کرد.

نتایج تحقیق صورت گرفته، نشان‌دهنده این است که مصرف روزانه 2 گرم پودر ماچا به شکل ماچا لاته، روند زوال عقل و پیری سلول‌های مغز در افراد مسن را تا 2 ماه به تعویق می‌اندازد. از طرفی کافئین ماچا لاته نسبت به چای سبز و سیاه بیشتر است که موجب انرژی‌بخشی به سلول‌ها و افزایش سطح هوشیاری می‌شود.

موثر در کاهش وزن

عصاره چای سبز به دلیل داشتن کلروفیل تاثیر مثبتی در لاغری و کاهش وزن دارد، به همین دلیل در بیشتر رژیم‌های لاغری چای سبز به عنوان جایگزین چای سیاه برای یک وعده توصیه می‌شود. ماچا لاته نیز حاوی این ماده است و تاثیری مشابه در روند لاغری و کاهش وزن دارد. مصرف این نوشیدنی به افزایش متابولیسم سلول‌ها کمک کرده و با بالا بردن میزان چربی‌سوزی به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند. مصرف ماچا لاته و انجام تمرینات ورزشی همزمان با آن تا 17 درصد میزان چربی‌سوزی را افزایش داده و باعث افزایش متابولیسم و کاهش وزن می‌شود.

مفید برای قلب

مشاهدات نشان دهنده این است که مصرف ماچا لاته برای قلب نیز مفید بوده و تا حد زیادی از مشکلات و بیماری‌های قلبی نیز جلوگیری می‌کند. این عملکرد و خاصیت به دلیل تاثیر ماچا لاته در جلوگیری از تشکیل کلسترول LDL است که باعث حمله و مشکلات قلبی شده و احتمال سکته را بالا می‌برد. البته برای بهره بردن از این خاصیت ماچا لاته داشتن یک رژیم غذایی ایده‌آل هم اهمیت زیادی دارد.

کاهش التهاب

در ادامه پاسخ به سوال خواص و مزایای ماچا لاته چیست به یکی از مهم‌ترین خواص این نوشیدنی یعنی نقش و خاصیت آن در جلویگری از التهاب می‌رسیم. این خاصیت ماچا لاته به خصوص برای افرادی که از بیماری‌های التهابی مزمن رنج می‌برند، بسیار مفید بوده و در کاهش مشکلات ناشی از التهاب آن‌ها موثر است. التهاب به شکل مزمن مشکلات زیادی برای سلامت عمومی بدن ایجاد کرده و احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند سکته مغزی را افزایش می‌دهد. مصرف ماچا لاته و خواص آن در کاهش التهاب، در پیشگیری از این بیماری و دیگر بیماری‌های التهابی نیز موثر است.

ماچا لاته با خواص بی‌نظیر

بهترین روش تهیه ماچا لاته چیست؟

ماچا لاته نیز مانند دیگر انواع لاته‌ها به شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود. شکل سنتی تهیه این نوشیدنی ترکیب پودر ماچا با آب داغ، فوم شیر و شیرین‌کننده است اما با استفاده از انواع سیروپ و طعم‌دهنده یا ترکیب با دیگر مواد می‌توان طعم‌های جدید و خاصی برای این نوشیدنی خلق کرد. ماچا لاته این روزها در تمامی کافه‌ها سرو می‌شود و در منوی بیشتر رستوران‌ها به عنوان یکی از نوشیدنی‌های اصلی وجود دارد. همچنین می‌توان این نوشیدنی لذیذ را در خاه نیز تهیه کرد که در این صورت به چند ابزار و ماده ساده نیاز است که در ادامه توضیح می‌دهیم.

طرز تهیه ماچا لاته کلاسیک

یکی از لذیذترین و بهترین انواع ماچا لاته، ماچا لاته سنتی یا کلاسیک است که در منوی تمام کافه‌ها این نوع سرو می‌شود. برای امتحان کردن طعم واقعی ماچا لاته به خصوص اگر تجربه‌ای در مصرف این نوشیدنی ندارید، باید این نوع از ماچا لاته را سرو کنید. تهیه این نوع ماچا لاته چندان سخت نیست و با رعایت چند نکته ساده می‌توانید یک نوشیدنی خوش‌رنگ و غلیظ تهیه کنید. در ادامه پاسخ به سوال ماچا لاته چیست، رسپی انواع این نوشیدنی را معرفی می‌کنیم و اولین رسپی مربوط به ماچا لاته کلاسیک است. برای تهیه این ماچا لاته به مواد زیر نیاز است:

  • پودر ماچا یک قاشق چای‌خوری
  • آب گرم دو قاشق چای‌خوری
  • شیر یک فنجان
  • شیرین‌کننده به مقدار دلخواه
خرید قهوه ساحل عاج
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه ربوستا ساحل عاج تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۲۳۵,۰۰۰
100%R
خرید آنلاین قهوه سوپر کافئین
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه ترکیبی تازه سوپر کافئین Super Caffeine

براساس وزن از: تومان۱۵۹,۰۰۰
خرید قهوه ربوستا کامرون
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه ربوستا کامرون تازه برشت دارک مدیوم

براساس وزن از: تومان۲۱۹,۰۰۰
پارچمنت هند
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه ربوستا پارچمنت تازه برشت دارک – مدیوم

براساس وزن از: تومان۲۴۹,۰۰۰

برای تهیه ماچا لاته کلاسیک ابتدا باید پودر ماچا را در مقدار گفته شده آب گرم حل کنید و هم بزنید تا پودر حل شده و سطح آن کف کند. سپس باید شیر را روی حرارت قرار دهید تا به دمای مطلوب برسد. دقت کنید شیر نباید جوشیده شود و صرفا گرم کردن آن برای کاهش غلظت کافی است. سپس باید با دستگاه مخصوص یا به صورت دستی کف شیر را تهیه کنید. در مرحله بعد باید ماچا لاته را داخل فنجان ریخته و از یک گوشه فنجان، کف شیر را به آن اضافه کنید. برای سرو ماچا لاته می‌توانید مقداری شیرین‌کننده به آن اضافه کنید که نوع و میزان آن به سلیقه شما بستگی دارد.

رمز و راز تهیه ماچه لاته چیست؟

انواع ماچا لاته با طعم‌های مختلف

بعد از تهیه ماچا لاته کلاسیک می‌توانید با اضافه کردن مواد مختلف مانند طعم‌دهنده یا مصرف آن به شکل‌های متفاوت، طعم‌های جدیدی از این نوشیدنی خلق کرده و آن را به سلیقه خود نزدیک‌تر کنید. چند نمونه از انواع لذیذ و خوش‌طعم ماچا لاته که به راحتی و در منزل قابل تهیه است، عبارتند از:

  • ماچا لاته با یخ: برای تهیه این نوع ماچا لاته باید از شیر سرد استفاده کنید و پس از تهیه لاته، چند قطعه یخ به فنجان یا لیوان اضافه کنید و نوشیدنی را به شکل سرد سرو کنید. ماچا لاته یخی یک نوشیدنی ویژه برای روزهای گرم تابستان است.
  • ماچا لاته نعناع: شاید برای شما سوال باشید که خاص‌ترین طعم ماچا لاته چیست؟ به جرات می‌توان گفت که طعم این نوشیدنی در ترکیب با نعناع، مزه‌ای ویژه خلق می‌کند. برای تهیه ماچا لاته نعناعی می‌توانید از سیروپ این گیاه استفاده کنید یا هنگام تهیه ماچا، مقداری پودر نعناع به ترکیب اضافه کنید این نوشیدنی علاوه بر طعم و مزه متفاوت، خواص بیشتری هم دارد و در پیشگیری از سرماخوردگی نیز موثر است.
  • ماچا لاته کتویی: برای افرادی که از رژیم کتوژنیک پیروی می‌کنند، ماچا لاته کتویی هم وجود دارد. در این نوع ماچا لاته به جای استفاده از شیر گاوف شیر نارگیل استفاده می‌شود که برای افزایش انرژی نیز موثر است.
  • ماچا لاته وانیلی: برای علاقه‌مندان به طعم و عطر وانیل، امکان تهیه ماچا لاته وانیلی هم وجود دارد. این نوع ماچا لاته با سیروپ وانیل تهیه می‌شود. به طور کل با ترکیب سیروپ‌های مختلف می‌توان انواع مزه‌ها را با طعم خوب ماچا ترکیب کرد.
انواع ماچا لاته

نکات تهیه ماچا لاته چیست؟

همان‌طور که گفته شد ماچا لاته را می‌توان در منزل هم تهیه کرد. برای تهیه بهترین نوع این نوشیدنی در منزل تنها باید به یک سری نکات توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • ماچا تازه: استفاده از پودر تازه ماچا یکی از مهم‌ترین نکات در تهیه یک ماچا لاته عالی است. نگهداری صحیح از پودر ماچا کمک می‌کند که همیشه به نوع تازه این ماده دسترسی داشته باشید. برای نگهداری ماچا باید آن را در مکانی تاریک و خنک و در یک ظرف دربسته قرار دهید.
  • استفاده از همزن مخصوص: احتمالا این سوال برای شما ایجاد شده که تفاوت رسپی‌های دیگر با رسپی ژاپنی ماچا لاته چیست و چرا نوع کلاسیک تا این حد متفاوت است. علت این موضوع استفاده از همزمن بامبو برای تهیه نوشیدنی ژاپنی است. همزمان بامبو به حل شدن بهتر پودر ماچا در آب و ایجاد کف بیشتر آن کمک می‌کند.
  • دمای مناسب: دمای شیر و آب در تهیه ماچا لاته اهمیت زیادی دارد. شیر نباید داغ باشد و آب نیز نباید بیش از اندازه داغ باشد زیرا برخی مواد مغذی ماچا را از بین برده و طعم آن را تلخ می‌کند. شیر و آب باید به حدی گرم شوند که دست را نسوزانده اما گرمای آن‌ها احساس شود.
  • نوع شیر: بهترین شیر برای تهیه ماچا لاته، شیر گاو است. چربی شیر گاو نسبت به دیگر انواع شیرها به خصوص شیر گیاهی بیشتر است و کف بیشتری تولید می‌کند. با این حال اگر با استفاده از دیگر انواع شیر هم قادر به تهیه کف مناسب باشید، امکان استفاده از آن برای ماچا لاته وجود دارد.
  • سیروپ: در نهایت انتخاب سیروپ و طعم‌دهنده مناسب هم برای تهیه یک ماچا لاته لذیذ حائز اهمیت است. بهترین سیروپ برای این نوشیدنی افرا و عسل است و وانیل، نعناع و دارچین، طعمی ویژه به آن می‌دهند.
ترفندهای تهیه ماچا لاته

سخن پایانی

ماچا لاته به دلیل رنگ متفاوت این روزها به یکی از نوشیدنی‌های محبوب کافی‌شاپی تبدیل شده است. این نوشیدنی که به جز ظاهر خاص و طعم ویژه، خواص متعددی هم دارد، پای ثابت میان‌وعده‌ها در کشورهای آسیای شرقی بوده و مدتی است که در ایران هم به محبوبیت رسیده است. این نوشیدنی را می‌توان در خانه هم آماده کرد. برای تهیه یک ماچا لاته عالی در خانه باید به نکات گفته شده توجه داشته باشید. نظر شما در مورد ماچا لاته چیست؟ آیا تا به حال تجربه سرو این نوشیدنی را داشته‌اید؟

منبع: ilovematchatea , perfectdailygrind

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *