قهوه از محبوبترین نوشیدنیهای جهان محسوب میشود که هر روزه عده زیادی در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. تحقیقات جدید دانشمندان نشان داده است که بین قهوه و متابولیسم بالا رابطه مستقیمی وجود دارد. قهوه میتواند با بالابردن میزان متابولیسم موجب کاهش وزن افراد شود.
به راستی این ادعا چقدر صحیح است؟ متابولیسم چه نقشی در زندگی ما دارد؟ چرا قهوه باعث افزایش متابولیسم میشود؟ در این متن قصد داریم به هرآنچه که باید درباره رابطه قهوه و متابولیسم بدانید بپردازیم. با ما همراه باشید تا کلیه اطلاعات مورد نیاز را به شما ارائه کنیم.
فهرست مطالب
- متابولیسم چیست و چه انواعی دارد؟
- متابولیسم شامل چه عملکردهای بدن میشود؟
- مواد موجود در قهوه
- انواع قهوه
- قهوه با متابولیسم چه ارتباطی دارد؟
- قهوه باعث افزایش متابولیسم میشود؟
- کافئین به چربی سوزی کمک میکند
- قهوه باعث کاهش وزن میشود؟
- قهوه موجب افزایش مصرف مایعات خواهد شد
- قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است
- چه مقدار قهوه مناسب است؟ | قهوه و متابولیسم
- فواید قهوه برای سلامتی
- چربیها و لیپیدها
متابولیسم چیست و چه انواعی دارد؟
بسیاری از مردم متابولیسم را معیاری ساده برای سنجش سرعت کالری سوزی بدن میدانند. دکتر اسکات سامرز (رئیس دپارتمان تغذیه و فیزیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا) میگوید: متابولیسم در واقع یک اصطلاح جمعی برای فرایندهایی است که غذا و مواد مغذی را به انرژی و بلوکهای مغذی مورد نیاز بدن تبدیل میکند.
فرایندهای متابولیک به دو دسته اصلی تقسیم میشوند. دسته اول آنهایی هستند که به روند رشد کمک میکنند و آنابولیک نامیده میشوند (جهت ایجاد سلولهای جدید). دسته دوم فرایندهای کاتابولیک هستند که مواد پیچیدهای را تجزیه میکند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز خود را دریافت کند. هر دو نوع فرایند، به انرژی نیاز دارند.
متابولیسم عمدتاً توسط عوامل تغییرناپذیری مانند وراثت و سن شکل میگیرد. از نظر مدیریت وزن، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد غذاها یا نوشیدنیهای خاصی میتوانند متابولیسم را «تسریع» کرده و میزان کلی کالری سوزی را در بدن افزایش دهند. در ادامه مبحث قهوه و متابولیسم، به بررسی عملکردهای مربوط به متابولیسم میپردازیم.
قهوه خودتون رو از فروشگاه اینترنتی قهوه کافی استور خریداری کنید.
متابولیسم شامل چه عملکردهای بدن میشود؟
در بخش قبلی با تعریف کلی متابولیسم آشنا شدیم. پرسش بسیاری از افراد این است که متابولیسم بر چه مواردی اثر میگذارد؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که متابولیسم بر هر فرایندی در بدن که از انرژی استفاده میکند، تأثیر میگذارد، از جمله:
- انقباض عضلانی
- عملکرد مغز
- تنظیم دما
- نفس کشیدن
- گردش خون
- گوارش
- دفع کردن مواد زائد
همانطور که قبلاً ذکر شد، عملکردهایی که برای زندگی ضروری هستند، مانند عملکرد مغز و گردش خون، سهم زیادی از کالریهایی مصرفی بدن را تشکیل میدهند. به طور کلی میتواند گفت فعالیتی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، ارتباط مستقیمی با فرایند متابولیسم در بدن شما دارند.
- فعالیت بدنی: 15 تا 30 درصد. از نظر متابولیسمی، فعالیت بدنی تنها به تمرینات شدید ورزشی محدود نمیشود. فعالیتهای کوچکی همچون بالا رفتن از پلهها و یا منتقل کردن یک جعبه کوچک به اتاق دیگر نیز موجب افزایش سوختوساز بدن شما خواهد شد.
- هضم غذا: حدود 10 درصد. برای به دست آوردن سوخت به هضم غذا نیاز دارید. بدن فقط برای هضم، جذب و آزادسازی انرژی از پروتئین، چربی و کربوهیدرات به مقدار مناسبی انرژی نیاز دارد.
مواد موجود در قهوه
در ادامه مبحث قهوه و متابولیسم، باید گفت که یک فنجان قهوه سیاه دم کرده بدون خامه یا شکر اضافه شده دارای (240 گرم) 2.4 کالری و 0.3 گرم پروتئین است. جالب است بدانید که در همین این مقدار قهوه هیچ گونه چربی و یا کربوهیدراتی وجود ندارد. قهوه را میتوان منبع پتاسیم و منیزیم دانست.
کربوهیدراتها
قهوه سیاه ساده بدون شیر یا شیرینکننده اضافه حاوی به هیچ وجه کربوهیدرات ندارد. این یک خبر خوب است. کربوهیدراتها اگرچه به طور کلی جزو مواد مورد نیاز بدن محسوب میشوند، اما نباید میزان آنها در بدن بیش از حد باشد.
چربیها
همانند کربوهیدرات، در قهوه خالص نمیتوان هیچ نوع چربی خاصی را پیدا کرد، اما افزودن شیر یا چربی اشباع شده، ترکیب چربی موجود در یک فنجان قهوه را تغییر میدهد. البته باید گفت که هر نوع قهوهای از این قاعده پیروی نمیکند و چربی و لیپید موجود در هر قهوه با نوعی دیگر متفاوت است.
پروتئین
یک فنجان قهوه سیاه حاوی 0.3 گرم پروتئین است. باید به این نکته توجه داشته باشید که افزودنیهایی مانند شیر یا جایگزینهای آن میتواند پروتئین موجود در یک فنجان قهوه را افزایش دهند. به همین دلیل شناخت رابطه بین قهوه و متابولیسم بسیار مهم است.
ویتامینها و مواد معدنی
قهوه ساده حاوی مقدار کمی ریزمغذیها از جمله ویتامینها و مواد معدنی است. همانند بحث چربی، میزان و مقدار ویتامینها و مواد معدنی موجود در قهوه، به نوع دانههای بستگی خواهد داشت و نمیتوان یک آمار کلی در مورد آن ارائه کرد.
کالری
یک فنجان قهوه سیاه معمولی 2.4 کالری در هر وعده دارد که از پروتئین موجود در آن حاصل میشود. وقتی شیر، طعم دهندهها، شربتها، شکر و خامه فرم گرفته را به قهوه اضافه میکنید، میزان کالری موجود در آن نیز به طبع افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال، یک نوشیدنی عادی موجود در مغازههای استارباکس 440 کالری، 12 گرم چربی اشباع شده و 63 گرم کربوهیدرات خالص دارد.
انواع قهوه
نوع قهوه نیز میتواند در مواد موجود در آن تأثیر بگذارد. امروزه انواع مختلفی از قهوه با نرخ برشتگی متفاوتی به بازار عرضه میشوند. شناخت انواع قهوه میتواند به شما کمک کند تا یک قهوه مناسب با میزان کالری مدنظر خود را انتخاب کنید. در ادامه به معرفی چند مدل مختلف قهوه میپردازیم.
عربیکا
عربیکا محبوبترین نوع قهوه است. بسیاری از علاقهمندان به قهوه استفاده از دانههای عربیکا را به دلیل طعم جذاب آن ترجیح میدهند. دانههای عربیکا که معمولاً برای قهوه سیاه استفاده میشود، طعم شیرینتر و پیچیدهتری دارند و میتوان قهوه مدنظر را به صورت مستقیم نوشید.
اگر به دنبال انواع قهوه عربیکا باکیفیت میگردید میتوانید به محصولات زیر سری بزنید. انواع قهوه عربیکا خوش عطر و طعم که در کافی استور برشتهکاری میشوند را میتوانید به صورت تازه برشت تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
روبوستا | قهوه و متابولیسم
در حالی که عربیکا محبوبترین نوع قهوه است، روبوستا را میتوان ارزانترین نوع قهوه دانست. به دلیل طعم تلخ آن، معمولاً روبوستا را برای نوشیدنیهای اسپرسو و در مخلوطهای قهوه فوری استفاده میکنند. همانطور که گفته شد میزان کافئین روبوستا نسبت به عربیکا بسیار بیشتر است.
روبوستا و انواع محصولات روبوستایی را میتوانید از کافی استور تهیه کرده و از آن لذت ببرید. کافی است نظرات سایر مشتریان را درباره محصولات بخوانید تا با خیال راحت خرید خود را انجام دهید. همچنین بعد از تهیه آنها حتما نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.
لیبریکا
یکی از سختترین انواع دانه قهوه، دانه لیبریکا است. دانههای لیبریکا بزرگتر از سایر دانههای قهوه هستند و شکل نامنظمی دارند. لیبریکا از نظر عطر بینظیر است، البته میزان کافئین و ترکیبات مغذی موجود در آن تقریباً با عربیکا برابری میکند.
اکسلسا | قهوه و متابولیسم
دانه اکسلسا در مقایسه با دانه قهوه لیبریکا از نظر طعم و مزه درونی بسیار متفاوت است. این قهوه بیشتر در جنوب شرق آسیا یافت میشود و تنها حدود 7 درصد از قهوه جهان را تشکیل میدهد. اکسلسا نسبت به سایر مدلهای قهوه دارای مواد مغذی و کالری کمتری است. در ادامه به بررسی رابطه اصلی قهوه و متابولیسم میپردازیم.
قهوه با متابولیسم چه ارتباطی دارد؟
کافئین یک محرک طبیعی است که معمولا در قهوه، چای و نوشابه یافت میشود. قهوه به طور معمول حاوی بالاترین میزان کافئین نسبت به هر یک از این سه نوشیدنی است. یک فنجان (240 میلی لیتر) قهوه دم کرده حدود 95 میلیگرم کافئیندارد. با این حال، محتوای کافئین بسته به نوع دانه، طرز برشته کردن، و روش آماده سازی قهوه متفاوت است.
کافئین ممکن است متابولیسم شما را بهبود ببخشد. به همین دلیل کافئین در بسیاری از مکملهای کاهش وزن گنجانده شده است. برای مشاهده تأثیر قابل توجه بر متابولیسم، به دوزهای زیادی از کافئین نیاز خواهید داشت.
یک مطالعه نشان داد که دوز 4.5 میلیگرم کافئین به ازای هر پوند از وزن بدن (10 میلیگرم در یک کیلوگرم) متابولیسم را تا 13 درصد افزایش میدهد. برخی تحقیقات نشان میدهد که مصرف منظم کافئین ممکن است روند حفظ وزن متعادل بدن و کاهش وزن را بهبود بخشد. چندین مطالعه دیگر نیز نشان داده است که استفاده از قهوه، به روند کاهش وزن افراد در طول سالیان مختلف کمک شایانی کرده است.
قهوه باعث افزایش متابولیسم میشود؟
برای درک اینکه قهوه چگونه موجب افزایش متابولیسم میشود و شناخت رابطه قهوه و متابولیسم، باید با سه ماده اصلی موجود در قهوه آشنا شوید. این سه ماده را میتوان مهمترین علل افزایش متابولیسم به وسیله نوشیدن قهوه دانست.
- تئوبرومین: که به میزان مناسبی در قهوههای مختلف وجود دارد
- تئوفیلین: محرک اصلی موجود در قهوه
- اسید کلروژنیک: یک ترکیب بیولوژیکی فعال در قهوه
این مواد نقش مهمی در نحوه جذب قند و کربوهیدرات در بدن ما دارند. هنگام مصرف قهوه، تئوفیلین به تئوبرومین تبدیل میشود. این فرایند منجر به تولید انسولین میشود و به ما کمک خواهد کرد تا قندها را بهتر متابولیزه کنیم و در نتیجه میزان احتمال ابتلا به چاقی کاهش یابد.
اسید کلروژنیک موجود در قهوه، باعث اخیر در جذب کربوهیدراتها میشود. یک مطالعه نشان داده است که اسید کلروژنیکی که به قهوه فوری اضافه میشود، جذب قند را در رودهها کند خواهد کرد. این مطالعه همچنین توضیح داد نوشیدن قهوه نحوه انتقال گلوکز توسط بدن را تغییر میدهد. به طور خلاصه میتوان گفت که اسید کلروژنیک به ما کمک میکند تا کربوهیدرات کمتری جذب کنیم!
تا اینجا متوجه شدیم که قهوه میتواند به بدن ما کمک کند تا جذب قندها و کربوهیدراتها را کاهش دهد. قهوه از روشهای دیگری نیز موجب کاهش وزن خواهد شد. در ادامه بررسی رابطه قهوه و متابولیسم، به این روشها میپردازیم.
کافئین به چربی سوزی کمک میکند
برای درک اینکه چگونه این اتفاق میافتد، باید هورمونی به نام اپی نفرین را بشناسید که معمولاً به عنوان آدرنالین نیز شناخته میشود. همزمان با اینکه کافئین از طریق سیستم عصبی در بدن حرکت میکند، سطح اپی نفرین را در جریان خون افزایش خواهد داد.
در مرحله بعد اپی نفرین به بافتهای چربی سیگنال میدهد که چربیها را تجزیه کرده و اسیدهای چرب (برای مثال امگا 3 که موجب کاهش وزن میشود) در جریان خون آزاد شوند. همین امر ساده ولی کاربردی میتواند روند کلی افزایش وزن را متوقف کند. نوشیدن چند فنجان قهوه اصیل، عامل خوبی برای کمک به چربی سوزی است.
تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن قهوه قبل از تمرینهای ورزشی به سوزاندن چربی بیشتر کمک میکند. کافئین سطح انرژی را در طول تمرین بدنی افزایش داده و منجر به افزایش استقامت بدن خواهد شد. افرادی که قبل از رفتن به باشگاه قهوه مینوشند، توان بالاتری برای انجام تمرینهای ورزشی دارند و کالری بیشتری میسوزانند. در ادامه بحث رابطه قهوه و متابولیسم، به بررسی ارتباط قهوه و کاهش وزن میپردازیم.
قبل از آن اما اگر به دنبال افزایش چربیسوزی به کمک کافئین موجود در قهوه هستید، میتوانید محصولات پرکافئین و درجه یک زیر را در نظر داشته باشید.
قهوه باعث کاهش وزن میشود؟
بر اساس مطالعهای که توسط مجله بینالمللی علوم غذایی و تغذیه آمریکا منتشر شده است، ثابت شد که قهوه (به ویژه نوع عربیکا) بر کنترل اشتها تأثیر میگذارد. این مطالعه بیان میکند که مصرف قهوه بین نیم ساعت تا چهار ساعت قبل از غذا میتواند به کاهش عاملی به نام “دریافت انرژی حاد” که به عنوان کالری دریافتی نیز شناخته میشود، کمک کند.
قهوه علاوه بر کمک به سرکوب اشتها، به افزایش متابولیسم نیز کمک میکند. در مطالعهای که توسط مجله Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شد، محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف کافئین ممکن است باعث کاهش وزن، کاهش میزان BMI و کاهش چربی بدن شود.
قهوه موجب افزایش مصرف مایعات خواهد شد
برخی از کارشناسان ادعا میکنند که قهوه یک ادرارآور است و موجب کاهش سطح آب بدن خواهد شد. محققان ثابت کردهاند که نوشیدنیهای کافئیندار، به طور کلی میتوانند با کاهش سطح آب بدن موجب افزایش مصرف مایعات دیگر در طول روز شوند.
مصرف مایعات دیگر نیز باعث کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن خواهد شد. بحث بعدی ما در موضوع رابطه قهوه و متابولیسم، شناخت آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه است.
قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است
نوشیدن قهوه به طور منظم و به لطف محتوای آنتی اکسیدان موجود در قهوه میتواند به طور قابل توجهی سلامت بدن شما را تقویت کند. قهوه حاوی آنتیاکسیدانی قوی به نام پلی فنول است. این آنتیاکسیدانها ریزمغذیهایی هستند که در گیاهان یافت میشوند و به سلامت مغز، بهبود هضم غذا (کاهش وزن) و حتی کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع 2 کمک میکنند.
یک مطالعه در سال 2011 که در ژورنال Chemico-Biological Interactions منتشر شد، شواهدی را در مورد نحوه تعامل این آنتیاکسیدانها با باکتریهای موجود در روده و ارتباط بین مصرف پلی فنول در رژیم غذایی و کاهش وزن پیدا کند.
چه مقدار قهوه مناسب است؟ | قهوه و متابولیسم
اگرچه مصرف قهوه به طبع و میزان اشتهای هر فرد ارتباط دارد، اما با توجه به تحقیقات انجام گرفته میتوان گفت که مصرف ۳ لیوان قهوه ساده در طول روز میتواند عامل مناسبی برای کاهش وزن باشد. به یاد داشته باشید که افزودن موادی مانند خامههای مصنوعی، شیر و سایر لبنیات، از کارایی قهوه به عنوان یک عامل چربیسوز میکاهند. این همان موردی است که در بحث قبلی رابطه قهوه و متابولیسم به آن اشاره کردیم.
علاوه بر این، شکر اضافه شده (از جمله قند طبیعی، مانند قند نیشکر و نارگیل) موجب افزایش قند خون و کاهش انرژی بدن خواهد شد. حتی خامههای گیاهی شیر بادام یا نارگیل میتوانند حاوی قندهای افزودهای باشند که کار باکتریهای روده شما را مختل کرده و روند متابولیسم بدن را کند خواهند کرد.
به دلیل کازئین و لاکتوز (دو پروتئین اصلی موجود در شیر) لبنیات پاستوریزه میتوانند باعث ناراحتی گوارشی یا تحریک آلرژی در افرادی شود که به لبنیات حساسیت دارند. خامههای مصنوعی و شکر افزوده به شما موجب خواهند شد تا فواید شگفتانگیز قهوه را دریافت نکنید.
فواید قهوه برای سلامتی
فواید قهوه برای بهبود و افزایش سلامتی در تمامی اعصار کاملاً روشن بوده است. در قرن هجده میلادی از قهوه به عنوان مسکن نیز استفاده میشد. به طور کلی فواید قهوه را میتوان شامل موارد زیر دانست.
بهبود کلی سلامت | قهوه و متابولیسم
تجزیه و تحلیل نزدیک به 220 مطالعه روی قهوه که در BMJ در سال 2017 منتشر شد، نشان داد که مصرفکنندگان قهوه، نسبت به کسانی که از این نوشیدنی جذاب استفاده میکنند، مقاومت کمتری در برابر بیماریهای مختلف دارند.
این تجزیه و تحلیل نشان داد که در طول دوره مطالعه، افرادی که قهوه مینوشند نسبت به کسانی که از قهوه استفاده نمیکنند، 17 درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودهنگام، 19 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و 18 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار داشتند. در بخش بعدی بررسی رابطه بین قهوه و متابولیسم، به بیماری دیابت نوع دو اشاره خواهیم کرد.
محافظت در برابر دیابت نوع 2
یک مطالعه در سال 2014 توسط محققان هاروارد که در مجله Diabetologica منتشر شد، نزدیک به 124000 نفر را به مدت 16 تا 20 سال ردیابی کرد. این تحقیق نشان داد، کسانی که مصرف قهوه خود را به بیش از یک فنجان در روز (طی یک دوره چهار ساله) افزایش دادند، 11 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بودند.
خطر ابتلا به این بیماری در افرادی که روزانه یک فنجان کمتر قهوه مصرف میکردند، 17 درصد بیشتر بود! دلیل این امر ممکن است آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه باشد که التهاب را کاهش میدهند (التهاب در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نقش دارد).
بیماری پارکینسون
تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف کافئین میتواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش دهد. تحقیقات منتشر شده در سال 2012 ژورنال آکادمی نورولوژی آمریکا نشان داد که قهوه سیاه میتواند به کنترل حرکات غیرارادی افرادی که به بیماری پارکینسون مبتلا هستند کمک کند.
کند کردن پیشرفت زوال عقل
در یک مطالعه مربوط به مجله بیماری آلزایمر، محققان سطوح کافئین خون را در افراد مسن با اختلالات شناختی خفیف آزمایش کردند. این تحقیقات نشان داد که سطح کم کافئین میتواند پیش درآمدی برای زوال عقل شدید از جمله بیماری آلزایمر باشد.
هنگامی که محققان دو تا چهار سال بعد مجدداً این افراد را ارزیابی کردند، مشخص شد آنهایی که سطح خونشان حاوی مقدار مناسبی از کافئین بود، نسبت به کسانی که هیچگونه کافئینی مصرف نمیکردند، کمتر دچار زوال عقل شده بودند. محافظت از کبد بحث بعدی ما در موضوع رابطه بین قهوه و متابولیسم است.
محافظت از کبد| قهوه و متابولیسم
چندین مطالعه منتشر شده در مجلات معتبر نشان داده است که نوشیدن قهوه اثرات مفیدی برای افزایش سلامت کبد دارد. از جمله این اثرات میتوان به کاهش خطر مرگ ناشی از سیروز کبدی، کاهش سطح آنزیمهای مضر کبدی و محدود کردن زخمهای کبدی در افراد مبتلا به هپاتیت سی اشاره کرد.
بهبود سلامت قلب
طبق مطالعهای که در سال 2021 در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد، نوشیدن روزانه یک یا چند فنجان قهوه ساده و کافئیندار موجب کاهش قابل توجه احتمال ابتلا به نارسایی قلبی در افراد مورد آزمایش شده بود.
اگرچه شواهد کافی برای حمایت از تجویز قهوه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی وجود ندارد، اما به نظر میرسد این کشف اخیر ثابت میکند که قهوه در واقع برای سلامت قلب مفید است.
در سال 2013، مجله Epidemiology and Prevention مطالعاتی را منتشر کرد که رابطه بین مصرف قهوه و بیماریهای قلبی عروقی را تجزیه و تحلیل میکرد. دادههای 36 مطالعه مختلف نشان داد افرادی که سه تا پنج فنجان قهوه در روز مینوشند نسبت به افرادی که قهوه نمینوشند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. در ادامه بحث رابطه قهوه و متابولیسم، به کاهش خطر ملانوما میپردازیم.
کاهش خطر ملانوما | قهوه و متابولیسم
یک مطالعه در سال 2015 که در مجله مؤسسه ملی سرطان منتشر شد، عادات نوشیدن قهوه را بر روی بیش از 447000 نفر در طی 10 سال بررسی کرد. محققان دریافتند افرادی که روزانه چهار فنجان قهوه کافئیندار مینوشند نسبت به افرادی که قهوه بدون کافئین مینوشند یا قهوه نمینوشند، 20 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به ملانوم هستند.
خطر مرگ و میر کمتر
قهوه میتواند به کاهش خطر مرگ کمک کند. یک مطالعه در سال 2022 در The Annals of Internal Medicine نشان داد که مصرف متوسط قهوه شیرین شده با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط است. این تحقیق نشان داد کسانی که روزانه 1.5 تا 3.5 فنجان قهوه مینوشیدند، 30 درصد کمتر در معرض خطر مرگهای ناگهانی بودند.
چربیها و لیپیدها
در ادامه بحث قهوه و متابولیسم باید بگوییم که نوع قهوه رابطه مستقیمی با میزان چربی موجود در آن دارد، برای مثال، دو قهوه بسیار محبوب جهان یعنی عربیکا و ربوستا بین ده الی هفده درصد چربی و لیپید دارند. نوع rusting نیز میتواند در افزایش و کاهش میزان چربی موجود در قهوه تأثیر بگذارد. نکته قابل توجه این است که بیشتر چربی قهوه در درون دانههای سبز آن وجود دارد.
چربی موجود در قهوه تفاوتی با چربیهای درون روغنهای گیاهی ندارد. این چربی از نوع تریگلیسرید است. در روند رستینگ قهوههای عربیکا و روبوستا، میزان چربی موجود در قهوه کمی افزایش مییابد. یک روش راحت برای تشخیص میزان چربی در قهوه، توجه به رنگ آن است. هرچه میزان رنگ قهوه تیرهتر باشد، میزان چربی موجود در قهوه کمتر خواهد بود.
دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد، از حرارت موجود در روند رستینگ گرفته تا میزان زمان انبار کردن دانههای قهوه. تحقیقات مختلفی نشان داده که هرچه این میزان بیشتر باشد، چربی قهوه نیز نسبتاً بیشتر خواهد شد. در هنگام مصرف قهوه میتوان چربی موجود در این محصول را کاهش داد. امروزه با استفاده از فیلترهای کاغذی مخصوص در هنگام تهیه قهوه، مقدار کمتری از چربیها و لیپیدهای موجود در آن به فنجان منتقل میشوند. اگرچه چربی و لیپیدهای موجود در قهوه از نوع گیاهی هستند، اما باید در مصرف آنها نیز تعادل را رعایت کرد.
سخن پایانی درباره قهوه و متابولیسم
به پایان مبحث آشنایی با قهوه و متابولیسم رسیدیم. همانطور که در ابتدای متن نیز گفته شد، امروزه تحقیقات بسیاری نشان داده است که استفاده از قهوه موجب افزایش میزان متابولیسم در بدن میشود. متابولیسم که به معنی فرایند تبدیل و مصرف انرژیها در بدن است، نقش مهمی را در افزایش یا کاهش وزن شما ایفا میکند.
قهوه با افزایش میزان متابولیسم، سوختوساز بدن را افزایش داده و در نتیجه فرد دچار کاهش وزن خواهد شد، البته این به معنی مصرف بیش از حد قهوه نیست. اگرچه قهوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما باید در مصرف آن نیز اعتدال را رعایت کرد. با مراجعه به وبسایت کافی استور میتوانید مدلهای مختلف قهوه را با برندهای مختلف و با بهترین قیمت ممکن خریداری کنید.
منابع: harvard و bulletproof