نکاتی که باید برای تهیه قهوه بهتر بدانید
این مطلب به دلیل اهمیت خیلی بالایی که داشت بر روی سایت قرار گرفته است و اشاره دارد به این که قهوه را <<خود دم کنید>>.معمولا قهوه ها در کافی شاپ ها یا در خانه درست می شوند، این خوب است که به کافی شاپی بروید و بدون زحمت خاصی، قهوه روی میزتان حاضر شود اما همه داستان به همین جا منتهی نمی شود این گونه برای تان بگوییم، یعنی زمانی که شما به کافی شاپ رفته یا در جایی، قهوه را برای تان می آورند شما از یک لذت زیبا غافل بوده اید! لذت درست کردن قهوه!!!
یادتان باشد نیمی از لذت نوشیدن قهوه در درست کردن آن است، این که خود وسایل مورد نیازتان را آماده کنید، عطر دل نشین قهوه دم نشده تان را استشمام کنید و سپس قهوه تان را برای اعضای خانواده یا خود درست کنید و باز بوی آن را استشمام و سپس سرو کنید و حالا که خود آن را درست کرده اید، لذت نوشیدن آن هم بیشتر می شود.
نکات تهیه قهوه در خانه:
برای تهیه قهوه در خانه باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید با توجه به این موارد همیشه مشتاق نوشیدن یک فنجان دیگر هستید.
روشی که در نظرتان دلچسب جلوه میکند را انتخاب کنید
ممکن است با یک کتری ساده و یک وی 60 یا کمکس این کار را انجام دهید یا شاید هم قهوه فرنچ پرس برای شما خیلی جذاب به نظر بیاید. برخی هم از اسپرسویی که با دستگاه اسپرسو خود تهیه میکنند لذت میبرند! البته نباید تاثیر لوازم تخصصی قهوه را در نوشیدنی نهایی فراموش کنید. ترازو، آسیاب قهوه و یک ابزار تهیه! میتوانید با ابزار های تهیه قهوه آشنا شوید.
روش های تهیه قهوه را بشناسید
با شناخت نسبی روش های تهیه قهوه بهتر میتوانید خروحی مورد نظر را خلق نمایید. ممکن است با خود فکر کنید، یک لیوان آب است و قهوه دیگه! میریزیم و مخلوط میکنیم. باید مانند یک شیمیدان همه خروجی و ورودی ها و عوامل موثر را کنترل نمایید. عواملی مثل آب و میزان آسیاب قهوه دما و …
سعی کنید ابزار آلات تهیه حداقل دو روش را در منزل داشته باشید تا از تکراری شدن این فرآیند دور بمانید.
گفتیم شناخت روش های تهیه قهوه به شما کمک میکند تا نگرشی کلی در خصوص روشهای تهیه و خروجی آنها داشته باشید. این موضوع همچنین به شما کمک میکند تا ایرادات روش تهیه ای که انتخاب کردید را بدانید. پیشنهاد میکنیم با همه روش های تهیه قهوه آشنا شوید.
عجله کردن
برای تهیه قهوه عجله نکنید می خواهید با لذت و حوصله یک فنجان قهوه برای خود تهیه کنید پس برای خودتان وقت بگذارید. حتی اگر امکان دارد صبح کمی زودتر برای تهیه قهوه بیدار شوید.
تجربه تجربه تجربه
تهیه قهوه در خانه و اختصاص وقت مناسب به شما کمک میکند تا تجربیاتی را در این زمینه کسب کنید و بیش از پیش، همیشه نتایج بهتر و متفاوت تری را بدست آورید. شاید ابتدا نمی دانستید که طعم آب نقش مهمی دارد اما حالا ….
دانه های تازه قهوه
یکی از نکاتی که نباید فراموش کنید تازه بودن قهوه است! دانه تازه خریداری کرده و آسیاب کنید. دانه های قهوه ماندگاری بالاتری نسبت به قهوه آسیاب شده دارند(چند روز در برابر چند ماه). پس از آسیاب کردن دانه قهوه همه آشپزخانه پر از عطر قهوه تازه می شود.
شرایط نگهداری قهوه
شرایط نگهداری دانه قهوه را فراهم کنید. خیلی پیچیده نیست فقط یک قوطی که نور و هوا جریان نداشته باشد. و در دمای اتاق یا کابینت دور از عطر ادویه جات باشد. برای مطالعه کامل تر به مطلب رروش نگهداری قهوه مراجعه کنید.
نوع قهوه:
نوشیدن قهوه با چه خصوصیاتی در ذهن شما ایده آل است؟ خیلی تلخ؟ کافئین زیاد؟ عطر و رایحه؟ حتما دانه ای را انتخاب کنید که خصوصیات پروفایلی دانه ویژگی که مد نظر دارید را برای شما به ارمغان آورد.
آسیاب کردن قهوه
گفتیم آسیاب کردن قهوه مهم است و انقدر مهم است که جداگانه آن را تیتر کردیم. قهوه آسیاب شده تا دو هفته در شرایط خوب دوام می آورد. فراموش نکنید که باید مناسب ابزار خود آسیاب نمایید. اگر کمی درشت یا ریز باشد قطعا در خروجی نهایی تاثیر گذار است. راهنمای میزان آسیاب کردن قهوه را بخوانید.
آب و تناسب قهوه با آن
فراموش نکنید آب تاثیر چشمگیری روی نتیجه نهایی شما دارد. ممکن است فکر کنید نمیتوانید آن را کنترل کنید اما با استفاده از آب های معدنی و آب دستگاه تصفیه این امر میسر خواهد بود. علاوه بر آن دمای آب نیز روی نتیجه نهایی تاثیر گذار است. دمای آب باید بین ۹۳ تا ۹۵ درجه سانتیگراد باشد. برای دستگاه های اسپرسو ساز نیز از آب سرد استفاده نمایید.
مقدار آب در تهیه قهوه تاثیر گذار است. بهتر است تناسب ۱ قاشق غذاخوری قهوه و یک فنجان آب را همیشه برقرار نگه دارید تا نه قهوه بی رمق باشد نه خیلی تلخ.
یادآوری:
فقط از نوشیدن لذت نبرید، نیمی از لذت در سرو آن است.
منبع: eatingwell
من آب معدنی یک کاپ و یک و نیم قاشق چایخوری قهوه ترک می ریزم توی کمکس و کامل هم می زنم که قهوه کاملا تو آب حل بشه و گلوله گلوله نشه. روی حرارت کم دم میذارم. وقتی جوشید و بالا اومد، آروم می ریزم تو کاپ. البته کاپ رو نزدیک شعله میذارم که گرم بشه…. قهوه های من رو هرکی خورده، کلی لذت برده.با این روش درست کنید و از طعم قهوه ی پر از کف لذت ببرید. البته من پودر قهوه رو هفتگی می خرم
سلام من پودر قهوه ترک مدیوم از یک مارک میخرم وآن را با ریختن در آب جوش و اجازه دادن برای ته نشین شدن دم میکنم این قهوه اصلا مزه و طعم خوبی نداره و یک مزه نمیدانم چگونه وصفش کنم میدهد و هنگام ریختن آب جوش کف نمیکند و لی کافعین خیلی بالا دارد و شدیدا اثر میکند در حالی که من طعم قهوه های فوری گلد را دوست دارم چطور باید دم کنم تا اونطوری بشود مزه اش؟؟ واقعا این حالت منو دلزده کرده البته من بدلیل داشتن کنکور نمیتونم روی گاز با قهوه ترک ساز درست کنم بلکه فقط میتونم روش آبجوش بریزم که این قهوه حال نمیدهد چه کنم؟؟ در ضمن سایتتون قابل تحسین است و تشکر بخاطر اطلاعات خوبتان مزه قهوه ای که گفتم بده اینگونه است نه ترش نه تلخ تقریبا بی مزه و یک بوی نامطلوب البته تاریخش هم نگذشته و حتی یک بسته را تازه باز کرده ام و روش نوشته دوسال پس از تولید و باز همونه
سلام ممنون از لطف شما
شما نمیتونید قهوه ترک رو به اون صورت تهیه کنید. قهوه ترک باید دم بکشه. اون طعم بی طعمی یا خاک مانند برای دم نکشیدنه قهوه است. یکبار امتحان کتید و نظرتون رو دوباره بنویسید
دوست گرامی علی جان
شما خیلی شوت مشنگ تشریف دارید لطفا بیخیال قهوه سازی شوید و رید کافی شاپ که یک نونی هم به اون بنده خدا رسیده باشه