حواشی قهوه, قهوه ملل

جالبترین رسوم قهوه نوشی

جالبترین رسوم قهوه نوشی

مقدمه

در برخی فرهنگ‌ها، قهوه از قبل شیرین می‌شود. در برخی فرهنگ‌های دیگر، روی آن دارچین و میخک پاشیده می‌شود. برخی آن را با خامه غلیظ و برخی دیگر با شیر ترکیب می‌کنند. اما رسوم قهوه نوشی در کشورها با یکدیگر تفاوت دارد. برای آشنایی با انواع آداب و رسوم پیرامون این نوشیدنی محبوب، جالبترین رسوم قهوه نوشی از سراسر جهان را گردآوری کردیم تا جذابیت جهانی یک دمنوش تازه را نشان دهیم.

اتیوپی

مراسم قهوه در اتیوپی بخش مهمی از زندگی اجتماعی و فرهنگی این کشور است. بنابراین دعوت به یک مراسم قهوه نشانه دوستی یا احترام و بیانگر مهمان‌نوازی مردم اتیوپی است. این مراسم خاص اغلب چند ساعت طول می‌کشد.

معمولا یک زن جوان، با لباس سنتی اتیوپی، لباس سفید با لبه‌های بافته شده رنگی، مراسم را رهبری می‌کند. او روی بستری از علف‌های دراز، جبنا، یک ظرف قهوه سنتی اتیوپیایی ساخته شده از خاک رس را برپا می‌کند. سپس، دانه‌های قهوه را در یک تابه صاف روی یک اجاق ذغالی کوچک برشته می‌کند. عطر قهوه با بوی عود که همیشه در طول مراسم سوزانده می‌شود، در هم می‌آمیزد. وقتی دانه‌های قهوه سیاه و براق شدند، آن‌ها را با یک هاون آسیاب می‌کنند.

رهبر مراسم به آرامی قهوه آسیاب شده را در جبنا (قهوه‌دان) که ته آن گرد است و با درب نی پوشانده شده است، هم می‌زند. قهوه چندین بار از یک الک ریز عبور داده می‌شود. سپس کوچکترین کودک را می‌فرستند تا زمان سرو قهوه را اعلام کند. کوچکترین کودک جمع آماده می‌شود تا اولین فنجان قهوه را به مسن‌ترین فرد اتاق بدهد. در اتیوپی قهوه را با شکر فراوان می‌نوشند. پاپ کورن تقریبا همیشه با قهوه سرو می‌شود. اول به بزرگ‌ترها قهوه داده می‌شود و به همین ترتیب از بقیه مهمانان پذیرایی می‌شود.

یکی از جالبترین رسوم قهوه نوشی در اتیوپی این است که در کنار سرو قهوه، زنان، جو بو داده، نان آماشا، بادام زمینی و ذرت بو داده سرو می‌کنند. از ابتدا تا انتها، این مراسم بیش از دو ساعت طول می‌کشد و طبق سنت مردمان این سرزمین مصرف کمتر از سه فنجان قهوه بی‌احترامی محسوب می‌شود. آنها معتقدند تغییر روح در طول حرکت از فنجان اول به سوم رخ می‌دهد و سومین فنجان، برکتی را به ارمغان می‌آورد.

ایتالیا

جالبترین رسوم قهوه نوشی
جالبترین رسوم قهوه نوشی

محال است که درباره سنت و آدام و رسوم نوشیدن قهوه صحبت شود و نامی از کشور ایتالیا نباشد. ایتالیایی‌ها معمولا قهوه را با یک لیوان آب در کنار آن سرو می‌کنند. از آب برای تمیز کردن دهان و پاک کردن سایر طعم‌های باقی‌مانده در دهان استفاده می‌شود. علاوه بر این، قهوه را فقط بعد از غذا می‌نوشند (هرگز قبل از غذا یا همراه با غذا نمی‌نوشند) و معمولا فقط اسپرسو بدون شیر است. گاهی اوقات یک شات الکل برای افزودن طعم بیشتر به نوشیدنی اضافه می‌شود.

امروزه، یکی از فراگیرترین و جالبترین رسوم قهوه نوشی در ایتالیا، نوشیدن آن به حالتی ایستاده در یک بار است. اسپرسو در طول روز سرو می‌شود، اما نوشیدنی‌های حاوی قهوه شیری (مانند کاپوچینو) فقط در صبح سرو می‌شوند. در ایتالیا، کاپوچینوهایی که با مقادیر مساوی اسپرسو، شیر غلیظ و شیر کف کرده عرضه می‌شوند، برای مصرف بعد از غذا بسیار سنگین به حساب می‌آیند.

جالبترین رسوم قهوه نوشی در مکزیک

مکزیک یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده قهوه در جهان است. 60 درصد کل قهوه در سراسر جهان را تولید می‌کند. به همین دلیل شاید فکر کنید فرهنگ غنی و آداب و رسوم قهوه نوشی متنوعی دارد. با این حال، اینطور نیست؛ زیرا مکزیک فرهنگ سرو قهوه تا همین اواخر پذیرفته نشده بود. بسیاری از رستوران‌ها قهوه نسکافه فوری سرو می‌کنند. چون پرمصرف‌ترین نوشیدنی گرم در مکزیک چای است و شکلات داغ محبوب‌تر از قهوه است.

در حال حاضر، در مراکز شهری مانند مکزیکوسیتی، بارهای زیادی وجود دارد که قهوه درجه یک سرو می‌کنند این نوع قهوه‌ها در ارتفاعات بالاتر رشد می‌کنند. این قهوه، اسیدیته ملایمی دارد و به دلیل طعم خوشمزه و استثنایی خود معروف شده است.

Café de olla قهوه سنتی مکزیکی است. مکزیکی‌ها قهوه خود را در یک ظرف سفالی (اولا) سرو می‌کنند. آنها قهوه برشته شده تیره را با یک الک بسیار ریز فیلتر می‌کنند. قهوه با پیلونسیلو، شکر قهوه‌ای با طعم کارامل دودی سرو می‌شود. علاوه بر این، ایتالیایی‌ها برای اینکه طعم بهتری به قهوه بدهند آن را با چوب دارچین میل می‌کنند.

جالبترین رسوم قهوه نوشی در عربستان سعودی

جالبترین رسوم قهوه نوشی
جالبترین رسوم قهوه نوشی

رسوم نوشیدن قهوه در عربستان سعودی شباهت‌ زیادی با رسوم مردم اتیوپی دارد. از جالبترین رسوم قهوه نوشی در عربستان می‌توان به برشته کردن، آسیاب کردن، و دم کردن به شکل تشریفاتی در جلوی مهمانان اشاره کرد. قهوه عربی نیز با ادویه‌هایی مانند هل، میخک، دارچین و زعفران تهیه شده و میزبان‌ها استانداردهای آداب معاشرت را رعایت می‌کنند و ابتدا قهوه را برای افراد بزرگتر سرو می‌کنند.

با این حال، برخلاف آداب و رسوم اتیوپیایی، تنها یک سوم فنجان قهوه در مراسم عربی پر می‌شود و نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه احترام و ادب به میزبان تلقی می‌شود. قهوه در کنار خرماهای شیرین و میوه‌های خشک برای مقابله با تلخی نوشیدنی سرو می‌شود. این سنت نوشیدن قهوه از زمانی که اولین بوته‌های قهوه وحشی در شبه جزیره عربستان در حدود قرن پانزدهم کشت شدند آغاز شد.

امروزه، آیین‌های قهوه عربستان سعودی چنان نقش پررنگی در جامعه عرب بازی می‌کند که جایگاهی در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به دست آورده است.

 اتریش

وقتی صحبت از اتریش و قهوه به میان می‌آید مردم آنجا بلافاصله به وینر ملانژ اشاره می‌کنند. وینر ملانژ، قهوه برشته تیره همراه با شیر است و روی آن با شیر کف کرده پر می‌شود. اگر به کافه بروید و خوش شانس باشید، آنها یک بسته خامه فرم گرفته به قهوه شما اضافه می‌کنند.

اتریش بیشتر به خاطر قهوه خانه‌هایش معروف است. مردم اتریش نه تنها قهوه را زود به زود می‌خرند، بلکه اغلب آن را در قهوه‌خانه‌ها سرو می‌کنند؛ جایی که ساعت‌های زیادی صرف روزنامه خواندن و بحث درباره ایده‌های جدید با دیگران می‌شود. این یک رویداد اجتماعی عادی در اتریش است.

ویتنام

به جالبترین رسوم قهوه نوشی در ویتنام می‌رسیم. در ویتنام، مردم در تمام روز، چندین بار در روز قهوه می‌نوشند. در ویتنام سه نوع قهوه معمولی سرو می‌شود: قهوه سیاه، قهوه با شیر غلیظ شده  و قهوه سرد با شیر غلیظ. نوشیدن یک لیوان قهوه در پیاده‌رو یا در یک کافه با پنجره‌های باز، بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی در ویتنام است. امروز، اگر در ویتنام یک قهوه سفارش دهید، باید منتظر یک یک لیوان قهوه که با شیر تغلیظ شده شیرین شده است، باشید. این نوشیدنی که به آن ca phe sua da گفته می‌شود، با استفاده از یک فیلتر قطره‌ای کوچک تهیه می‌شود و به تدریج یک فنجان را از نوشیدنی پر می‌کند.

سپس قهوه داغ و قوی و اغلب با چند قاشق غذاخوری شیر تغلیظ شده سرو می‌شود. به دلیل طعم شیرین، نوشیدنی بیشتر به یک دسر شباهت دارد. گاهی اوقات هم قهوه به شکلی دیگر سرو می‌شود. ابتدا، حدود 10 دقیقه طول می‌کشد تا قهوه در لیوان چکه کند و پس از آن بلافاصله یخ اضافه می‌شود. نتیجه آن یک نوشیدنی قوی و در عین حال با طراوت است که معمولا در غرفه‌های خیابانی فروخته می‌شود و برای خلاصی از گرما نوشیده می‌شود.

اسپانیا

در اسپانیا و پرتغال، نوشیدنی معروف به کورتادو بسیار محبوب است که عمدتاً از اسپرسو گرفته می‌شود. برای کاهش ماهیت اسیدی قهوه، کمی شیر گرم به آن اضافه می‌شود. اسپانیایی‌ها زمان استراحتی به نام سیستا دارند و پس از آن قهوه در زمان مریندا یا میان وعده سرو می‌شود. قهوه نیز در منوی صبحانه دیده شده است.

فرانسه

جالبترین رسوم قهوه نوشی در فرانسه
جالبترین رسوم قهوه نوشی در فرانسه

یکی از جالبترین رسوم قهوه نوشی در فرانسه این است که هنگام صبح، قهوه خود را در یک لیوان پهن می‌نوشند و شیرینی یا نان کروسان را در کنار آن سرو می‌کنند. خامه فرم گرفته، قهوه طعم‌دار و قهوه فیلتر شده از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های مردم فرانسه هستند. در کشور فرانسه، قهوه معمولا بعد از خوردن دسر سرو می‌شود.

جالبترین رسوم قهوه نوشی در برزیل

در برزیل به هرجا که بروید، قهوه رایگان در دسترس شما است. اگر به دندانپزشک بروید می‌توانید قهوه رایگان بنوشید. اگر برای پر کردن باک خود به پمپ بنزین بروید، قهوه رایگان دریافت می‌کنید.

قهوه به رنگ قهوه‌ای تیره بوده و بسیار ریز آسیاب شده و با شربت شکر رقیق شده دم می‌شود و طعمی کامل و تلخ دارد. در برزیل تقریبا کافه‌ای وجود ندارد، بنابراین اگر برای خرید صبحانه، نان یا شیر می‌روید و در عین حال این فرصت را دارید که در پیشخوانی که کافه‌زینو نام دارد کمی قهوه بنوشید. ذائقه‌ها نیز متفاوت است. در ریودوژانیروی برزیل معمولا قهوه سیاه اما در سائوپائولو قهوه با با شیر بسیار داغ سرو می‌شود.

بوسنی

قهوه بوسنیایی شباهت زیادی به قهوه ترکی دارد. این نوشیدنی به طور معمول در دزوا، یک قوری قهوه با گردنی بلند، همراه با راحت الحلقوم خوشمزه ترکیه و حبه‌های شکر سرو می‌شود.

جالبترین رسوم قهوه نوشی در ترکیه

جالبترین رسوم قهوه نوشی در ترکیه
جالبترین رسوم قهوه نوشی در ترکیه

طبق یک ضرب‌المثل معروف ترکی، قهوه باید «به سیاهی جهنم، قوی مثل مرگ و شیرین مثل عشق» باشد. یکی از جالبترین رسوم قهوه نوشی در ترکیه این است که مردم ترکیه بعد از هر وعده غذایی، قهوه سیاه کامل را همراه با آبنبات ترکی سرو می‌کنند. از آنجایی که طعم آن بسیار قوی است، نوشیدن یک فنجان بیشتر توصیه نمی‌شود. در عوض، اگر باز هم دوست داشتید چیزی گرم سرو کنید، می‌توانید چای را به عنوان جایگزین مصرف کنید. همچنین، اگر تصمیم دارید شکر را در نوشیدنی خود بریزید، باید آن را در طول فرایند تهیه قهوه و نه در زمان سرو اضافه کنید.

منابع: lifeandthyme , neuroast

پیشنهاد هوشمند قهوه
کافی استور را در اینستاگرام فالو کنید
لطفا امتیار دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *