قهوه قوی در ذهن هر شخص متفاوت می باشد و هر شخص در ذهن خود قهوه قوی را یک چیز معنی می کند. در این مقاله قصد داریم ایده ها و معانی مختلف قهوه قوی را بررسی کنیم و ببینیم وقتی شما می گویید قهوه قوی دقیقا منظور شما چیست و قهوه قوی یعنی چه؟
خرید قهوه در فروشگاه کافی استور.
فهرست مطالب
قهوه قوی Strong Coffee به چه معنی است؟
اگر در اینترنت جستجو می کنید که متوجه شوید قهوه قوی یعنی چه باید به شما بگویم که هر شخص معنی خاص خودش را در ذهنش دارد و قهوه قوی در ذهن همه یکی نیست. معمولا افرادی که در صنعت قهوه هستند قوی را این گونه تفصیر می کنند.
نسبت جامدات به مایعات یک نوشیدنی . یعنی چند درصد از یک فنجان، پودرقهوه واقعی هست و آب نیست. محدوده قابل قبول برای یک نوشیدنی 1:14 یا 1:13 هست یعنی به ازای هرگرم قهوه باید از ۱۴ میلی لیتر آب استفاده کنید. قبل از اینکه بیشتر درباره معنی فنی و حرفه ای قوی توضیح بدهیم، می خواهیم تعریف و خواسته شما از قهوه قوی را بررسی کنیم.
بر اساس نظرسنجی هایی که انجام شده است نظرات درباره قهوه قوی به 3 دسته زیر تقسیم شده است.
- طعم تلخ و گس
- کافئین بالا
- طعم تلخ و کافئین بالا
مهم ترین نکته ای که از این نظرسنجی می توان دریافت کرد این هست که، وقتی یک شخص می گوید قهوه قوی در واقع حسی هست که اون شخص بعد از خوردن نوشیدنی بهش دست می دهد. در ادامه تفاوت قوی، غلیظ، تلخ را مقایسه می کنیم.
تفاوت تلخ، قوی و غنی چیست؟
به عنوان دوست داران قهوه، ما همیشه در معرض ترفندهای تبلیغاتی و بازاریابی قرار می گیریم. برای همین باید تمام اصلاحات قهوه رو بدونیم تا متوجه بشیم چه قهوهای برای مناسب هست و چه قهوهای باید بخریم. 3 اصطلاح درباره قهوه هست که همیشه می شنویم و درباره زیاد صحبت می شود، قوی، غنی و تلخ.
قهوه تلخ
قهوههایی که معمولا رست دارک تری (برشته کاری تیره) دارند تلخ تر هستند. این نوع نوشیدنی با افزایش میزان قهوه می تواند تلخ تر شود.
قهوه قوی
استحکام منحصراً به فرآیند دم کردن اشاره دارد. یک نوشیدنی قوی با استفاده از نسبت جامدات به آب بالاتر درست می شود و به غلظت نوشیدنی به جای برشته شدن اشاره دارد. اسپرسو طبق تعریف یک نوشیدنی، قوی است چون که نسبت به بقیه انواع نوشیدنی ها دارای غلظت بیشتری هست و با نسبت آب کمتری نسبت به بقیه انواع قهوه دم می شود. نقطه مقابل قوی، ضعیف است که با مقدار کمتری پودرقهوه به میزان آب مصرفی دم می شود.
قهوه غنی
غنی بودن یک نوشیدنی به معنی این هست که نوشیدنی از نظر طعم و غلظت اسیدی تر هست. بیشتر مردم فکر می کنند که غنی بودن نوشیدنی مربوط به رست و تیرگی و روشنی دانه ها مربوط است. اما در واقعیت، یک قهوه با رست لایت با اسیدیته بالا هم می تواند یک نوشیدنی غنی باشد.
نتیجه گیری
تلخ = طعم دودی و رست دارک تر
قوی = قدرت دم بالاتر و کم بودن میزان آب نسبت به جامدات
غنی = اسیدیته بالا
قوی به معنای تلخ یا کافئین بالا نیست
احتمالا بیشتر مردم نوشیدنی قوی را با نوشیدنی کافئین بالا و تلخ اشتباه می گیرند. در صورتی که اصلا اینطور نیست و در دنیای قهوه، قوی به این معنی نیست. تلخ بودن به معنای قوی بودن قهوه نیست بلکه یکی از ویژگی های نوشیدنی هست که بر اثر برشته کردن دانه ها یا نوع آن به وجود می آید.
تلخ شدن نوشیدنی می توان دلایل دیگری هم داشته باشد مانند باقی گذاشتن تفاله در قهوهساز یا بالا بودن زیادی دمای آب. همین مورد برای کافئین هم صادق هست، قهوهای که کافئین بالایی دارد، قوی نیست فقط مقدار بسیار زیادی کافئین دارد.
اگر به انواع قهوه دارای برشته کاری تیره یا اصطلاحا Dark Roast علاقمند هستید، میتوانید به محصولات زیر سری بزنید. تمامی محصولات در کافی استور برشته کاری خود مجموعه بوده و میتوانید از کیفیت آن اطمینان خاطر داشته باشید.
قهوه قوی، غلیظ هست
در صنعت قهوه، به نوشیدنی ای قوی گفته می شود که میزان آب آن نسبت به جامدات کم باشد یعنی نوشیدنی که غلیظ باشد. برای تهیه نوشیدنی قوی، نسبت جامدات به آب را باید طوری تنظیم کنید که در آخر نوشیدنی غلیظی داشته باشید. این دو ماده تنها موارد بسیار مهم برای تهیه نوشیدنی می باشد. پس برای اینکه قهوه قوی تری داشته باشید فقط کافی است که میزان پودرقهوه خود را نسبت به آب افزایش دهید.
در بیشتر روش های دم کردن نسبت قهوه به آب بین 1:18 تا 1:16 هست. برای پیدا کردن قهوهقوی مورد نظر خودتون از نسبت 1:18 شروع کنید و به تدریج شروع به افزایش میزان قهوه کنید. اگر شما نوشیدنی خودتون رو با نسبت بیشتر از 16 دم می کنید و هنوز هم نوشیدنی غلیظی ندارید احتمالا یا در استفاده از پودرقهوه زیاده روی کرده اید یا دستگاه شما به درستی فرآیند استخراج را انجام نمی دهد.
تنها راه برای پیدا کردن قهوهقوی مورد نظر خودتون فقط آزمایش کردن هست. پس تا می توانید میزان آب و قهوه خود را تغییر بدهید تا بتوانید غلظت مورد نظر خودتون رو پیدا کنید.
طعم قهوه قوی چگونه است؟
اسپرسو یکی از معروف ترین قهوههای قوی هست. زمانی که شما اسپرسو می نوشید در دهان خود احساس سنگینی می کنید. در واقع به قدری این قهوهقوی و غلیظ هست که ممکن است شما طعم اصلی قهوه را متوجه نشوید. برای اینکه طعم اصلی نوشیدنی را بهتر درک کنید با اضافه کردن مقداری آب و تبدیل اسپرسو به آمریکانو می توانید طعم اصلی آن را متوجه بشید. قهوههایی که از صافی رد می شوند مثل فرانسه، از اسپرسو ضعیف تر هستند.
آیا منظور از قوی بودن استخراج قهوه است؟
خیر، استخراج درصدی از جامدات هست که قابل حل شدن در آب هست. معمولا حدود 30 درصد از جامدات محلول در آب هست و بقیه نامحلول هستند. برخی از دانه ها ممکن است تا 28 درصد و برخی دیگر تا 14 درصد استخراج شوند. این عدم تعادل طعم خوبی به نوشیدنی شما نمی دهد و به همین دلیل است که اندازه آسیاب یکنواخت بسیار مهم است.
آیا قوی بودن قهوه به کافئین مرتبط است؟
مرتبط نیستند چرا که ممکن است شما برای تهیه اسپرسو خود از 20 گرم قهوه استفاده کنید در صورتی که برای تهیه فرانسه خود از 30 گرم قهوه استفاده کنید. کافئین در مراحل اولیه استخراج می شود و بنابراین نوشیدنی که با قهوه بیشتر تهیه شده است کافئین بیشتری خواهد داشت.
ممکن است به نظر برسد که قهوه غلیظ باید کافئین بیشتری داشته باشد. بسیاری از مردم نوشیدنی قوی سفارش می دهند چون معتقد هستند که این نوشیدنی کافئین بیشتری دارد. با این حال، یک فنجان قهوه قوی، لزوماً پرکافئین ترین قهوه نیست.
آیا آب بر قوی بودن قهوه تاثیر دارد؟
آب خود به خود و به تنهایی هیچ قدرتی ندارد این قهوه هست که میزان قوی بودن را تعیین می کند البته میزان آب مصرفی می تواند تاثیر گذار باشد. هرچه درصد آب استفاده شده نسبت به جامدات کمتر باشد نوشیدنی قوی تری خواهیم داشت البته به خاطر داشته باشید که همیشه میزان کم بودن آب و زیاد بودن قهوه تاثیر گذار نیست زیرا اگر در مصرف قهوه زیاده روی کنیم، قهوه به خوبی استخراج نمی شود.
مقایسه دو قهوه قوی: ریستریتو در مقابل اسپرسو
دو نوع از معروف ترین نوشیدنی های قوی جهان ریستریتو و اسپرسو هستند در ادامه این مطلب قصد داریم این دو نوشیدنی را با یکدیگر مقایسه کنیم و ببینیم کدام یک از یک دیگر قوی تر هست. قبل از اینکه بخواهیم این دو نوشیدنی محبوب را با یکدیگر مقایسه کنیم ابتدا یک تعریف کوتاهی از ریستریتو خواهیم داشت چرا که تقریبا کمتر کسی هست که این نوشیدنی را به خوبی بشناسد.
ممکن است تا به حال نام ریستریتو به گوشتان خورده باشد ولی معنی دقیق اون رو ندونید. ریستریتو در زبان ایتالیایی به معنی محدود کردن است در واقع محدود کردن نوشیدنی در یک فنجان کوچک یا شات قهوه. در ریستریتو از آب کمتری نسبت به اسپرسو استفاده می شود که این باعث می شود که حجم ریستریتو کمتر از اسپرسو باشد. به دلیل اینکه این نوشیدنی بسیار کوچک و کم است معمولا کافه داران به مشتریان پیشنهاد ریستریتو دوبل را می دهند.
از آنجایی که ریستریتو نسبت به اسپرسو زمان کمتری در ارتباط با آب است در نتیجه طعم شیرین تر و تمرکز بیشتری روی طعم اصلی خود دانه دارد.
فرآیند دم کردن ریستریتو و اسپرسو کاملا شبیه یکدیگر است و با استفاده از آب داغ و فشار بخار آب تهیه می شوند ولی تفاوت این است که در فرآیند دم کردن ریستریتو آب کمتری نسبت به اسپرسو استفاده می شود. بسیاری از دوست داران این قهوه بر این باورند که طعم ریستریتو بسیار شیرین تر از اسپرسو است در صورتیکه در نگاه اول به این نوشیدنی حس می شود که ریستریتو طعم تلخ تری نسبت به اسپرسو دارد.
اسپرسو و ریستریتو قوی ترین نوشیدنی های قهوه هستند. این نوشیدنی ها طعم شدیدی در دهان ایجاد می کنند که تشخیص طعم اصلی را سخت می کند شما می توانید با اضافه کردن مقدار کمی آب طعم آن ها را بهتر درک کنید.
حال نوبت آن است که ریستریتو و اسپرسو را از نظر قوی بودن با یکدیگر مقایسه کنیم. همانطور که قبلا گفتیم قهوه قوی بستگی به نسبت آب و جامدات به یکدیگر دارد و همانطور که در این مطلب اشاره کردیم در فرآیند دم کردن اسپرسو از آب بیشتری نسبت به ریستریتو استفاده می شود در نتیجه ریستریتو قهوه قوی تری نسبت به اسپرسو است.
تحقیقات نشان داده است که اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به ریستریتو دارد. اگر قوی در ذهن شما به معنی با طعم تلخ است باید به شما بگویم که اسپرسو طعم قوی تر و تلخ تری نسبت به ریستریتو دارد. و در آخر باید خاطر نشان کنم که عطر ریستریتو نسبت به اسپرسو بسیار بیشتر است. برای گرفتن بهترین نتیجه می توانید دو شات ریستریتو به جای اسپرسو میل کنید.
نکته مهم:
قدرت متوسط اسپرسو: 10 درصد حجم را مواد جامد تشکیل داده اند.
قدرت متوسط قهوه معمولی با فیلتر: 1.4 درصد حجم را مواد جامد تشکیل می دهد.
بیشتر مردم تصور می کنند که قهوه قوی در واقع قهوهای هست که کافئین بسیار زیادی دارد و در طول روز بیشتر باعث شادابی شما می شود در ادامه به معرفی چند نوع نوشیدنی پرکافئین در صنعت قهوه می پردازیم.
6 نوع قهوه محبوب قوی از نظر کافئین در جهان
اگر به دنبال تهیه انواع نوشیدنیهای پایه اسپرسو مانند مواردی که در زیر به آنها اشاره شده است هستید، میتوانید به محصولات زیر سر بزنید. محصولات اسپرسویی ما برای تهیه یک فنجان قهوه با عطر و طعم منحصر به فرد در خدمت شما عزیزان میباشد.
اسپرسو
اسپرسو به اندازه ای که به نظر می رسد کافئین ندارد و در اندازه یک شات به جای یک فنجان سرو می شود. اما اگر در اندازه کم قهوه می خواهید کافئین زیادی دریافت کنید، اسپرسو بهترین انتخاب برای شماست به همین دلیل است که افراد زمانی که می خواهند انرژی زیادی از قهوه دریافت کنند، اسپرسو سفارش می دهند.
آمریکانو
آمریکانو دقیقا سطح کافئین مشابهی با اسپرسو دارد چرا که همان اسپرسو هست که مقداری آب گرم به ان اضافه شده است و مردم برای اینکه از طعم تلخ و سنگین اسپرسو لذت نمی برند ترجیح می دهند که آمریکانو را که طعم ملایم تری دارد را انتخاب کنند.
لاته
لاته ترکیبی از اسپرسو و شیر بخار داده شده است. در لاته شما می توانید لایه ایی نازک از فوم شیر را که روی قهوه را پوشانده است مشاهده کنید. ممکن است لاته را با طعم وانیل، شکلات و …. در کافه ها ببینید که این ها همگی طعم دهنده های لاته هستند. از آنجایی که لاته از اسپرسو و شیر تهیه می شود پس در نتیجه سطح کافئین مساوی با اسپرسو دارد ولی با توجه به اینکه شیر به آن اضافه شده است، طعم ملایم تر و شیرین تری نسبت به آمریکانو و اسپرسو دارد.
کاپوچینو
کاپوچینو بسیار شبیه لاته هست ولی فوم شیر بیشتری نسبت به لاته دارد. کاپوچینو شامل اسپرسو و شیر بخار داده شده و همچنین طعم دهنده مثل وانیل است و برای انرژی گرفتن در طول روز فوق العاده است. همانطور که در لاته هم عنوان شد این نوشیدنی سطح کافئین مساوی با اسپرسو دارد ولی طعم آن ملایم تر شیرین تر از آن است.
موکا
موکا که دارای شیر بخار داده شده، شکلات و اسپرسو است. افرادی که عاشق شکلات یا خرید هات چاکلت هستند، این نوشیدنی را برای قهوهقوی خود انتخاب می کنند.
ماکیاتو
ماکیاتو، نوشیدنی ای که با شیر بخار داده شده و اسپرسو دوبل تهیه می شود. کارامل ماکیاتو بسیار محبوب هست. این گزینه دیگری است که در آن می توانید قهوهقوی با طعم دهنده برای شیرین تر کردن آن تهیه کنید.
سوالات متدوال
ما در دنیا انواع مختلفی از گونههای قهوه را داریم که دو نوع اصلی با نامهای عربیکا و ربوستا شناخته میشوند. گونه ربوستا دارای کافئین بیشتر به نسبت نوع عربیکا بوده و تلخی بیشتری نیز دارد. شما میتوانید از قهوه ربوستا یا ترکیب درصد بالا ربوستا با مقداری عربیکا، انواع نوشیدنیهای محبوب خود را تهیه و نوش جان نمایید.
در صورتی که کافئین زیادی مصرف نمایید، عوارضی چون لرزش، اضطراب، بیقراری، مشکلات خواب و ضربان نامنظم قلب را ممکن است تجربه نمایید. با توجه به داشتن بیماریهای زمینهای ممکن است مواردی مانند سردرد، میگرن، افزایش فشار خون و غیره را نیز با مصرف کافئین بالا تجربه کنید.
هر چقدر میزان کافئین قهوه شما بالاتر باشد شما احتمال دارد که انرژی بیشتری را نیز احساس کنید. در بین انواع قهوه، قهوه ترک و انواع نوشیدنیهای پایه اسپرسو برای شما انرژی بیشتری را به همراه خواهند داشت.
خلاصه
- یک قهوه قوی دارای غلظت بیشتری هست.
- قهوه قوی، تلخ یا کافئین بالا نیست.
- رست یا طعم تلخ قهوه را با قوی بودن قهوه اشتباه نگیرید.
- نوشیدنی هرچه غلظت بالاتری داشته باشد قوی تر هست در نتیجه قهوه آبکی ضعیف هست.
- استخراج کردن ، ربطی به قوی بودن ندارد.
- اسپرسو و ریستریتو نسبت به بقیه قهوهها قوی تر هست.
- میزان آب مصرفی در قوی بودن قهوه تاثیر دارد.
- اسپرسو و ریستریتو قوی ترین قهوه جهان هستند.
- ریستریتو نسبت به اسپرسو قوی تر است چرا که آب کمتری در فرآیند دم آوری آن استفاده می شود.
سخن پایانی
در این مقاله با قهوه قوی آشنا شدی و فاکتورهای مهم برای قوی شدن قهوه را بررسی کردیم و همچنین دوتا از قوی ترین قهوههای جهان یعنی ریستریتو و اسپرسو را مقایسه کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. ممنون که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما میتوانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.
منابع: blog.mistobox – coffeerambler