دانه قهوه پی بی PEABERRY چیست؟

دانه قهوهی پی بی چیست؟ از قیمت قهوه پی بی اطلاع دارید؟ شاید در مورد قهوه pb شنیده باشید و اگر میخواهید بفهمید که این جواهرات کوچک چه هستند در این مقاله با ما همراه باشید تا با قهوهی پی بی بیشتر آشنا شوید.
فهرست مطالب
قهوه پی بی چیست و چگونه تشکیل میشود؟
در داخل یک گیلاس قهوه معمولی بدون عیب، انتظار میرود دو دانه پیدا کنید که جلوی صاف آنها به سمت داخل و پشت گرد آنها به سمت بیرون باشد. دانههای گیلاس قهوه همان چیزی است که فرآوری و رست میشود تا مصرف کنندگان از «دانههای قهوه» لذت ببرند. اگر بهدنبال نوشیدنیای طبیعی و سرشار از آنتیاکسیدان حاصل از گیلاس قهوه هستید، کاسکارا میتواند انتخابی عالی برای شما باشد.
تخمین زده میشود که دانه روبوستا پی بی حدود 5 تا 10 درصد از برداشت را تشکیل میدهد. آنها در نتیجه یک جهش یا نقص طبیعی در داخل گیلاس قهوه رخ میدهند، جاییکه یک تخمک نمیتواند گرده افشانی کند. این باعث ایجاد فضای اضافی برای دانه در حال رشد میشود.
در این فضا، یک دانه بزرگتر و گردتر در داخل رشد میکند. این یک دانه قهوهی پی بی است. قهوهی پی بی معمولاً در طی فرآیند پس از برداشت دستهبندی و جدا میشود. آنها یا بر اساس اندازه با استفاده از یک غربال یا در عوض، ماشین آلات به سرعت بر اساس وزن و اندازه مرتب میشوند، جدا میشوند.

اگر بهدنبال طعم متفاوت و ساختار منحصربهفرد دانهها هستید، خرید قهوه روبوستا میتواند در کنار آشنایی با ویژگیهای دانههای پیبی تجربهای جالب برایتان باشد
آیا دانههای پی بی بهتر از دانههای معمولی است؟
از آنجاییکه قهوهی پی بی تنها دانه درون گیلاس قهوه است، نسبت به همتایان دو دانه خود کوچک تر، گرد تر و متراکم تر است. این ویژگی ها می تواند بر میزان یکنواختی برشته شدن دانه تأثیر بگذارد که می تواند بر طعم آن تأثیر بگذارد.
دوستداران پی بی و برخی از قهوه سازهای حرفه ای نیز معتقدند که از آنجاییکه دانه پی بی تنها تمام مواد مغذی گیلاس قهوه را دریافت می کند نه اینکه با دانه دیگری شریک شود، میتواند کافئین بیشتری داشته باشد و طعم شیرینتری نسبت به دانههای دیگر داشته باشد. برای خرید قهوه از کافی استور، میتوانید به وبسایت فروشگاه ما مراجعه کنید و سفارش خود را ثبت کنید.
معمولاً گفته میشود که دانه پی بی دارای عطر، طعم و کافئین فوق العاده است، خلاصه همه چیز در داخل یگ فنجان قهوه به شما ارائه دهد. اما با توجه به تحقیقات بسیار محدودی که بر روی انواع دانههای قهوه انجام شده است، دقیق نمیتوان گفت که آیا واقعا این دانههای با کیفیتتر هستند یا فقط بخاطر شرایط رشد اونها با دیگر دانههای قهوه تفاوت دارند.
تحقیقات نشان داده است که هرچقدر شیوه کشاورزی با کیفیتتر باشد، دانه و میوه با کیفیت تری خواهیم داشت. با کیفیت بودن روش کشاورزی باید در اولویت باشد و تولیدکنندگان باید هدفشان این باشد که کل فرآیند تولید را منسجم کنند تا از این کیفیت اطمینان حاصل کنند.

چه چیزی قهوه پی بی را منحصر به فرد میکند؟
هیچ چیز خاصی به جز کمیاب بودن دان قهوهی پی بی وجود ندارد. البته در این روزها انقدر تولید قهوه در سراسر جهان زیاد و گسترده شده که 5 درصد از آنها مقدار زیادی میشود و البته یافتن این دانهها باعث میشود که قیمت و ارزش این دانهها بالا برود.
بسیاری از افرادی که قهوه پی بی هند را مصرف میکنند و به آن علاقه دارند دیگر نمیتوانند طعم و عطر قهوه دیگری را تحمل کنند. اگر براتون سوال شده که آیا این قهوه را امتحان کنم یا خیر، پیشنهاد ما به شما این است که اگر طرفدار سرسخت قهوه هستنید حتما آن را امتحان کنید چون ارزش یک بار امتحان کردن را دارد.
یکی از دلایلی که باعث میشود قهوههای پی بی طعم بهتری داشته باشند این است که شکل گردتر آنها به آنها اجازه میدهد تا بهطور یکنواختتر برشته شوند و گرما را بهتر جذب کنند و در نتیجه طعم بهتری خواهند داشت.
قهوه پی بی کجا رشد میکند؟
دانههای قهوهی پی بی که از مناطق خاصی مانند تانزانیا، کنیا، کونا، جامائیکا و برزیل میآیند، بسیار معروف هستند. با این حال، آنها را می توان در هر منطقه ای که دانه های قهوه معمولی در آن کشت می شود، یافت.

رست کردن قهوه پی بی
چه کیفیت دانه قهوه خوب باشد چه بد باشد برای به دست آوردن بهترین نتیجه باید دانههای قهوه، رست خوب با روش مناسبی داشته باشند و بهدرستی رست شده باشند. چند نکته مهم درباره رست قهوهی پی بی وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
نکته مهم اول این است که دانههای قهوهی پی بی باید از دانههای معمولی جدا شوند، معمولا این کار را بعد از فرآیند برداشت انجام میدهند. به دلیل تفاوت در اندازه و چگالی آنها با دانه های معمولی، گرما به طور متفاوتی در سراسر دان منتقل می شود.
این منجر به اختلاف در نحوه رست شدن و سرعت رست کردن می شود. رست کردن قهوهی پی بی یکی از مهم ترین قدم ها برای تعیین طعم قهوه است. همانطور که گفتیم رست کردن قهوهی پی بی دشوار تر از قهوه معمولی است. معمولا توصیه می شود با توجه به شکل گرد پی بی از دستگاه درام استفاده شود.
تحقیقات نشان می دهد قهوهی پی بی می تواند «کرک اول نسبتاً زودتر و کمتری داشته باشد (گاهی اوقات حتی غیرقابل توجه) »، که همین مورد باعث می شود که هنگام رست توجه بیشتری به این دانه ها شود. قهوهی پی بی با کیفیت بالا وجود دارد.
با این حال، این نتیجه چیزی فراتر از جهش آن خواهد بود. قهوه به خاطر جایی که از آن می آید، حمل و نقل و مراقبت در طول سفر آن خاص است، نه صرفاً به دلیل شهرت آن.

تفاوت قهوه معمولی و قهوه پی بی
طعم قهوهی پی بی با قهوه معمولی متفاوت است چون شکل ظاهری آن با قهوه عادی متفاوت هست. معمولا قهوهی پی بی اسیدی تر از قهوه معمولی است. وزن قهوهی پی بی از قهوه معمولی سبکتر است.
- دانههای قهوهی پی بی کوچکتر و گردتر هستند.
- کافئین قهوهی پی بی بیشتر از قهوه معمولی است.
- رست دانه پی بی، حرفهایتر و سختتر از دانه معمولی است.
گفته می شود با توجه به شرایط خوبی که دانه های قهوه pb در آن ها رشد میکنند باعث می شود که دانه های قهوه باکیفیت تر شوند و قهوه با کیفیت تری هم ارائه بدهند. همانطور که کیفیت یک قهوه معمولی به کشت، روش رست، ارتفاع، کنترل کیفیت و البته دم کردن آن بستگی دارد، دانه های قهوهی پی بی هند هم مانند آن هستند.

انواع قهوه پی بی
در ادامه به معرفی قهوهی پی بی مخصوص هر کشور میپردازیم و طعم و محل کشت آنها را بررسی میکنیم.
قهوه پی بی هند
یکی از معروفترین پی بیهای شناخته شده در ایران روبوستای پی بی هند است که همگان به اختصار پی بی میشناسند که در ترکیبات هم بسیار استفاده میشود و از کافئیین بالا و طعم خوبی هم برخوردار است.
برای اطلاع از قیمت قهوه پی بی هند از کافی استور همین حالا اقدام کنید.
مشخصات طعم پی بی هند:
اسیدیته پایین
شکلات
کارامل
برای تهیه و لذت بردن از طعم قهوهی پی بی میتوانید به صفحه مربوط به محصول آن که در زیر قرار دارد سر بزنید. پس از تهیه و نوشیدن آن حتما نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.
قهوه پی بی تانزانیا
تانزانیا خانه کوه کلیمانجارو، یک آتشفشان خاموش است که بلندترین قله موجود در آفریقا است. برای رسیدن به قله باید بر 19341 فوت (5895 متر) را طی کنید. ترکیب خاک آتشفشانی و آب و هوای آفریقا ، زمینه ایده آلی را برای رشد گیلاس قهوه ایجاد می کنند که برخی از آن ها تبدیل به پی بی می شوند.
مشخصات طعم پی بی تانزانیا:
- مدیوم لایت
- اسیدیته بالا
- شکلات
- توت سیاه
- مرکبات
- نت های بویایی گل

قهوه پی بی کونا
دانه های نادر قهوهی پی بی کونا از جزیره بزرگ هاوایی می آیند. آتشفشان های موجود در کونا، درختان قهوه را از باد محافظت می کنند و شرایط آب و هوایی ایده آلی را برای کشت گیلاس قهوه ایجاد می کنند. قهوه پی بی کونا به عنوان گل سر سبد قهوه ها در نظر گرفته می شود زیرا نسبت به بقیه قهوه ها کمیاب تر است.
مشخصات طعم پی بی کونا:
- اسیدیته کم
- میوه ای
- آجیل
- ادویه

قهوه پی بی اتیوپی
در واقع قهوه اتیوپی شهرت جهانی دارد. منطقه یرگاشفه به خاطر قهوهی پی بی خود شناخته شده است، اما از نظر فنی می تواند در هر جایی که قهوه در اتیوپی کشت می شود رشد کند. قهوهی پی بی اتیوپی دارای مقدار اسیدیته پایین است. طعم های گیلاس، آلو و شکلات، همراه با لیمو، ترنج و یاس به طور کلی در فنجان قهوه ای که مینوشید مشهود است.
مشخصات طعم پی بی اتیوپی:
- اسیدیته کم
- گیلاس
- آلو
- شکلات
- لیمو
- ترنج و یاس

قهوه پی بی کنیا
با وجود سابقه تیره تولید گیلاس قهوه، کنیا در حال حاضر برخی از با ارزش ترین قهوه های جهان را تولید می کند. قهوهی پی بی کنیا نیز از این قاعده مستثنی نیست. از نظر جغرافیایی، کوه کلیمانجارو درست در آن سوی مرز کنیا و تانزانیا قرار دارد. بنابراین، کنیا نیز مانند تانزانیا از شگفتی های خاک آتشفشانی بهره می برد. پی بی کنیا درای نتهای میوهای مانند توت سیاه و توت فرنگی است. طعم مرکبات لیمو نیز قابل در این قهوه قابل تشخیص است.
مشخصات طعم پی بی کنیا:
- اسیدیته بالا
- توت سیاه
- توت فرنگی
- لیمو

قهوه پی بی سوماترا
پی بی سوماترا در جزیره سوماترا، اندونزی رشد می کند. خاک آتشفشانی حاصل خیز و بارندگی سالانه قابل توجه دارد که طعم منحصر به فردی را برای هر گیلاس قهوه تولید میکند. دانه های قهوهی پی بی سوماترا دارای اسیدیته پایینی است. طعم های این قهوه اغلب به عنوان خاکی شناخته می شوند. طعم هایی مانند میخک، دارچین، شکلات و شکر قهوه ای کاراملی شده کاملا در این قهوه به چشم می آید.
مشخصات طعم پی بی سوماترا:
- اسیدیته کم
- خاکی
- تند
- شکلاتی
- شکر کاراملی شده

قهوه پی بی تایلند
از ویژگیهای قهوه تایلندی این است که در ارتفاع 4900 فوتی (1493 متری) از سطح دریا رشد می کند. این دانه ها طعم گیلاس، رنگ شکلاتی دارند. اگرچه مردم وقتی به قهوه فکر می کنند هرگز اسم تایلند به ذهنشان نمی رسد اما کسانی که قهوهی پی بی را چشیده اند ار طرفداران سر سخت آن شده اند.
مشخصات طعم پی بی تایلند:
- اسیدیته کم
- گیلاس
- شکلات

قهوه پی بی ویتنام
رشد گیلاس قهوه در ارتفاعات مرکزی ویتنام نسبتاً چشمگیر است. اگر چه قهوه جزو میوه های بومی ویتنام نیست، اما به بخشی از فرهنگ اصلی ویتنامی تبدیل شده است. برخلاف بسیاری از نقاط جهان که مردم همیشه برای خوردن قهوه عجله دارند، ویتنامی ها از قهوه به صورت اجتماعی لذت می برند و اغلب ساعت ها در کافه ها می نشینند.
هر دانه قهوه در داخل گیلاس خود در آفتاب خشک می شود که شیرینی طبیعی در این قهوه روبوستا ایجاد می کند که به عنوان یکی از پرکافنئین ترین قهوه ها شناخته می شود.
مشخصات طعم پی بی ویتنام:
- اسیدیته کم
- غنی
- آجیل
- شکلات

قهوه پی بی کوه آبی
قهوهی پی بی کوه آبی جامائیکا به دلیل طعم دار بودن و متعادل بودن آن معروف است. در واقع، قهوهی پی بی کوهع آبی، یکی از معروف ترین قهوه های جهان است. همچنین این قهوه نسبت به دیگر قهوه ها بسیا رگان قیمت تر هم هست.
قهوهی پی بی کوه آبی که در آفتاب روی صفحات بتنی خشک شده است، اسیدیته متوسطی دارد. طعم پوست پرتقال و شکلات از ویژگی های این قهوه شگفت انگیز هستند.
مشخصات طعم پی بی کوه آبی:
- اسیدیته متوسط
- پوست پرتقال
- شکلات
- کره ای

قهوه پی بی برزیل
دانههای قهوهی پی بی برزیل، طعمی غنی و لطیف با رنگ های آجیلی ایجاد میکند.
مشخصات طعم پی بی برزیل:
- اسیدیته کم
- شکلات
- فندوق
- تمشک

قهوه پی بی کاستاریکا
در واقع قهوهی پی بی کاستاریکا یکی از با ارزش ترین قهوه های جهان به حساب می آید. این گیلاس قهوه افسانه ای که در ارتفاع 5200 فوتی (1584 متری) از سطح دریا رشد می کند، دانه ای با طعم عسل، لیمو، زردآلو، بادام و شکر قهوه ای تولید می کند.
مشخصات طعم پی بی کاستاریکا:
- سبک
- اسیدیته کم
- عسل
- لیمو
- بادام
- شکر قهوه ای

قهوه پی بی کلمبیا
مستقیماً از مثلث قهوه کلمبیا، این گیلاس قهوهی پی بی به دست می دهد که اسیدیته آن متعادل است. طعم شکلات، دارچین و گردو در این قهوه کام شما را زنده می کند.
مشخصات طعم پی بی کلمبیا:
- سبک
- اسیدیته کم
- شکلات
- دارچین
- گردو

قهوه پی بی گواتمالا
خاک آتشفشانی غنی مشخصه منطقه آنتیگوا در گواتمالا است، این خاک شرایط ایده آلی را برای کشت گیلاس قهوه برای کشاورزان فراهم می کند.
قهوهی پی بی گواتمالا، سطح اسیدی متوسطی دارد. طعم های آبدار توت فرنگی، همراه با نت های لطیف دود و ادویه، باعث شهرت بسیار زیاد قهوه گواتمالا شده است.
مشخصات طعم پی بی گواتمالا:
- اسیدیته متوسط
- توت فرنگی آبدار
- تند
- دودی

سخن پایانی
قهوهی پی بی در نتیجه یک جهش یا نقص طبیعی در داخل گیلاس قهوه رخ می دهند، جایی که یک تخمک نمی تواند گرده افشانی کند. این باعث ایجاد فضای اضافی برای دانه در حال رشد می شود. در این فضا، یک دانه بزرگتر و گردتر در داخل رشد می کند.
این یک دانه قهوهی پی بی است. معمولا از آنجایی که قهوهی پی بی تنها دانه درون گیلاس قهوه است، نسبت به همتایان دو دانه خود کوچک تر، گرد تر و متراکم تر است. این ویژگی ها می تواند بر میزان یکنواختی برشته شدن دانه تأثیر بگذارد.
برخی از قهوه سازهای حرفه ای نیز معتقدند که از آنجایی که دانه پی بی تنها تمام مواد مغذی گیلاس قهوه را دریافت می کند نه اینکه با دانه دیگری شریک شود، می تواند کافئین بیشتری داشته باشد و طعم شیرین تری نسبت به دانه های دیگر داشته باشد.
در این مقاله با قهوهی پی بی آشنا شدیم و رست آن و همچنین طعم قهوه مربوط به هر منطقه مانند تانتزانیا، کنیا، ویتنام و … را بررسی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.ممنون که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما میتوانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.
سوالات متداول
دانه قهوه پیبی چیست؟
دانه پیبی نوع خاصی از دانه قهوه است که بهجای دو دانه درون گیلاس قهوه، تنها یک دانه گرد و متراکم رشد میکند. این اتفاق طبیعی در حدود ۵ تا ۱۰ درصد از کل برداشت قهوه رخ میدهد.
چرا به آن «پیبی» میگویند؟
«Peaberry» به معنی “توت نخودفرنگی” است و به خاطر شکل گرد و کوچکتر این دانهها نسبت به دانههای معمولی قهوه، این نام را گرفتهاند.
دانههای پیبی بیشتر در کدام کشورها یافت میشوند؟
دانههای Peaberry در اغلب کشورهایی که قهوه تولید میکنند دیده میشوند، اما بیشتر در مزارع کنیا، تانزانیا، هند، کلمبیا و اتیوپی مورد توجه و جداسازی قرار میگیرند.
آیا قهوه پیبی نوع خاصی از گونه قهوه است؟
خیر، Peaberry یک اتفاق طبیعی است که ممکن است در گونههای عربیکا یا روبوستا رخ دهد و نوع ژنتیکی خاصی محسوب نمیشود.
آیا قهوه پیبی کافئین بیشتری دارد؟
تفاوت زیادی در میزان کافئین وجود ندارد، اما به دلیل تراکم بیشتر دانه، طعم و اثرگذاری آن ممکن است قویتر بهنظر برسد.
منابع: perfectdailygrind – coffeeness

خیلی جالب بود . من فک میکردم پی بی فقط هند داره
این نوع از دانه در دسته عربیکا ها قرار میگیره یا اینکه هم تو ربوستا هست هم تو عربیکا؟
هم عربیکا و هم ربوستا میتونه باشه
خیلی جالب بود نمیدونستم که پی بی انقد تنوع داره.
مسلما نمیشه مقایسه کرد کیفیت رو چون هرکسی عطر و طعم خاص خودش رو میپسنده.