قطعاً برای بسیاری از ما یک نوشیدنی با مخلوطی از قهوه و تخم مرغ بسیار عجیب و حتی ناخوشایند به نظر می آید، اما این همان گزینه ایست که می توانید در زمان نیاز به یک نوشیدنی و دسر منحصربه فرد به آن فکر کنید. این ترکیب در بسیاری از فرهنگ ها جایگاه مهمی دارد، زیرا افزودن یک منبع مهم پروتئین به قهوه می تواند یک نوشیدنی غنی و مغذی را ایجاد کند که برای تکمیل یک وعده غذایی و تقویت انرژی، ایده آل به نظر می رسد. ویتنامی ها با این دستورالعمل یک دسر درست می کنند؛ معجونی ابریشمی از یک کف شیرین که روی یک فنجان قهوه دم کرده تیره شناور است. این دستورالعمل بسیار راحت است و شما نیز می توانید آن را در خانه برای خود و مهمانان عزیزتان آماده و سرو کنید. برای تنوع دادن به نوشیدنی های خود می توانید از قهوه فرانسه را نیز امتحان کنید.
قهوه تخم مرغ ویتنامی (Vietnamese Egg Coffee) چیست؟
این نوشیدنی برای اولین بار توسط شخصی به نام گیانگ (Giảng) در سال 1946 میلادی ایجاد شد؛ دقیقاً زمانی که جنگ اول هند و چین باعث کمبود شیر شده بود (در آن زمان ترجیح می دادند برای تغلیظ قهوه از شیر استفاده کنند). این محرومیت، خلاقیت گیانگ را مانند چراغی در ذهن وی روشن کرد که نتیجه آن خلاقیت، امروزه در میان محبوب ترین نوشیدنی های مشهورترین کافه های جهان قرارگرفته است. کافه Giảng هنوز هم در شهر هانوی پابرجا است و نسخه سنتی و واقعی نوشیدنی قهوه تخم مرغی ویتنامی را به دوستداران آن عرضه می کند. این نوشیدنی شگفت انگیز با لایه ای قطور از کف بر روی فنجان، مزه ای تکرار نشدنی را به کام شما می آورد.
البته این تنها ویتنام نیست که ترکیبی از قهوه و تخم مرغ را سرو می کند؛ بلکه در کشورهای دیگری مانند سوئد و نروژ نیز چنین سبک و دستورالعمل هایی محبوب و پرکاربرد هستند. تهیه یک قهوه سوئدی بسیار ساده است و نتیجه آن یک فنجان قهوه بسیار سبک، فوق العاده صاف و بدون تلخی است که عطروطعم شگفت انگیزی از قهوه تازه تفت داده شده (رست شده) را برای شما یادآوری می کند. در مقابل، نوشیدنی قهوه تخم مرغ ویتنامی چیزی بیشتر از یک قهوه شفاف و با طعم ملایم است. این قهوه به قدری لذیذ است که شما را به کوچه های پرجنب و جوش هانوی کشانده و در پشت میزهای کافه Giảng می نشاند.
اما چرا گیانگ برای اولین بار پروتئین های تخم مرغ را به قهوه اضافه کرد؟ پروتئین به لخته شدن ذرات قهوه کمک می کند و به آن ها اجازه می دهد تا سریع تر در ته ظرف غوطه ور شوند (این امر در هنگام استفاده از تخم مرغ بیشتر است). همچنین پروتئین ها به طور بازگشت ناپذیر به پلی فنول ها که موجب طعم و تلخی قهوه شده اند، متصل می شوند. به این ترتیب، یک قهوه شفاف با طعم دلپذیر و ملایم را ایجاد می کنند. تلخی قهوه در این ترکیب به سختی قابل تشخیص است، اما همچنان ماهیت و اصالت آن حفظ می شود.

ویدئو طرز تهیه قهوه ویتنامی
بیایید دست به کار شویم!
زمانی که دستورالعمل تهیه یک فنجان نوشیدنی قهوه تخم مرغ را بخوانید، متوجه می شوید که تهیه آن در خانه چندان سخت نیست. البته این کار با تهیه قهوه ویتنامی شروع می شود که طعمی کاملاً منحصربه فرد و کمی تلخ دارد. شیر تغلیظ شده معمولاً با این نوع قهوه ترکیب می شود تا طعم شیرین و میزان متعادل تلخی ایجاد کند. همچنین می توانید از انواع قهوه های آسیاب شده Café du Monde یا Trung Nguyên نیز بهره بگیرید. Café du Monde قهوه ویتنامی نیست اما اغلب برای تهیه قهوه ویتنامی از آن استفاده می شود. زیرا حتی زمانی که با شیر تغلیظ می شود، عطروطعم قوی ایجاد می کند. همچنین می توانید از قهوه های دارک رست (Dark Roast) فرانسوی برای این کار بهره بگیرید.
مواد لازم برای تهیه کافه ترانگ
- 2 عدد تخم مرغ
- 4 قاشق غذاخوری قهوه ویتنامی
- 1 قاشق غذاخوری شیر تغلیظ شدهی عسلی1 قاشق چایخوری شکر سفید
- 2/3 فنجان آب جوش
- فیلتر قهوه ویتنامی که نام دیگر آن Phin است.
طرزتهیه قهوه ویتنامی یا کافه ترانگ
این مواد را می توانید به راحتی تهیه کنید و در ادامه با ما قدم به قدم پیش بیایید. در پایان این مطلب، یک فنجان نوشیدنی قهوه سنتی ویتنامی خوش عطر وطعم آماده سرو و نوشیدن است.
مرحله 1: یک فنجان کوچک قهوه ویتنامی درست کنید. قهوه را می توانید با استفاده از فیلتر تهیه کنید، اما استفاده از قهوه دمی نیز مناسب است.
مرحله 2: یک تخم مرغ شکسته و سفیده و پوسته آن را دور بریزید. زرده و شیر تغلیظ شده را در یک کاسه کوچک و عمیق بریزید و آن قدر محکم هم بزنید که در آخر با یک مخلوط مانند خمیر کیک مواجه شوید.
مرحله 3: یک قاشق غذاخوری قهوه دم کرده را به مخلوط زرده تخم مرغ و شیر تغلیظ شده اضافه کرده و مجدداً هم بزنید.
مرحله 4: در یک فنجان قهوه شفاف (در اینجا به دنبال زیبایی نوشیدنی سرو شده هستیم)، قهوه دم کرده خود را بریزید و سپس مخلوط به دست آمده در مرحله 3 را به آن اضافه کنید.
مرحله 5: با استفاده از خرده های شکلات می توانید نوشیدنی را تزئین کرده و فنجان قهوه را درون ظرفی از آب گرم سرو کنید. این روش جالب سرو به گرم ماندن قهوه کمک می کند.

نکاتی که میتوانند به ما در تهیه کافه ترانگ کمک کنند
- اگر به فیلتر قهوهی ویتنامی دسترسی ندارید، به جای قهوه ویتننامی از شاتهای اسپرسو غلیظ استفاده کنید.
- برای اینکه قهوه را در حین درست کردن مخلوط شیر، شکر و تخم مرغ گرم نگه دارید، میتوانید فنجان قهوهی دم کرده خود را درون ظرفی از آب گرم بگذارید.
- اگر به شیر تغلیظ شدهی عسلی یا تخم مرغ پاستوریزه شده دسترسی ندارید، به راحتی میتوانید آنها را در خانه درست کنید.
- قبل از زدن تخم مرغ زده شده، مطمئن شوید که تخم مرغها در دمای محیط هستند؛ چرا که اگر تخم مرغها سرد باشند زیاد کف نمیکنند.افزون براین، هنگام جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ، تلاش کنید که تا حد امکان سفیده تخم مرغ را از زردهها جدا کنید تا بافت یکدستتری داشته باشید.
- میتوانید با افزودن دارچین یا خامه زده شده روی کافه ترانگ هم طعم های بیشتری به این نوشیدنی جذاب اضافه کنید و هم ظاهر جذابتری به آن ببخشید.
فواید قهوه تخم مرغی ویتنامی
مارک سیسون (قهرمان جهانی ماراتن، نویسنده تناسب اندام و وبلاگ نویس مواد غذایی) می گوید که هم زدن یک تخم مرغ خام در قهوه شما باعث می شود نوشیدنی به طرز شگفت انگیزی غنی و دارای ارزش غذایی بالایی باشد. سیسون همچنین می گوید افزودن یک تخم مرغ به قهوه صبحگاهی، به او کمک می کند تا تمرین بیشتری نیز انجام دهد. زیرا تخم مرغ پروتئین را تأمین می کند، درحالی که قهوه افزایش متابولیسم بدن را میسر می سازد. این مساله می تواند انرژی بدن را به خوبی تأمین کند.

تخم مرغ همچنین به عنوان یک غذای سالم صبحگاهی به همه توصیه می شود. زیرا حاوی مقدار زیادی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است. در این میان، تنها یک مشکل باقی می ماند و آن هم تصور غلط طعم ناخوش آیندی است که از افزودن یک تخم مرغ خام به لاته (ترکیب شیر زیاد و اندکی قهوه) در ذهن ایجاد می شود. این در حالی است که شما تنها با یک بار امتحان کردن این ترکیب، آن را به لیست نوشیدنی های موردعلاقه خود اضافه می کنید.
پیشنهاد محصولات ربوستایی
انواع مختلف روش تهیه قهوه به سبک ویتنام
به سبب طعمتیز و دارک رست قهوه روبوستا، ویتنامیها معمولا به قهوه خود شیر و شکر اضافه میکنند تا طعم آن را تعدیل کنند اما در دوران جنگ و به سبب قحطی ناشی از جنگ به استفاده از شیر تغلیظ شدهی گاو یا شیر عسلی روی آورندند که اکنون به نماد فرهنگ نوشیدن قهوه در ویتنام تبدیل شده است.به طور کلی ویتنامی ها مردمانی خلاق هستند و جایگزین های بسیاری برای شیر و دستورالعملهای متنوعی برای نوشیدنیهای بر پایه قهوه پدید آوردهاند شماری از انواع قهوههای محبوب ویتنامی را در لیست زیر آورده ایم.
کافه سوا (قهوه با شیر تغلیظ شدهی گاوی)
کافه ترانگ (قهوه با زرده تخم مرغ)
سواچا کافه (قهوه با ماست)
کافه کات دوا (قهوه با نارگیل)
سینهتو کافه (اسموتی قهوه و میوه)
سخن پایانی
شما همچنین می توانید از شکر برای تهیه یک کرم پف دار استفاده کنید. این درواقع برای طعم قهوه لازم نیست، زیرا شیر تغلیظ شده از قبل کاملاً شیرین است. استفاده از وانیل در بسیاری از دستورالعمل های سنتی وجود ندارد، اما در دستورالعمل های مدرن گاهی اوقات استفاده از آن دیده می شود. به نظر می رسد عطر فوق العاده ای به قهوه اضافه می کند. عدم استفاده از همزن برقی و با دست مخلوط کردن آن ممکن است، اما اصلاً توصیه نمی شود. این دستورالعمل نیاز به هوای زیادی دارد که باید درون تخم مرغ زده شود و انجام آن با دست احتمالاً سخت است و زمان زیادی می برد. در حقیقت در قهوه به دست آمده بدون استفاده از همزن برقی، بافت کف یکسان نیست.
منابع: Homegrounds.co، Legalnomads.com