"roast" برشته کردن قهوه و انواع آن

"roast" برشته کردن قهوه و انواع آن

قهوه هایی که به طور روزانه در فنجان تان می ریزید، در پشت صحنه فرآیند های حساسی را می گذراند. یکی از این فرآیندهای خیلی حساس، رست می باشد. رست "Roast" را می توان برشته کردن دان قهوه معنی کرد. دان قهوه سبز موجود در تصویر به چهار درجه رست، طبق نیاز به قهوه ای که داریم تبدیل می شود.

محل رشد میوه قهوه، تاثیرات بسزایی در طعم و عطر دان کشت شده دارد اما با رست این دان ها، این عطر و طعم، دیگر حالت ابتدایی خود را ندارند و هرچه درجه رست قهوه بالاتر می رود این طعم و عطر(طعم و عطر محل کشت) کم تر می شود.

برای برشته کاران دو فاکتور درجه رست و زمان خیلی حائز اهمیت است چون اگر در این دو فاکتور اندکی غفلت شود نتیجه کار، کاملا عوض می شود.

دستگاه تفت یا رست دادن قهوه - رستر رست توسط دستگاه های رستر در کارخانه ها به طور تخصصی و دقیق انجام می شود.
دانه های تفت داده شده قهوه تخلیه و خنک کردن دانه ها

ممکن است محل زندگی شما در انتخاب درجه رست شما تاثیر گذار باشد. ساکنین غرب آمریکا درجه رست های تیره تری را نسبت به ساکنین شرقی می پسندند. همچنین اروپائیان رست های تیره را بیشتر دوست دارند. و حتی در درجه بندی های تیره رست، نام این کشور ها به چشم می خورد. french roast یا رست فرانسوی، Italian Roast و Spanish Roast

انواع رست قهوه:

این چهار دسته را می توان به "light" سپس  "medium" بعد از آن "medium dark" و در نهایت "dark" تقسیم بندی کرد. این چهار درجه رست در بازه زمانی سیزده دقیقه و بازه دمایی ۱۳۰ تا ۲۶۰ درجه (البته بسته به نوع دان) متفاوت است. رست یا بو دادن قهوه، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی قهوه را به تغییراتی منجر می کند.

انواع حالت های رست قهوه اندازه، شکل ظاهری، وزن و رنگ آن دچار تغییراتی شده است.

رنگ های دان خام، از سبز به زرد، دارچینی کم رنگ، قهوه ای و سیاه (همراه با روغن در سطح آن) تبدیل می شود و کافئین قهوه، متاثر از درجه رست است، به گونه ای که هرچه رست تیره تر باشد کافئین آن کم تر می شود. می توانید رست قهوه را در ویکی پدیا نیز مشاهده کنید.

انواع محتلف رست کردن قهوه انواع محتلف رست قهوه

رست روشن یا Light Roast:

رست روشن رنگی قهوه ای روشن دارد و خبری از روغن قهوه روی دانه ها وجود ندارد. در برشتگی روشن میزان کافئین بیشتر از سایر درجات برشتگی است و همچنین اسیدیته بیشتر در این درجه رست وجود دارد که خصوصیات عطری طعمی نوع دانه کشت شده در این رست بیشتر حفظ می شود.دمای درجه رست قهوه لایت بین 196 تا 205 درجه سانتیگراد است. از نام های دیگر این درجه رست می توان به موارد زیر اشاره نمود
Light City, Half City, Cinnamon Roast

رست های روشن برشتگی های روشن

برشتگی متوسط یا Medium roast:

در برشتگی متوسط نیز هنوز روغن قهوه روی آن به چشم نمی خورد، همچنین میزان کافئین نسبت به قهوه های تیره تر بیشتر است. دمای مناسب این درجه رست 210 تا 219 درجه سانتیگراد است. نام های دیگر رست متوسط می توان به موارد زیر اشاره کرد
Regular Roast, American Roast, City Roast, Breakfast Roast

انواع رست متوسط انواع رست متوسط

برشتگی متوسط-تیره یا Medium-dark roast:

در این درجه رست کم کم نشانه هایی از روغن قهوه پدیدار می شود، بادی قهوه سنگین تر و طعم آن به سمت تلخی بیشتر می رود. 225 تا 230 درجه دمای مناسب این نوع برشتگی است.
Full-City Roast, After Dinner Roast, Vienna Roast

انواع برشتگی متوسط تیره انواع برشتگی متوسط تیره

برشتگی تیره یا Dark Roast:

قهوه دارک رست رنگ تیره شکلات مانند و حتی سیاه دارد، سطح آن آغشته به کمی روغن است، کافئین آن به کمترین مقدار و تلخی به بیشترین مقدار خودش رسیده است. وقتی دما بیشتر می شود کار حساس تر و سخت تر پیش می رود، دمای بین 240 تا 245 درجه سانتیگراد! همان طور که اشاره کردیم در این درجه رست نام های اروپایی به چشم می خورد.
French Roast, Italian Roast, Espresso Roast, Continental Roast, New Orleans Roast, Spanish Roast

انواع رست تیره انواع رست تیره

نکات برشتگی قهوه:

وقتی قهوه را برشته می کنید تغیرات ظاهری و فیزیکی شیمایی در آن ایجاد می کنید. از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • در رست اول و دوم بادی سنگین تر می شود و در رست های بعدی دوباره از شدت بادی کاسته می شود.
  • رست روشن تر اسیدیته بیشتری نسبت به رست تیره تر دارد
  • رست روشن تر خشک تر و رست تیره تر روغن بیشتری دارد.
  • با افزایش درجه رست کافئین قهوه کاهش می یابد.
  • با افزایش درجه رست طعم اصلی دانه قهوه کمتر شده و طعم و عطر آن به سمت خصوصیات درجه رست می رود.
  • هر چه درجه رست بیشتر می شود دانه قهوه سبک تر و درشت تر می شود و  قهوه چیز های بیشتری را از دست می دهد.

برای خرید اینترنتی قهوه با رست های مختلف به فروشگاه ما مراجعه نمایید.

 

" width="20" height="20">

2 نظر در “"roast" برشته کردن قهوه و انواع آن”

  • امیر

    سلام دوست عزیز در کانال تلگرامتون گفتیدهرچی رست تیره تر باشد کافئین قهوه بیشتر ،ولی اینجا برعکسه،نوشتی هرچی رست بیشتر کافئین کمتر!!!کدومش درسته

    پاسخ