فوت و فن های نوشیدنی

قهوه فوری کلاسیک چیست؟

قهوه فوری کلاسیک

در جامعه امروزی که همه مشغول هستند و کم خوابی و خستگی در همه افراد دیده می شود کافئین و قهوه جایگاه فوق العاده ای را میان تمام مردم پیدا کرده اند. از آن جایی که ممکن است دم کردن قهوه و دسترسی به آن در هر مکان و زمانی مشکل باشد، قهوه های فوری می توانند جایگزین سریع و ارزان قهوه معمولی باشند.

در این مقاله ما قصد داریم قهوه فوری کلاسیک را به شما معرفی کنیم همچنین خواص و مضرات آن را بررسی می کنیم. همچنین، یک نگاه سریع به طرز تهیه این قهوه فوری می اندازیم پس با ما همراه باشید.

قهوه فوری کلاسیک
قبل از اینکه به معرفی قهوه فوری کلاسیک بپردازیم ابتدا به سراغ تعریف کوتاهی از قهوه فوری می رویم.

قهوه فوری چیست؟

قهوه فوری، نوشیدنی هست که تقریبا می توانید در هرجا به راحتی به آن دسترسی داشته باشید و سریع آن را آماده کنید. این دلیلی است که قهوه های فوری در جوامع امروزی بسیار محبوب شده است. در واقع، قهوه فوری جایگزین سریع و ارزان قهوه معمولی محسوب می شود. این نوع نوشیدنی در واقع قهوه ای هست که تمام آب آن خارج شده است و تنها کریستال های قهوه باقی مانده اند. برای این کار هیچ تغییر شیمیایی به وجود نمی آید. 

طرز تهیه قهوه فوری به این صورت هست که شما فقط نیاز به آب جوش دارید تا بتوانید قهوه فوری خود را آماده و کافئین مورد نیاز بدنتان را تامین کنید. کالری قهوه فوری بسیار ناچیز است بنابراین اگر رژیم غذایی دارید می توانید بدون هیچ نگرانی آن را بنوشید. باید خاطر نشان کنیم که قهوه فوری خاصیت چربی سوزی نیز دارد. در نتیجه مصرف آن قبل از ورزش می تواند به کاهش وزن کمک کند.

شاید لفظ قهوه فوری برای بسیاری از ایرانی ها آشنا نباشد چرا که قهوه فوری در ایران با نام نسکافه جا افتاده است. اما نسکافه (Nescafé) در واقع از تولیدات برند نستله (Nestlé) هست. بعضی افراد دیگر قهوه فوری را با نام کافی میکس می شناسند. اما در واقع کافی میکس ترکیب شکر، قهوه فوری و کافی میت می باشد.

agglomerated coffee
می‌توان گفت که قهوه فوری به دلیل سادگی و سرعت تهیه و ماندگاری طولانی‌ مدت، جایگزین مناسبی برای قهوه‌ ی تازه‌ می باشد.

قهوه فوری کلاسیک چیست؟

قهوه فوری کلاسیک قهوه ای هست که پس از خشک شدن، پودر به آن افزوده می شود و سپس دوباره فرآیند بخار دادن روی آن اعمال می شود تا ذرات به یک دیگر بچسبند و در نتیجه گرانول تشکیل شود.

این محصول به صورت خشک شده منجمد با استفاده از روشی نوآورانه برای خشک کردن قهوه تولید می شود. در واقع، قهوه غلیظ در دمای بسیار پایین منجمد می شود. آب در یک فرآیند کنترل شده استخراج می شود و کریستال های بزرگ و طلایی قهوه به دست می آید.

ولی در قهوه کلاسیک با استفاده از فرآیند بخار و گرم کردن گرانول های قهوه به وجود می آید که باعث می شود قهوه فوری شکنندتر شوند. به طوری که اگر آن ها را بین دو انگشت خود فشار دهید به راحتی له می شوند.

قهوه فوری کلاسیک
برای بهبود طعم قهوه فوری کلاسیک، می‌ توانید از شکر و شیر استفاده کنید.

نکاتی درباره قهوه فوری کلاسیک

  • قهوه فوری کلاسیک نسبت به قهوه فوری گلد طعم و عطر کمتری دارد. چرا که در فرآیند آن از بخار و گرمای بسیار زیادی استفاده می شود که باعث می شود عطر و طعم آن کاهش پیدا کند.
  • از آنجایی که فرآیند تهیه قهوه فوری کلاسیک نسبت به گلد راحتر و سریع تر هست قیمت آن نسبت به قهوه فوری گلد نیز کمتر می باشد ولی عطر و طعم قهوه فوری گلد را ندارد.
  • اگر شما قهوه فوری را با یکدیگر مقایسه کنید به راحتی متوجه می شوید که قهوه فوری کلاسیک شکننده ترو تیره تر از قهوه فوری گلد است.
  • در تهیه قهوه فوری کلاسیک از قهوه های بسیار با کیفیتی مانند عربیکا استفاده نمی شود. در فرآیند خشک کردن آن نیز بسیاری از طعم های ذاتی و عطر آن از بین می رود.
قهوه فوری کلاسیک
در صورتی که قهوه فوری از قهوه با کیفیت تهیه شده باشد می تواند عطر و طعم مطلوبی داشته باشد.

فرآیند تهیه قهوه فوری کلاسیک

  • آسیاب کردن: ابتدا دانه‌ های قهوه رست شده و سپس آسیاب می شوند.
  • مخلوط کردن: قهوه آسیاب شده با دیگر مواد افزودنی مانند شکرترکیب می شوند.
  • فشرده کردن: سپس این مخلوط تحت فشار بالا فشرده می‌شود تا به ذرات قهوه فشرده تبدیل شود.
  • خشک کردن: سپس این قهوه های فشرده شده، خشک می‌ شوند تا هر گونه رطوبت باقیمانده را حذف کنند.
  • جداسازی: ذرات قهوه خشک شده براساس اندازه مرتب می‌ شوند تا اطمینان حاصل شود که آن‌ ها یکنواخت هستند و به طور یکنواخت در آب داغ حل می‌ شوند.
  • بسته‌ بندی: محصول نهایی بسته‌ بندی شده و برای فروش به عنوان قهوه فوری آماده می‌ شود.
  • فرآیند فشرده کردن با حذف رطوبت و کاهش اندازه ذرات، ماندگاری قهوه را بهبود می‌ بخشد. این فرآیند همچنین امکان مخلوط کردن یکنواخت قهوه با دیگر مواد افزودنی را فراهم می‌ کند. این موضوع باعث حفظ طعم و عطر یکنواخت در هر فنجان قهوه می‌ شود.
قهوه فوری کلاسیک
در ادامه به معرفی چند طرز تهیه ساده بدون نیاز به مواد اولیه خاصی، می پردازیم.

آیا قهوه فوری کلاسیک نیاز به دم کردن دارد؟

خیر، قهوه فوری نیاز به دم کردن ندارد و این یکی از ویژگی ها و مزایای قهوه فوریث محسوب می شود. برای استفاده و مصرف آن، باید قهوه فوری را با آب داغ مخلوط کرد تا مواد موجود در آن حل شود و مزه و عطر قهوه به خوبی استخراج شود. بهتر است قهوه فوری را با میزان مناسبی آب داغ مخلوط کرده و بهترین کیفیت ممکن را از آن بگیرید. در ادامه طرز تهیه قهوه فوری کلاسیک را توضیح خواهیم داد.

اسپرسو فوری چیست؟
ببینم!

پیش از هر چیز اما به محصولات فوق‌العاده و باکیفیت زیر سری بزنید. محصولات همیشه در تازه‌ترین و بهترین حالت ممکن به دست شما عزیزان می‌رسند تا بتوانید از عطر و طعم آنها لذت ببرید.

 

طرز تهیه کافی میکس با قهوه فوری کلاسیک

این طرز تهیه یکی از ساده ترین طرز تهیه های قهوه فوری محسوب می شود و برای تهیه آن نیاز به مواد اولیه خاصی ندارید.

مواد اولیه

  • کافی میت: 2 قاشق چایی خوری
  • قهوه فوری کلاسیک: 1 قاشق چایی خوری
  • آب جوش: یک فنجان

طرز تهیه کافی میکس

  • ابتدا کافی میت را با آب جوش مخلوط می کنید
  • سپس قهوه فوری را به مخلوط بالا اضافه می کنید

همانطور که مشاهده کردید این برای تهیه این نوشیدنی نیاز به وسیله یا مواد اولیه خاصی ندارید. در ادامه نکاتی را درباره طرز تهیه این کافی میکس بیان خواهیم کرد.

نکات مهم:

  • این طرز تهیه مانند کافی میکس های 2 در 1 بازار هست اگر این نوشیدنی برای شما تلخ است می توانید هنگام افزودن کافی میت به آب جوش، یک قاشق چای خوری شکر نیز به آن اضافه نمایید.
  • قهوه فوری کلاسیک به خودی خود 4 کالری بیشتر ندارد اما اگر به آن کافی میت و شکر اضافه کنید کالری آن افزایش پیدا خواهید کرد. در نتیجه اگر رژیم هستید مراقب کنترل کالری مصرفی روزانه خود باشید.

کافئین قهوه فوری کلاسیک چقدر است؟

از آنجایی که در فرآیند قهوه فوری از قهوه معمولی استفاده می شود در نتیجه کافئنی قهوه فوری با معمولی یکسان است. اما با توجه به روند تولید قهوه فوری و تبخیر مایعات درون قهوه، میزان کافیئن آن نسبت به قهوه معمولی کمتر می باشد.

قهوه فوری کلاسیک
قهوه فوری کلاسیک معمولاً شامل ۶۰ تا ۸۰ میلی‌گرم کافئین در هر لیوان است.

فواید قهوه فوری کلاسیک

آنتی اکسیدان

یکی از مهم ترین خواص قهوه فوری و معمولی، آنتی اکسیدان بالای آن است. آنتی اکسیدان قهوه حتی از چای سبز و کاکائو نیز بیشتر است. آنتی اکسیدان موجود در قهوه فوری باعث پیشگیری از انواع بیماری های قلبی و عروقی، انواع سکته و افزایش طول عمر می شود.

تقویت حافظه کوتاه مدت

تحقیقات نشانداده است کسانی که در طول روز 100 میلی گرم کافئین دریافت می کنند نسبت به بقیه افراد، عملکرد بهتری دارند.

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر

بر اساس تحقیقات مصرف روزانه ۳ تا ۵ فنجان قهوه ۶۵% خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در میانسالی را کاهش می ‌دهد.

افزایش چربی سوزی

مصرف روزانه 5 فنجان قهوه سبب افزایش استقامت و بهبود عملکرد فیزیکی در عضلات می شود. همچنین تحقیقات نشان می دهد مصرف قهوه قبل از ورزش باعث افزایش چربی سوزی می شود.

قهوه فوری کلاسیک
قهوه فوری کلاسیک دارای قدرت محرک بالایی است و می‌ تواند در افزایش انرژی و کاهش خواب آلودگی مفید باشد.

برخی دیگر از فواید

  • کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری ‌های کبد
  • کاهش خطر ابتلا به پارکینسون
قهوه فوری کلاسیک
معمولا مضرات و فواید قهوه فوری با قهوه تازه یکی است چون که قهوه فوری از قهوه تازه تهیه می شود.

مضرات قهوه فوری کلاسیک

قهوه می تواند برای برخی افراد مشکلاتی بوجود آورد که هم به فرد و هم به میزان مصرف و نوع قهوه بستگی دارد که به شرح ذیل است:

افزایش فشار خون

کافئین باعث افزایش فشار خون می شود، زمانی که شما قهوه فوری کلاسیک یا هر نوع نوشیدنی کافئین دار نوشابه چای کاکائو و بسیاری از دمنوش ها را میل می کنید، قلبتان مجبور می شود برای فرستادن خون به تمام نقاط بدن بیشتر تلاش کند.

تفاوت قهوه ترک، فرانسه، اسپرسو و دمی
ببینم!

افزایش تولید اسید معده

کافئین موجود در قهوه فوری کلاسیک یا سایر قهوه ها باعث افزایش اسیدی بودن معده می شود. بدن برای تجزیه مواد غذایی اسید معده تولید میکند اما اگر این مقدار افزایش پیدا کند ممکن است باعث ایجاد رفلکس معده و ناراجتی معده در برخی افراد می شود. البته که ترشی و خیلی از مواردی که در طول روز میل میکنید مانند پرتقال سطح معده را اسیدی تر میکند

ایجاد مشکلات گوارشی

برخی از کسانی که به خوردن قهوه و یا مصرف کافئین بسیار زیاد اعتیاد دارند، دچار مشکل روده تحریک پذیر، ورم معده و …می شوند، پس بهتر است با توجه به خصوصیات بدنتان کافئین یا قهوه فوری کلاسیک استفاده کنید.

بی خوابی

استفاده در زمان نامناسب کافئین می تواند در سیستم خواب یک نفر تاثیر بگذارد و موجب بی خوابی در شب شود که همین مورد باعث خستگی و کسالت در روز بعد می شود.

سوهاضمه

ممکن از بعد از نوشیدن قهوه دچار سوهاضمه یا دل درد شوید اغلب این مورد زمانی اتفاق می افتاد که قهوه فوری را با شکم خالی میل کنید.

Classic Instant Coffee
اگر مضرات قهوه فوری برای شما استرس زا است می توانید قهوه فوری بدون کافئین را جایگزین قهوه فوری معمولی کنید.

برخی دیگر از مضراتی که ممکن است مصرف بیش از حد قهوه فوری کلاسیک یا سایر قهوه ها داشته باشند:

  • افزایش ناباروری در زنان
  • پوکی استخوان
  • اختلال در جذب آهن
  • تکرر ادرار
  • افزایش استرس
  • سردرد
قهوه فوری کلاسیک
در ادامه به پاسخ یکی از متداول ترین سوالات شما می پردازیم.

قهوه فوری شرکتی بخریم یا فله ای؟

همانطور که می دانید برندهای بسیار زیادی برای قهوه فوری وجود دارد مانند ترابیکا، گوددی، علی کافه، نسکافه، جاکوبز و غیره. اما تقریبا تمام قهوه های فوری طرز تهیه یکسانی دارند و تقریبا تفاوتی با یکدیگر ندارند قهوه فوری فله ای از نظر اقتصادی بسیار به صرفه تر می باشند.

چرا که قهوه های فوری شرکتی به دلیل بسته بندی و برند آن ها با قیمت بیشتری به مصرف کننده می رسد. در نتیجه اگر می خواهید قهوه فوری اقتصادی تری داشته باشید می توانید قهوه فوری فله ای تهیه کنید و در هزینه ها صرفه جویی نمایید.

به پودرهای فوری زیر سری بزنید و مطمئن باشید که پشیمان نمی‌شوید. برترین محصولات با عطر و طعم فوق‌العاده در فروشگاه کافی استور موجود می‌شوند که می‌توانید از آنها نهایت لذت را ببرید.

 

سوالات متداول

طرز تهیه قهوه فوری کلاسیک

اگر قهوه شما به صورت ساشه است، یک ساشه و اگر به صورت فله است، دو قاشق چایخوری از قهوه فوری کلاسیک خود را در یک فنجان آب جوش حل کنید. قهوه پس از حل شدن کامل در آب‌جوش یا شیر آماده نوشیدن است. می‌توانید برای غلیظ تر شدن آن از قهوه بیشتری استفاده کنید و یا به سلیقه خودتان افزودنی‌های دیگری اضافه نمایید.

قهوه کلاسیک برای لاغری

اگر شما قهوه کلاسیک برای لاغری می‌خواهید مصرف کنید، تنها قهوه را بدون افزودنی بنوشید. خود قهوه فوری کلاسیک فاقد کالری خاصی است و می‌توانید با خیال راحت در رژیم غذایی خود از آن استفاده نمایید.

خلاصه

در میان جامعه امروزی که همه مشغول هستند و کم خوابی دارند، نیاز به قهوه و کافئین در همه افراد دیده می شود. اگر همیشه سر شما شلوغ است، بهترین انتخاب برای شما قهوه های فوری هستند. در میان قهوه های فوری، قهوه فوری کلاسیک، از قهوه های محبوب به شمار می رود و گزینه ای به صرفه نسبت به بقیه انواع قهوه فوری مثل گلد می باشد.

قهوه فوری کلاسیک دارای طعم و عطر کمتری نسبت به گلد می باشد و از قهوه معمولی به روش تبخیر و حرارت بالا تهیه می شود. آسان ترین روش تهیه قهوه فوری، حل کردن آن در آب همراه با کافی میت و شکر می باشد. از خواص قهوه فوری کلاسیک می توان به چربی سوزی بالا، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و آنتی اکسیدان فراوان، اشاره کرد.

سخن پایانی

در این مقاله با قهوه فوری کلاسیک آشا شدیم و خواص و مضرات آن را بررسی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. ممنون که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما می‌توانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.

منابع: helenacoffee strauss-group

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *