طرز تهیه قهوه اوله شیر قهوه فرانسه

کافه اوله چیست؟ به زبان فرانسه به معنای قهوه فرانسه با شیر است. درست کردنش آسان اما برای ماهر شدن در آن راه دشواری دارید، کافه au lait بهدلیل طعم جسورانهاش شناخته شده است، و آن را به یک نوشیدنی فوق العاده برای صبح یا بعد از ظهر تبدیل میکند. البته میتوانید آن را شیر قهوه صدا کنید ولی چه شیر با چه قهوهای و چه مقدار است که نام این نوشیدنی را تعیین میکند.
فهرست مطالب

برای تهیه شیر قهوه فرانسه، چه قهوه ای انتخاب کنیم؟
برای تهیه قهوه فرانسه با شیر به یک دانه پر طعم احتیاج دارید. قهوههای میوهای و آمریکای مرکزی پس از ترکیب با شیر مقداری عطر و طعم خود را از دست میدهند. همچنین دانههای برشت ملایم یا روشن، توانایی برای مقابله با شیر را ندارند. پیشنهاد قهوه سوماترا جاوا برزیل و قهوههای تیره برشت است. تیره برشتها و تلخها مثل دانههای روبوستا!
قبل از هر چیزی برای آشنایی با روش دمکردن قهوه فرانسه، پیشنهاد میکنیم مطلب طرز تهیه قهوه فرانسه را مطالعه کنید.
ویدئوی تهیه قهوه فرانسه با شیر
در ویدئوی بالا شما میتوانید طرز تهیه قهوهی فرانسه با شیر یا طرز تهیه قهوه فرانسوی با شیر را یاد بگیرید. همانطور که اشاره کردیم برای جلوگیری از ضعیف شدن طعم قهوه باید قهوهای قوی و تلخ انتخاب کنید. برخی قهوه اسپرسو را پیشنهاد میدهند. اما پس از افزودن شیر به اسپرسو دیگر نام آن اوله نیست بلکه لاته است.
اگر از دستگاه قهوه ساز استفاده میکنید، از دو برابر پودر قهوه فرانسه و یا نصف آب استفاده کنید. تا طعم قویتر و تلخ از آن بگیرید.

اگر هم از فرنچ پرس استفاده میکنید حتما کمی بیشتر پودر قهوه بریزید و بگذارید چهار دقیقه بماند تا تلخی بیشتری در نوشیدنی باشد.
محصولات مناسب شیر قهوه فرانسه
طرز تهیه شیر قهوه فرانسه
خب همانطور که مشخص است به یک فنجان شیر گرم احتیاج داریم، سعی کنید که حدالمکان شیر کف نکند باید این کار را به آرامی انجام دهید. همچنین میتوانید با اهرم بخار دستگاه اسپرسو، شیر را بدون نیاز به حرارت دادن فقط گرم کنید.
یک کافه au lait مرسوم فوم ندارد، اما وجود حبابهای هوا، طعم نوشیدنی را کمی بهتر میکنند. قبل از برداشتن شیر از حرارت، ۱۰ الی ۱۵ ثانیه شیر را بهم بزنید تا طعم نوشیدنی بهتری را بدست آورید. توجه کنید که بهم زدن دورانی کف شیر کمتری ایجاد میکند. دورانی مثل هم زدن چای شیرین!

شیر و قهوه داغ را به طور همزمان در فنجان بریزید. چرا همزمان؟ شما باید به طور مساوی و همزمان شیر و قهوه را بریزید و از هم زدن آن جلوگیری کنید تا احتمال کف کردن را کاهش دهید.
در حالیکه این نسبتها اجباری به رعایت کردن ندارند، یک شیر قهوه فرانسه باید نیمش شیر، نیمش قهوه باشد. اگر شیر را کم و یا زیاد اضافه کنید یک فنجان نوشیدنی با طعم ضعیفتر یا قویتر خواهید داشت. و اگر نمیخواهید شیر و قهوه را همزمان بریزید بهتر است اول شیر را بریزید.

- فوراً نوشیدنی را سرو کنید. اگر میخواهید بر جنبه فرانسه تأکید کنید، باید قهوه را در یک فنجان، همانطور که فرانسویها انجام میدهند، سرو کنید. اما اگر بر جنبه ایتالیایی تاکید دارید، آن را در یک لیوان بلند، معمولاً با دسته (هر چند ایتالیایی ها به جای قهوه از اسپرسو استفاده میکنند) سرو کنید.
میتوانید با اضافه کردن شکر به طعم و مزه قهوه بیافزایید، که این کار را بیشتر فرانسویها انجام میدهند.

روش ۲ :
- انواع مختلف کافه au lait وجود دارد. از آنجاکه اصطلاح “قهوه با شیر” بسیار مبهم است، در سراسر جهان تغییرات زیادی در کافه au lait بهوجود میآورند. متداولترین تفاوت بین قهوه خانههای اروپایی و آمریکایی است. در حالیکه اروپاییها همیشه آنها را با دستگاه اسپرسو بخار شیر میزنند، کافه au lait آمریکایی شیر را در یک قابلمه یا ظرف ساده داغ میکنند.
- لاتهها با ۲-۳ شات اسپرسو و شیر گرم درست میشوند، نه با قهوه دم شده .
کاپوچینو مانند لاته است، از شیر و فوم شیر درست میشود اما به نسبت لاته فوم شیر بیشتری دارد، این نوشیدنی جذاب با استفاده از پودر کاپوچینو فوری نیز بهراحتی قابل تهیه میباشد.
میتوانید یک قاشق غذاخوری فوم شیر را به روی یک فنجان قهوه اضافه کنید. این در حالی است که قرار است روی کافه au lait فوم سبک باشد، تا کمی از شیرینی فوم را به قهوه اضافه کند. اگر هنوز مقداری شیر برایتان باقی مانده است، آن را با ۱-۲ قاشق چایخوری شکر تا زمانی که شکر شروع به آب شدن کند، بزنید، سپس آنرا روی فنجان قهوه خود بریزید.

- میتوانید یک تکه شکلات را به نوشیدنی خود اضافه کنید. قبل از درست کردن کمی پودر شکلات یا یک تکه شکلات به شیر اضافه کنید. نتیجه یک مخلوط موکا کافه au lait است که بهعنوان یک نوشیدنی قبل از خواب شبانه یا همراه با میان وعده میتوان استفاده کرد.
- میتوانید جای شکلات را به یک قاشق وانیل دهید، آن وقت همه چیز تغییر میکند. وانیل را درون شیر بریزید، سپس آنرا با شیر و شکر به مدت ۵-۱۰ دقیقه روی حرارت کم حرارت دهید.
برای یک کافه نیویورلئان از کاسنی تلخ بههمراه قهوه بهمقدار مساوی استفاده میشود. این نوشیدنی توسط یک کافه معرفی شد، این قهوه نسخهای از قهوه فرانسوی است و تنها روشی است که به آسانی سرو میشود. شما میتوانید مخلوط کاسنی / قهوه از پیش مخلوط شده را خریداری کنید و یا خود ترکیب کنید. میتوانید کاسنی را با شیرینی سرو کنید تا از تلخی آن کاسته شود.

قهوه و شیر را خنک کنید، سپس با یک مشت یخ برای درست کردن یک کافه اولۀ یخی در مخلوط کن، مخلوط کنید. از نظر فنی، از آنجاکه شیر گرم نشده است، این یک کافه اوله نیست. این غذای یخی دارای طعم و مزه کافه اوله است که برای یک روز گرم عالی است. میتوانید شکر نیز به آن اضاقه کنید.
از ترکیب قهوه با شیر و دیگر موارد نوشیدنیهای بسیاری را میتوانید تهیه کنید. پیشنهاد میکنم به بخش نوشیدنیهای قهوه مراجعه کنید ما در اینجا طرز تهیه بسیاری از نوشیدنیهای قهوه را برایتان آوردهایم.
سخن پایانی
در نهایت، تهیه قهوه اوله یا شیر قهوه فرانسه، یکی از سادهترین و لذتبخشترین روشها برای تجربهی طعمی گرم، نرم و دلنشین از ترکیب قهوه و شیر است. با رعایت چند نکتهی ساده در دمآوری قهوه فرانسه و انتخاب شیر با کیفیت، میتوانید نوشیدنیای آماده کنید که هم برای صبحانه و هم برای لحظات آرامشبخش روزانه، انتخابی عالی باشد.
سوالات متداول
قهوه اوله چیست؟
قهوه اوله (Café au Lait) یک نوشیدنی فرانسوی است که از ترکیب قهوه فرانسه و شیر داغ به نسبت مساوی تهیه میشود.
چه تفاوتی بین قهوه اوله و لاته وجود دارد؟
قهوه اوله یا شیر قهوه فرانسه، با قهوه فرانسه و شیر درست میشود، اما لاته با اسپرسو و شیر بخاردادهشده تهیه میشود؛ بنابراین طعم قهوه اوله ملایمتر و سبکتر از لاته است.
نسبت قهوه به شیر در شیر قهوه فرانسه یا قهوه اوله چقدر است؟
نسبت استاندارد برابر است: ۵۰٪ قهوه و ۵۰٪ شیر داغ.
آیا میتوان از شیر گیاهی در قهوه اوله استفاده کرد؟
بله، شیرهایی مثل بادام، جو دوسر یا سویا جایگزین مناسبی برای شیر لبنی در تهیه قهوه اوله هستند.
آیا میتوان قهوه اوله را سرد نیز نوشید؟
بله، میتوانید از قهوه سرد دمشده یا قهوه فرانسه خنکشده به همراه شیر سرد و یخ استفاده کنید تا یک آیس اوله درست شود.

جالب بود