عده ای از ما جزء افرادی هستیم که دوست داریم قهوه را به صورت دانه خریداری کرده و با استفاده از آسیاب برقی قهوه یا آسیاب دستی قهوه آن را آسیاب و سپس دم آوری کنیم.
این موضوع اغلب از آن جهت مورد توجه قرار میگیرد که تهیه قهوه با این روش یک فنجان نوشیدنی دارای تازگی، عطر، طعم و بافت نسبتا بهتری را نسبت به قهوه از قبل پودر شده در اختیار ما میگذارد.
در ادامه به مقایسه این دو میپردازیم، پس اگر قصد خرید آسیاب قهوه (Coffee grinder) را دارید بهتر است تا قبل از اقدام به خرید، این مقاله را مطالعه بفرمایید.
محصولات قهوه دمی
آسیاب قهوه
یکی از بحث های مهم دوستداران قهوه همیشه نحوه انتخاب کردن آسیاب قهوه بوده و هست. با این حال افرادی هستند که تنها به گزینه آسیاب برقی فکر می کنند و آشنایی کافی با دستگاه آسیاب قهوه دستی ندارند. و بهتر است بدانیم که مقایسه آسیاب برقی و دستی آنچنان آسان نیست.
هردو نوع این دستگاه به یک منظور استفاده می شوند اما هرکدام خریداران خاص خود را دارند. افراد بر اساس نیازشان آسیاب ها را انتخاب می کنند مثلا برای مسافرت، مهمانی های خانگی، و یا روزهای تعطیل و پرمشغله.
بنابراین اگر بین دوراهی خرید آسیاب قهوه برقی و قهوه ساب دستی گیر کرده اید لازم است که به نکات زیر توجه کنید:
اول از هرچیزی، نیاز خود را در نظر بگیرید و توجهی به حرف دیگران نکنید ( به جز حرف ما 🙂 ). نکته مهم بعدی بودجه شماست. با این حال به این معنی نیست که آسیاب بی کیفیت خریداری کنید. شما باید تمام آپشن ها را در نظر بگیرید.
آسیاب دستی مناسب چه کسانی است؟
آسیاب دستی قهوه بهترین گزینه برای آشپزخانه های کوچک است چونکه فضای بسیار کمی اشغال می کند. بنابراین اگر کمبود جا دارید قهوه آسیاب کن دستی تهیه کنید. این وسیله دقیقا کف دست فیت می شود و با فشار روی سطح بالایی آن کار می کند. هم چنین بدون نیاز به برق کار شما را راه میاندازد.
آسیاب های دستی نسبت به آسیاب برقی بسیار ارزانتر هستند و می توانید با هزینه حدودا 40 یورو بهترین نوع آن را خریداری کنید.
یکی دیگر از مزایای قهوه خرد کن دستی این است که در هر زمان و مکانی بخواهید به راحتی می توانید از آن استفاده کنید، حتی در محیط کار. به علاوه، آنچه که با آسیاب کن قهوه دستی تهیه می شود طعم سبک تر و بهتری نسبت به پودری دارد که با آسیاب برقی تهیه می شود.
برخی از این آسیاب ها با نام آسیاب قهوه ترک نیز شناخته می شوند. برای تهیه اسپرسو ما آسیای قهوه دستی (Manual coffee grinder) را به شما توصیه مینماییم.
با وجود تنوع و تعدد در آسیاب های برقی و اتوماتیک این نوع آسیاب ها نیز دارای طرفداران زیادی در فروشگاه ها است. این نوع آسیاب ها به صورت دستی با چرخاندن اهرم آن پودر می شود و میزان خرد شدن آن بستگی به میزانی دارد که شما آن را میچرخانید. هرچه بیشتر بچرخانید ریز تر میشود. این آسیاب ها ساز و کاری شبیه به فلفل ساب ها دارند.
آسیاب برقی مناسب چه کسانی است؟
این نوع آسیاب، همانطور که از اسمش پیداست، به برق نیاز دارد. که این مشخصه، استفاده آن را در محیط های خارج از منزل و کافی شاپ که دسترسی به برق ندارید، محدود می کند.
فضای بیشتری در آشپزخانه اشغال می کند. متاسفانه، آسیاب های برقی قیمت بسیار بالایی دارند. مثلا برای خرید ساده ترین آن ها باید حدودا بالای 130 یورو هزینه کنید.
با این حال، اگر آسیاب برقی را انتخاب می کنید، در کم ترین زمان می توانید دانه های خود را آسیاب کنید. بنابراین اگر پرمشغله هستید و وقت کافی ندارید این نوع آسیاب را انتخاب کنید.
این نوع آسیاب ها بسیار قابل اعتماد هستند و اگر درست استفاده شوند تا چند سال نیازی به عوض کردن آن ندارید. آسیاب برقی در انواع بسیار گوناگونی در بازار قابل خرید است. در این جا چند نمونه از آن ها را برای اطلاعات بیشتر شما آورده ایم.
آسیاب قهوه تیغهای (Blade grinders)
این ابزار یکی از ساده ترین ابزار هایی است که می توانید برای گرایند کردن قهوه استفاده نمایید، همانطور که از نامش پیداست یک تیغه در مرکز آن قرار دارد و با چرخش تیغه و برخورد به دانه ها باعث شکستن و ریز شدن دانه ها می شود. اغلب در بسیاری از آشپزخانه ها این نوع از آسیاب قهوه پیدا میشود.
آسیاب قهوه آجدار (Burr grinders)
در این نوع از آسیاب، دانه ها باید در جایی از بین تیغه عبور کند و جابجایی تیغه سبب درشت و ریز شدن میزان آسیاب قهوه می شود.
این موضوع بدان معناست که می توانید ساب قهوه ای یک دست تر و نرم تر داشته باشید. به شما این امکان را میدهند که میزان آسیابی مناسب با ابزار خود تعیین کنید. این نوع از آسیای قهوه برقی هستند و در دو نوع زیر ساخته شده اند.
از آسیای قهوه تیغه تخت یا فلت بهتر نیست اما گرایندری بسیار بهتر و گران تر از مدل قبلی است.
برخی از آسیاب های قهوه قابلیت جایگذاری پورتافیلتر (portafilter) را در پایین خروجی قهوه آسیاب شده دارد، و برای تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز بسیار راحت و کاربردی است.
آسیاب قهوه آجدار تخت یا فلت (Wheel burr grinders)
تیغه هایی تخت دارند و هزینه کمتری نسبت به نسل بعدی آسیاب های قهوه دارند. در مقایسه بین آسیاب تخت و مخروطی این آسیاب صدای بیشتری تولید میکند اما با این حال بسیار عالی تر و بهتر از آسیاب های تیغه است.
آسیای قهوه مخروطی از این مدل بهتر، گرانتر و کم صداتر است. تیغه این نوع از گرایندر ها حالت مخروطی دارند و به نوعی بهترین گرایندرهای ساخته شده برای قهوه محسوب می شوند اما گران ترین نوع نیز هستند.
با تنظیم سرعت این نوع آسیاب ها دیگر نگران داغ شدن دانه ها نیستید و این امر سبب تولید صدای کمتری نیز میشود.
آسیاب قهوه صنعتی (Roller mill)
آسیاب قهوه صنعتی توانایی آسیاب تا یک تن از محصول را دارد. در این آسیاب ها دیگر مواردی مانند صدا و فضای اشغال شده چندان اهمیتی ندارد و برای آسیاب در حجم های بالا مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع آسیای قهوه در اشکال و اندازه های مختلفی وجود دارد.
راهنمای آسیاب کردن قهوه
آسیاب کردن قهوه از اهمیت بسیار بالایی در طعم و عطر قهوه نهایی شما دارد برای درک بهتر این موضوع راهنمای درجه آسیاب قهوه و نکات آن را مشاهده کنید.
چگونه و چه مقدار قهوه ام را آسیاب کنم؟ با چه ابزاری این کار را انجام دهم؟ یک کافی لاور زمانی در دم آوری قهوه ناموفق است که از میزان آسیاب کردن آن بی خبر باشد!
یک قهوه خوب نیازمند آسیای قهوه درست و دقیق است. ابزارهای آسیاب قهوه در تهیه قهوه ارزشمند و با اهمیت اند. ممکن است شما قهوه تازه و خوب، به همراه یک دستگاه مناسب برای تهیه، آب فیلتر شده و کامل، و در کنار این ها، دقت بالا در دم آوری را داشته باشید اما یک نکته مهم و تاثیر گذار در طعم نهایی قهوه، آسیاب کردن آن است.
شاید این سوال را از خود بپرسید “حالا کمی ریزتر یا درشت تر چی میشه!” بهتر است برای پاسخ سوالتان تا انتهای مطلب با ما همراه باشید و از اهمیت آسیاب کردن قهوه، اطلاع یابید.
نکات آسیاب کردن قهوه
یک نکته مهم در آسیا کردن قهوه، یکسان پودر شدن آن است؛ قهوه درشت تر آب را آسان تر عبور می دهد و سبب استخراج کمتر طعم قهوه می شود.
اما اگر قهوه ریز تر شود بیشتر با آب درگیر شده و عصاره گیری می شود؛ درنهایت قهوه شما تلخ تر می شود. تغییرات کوچک در اندازه ذرات می تواند به طرز چشمگیری بر طعم نهایی قهوه شما تأثیر بگذارد.
عبور آب از آسیاب درشت تر راحت اتفاق میافتد و آب از بخشی که آسیاب درشت تری دارد سریع تر عبور می کند این بعنی مدت زمان عصارهگیری راحت تر خواهد بود.
قبل از آسیاب کردن قهوه باید دانه هایی که رست آنها به صورت کامل و یکنواخت نسبت به بقیه دانه ها انجام نشده را جدا کنید. همچنین دستگاه آسیاب شما باید حدالامکان عاری از ذرات پودر روز های گذشته و یا رست و دانه های متفاوت باشد.
تفاوت آسیاب قهوه دستی و برقی
در این بخش مزایا و معایب آسیاب قهوه برقی و قهوه ساب دستی را به طور خلاصه شرح می دهیم:
گرایندر دستی
مزایا:
قیمت کم
قابل حمل
دوام بیشتر
بدون برق کار می کند.
به راحتی تمیز می شود.
معایب:
به نیروی بدنی نیاز دارد.
برای آسیاب کردن مقدار زیاد مناسب نیست.
زمانبر است.
آسیاب برقی
مزایا:
راحت و قابل استفاده برای هرمقدار قهوه
تنوع در اندازه دلخواه و میزان آسیاب شدن دانه ها
معایب:
پرسرو صدا
گران قیمت
به برق نیاز دارد.
فضا ی زیادی اشغال می کند.
به سختی تمیز می شود.
پیشنهاد محصولات اسپرسویی
در آخر …
اینکه چه نوع آسیابی به درد شما میخورد بستگی به فاکتورهای زیادی دارد. از جمله آنها میتوان به بودجه، میزان مصرف، نوع دانه مورد استفاده و جاییکه میخواهید از آسیاب قهوه استفاده نمایید اشاره نمود.
اگر سوالاتی درباره خرید انواع آسیاب قهوه برای شما باقی مانده است میتوانید در بخش نظرات با ما آنها را در میان بگذارید.
منابع: Javapresse
سلام با اسیاب دستی میشه برای قهوه ساز استفاده کرد چون کامل پودر نمیکنه اسپرساز رو خراب نکنه
سلام آسیاب دستی زود کند میشه؟(یه فروشنده بهم گفت)و اگع میشه،میشه دوباره تیزش کرد؟
بله کند میشه و امکان تیز کردن هست. ولی کلا آسیاب برقی بخرید بهتره
بعضی از آسیابهای دستی خیلی دقت بالاتری از آسیابهای برقی معمول توی بازار رو دارن
با آسیابهای دستی میشه دانههای مشابه ددیگر مثه کنجد یا زیره را آسیاب کرد؟مواد باید خشک باشه؟…سلام
سلام. میشه ولی برای قهوه طراحی شدند.