رموز جانبی قهوه, فوت و فن های نوشیدنی

نگهداری و تاریخ انقضا قهوه

قهوه را کجا نگهداریم؟

اگر شما نیز در گروه قهوه دوستان قرار دارید ممکن است سوالاتی در رابطه با این نوشیدنی خوش طعم ذهنتان را درگیر کرده باشد. پرسش هایی مانند آیا قهوه خراب میشود؟ و یا چگونه باید از قهوه نگهداری کرد؟ چرا مسئله نگهداری قهوه بسیار حائز اهمیت است؟ پاسخ روشن است: قهوه دوستان، عاشق عطر و طعم قهوه تازه هستند به همین دلیل سعی می‌کنند که قهوه خام، دانه رست شده یا قهوه آسیاب شده خود را به گونه ای نگهداری کنند که، تازگی خود را حفظ کند.

زمان نگهداری قهوه:

همانطور که می دانید شرایط نگهداری قهوه، چندان پیچیده نیست، کافیست برای نگهداری دانه و پودر قهوه به چند نکته توجه کنید. در شرایط مناسب نگهداری، دانه سبز قهوه زمان بیشتری نسبت به دانه برشت شده می‌تواند نگهداری شود. دانه قهوه رست شده حدود یک ماه و قهوه آسیاب شده در حدود یک هفته عطر و طعم خود را حفظ می‌کند و رفته رفته با کاهش تجریجی کیفیت همراه است. در پودر و دانه قهوه‌های بسته بندی شده، پس از باز شدن درب محصول، کاهش تدریجی کیفیت محصول آغاز می‌شود.

اما شرایط نگهداری قهوه چیست؟

آشنایی با شرایط نگهداری قهوه
میزان رطوبت در نگهداری قهوه خیلی مهمه!

ابتدا درباره شرایط نگهداری قهوه سبز یا قهوه خام صحبت کنیم. رطوبت یکی از موارد بسیار مهم در نگهداری قهوه است. اگر در نگهداری قهوه سبز رطوبت بالا باشد، مزه قهوه تغییر می‌کند و ممکن است قهوه کپک هم بزند هم چنین شرایط نگهداری خشک، باعث کاهش رطوبتی می‌شود که در هنگام رست دانه، به آن نیاز است.
برای نگهداری دانه@های خام، دمای ۲۳ درجه و رطوبت حدودا ۶۰% مناسب است در ضمن می‌توانید دانه های قهوه را در کیسه‌های پلاستیکی ریخته و کیسه‌ها را در ظروف دربسته‌ای که، امکان نفوذ هوا ندارند، قرار دهید.

نگهداری از دانه و پودر قهوه برشت شده:

قهوه‌های برشته شده بسیار حساس تر از قهوه های سبز هستند. شرایط نگهداری آن‌ها باید به گونه ای باشد که دانه یا پودر قهوه را از رطوبت، گرما، نور و جریان هوا دور نگه دارد. دمای مناسب نگهداری ۲۳ درجه سانتی گراد است. در ضمن محیط نگهداری بهتر است خشک و تاریک باشد، البته شرایط اتاق می‌تواند برای نگهداری مناسب باشد. پس در یخچال جای مناسبی برای نگهداری قهوه نیست! قهوه را فریز نکنید!

بادی قهوه چیست؟
ببینم!

چه ظروفی برای نگهداری قهوه مناسب است؟

ظروف نگهداری قهوه
قهوه هاتون!!! تازه!

در نگهداری از قهوه هر چه با هوا تغییرات دما رطوبت نور قهر باشید بهتر است! ظروف شیشه‌ای ترجیحا مات، سرامیکی، پلاستیکی شفاف و در آخر ظروف فلزی می‌توانند به ترتیب گزینه‌های مناسب برای نگهداری قهوه باشند، البته باکس‌هایی نیز وجود دارند که می‌توان توسط یک مکنده هوای داخل آن را به طور کامل تخلیه کرد. قهوه فروشی‌ها هم برای مگهداری از ظرفی به نام سیلو استفاده می‌کنند که سبب محافظت از نور و رطوبت قهوه می‌شود.

ظروف نگهداری قهوه
تخلیه کامل هوای داخل باکس توسط مکنده

چند نکته پیرامون نگهداری و انقضا قهوه:

در زیر به بررسی نکات مهم جهت نگهداری قهوه و همچنین علائم خراب شدن قهوه فوری می پردازیم. بنابراین موارد زیر را به دقت مطالعه نمایید.

  1. بدترین چیز برای قهوه می‌تواند تغییر رطوبت باشد. رطوبت سبب کپک زدگی می‌شود. حتی در حین برداشتن قهوه با قاشق توجه داشته باشید که قاشق کاملا خشک باشد.
  2. به هیچ وجه در یخچال و در کنار ادویه جات دیگر، جای مناسبی برای نگهداری قهوه نیست.
  3. اگر به دنبال یک فنجان قهوه دلنشین هستید، قهوه‌های تازه می‌توانند شما را یاری دهند. مطلب نکات تهیه قهوه در خانه را مطالعه کنید
  4. پس از هر بار استفاده از قهوه، هوای داخل کیسه یا پلاستیکی که قهوه را در آن نگهداری می‌کنید را خالی کنید. 
  5. سعی کنید قهوه مورد نیاز خود را هر هفته به اندازه نیاز، تهیه کنید که هم نیازی به ذخیره سازی نباشد و فاصله زمانی کمتری بین رست دانه و آسیاب آن باشد.
  6. هر چه زمان رست و آسیاب کردن قهوه به زمان دم کردن قهوه نزدیک‌تر باشد قهوه از عطر و طعم بهتر و تازه تری برخوردار است.
  7. برای نگهداری بیشتر قهوه، بهتره به صورت دانه نگهدارید، قهوه پودر شده به دلیل سطح تماس بیشتر با هوا زودتر عطر و تازگی خود را از دست می‌دهد.
  8. بهتر است نیاز قهوه خود را به صورت هفتگی خریداری کنید تا همیشه از تازه بودن آن لذت ببرید.
قهوه اسپرسو و انواع آن را بشناسید
ببینم!

محصولات مناسب تهیه قهوه فرانسه

راستی! در رابطه با تاریخ انقضای قهوه این توصیه رو جدی بگیرید، اگر قهوه‌تان به صورت پودر است و از زمان برشته شدنش سی الی چهل و پنج روز گذشته از آن استفاده نکنید، تازه اگر قهوه خوب نگهداری شده باشه! و اگر به صورت دانه بود ۲ الی ۳ ماه از زمان برشت آن گذشت آن را دور بریزید!

در این بخش سعی کردیم تا شما را با نکاتی مانند مدت زمان نگهداری قهوه آسیاب شده آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که توجه به نکاتی که در این بخش به آن ها پرداخته شد، مانند قهوه تاریخ گذشته و مواردی از این قبیل بسیار مهم است و عدم توجه به آن ها ممکن است خسارات جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد. ممنون از زمانی که برای مطالعه این متن صرف کردید. کامنت و اشتراک گذاری را فراموش نکنید. همچنین به یاد داشته باشید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه خود می توانید امتیاز کافی کلاب دریافت کرده و با استفاده از آن، از تخفیفات کافی استور بهره مند شوید.

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
4.1/5 - (27 امتیاز)

54 دیدگاه در “نگهداری و تاریخ انقضا قهوه

  1. رها گفت:

    سلام. من قهوه ترک دم کردم و یک مقدار اضافه مونده. این باقی مونده رو بعد از ۲۴ ساعت دوباره میتونم مصرف کنم؟ ینی قهوه ی اماده با شکر

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      تونستن رو میتونید. اما فوق العاده طعم بیات داره

  2. محمد گفت:

    باسلام.من یه مقدار دانه قهوه اسپرسو دارم که دوماه گذشته و بعده دوماه مصرف کردم ولی طعمش دلپسند نیست.نمیدونم بخاطره چیه.دستگاه رو جرمگیری هم کردم و آب رو هم عوض کردم ولی طعمش جالب نیست

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      قهوه ای که ۲ ماه از تاریخ آسیاب شدنش گذشته باشه از نظر خوراکی شاید قابل خوردن باشه اما از نظر کیفیت دیگه لطفی نداره

    2. سیامک گفت:

      بزرگوار من قهوه مارک لو کافه مامالو سیا میخرم و دو سال تارخ داره پام هم هست بسته های یک کیلویی
      یعنی این کار من اشتباه هست؟
      اما اسیاب خودم گرفتم و هر پخت تازه اسیاب میکنم.
      به نظرتون اینجور خرید میکنم کارم اشتباهه ولی من اگه ماهی هم یکی بخرم بازم همین تاریخ روشون هست
      راهنماییم کنید لطفا
      تشکر

      1. کافی استور گفت:

        سلام روزتون بخیر
        باید به میزان مصرفتون خرید کنید دانه برای یک ماه اسیاب شده برای یک الی دو هفته جوابگو هست از منظر عطر…

  3. بهرنگ گفت:

    پودر قهوه ترک بعد چه مدتی فاسد میشه؟!راستش روی جعبه قهوه که خریداری کردم تا ریخ انقضا نداره

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      اگر خوب نگهداری کنید خراب نمیشه ولی بعد از گذشت ۲ ماه دیگه لطفی نداره اون قهوه

  4. علی گفت:

    سلام من ۱۵ کیلو قهوه دارم که تقریبا ۸ ماه از خریدشون میگزره آیا مصرف کردن این قهوه ها مشکلی داره؟ چون اکثر رستر دار ها میگن تا یکسال میشه نگه داشت قهوه رو…..

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      این که الان قابل خوردن هست یا خیر بستگی به طریقه نگهداری داره. البته اگر خیلی خوب نگهداری کرده باشید میشه خورد. اما هیچ عطری نداره
      اگر هم خیلی حالت روغن پس داده باشه اصن خوشمزه نیست دیگه

  5. طوبی گفت:

    سلام میخواستم بدونم قهوه ای که یک سال از تولیدش گذشته ولی در شرایط مناسب نگهداری شده و هنوز عطر قهوه رو داره مشکل میکروبی یاشیمیایی میتونه داشته باشه؟

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      اگر قهوه مونده باشه بوی خوبی ساتع نمیکنه. اگر بوی خوشی داشته باشه مشکلی نداره. اما یک کاپ تهیه کنید و ببینید آیا چیز غیر عادی مشاهده میکنید یا خیر

  6. شهریار گفت:

    سلام ببخشید بنده حدود یه سال پیش یه قهوه فرمند قوطی خریدم تولید روش خورده بود ۷/۶۵ حالا الان سال ۷/۹۷ هستیم انقضا روی قوطی زده ۷/۹۶ این فرقیم نکرده خواستم بدونم قهوه از انقضا بگزره چی میشه الانم مصرف میکنیم سالمه

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      اگر قهوه به صورت دانه یا پودر اسیاب شده باشد و در شرایط خوبی نگهداری شود مانند خشکبار خراب نمیشود
      اما اگر از قهوه های فوری و نسکافه ها است بهتره میل نکنید

  7. علی اکبر گفت:

    سلام.من یک مقدار دانه قهوه ربوستا چری دارم .داخل یه ظرف پلاستیکی شفاف نگهداری میکنم ارش.تقریبا دیگه آخراش بود ک چند روزی برام ماموریت پیش اومد خونه نبودم.بعد چند روز که کسی بهشون دست نزد وقتی درش رو باز کردم دیدم یه حالتی شبیه چربی پس داده دونه ها چرب هستن.داستان چیه؟

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      قهوه روغن داره. پس دادن روغن ایرادی نداره اما اگر شرایط نگهداری بهینه نباشه کم کم دیگه بوی خوبی ساطع نمیکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *