آموزش استفاده از ابزارهای قهوه, ابزار های تهیه قهوه

آشنایی و طرز تهیه قهوه با ابزار پرکولاتور

آشنایی با پرکولاتور قهوه و معرفی بهترین مدل‌ها

قهوه یک نوشیدنی ضروری برای بسیاری از افراد است. بسیاری از ما نمی‌توانیم روزی را تصور کنیم که با یک فنجان قهوه شروع نشود. پرکولاتور قهوه یا Coffee percolator دستگاهی است که برای تولید یک قهوه بی‌نظیر به کمک ما می‌آید. عطر قهوه می‌تواند حواس شما را تقویت کند و شما را برای یک روز پرمشغله آماده نماید.

درست کردن قهوه یک امر کاملاً شخصی است، اما روش درست کردن قهوه بر قدرت و میزان کافئین آن تأثیر می‌گذارد. قهوه دم شده با پرکولاتور در سال‌های اخیر دوباره طرف‌داران خاصی را به سمت خود جذب کرده است. اگر پرسش شما این است که قهوه ساز پرکولاتور چیست؟ بهتر است در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی را در مورد پرکولاتور قهوه به شما ارائه دهیم.

تصویری از یک پرکولاتور قدیمی
تصویری از یک پرکولاتور قدیمی
تصویری از فردی در حال نوشیدن قهوه
تصویری از فردی در حال نوشیدن قهوه

دستگاه پرکولاتور قهوه چیست؟

در پاسخ به این سؤال که قهوه ساز پرکولاتور چیست؟ باید گفت دستگاه پرکولاتور قهوه، یک کتری با محفظه‌های جداگانه برای آب و تفاله قهوه است. بیشتر مردم پرکولاتورها را با کمپینگ مرتبط می‌دانند، زیرا این دستگاه به همان اندازه که روی اجاق‌گاز کار می‌کند، روی آتش کمپ نیز کار خواهد کرد. پرکولاتورهای امروزی به روش‌های بر پایه شعله محدود نمی‌شوند و مدل‌های برقی این دستگاه نیز موجود است.

پرکولاتور چگونه کار می‌کند؟

پرکولاتورها دو محفظه دارند: یک محفظه پایین برای آب و یک قسمت بالایی با یک سبد برای قرار دادن دانه‌های آسیاب شده قهوه. آب موجود گرم می‌شود و سپس از طریق یک لوله عمودی عبور می‌کند. در این فرایند آب از روی پودر قهوه می‌گذرد و سپس دوباره به ته محفظه می‌چکد.

برخلاف سایر روش‌های دم کردن، قهوه تهیه شده با پرکولاتور چندین بار دم می‌شود. هر بار که عصاره می‌چکد، یک بار دیگر از روی قهوه‌ها عبور می‌کند تا یک فنجان قهوه فوق‌العاده معطر ایجاد شود. به طور کلی دستگاه پرکولاتور قهوه نوعی قهوه‌جوش است که برای دم آوری با حرکت مداوم مایع در حال جوش یا تقریباً در حال جوشیدن از پودر قهوه با استفاده از نیروی جاذبه تا رسیدن به قوام لازم استفاده می‌شود.

تصویری از مدل‌های مختلف دستگاه پرکولاتور
تصویری از مدل‌های مختلف دستگاه پرکولاتور

طرز تهیه قهوه در پرکولاتور| پرکولاتور قهوه

برای تهیه قهوه در پرکولاتور تنها به آب و قهوه درشت آسیاب شده نیاز خواهید داشت. در ادامه به کلیه مراحل ضروری در زمینه نحوه استفاده از قهوه ساز پرکولاتور اشاره می‌کنیم. اما قبل از هر چیز برای تهیه یک فنجان قهوه درجه یک به چه چیزی نیاز داریم؟ بله قهوه درجه یک. به محصولات زیر که مخصوص دم با انواع دم‌ابزار مانند پرکولاتور و موکوپات هستند سر بزنید و از عطر و طعم آنها لذت ببرید.

 

مرحله 1: پرکولاتور را آماده کنید

قبل از شروع، دستگاه پرکولاتور را تمیز کنید. هرگونه تفاله قهوه باقی‌مانده می‌تواند بر طعم نوشیدنی جدید تأثیر بگذارد.

در مرحله بعد و با توجه به دستورالعمل سازنده در مورد حداکثر سطح آب، آب را به مخزن اضافه کنید. به طور کلی دو فنجان آب برای یک فنجان قهوه کافی خواهد بود. (ممکن است مجبور شوید قطعاتی را از هم جدا کنید تا به مخزن برسید. اگر چنین است، وقتی آب در جای خود قرار گرفت، قطعات مذکور را دوباره کنار هم قرار دهید.)

تصویر یک پرکولاتور تمیز و آماده استفاده
تصویر یک پرکولاتور تمیز و آماده استفاده

مرحله 2: قهوه را اضافه کنید

قهوه را به سبد بالایی اضافه نمایید. برای قهوه غلیظ سبد را سر پر و برای قهوه رقیق‌تر سبد را سر خالی پر کنید. مطمئن شوید که قطعات مختلف دستگاه پرکولاتور به خوبی روی هم قرار گیرند و درب پرکولاتور بسته باشد.

تصویر اضافه کردن قهوه
تصویر اضافه کردن قهوه

مرحله 3: گرم کردن

پرکولاتور قهوه را روی اجاق‌گاز قرار دهید و حرارت متوسطی را انتخاب کنید. پرکولاتور را به آرامی گرم نمایید تا دمای آب به اوج خود برسد. در مرحله بعد حرارت را کم کنید تا آب به حالی برسد که هنوز داغ باشد ولی نجوشد. شما نباید قادر به دیدن بخاری باشید که از دستگاه پرکولاتور خارج می‌شود. در پرکولاتورهای برقی، کافی است دستگاه را به برق وصل کنید و آب را طبق دستورالعمل سازنده گرم کنید.

تصویر پرکولاتور استیل
تصویر پرکولاتور استیل

مرحله 4: رد کردن قهوه

قهوه مدنظر را به مدت هفت الی ده بار از درون پرکولاتور رد کنید. تعداد رد کردن یا صاف کردن قهوه به ذائقه شما بستگی دارد.

 ریختن قهوه در پرکولاتور
 ریختن قهوه در پرکولاتور

مرحله 5: بگذارید قهوه استراحت کند

پرکولاتور را از روی اجاق‌گاز بردارید. با استفاده از دستکش مخصوص فر، سبد تفاله قهوه را بردارید و تفاله‌های مصرف شده را دور بریزید. بگذارید قهوه قبل از سرو چند دقیقه استراحت کند. برخی تفاله‌ها ممکن است به قهوه راه پیدا کنند و این دوره استراحت به آنها فرصت می‌دهد تا در ته دستگاه پرکولاتور قرار بگیرند. همان‌طور که مشاهده کردید روش درست کردن قهوه با استفاده از دستگاه پرکولاتور بسیار راحت است.

مینی پرسو واکاکو Wacaco Minipresso
ببینم!

بهترین قهوه برای پرکولاتور چیست؟

دانه‌های قهوه‌ای که انتخاب می‌کنید تأثیر مستقیمی بر کیفیت نهایی قهوه خواهند داشت. قهوه چندین بار دم می‌شود، بنابراین دانه‌های موسوم به dark roasts می‌توانند بیش از حد قوی باشند. به دنبال قهوه با اسیدیته پایین با برچسب light-roast ،smooth یا mild باشید. همچنین مهم است که دانه‌ها را درشت آسیاب کنید تا از درون سبد پرکولاتور قهوه نیفتند و به قهوه نهایی راه پیدا نکنند.

برای تهیه انواع قهوه دارک رست، تنها کافی است تا به محصولات زیر نگاه بیاندازید. انواع قهوه موجود در کافی استور به صورت تازه برشت و برشته کاری خود مجموعه هستند. پس با خیال راحت از عطر، طعم و کیفیت خرید کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

 

باید چقدر قهوه در دستگاه پرکولاتور ریخت؟

پس از اولین استفاده، ایده خوبی از میزان قهوه موردنیاز برای تهیه قهوه ساخته‌شده با پرکولاتور به دست می‌آورید. به طور کلی، از میزان بیشتری قهوه درشت آسیاب شده برای هر فنجان آب برای تهیه یک نوشیدنی قوی استفاده کنید.

تصویری از  اجزای پرکولاتور
تصویری از اجزای پرکولاتور

چه مدت باید اجازه داد تا قهوه در دستگاه پرکولاتور بماند؟

بسته به ذائقه‌تان می‌توانید قهوه را به مدت 7 تا 10 دقیقه در دستگاه پرکولاتور نگاه دارید. حفظ یکنواختی گرما در دستگاه پرکولاتور در طول این فرایند مهم است (پرکولاتور برقی قهوه در این زمینه بهتر عمل می‌کند). اگر آب خیلی داغ شود و بخار تولید کند، قهوه بیش از حد عصاره‌گیری می‌شود و طعم بسیار تلخی خواهد داشت، از طرف دیگر، اگر آب به‌اندازه کافی گرم نباشد، پرکولاتور نمی‌تواند حداکثر طعم را از درون قهوه استخراج نماید.

نحوه تمیز کردن پرکولاتور قهوه

بهترین زمان برای تمیز کردن پرکولاتور درست بعد از دم کردن قهوه است. تفاله‌های قهوه می‌توانند به یک مخلوط غلیظ تبدیل شوند. علاوه بر این، باقی‌ماندن قهوه دم شده در محفظه مربوطه می‌تواند دیواره‌ها را لکه‌دار کند و بر طعم نوشیدنی بعدی تأثیر بگذارد. برای تمیز کردن سبد پرکولاتور قهوه، محفظه آب و بخشی که این دو را به هم متصل می‌کند، از آب گرم و صابون استفاده کنید و در صورت لزوم آن‌ها را به آرامی با اسفنج بشویید.

برای لکه‌های داخلی و باقی‌مانده روغن، دستگاه پرکولاتور خود را با استفاده از جوش شیرین یا سرکه تمیز کنید. محفظه آب را طوری پر کنید که انگار در حال دم کردن قهوه هستید. به جای اضافه کردن قهوه، دو قاشق غذاخوری جوش شیرین یا سرکه اضافه کنید. قبل از اینکه آب را دور بریزید، این مخلوط را به مدت 10 دقیقه گرم کنید. برای از بین بردن اثرات سرکه، محفظه آب را از آب تمیز پر کنید و دو الی سه مرتبه پرکولاتور را بر روی حرارت قرار دهید.

فردی در حال ریختن قهوه با پرکولاتور
فردی در حال ریختن قهوه با پرکولاتور

پرکولاتور در مقابل سایر روش‌های دم کردن

واقعاً سخت است که به این سؤال پاسخی مطلق بدهیم، اما می‌توان در مورد تفاوت بین قهوه ساخته‌شده با پرکولاتور و سایر روش‌های دم کردن صحبت کرد.

اگر طعم‌های سبک‌تر و ظریف‌تری را ترجیح می‌دهید، قهوة قطره‌ای یا pour-over coffee بهترین روش برای شماست. قهوه ساخته‌شده با پرکولاتور قهوه ساز اسپرسو به طور کلی قوی‌تر و پررنگ‌تر می‌شود. این قهوه عطر و طعم تقریباً تلخی مانند قهوه‌ای دارد که با فرنچ پرس تهیه می‌شود، البته عطر این قهوه بیشتر خواهد بود؛ چون چندین بار دم می‌گردد. برخلاف فرنچ پرس، پرکولاتورها به شما این امکان را می‌دهند که چندین فنجان را به طور هم‌زمان دم کنید، بنابراین اگر تعدادتان زیاد است، این دستگاه‌ها انتخاب بهتری برای شما خواهند بود.

بهترین پرکولاتورهای موجود در بازار

حال که با پرکولاتور آشنا شدیم، بهتر است نگاهی به چند نمونه از بهترین دستگاه‌های پرکولاتور موجود در بازار بیندازیم.

تصویری از یک دستگاه پرکولاتور
پرکولاتور قهوه نسبتا تلخی دارد

Moss & Stone 10-Cup Electric Percolator

استفاده از این پرکولاتور برقی مدرن سریع و آسان است. ابتدا آب و سپس قهوه را اضافه کنید. یک چراغ به شما اطلاع می‌دهد که قهوه آماده است و قهوه دم شده را گرم نگه می‌دارد. گنجایش کلی این محصول ۱۰ فنجان است و می‌توانید دو فنجان را به صورت همزمان دم کنید.

  • مزایا: این پرکولاتور قهوه غلیظ و غلیظی را در کمتر از شش تا هفت دقیقه تولید می‌کند. این یک قهوه ساز ساده است که کار با ان را به راحتی یاد می‌گیرد.
  • معایب: در برخی موارد ممکن است قهوه نشت کند. همچنین تنظیم نادرست این دستگاه در کیفیت نهایی قهوه تأثیرگذار خواهد بود.
  • ظرفیت: 10 لیوان
  • ابعاد: 9 در 6 در 11 اینچ
  • وزن: ۱ کیلوگرم
  • قابلیت شستشو با ماشین ظرف‌شویی: بله، قطعات این دستگاه را می‌توانید در ماشین ظرف‌شویی بشویید.
تصویر Moss & Stone 10-Cup Electric Percolator
تصویر Moss & Stone 10-Cup Electric Percolator

Farberware Yosemite Stainless Steel Stovetop Percolator

سابقه ۱۲۰ساله Farberware تضمین می‌کند که می‌توانید برای تولید یک قهوه بی‌نظیر بر روی این پرکولاتور حساب باز کنید. استفاده از آن راحت است، قیمت مناسبی دارد و تمیز کردن آن آسان خواهد بود، زیرا می‌توان این دستگاه را با ماشین ظرف‌شویی شست.

  • مزایا: طراحی کلاسیک آن در هر آشپزخانه‌ای عالی به نظر می‌رسد و می‌توانید از آن در کمپینگ نیز استفاده کنید.
  • معایب: در حین دم کردن نیاز به نظارت دارد. دستگیره پلاستیکی ممکن است بشکند، اما می‌توان یک دستگیره پلاستیکی یا شیشه‌ای را به عنوان جایگزین سفارش داد.
  • ظرفیت: 8 لیوان
  • ابعاد: 9.2 در 8.7 در 7 اینچ
  • وزن: 800 گرم
  • قابلیت شستشو با ماشین ظرف‌شویی: بله، قطعات این دستگاه را می‌توانید در ماشین ظرف‌شویی بشویید.
تصویر Farberware Yosemite Stainless Steel Stovetop Percolator
تصویر Farberware Yosemite Stainless Steel Stovetop Percolator

Cuisinox Roma 10-Cup Stainless Steel Stovetop Espresso Maker

این قهوه ساز پرکولاتور یک دم‌نوش غنی و جسورانه را ارائه می‌دهد که از نظر طعم بین قهوه فرنچ پرس و اسپرسو قرار می‌گیرد. این پرکولاتور قهوه از فولاد ضدزنگ بادوام با روکش آینه‌ای صیقلی ساخته شده و عدم وجود هیچ‌گونه لوگویی به طراحی ظریف آن افزوده است.

100سال تجربه در برند محبوب لامارزوکو
ببینم!

از سبد فیلتر مخصوص آن می‌توان برای تنظیم مقدار قهوه استفاده کرد و در صورت تمایل ضایعات را به حداقل رساند. با استفاده از این دستگاه می‌توانید در چهار الی شش دقیقه یک قهوه بی‌نظیر داشته باشید.

  • مزایا: دارای روکش آینه‌ای از جنس استنلس‌استیل زیبا
  • معایب: این یک پرکولاتور لوکس است که در مراقبت از آن باید بسیار دقت کرد. اگرچه این دستگاه شبیه به اسپرسو عمل می‌کند، اما یک دستگاه اسپرسو واقعی نیست.
  • ظرفیت: 10 لیوان
  • ابعاد: 7 در 7 در 10 اینچ
  • وزن: 1.2 کیلوگرم
  • قابلیت شستشو با ماشین ظرف‌شویی: خیر
تصویر Cuisinox Roma 10-Cup Stainless Steel Stovetop Espresso Maker
تصویر Cuisinox Roma 10-Cup Stainless Steel Stovetop Espresso Maker

Presto 12-Cup Stainless Steel Electric Percolator

این پرکولاتور ساخت یکی از برترین برندهای موجود در بازار است. با استفاده از این محصول می‌توانید در کمتر از یک دقیقه نوشیدنی دلخواه خود را تهیه کنید. طراحی آینه‌ای و صیقلی‌، این دستگاه را به پرکولاتور بی‌نظیر تبدیل کرده است.

  • مزایا: داشتن ظرفیت بالا و حفظ طعم پیچیده قهوه ساخته شده با پرکولاتور
  • معایب: تمیز کردن این محصول به‌شدت پیچیده است. عدم وجود دستگیره شیشه‌ای یا پلاستیکی
  • ظرفیت: 12 لیوان
  • ابعاد: 13 در9.7در6.2 اینچ
  • وزن: 1.3 کیلوگرم
  • ماشین ظرف‌شویی: توصیه نمی‌شود، اگرچه اجزای داخلی را می‌توان با استفاده ماشین ظرف‌شویی شست‌وشو داد.
تصویر Presto 12-Cup Stainless Steel Electric Percolator
تصویر Presto 12-Cup Stainless Steel Electric Percolator

Coletti Bozeman 9-Cup Stovetop Percolator

گروهی از برترین تولیدکنندگان دستگاه‌های قهوه‌ساز مدیریت Coletti را برعهده دارند. این امر موجب شده تا با یکی از بهترین دستگاه‌های پرکولاتور قهوه موجود در بازار روبه‌رو شویم. این قهوه ‌جوش پرکولاتور ضمانت تعویض مادام‌العمر دارد. پرکولاتور مذکور از فولاد ضدزنگ ساخته شده و دارای یک روکش آینه‌ای صیقلی جذاب است.

  • مزایا: به طور خاص برای مسافران و کسانی که کمپینگ می‌کنند طراحی شده است.
  • معایب: یادگیری نحوه استفاده از این محصول کمی زمان می‌برد. دسته چوبی این پرکولاتور نباید نزدیک شعله قرار بگیرد.
  • ظرفیت: 9 لیوان
  • ابعاد: 8 در4.8در7.5 اینچ
  • وزن: ۱ کیلوگرم
  • ماشین ظرف‌شویی: اجزای داخلی قابل شستشو در ماشین ظرف‌شویی هستند.
تصویر Coletti Bozeman 9-Cup Stovetop Percolator
تصویر Coletti Bozeman 9-Cup Stovetop Percolator

سوالات متداول

تفاوت پرکولاتور و موکاپات چیست؟

یک پرکولاتور قهوه را با عبور با فشار آب جوش به داخل سبد حاوی پودر قهوه با درجه آسیاب متوسط، دم می کند. از طرف دیگر، یک موکاپات از بخار برای عبور بخار آب از دانه های ریز آسیاب شده قهوه استفاده می‌نماید.

مخزن پرکولاتور یا موکاپات را با آب سرد پر کنیم یا با آب جوش؟

در حالی که بیشتر در دفترچه راهنما توصیه می‌کنند که با آب سرد تازه شروع کنید، من در واقع ترجیح می دهم با آب داغ تازه شروع کنم. این امر مدت زمانی که قهوه آسیاب شده در معرض حرارت قرار می گیرد را کاهش می دهد. می‌توانید هر دو را امتحان کنید و آنچه را که بهتر یافتید استفاده نمایید.

کدامیک برای پرکولاتور بهتر است: عربیکا یا ربوستا؟

روبوستا به دلیل طعم عمیق و توانایی تولید کرما بهتر در مقایسه با عربیکا معمولاً در ترکیب اسپرسو و دم‌آوری با این دستگاه استفاده می شود.

سخن پایانی درباره پرکولاتور قهوه

در این متن سعی کردیم به این پرسش که پرکولاتور قهوه چیست؟ پاسخ دهیم. دستگاه‌های پرکولاتور بهترین انتخاب برای کسانی هستند که دوست دارند قهوه آن‌ها یک طعم قوی و پیچیده داشته باشد. پرکولاتور قهوه را می‌توان به راحتی حمل کرد. این دستگاه‌ها در اندازه‌ها و سبک‌های مختلف تولید می‌شوند و شما می‌توانید با توجه به نیاز خود، نسبت به خرید محصول مدنظرتان اقدام کنید.

منابع: roastycoffee و blackinkcoffee

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
5/5 - (3 امتیاز)

1 دیدگاه در “آشنایی و طرز تهیه قهوه با ابزار پرکولاتور

  1. unknown گفت:

    بسیار عالی ممنون بابت مطالب مفیدی که گذاشتید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *