درباره دانه قهوه, رموز جانبی قهوه

نکات جالبی در مورد قهوه و زنبور عسل که نمی‌دانستید

نکات جالبی در مورد قهوه و زنبور عسل که نمی‌دانستید

وقتی صحبت از قهوه می‌شود، بسیاری از ما تنها به یاد طعم و عطر این نوشیدنی می‌افتیم. اما شاید تعجب کنید اگر بگوییم که بین قهوه و زنبور عسل نیز رابطه‌ای بسیار عجیب و جذاب وجود دارد. این رابطه بین زنبور عسل و قهوه هم برای قهوه و هم برای زنبور عسل مفید است. با ما همراه شوید تا اطلاعات بیشتری را در مورد این موضوع به شما عزیزان ارائه کنیم. 🐝

گیاه قهوه و زنبور
گیاه قهوه و زنبور

تقویت حافظه زنبورها به وسیله قهوه

اگرچه قهوه دارای خواص بسیار مناسبی برای انسان‌ها است، اما رابطه قهوه و زنبور عسل نیز شامل استفاده از این خواص می‌شود. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های قهوه کمک به تمرکز و تقویت حافظه به شمار می‌آيد. دانشمندان انگلیسی دریافته‌اند که این اثر تقویت حافظه توسط قهوه در زنبورها نیز دیده می‌شود. در واقع گیاه قهوه با تقویت حافظه زنبورها به آن‌ها کمک می‌کند تا خیلی راحت‌تر گرده ‌افشانی کنند.

این موضوع را می‌توان یک مبحث برد – برد بین زنبور عسل و قهوه دانست. زنبور عسل با خوردن قهوه به سطح تمرکز بالاتری دست می‌يابد‌ و گیاه قهوه نیز می‌تواند گرده‌های خود را به وسیله این حشرات دوست داشتنی در محیط‌های بیش‌تری پخش کند.

البته این امر به همین سادگی نیست. دانشمندان می‌گویند که سطح بالای کافئین در برخی از گیاهان ممکن است بسیار سمی باشد و همین کافئین موجب ایجاد یک طعم تلخ در آن‌ها خواهد شد. زنبورها نیز به صورت عمومی به سمت گیاهان دارای طعم تلخ نمی‌روند.

اما نکته جالب ماجرا آن است که گیاه قهوه میزان کافئین موجود در شهد خود را به میزان بسیار دقیقی کنترل می‌کند. این میزان کافئین باید به حدی باشد که زنبورها را به خاطر تلخی فراری ندهد، اما به صورت همزمان بتواند بر روی حافظه آنان اثر بگذارد. تمامی این تحقیقات توسط تیمی زیر نظر دکتر رایت (Dr Geraldine Wright)، از دانشگاه نیوکاسل مورد بررسی قرار گرفت.

اگر به دنبال قهوه درجه یک با سطح کیفی بالا و عطر و طعم فوق‌العاده می‌گردید، می‌توانید به محصولات زیر سری بزنید. پس از تست آنها حتما نظرات خود را با در میان بگذارید. ☕

 

تاثیر اکسیژن بر قهوه
ببینم!

آزمایشات مختلف برای فهمیدن رابطه قهوه و زنبور عسل

دکتر رایت و تیم او آزمایش‌های مختلفی را در زمینه رابطه قهوه و زنبور عسل انجام داد. به عنوان مثال در یکی از آزمایش‌ها، زنبورها در یک محیط ایزوله دو گزینه اصلی در روبه‌روی خود داشتند،‌ مرکبات و قهوه. در ابتدا دانشمندان تصور می‌کردند که زنبورها تنها به سمت مرکبات می‌روند، زیرا شهد این درختان معمولاً بسیار شیرین و خوشمزه است. اما با کمال تعجب مشاهده شد که زنبور‌ها ابتدا به سمت گیاه قهوه حرکت کردند.

دانشمندان تصور می‌کنند که بوی کافئین موجود در قهوه بتواند موجب جلب اکثر زنبورها شود. در واقع قهوه به صورت غریزی این حشرات را به سمت خود جلب می‌‌کند و زنبورها چاره‌ای به جز اطاعت ندارد. همان‌طور که امکان دارد ما انسان‌ها نیز به اعتیاد کافئین مبتلا شویم، این اتفاق ممکن است در زنبورها نیز بیفتد.

شایان ذکر است در این تحقیقات مشخص شد، زنبورها حتی پس بیست و چهار ساعت پس از خوردن شهد کافئین‌دار گیاه قهوه، هنوز خواستار چشیدن طعم دوباره آن بودند. حتی بعضی از این حیوانات هفتاد و دو ساعت بعد از پایان عمل شهد افشانی باز هم سعی داشتند تا به سمت گیاه قهوه بروند و از طعم کافئین لذیذ آن بچشند.

با توجه به این موارد می‌توان گفت که کافئین موجود در گیاه قهوه موجب تغییر فعالیت نورون‌های مغز زنبور عسل می‌شود. در واقع این نورون‌ها به خوبی تقویت می‌شوند و می‌توانند واکنش بسیار بهتری از خود نشان‌دهند. این یک مکانیزم بسیار مهم در زمینه تقویت حافظه به شمار می‌آيد. با توجه به این موارد و رابطه قهوه و زنبور عسل می‌توان گفت که مشخص است چرا مغزمان ما را وادار می‌کند که در طول روز چندین بار قهوه بنوشیم!

آزمایشات بر روی زنبورها
آزمایشات بر روی زنبورها

رابطه پرورش قهوه و زنبور عسل

شاید شگفت‌انگیز به نظر برسد، اما بین بیست الی سی درصد کل دانه‌های قهوه‌ در جهان به دلیل تلاش‌های شبانه‌روزی زنبورها به دست ما می‌رسد. این حشرات بامزه و دوست داشتنی با انتقال گرده گیاه قهوه از یک سو به سوی دیگر، موجب افزایش میزان رشد قهوه خواهند شد.

آشنایی با گیاه قهوه
ببینم!

تحقیقات جدید نشان داده است که زنبورها حتی می‌توانند بازدهی یک مزرعه بزرگ از قهوه را تا پنجاه درصد افزایش دهند. قهوه نیز همانند سایر محصولات غذایی بسیار مهم همانند خیار، گوجه و… نیازمند وجود زنبورهایی است که تمام تلاش خود را به صورت شبانه‌روزی به کار می‌گیرند.

بدون وجود این حیوانات دوست داشتنی، میزان تولید قهوه به شدت افت می‌‌کند. این شاید امر چندان مهمی به نظرتان نرسد، اما نباید فراموش کنید که تحمل یک روز بدون قهوه برای بسیاری از انسان‌ها به امری غیرممکن تبدیل شده است.

مزرعه پرورش قهوه
مزرعه پرورش قهوه

آيا واقعاً زنبورها در معرض تهدید هستند؟

پاسخ این سوال مثبت است. شاید بپرسید که چه چیزی دقیقاً موجب ایجاد این موضوع شده است؟ پاسخ ما به این سوال، افزایش میزان آفت‌کش‌ها خواهد بود. این محصولات شیمیایی مهم‌ترین دشمن زنبورهای دوست داشتنی به شمار می‌آیند و موجب بر هم خوردن رابطه قهوه و زنبور عسل می‌شوند.

عاملی دیگری که موجب کاهش میزان زنبورهای گرده‌ افشان شده است را می‌توان تغییرات آب و هوایی دانست. همه ما از این امر اطلاع داریم که زمین به شکل بی‌سابقه‌ای گرم شده است. این گرما موجب از دست رفتن محل زندگی زنبورها خواهد شد. در واقع باید گفت که میزان نرخ مرگ و میر زنبورها در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

در سال گذشته میلادی زنبورداران آمریکایی اعلام کردند که نیمی از جمعیت کل زنبورهای آن‌ها از دست رفته است. این خبر بسیار نامناسب برای همه کشاورزان و باغداران به شمار می‌آيد. چاره چیست؟ عدم استفاده از آفت‌کش‌ها و تولید محصولات غذایی به روش ارگانیک. شاید با پیروی از این تکنیک بتوان مقداری از مرگ و میر زنبورها را کاهش داد.

مرگ و میر زنبورها
مرگ و میر زنبورها

سخن پایانی

رابطه قهوه و زنبور عسل را به هیچ وجه نمی‌توان انکار کرد. همان‌طور که گفته شد، تحقیقات مختلفی نشان داده است که این رابطه هم برای زنبور و هم برای قهوه یک امر کاملاً ضروری به شمار می‌آيد. در سال‌های اخیر تعداد جمعیت زنبورها در هر کاهش بوده است.

بهترین روش ممکن جهت جلوگیری از این کاهش، کم‌تر کردن میزان استفاده از آفت‌کش‌ها محسوب می‌شود. نباید فراموش کرد که حدود بیست درصد از کل قهوه جهان به کمک زنبورهای سخت‌کوش به دست می‌آيد و به همین دلیل باید خیلی بیشتر قدر این حشرات دوست‌ داشتنی را بدانیم.

منابع: nationalgeographic , environmentamerica

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
3.2/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *