قهوه فوری، نوعی قهوه محبوب و پرفروش در سراسر جهان می باشد. در برخی از کشورها مصرف قهوه فوری از قهوه تازه بیشتر می باشد. قهوه فوری از عصاره قهوه خشک شده تهیه می شود. در ایران بیشتر مردم، قهوه فوری را به نام نسکافه می شناسند ولی چیزی که مردم در ذهن دارند در واقع قهوه فوری بوده و نسکافه یک محصول از کارخانه نستله میباشد.
از مزایای مهم قهوه فوری می توان به آماده سازی سریع و عمر مفید طولانی تر اشاره کرد. در این مقاله ما به سراغ قهوه فوری گلد که یکی از انواع قهوه های فوری محبوب و پرفروش است خواهیم رفت. همچنین، فرآیند آماده سازی و خواص و مضرات آن را بررسی می کنیم. در ابتدا به یک تعریف کوتاه درباره قهوه فوری می پردازیم.
فهرست مطالب
قهوه فوری
قهوه فوری همانطور که از نامش پیداست قهوه ای هست که سریع آماده می شود و این امکان را به شما می دهد که در کوتاه ترین زمان ممکن از آن لذت ببرید. برندهای مختلفی برای قهوه فوری وجود دارد که ممکن است طعم آن ها با یکدیگر متفاوت باشد اما در دستور العمل و طرز تهیه آن تفاوتی وجود ندارد.
تنها کاری که باید بکنید این است که قهوه فوری را با آبجوش مخلوط کنید. البته راه های حرفه ای دیگری هم برای تهیه قهوه فوری وجود دارد ولی ساده ترین و قاعده کلی تهیه قهوه فوری همین است.
قهوه فوری گلد
کلیه تفاوت قهوه های فوری با یکدیگر به روش فرآوری آنها بر میگردد. این قهوه فوری به روش انجماد خشک فرآوری می شود که در حفظ عطر و طعم بسیار موثر است. باید تاکید کنیم که قهوه فوری در واقع، قهوه از قبل دم شده است.
قهوه فوری از دانه های کاملِ به یک اندازه آسیاب و با فشار زیاد تهیه می شوند. قهوه فوری به روش فریز خشک (قهوه فوری گلد) به عنوان بالاترین سطح قهوه فوری شناخته می شود. برای تهیه قهوه فوری گلد معمولا از قهوه عربیکا باکیفیت استفاده می شود. این قهوه از طریق روش فریز خشک شده یا به اصطلاح FREEZE DRIED تهیه می شود.
به این صورت که ابتدا قهوه را دم می کنند سپس آن را در دمای 0 درجه فریز می کنند و بعد از ان با استفاده از محفظه خلا کلیه آب فریز شده داخل توده یخی را تصعید و به بخار تبدیل می کنند. در آخر فقط کریستال های قهوه فوری باقی میماند. در ادامه مراحل فریز خشک شده را با جزئیات بیشتر توضیح خواهیم داد.
متد فریز خشک برای تهیه قهوه گلد
متد فریز خشک در واقع 3 مرحله دارد که ما به طور کلی در این قسمت به آنها می پردازیم.
مرحله اول: دم کردن و فریز کردن
قهوه به روش متفاوت دم می کشد و هر کارخانه برای تهیه قهوه خود روش خاص خودش را دارد. بعد از دم شدن قهوه، آن را در دمای منفی 40 درجه منجمد می کنند. از آن جا که روی قهوه منجمد شده فشار بسیار زیادی هست، در کارخانه ها با استفاده از دستگاه های مخصوص با ایجاد خلا، فشار را کاهش می دهند.
مرحله دوم: خشک کردن اولیه
در این مرحله توده یخ زده را در یک محفظه خشک کن (محفظه خلاء) معمولاً روی یک سینی فلزی قرار می دهند و محفظه را برای خشک کردن سریع قهوه آماده آماده مینمایند. سرعت خشک شدن قهوه با کیفیت محصول نهایی رابطه مستقیم دارد هر چه توده یخ زده سریع تر خشک شود، قهوه فوری با کیفیت تری خواهیم داشت.
در طول فرآیند تولید قهوه گلد هیچ گاه دمای قهوه بیشتر از 0 درجه نمی شود. در این مرحله مقدار کمی حرارت به قهوه منجمد شده داده می شود تا آب موجود در آن به طور مستقیم به بخار تبدیل شود (فرآیند تصعید).
مرحله سوم: تراکم
دمای توده یخ زده در محفظه خلا معمولا تا بالای نقطه انجماد افزایش می یابد، اما به دلیل وجود خلا در محفظه توده یخ زده ذوب نمی شود بلکه یخ جامد به بخار تبدیل می شود. این بخار از محفظه خلاء خارج می شود و تنها قهوه کریستالی شده باقی می ماند.
از آنجایی که آب بدون استفاده از حرارت حذف می شود، بسیاری از طعم های ارزشمند قهوه حفظ می شوند. سپس با حذف کامل بخار آب از محفظه، اندازه دانه های قهوه ده برابر شده و در آخر این دانه ها برای فروش بسته بندی می شوند.
به دنبال یک قهوه هستید که به راحتی و در هر زمانی در دسترس باشد؟ عطر و طعم قهوه برایتان اهمیت دارد و میخواهد از نوشیدن قهوه لذت ببرید؟ انواع قهوه فوری در کافی استور موجود است که میتوانید علاوه بر سهولت از کیفیت آنها نیز بهرهمند شوید.
فواید فرآیند فریز خشک کردن قهوه
از آنجایی فقط آب باقی مانده در قهوه در این فرآیند تصعید می شود در نتیجه کلیه عطر و طعم قهوه در آن باقی خواهد ماند. فریز خشک کردن همچنین ساختار اصلی دانه را حفظ می کند و در نتیجه باعث استخراج بهتر در هنگام دم آوری می شود. این بدان معنی است که شما یک فنجان قهوه با کیفیت تر، با طعم های تلخ کمتری دریافت خواهید کرد.
قهوه فریز شده ساختار اصلی دانه را حفظ می کند و همچنین ماندگاری طولانی تری دارد. در واقع به دلیل عدم وجود رطوبت در آن باعث می شود نگهداری قهوه گلد ساده تر و طولانی تر شود. قهوه گلد نیز با آب بهتر مخلوط می شود و در نتیجه یک فنجان قهوه صاف تر و با گسی کمتری ایجاد می کند.
پس اگر به دنبال یک قهوه فوری با کیفیت هستید، قهوه گلد بهترین انتخاب برای شماست. ممکن است که قیمت آن گران تر باشد ولی طعم و عطر آن از دیگر قهوه های فوری بهتر است.
طرز تهیه قهوه فوری با قهوه گلد
قهوه فوری گلد را می توانید به صورت فله ای با بسته بندی شیشه ای خریداری کنید. شما می توانید میزان تلخی، عطر و … را با تغییر دادن میزان قهوه فوری تعیین نمایید.
در برخی کشورها مانند پرتقال، اسپانیا و هند، قهوه فوری را با شیر مخلوط می کنند و میل می کنند. در برخی کشورهای دیگر مانند کره جنوبی، قهوه فوری را معمولا با خامه و شکر مخلوط می کنند که به آن کافی میکس گفته می شود. بعد از جنگ جهانی دوم، قهوه فوری در بریتانیا بسیار مشهور شد و همچنان امروز نیز در 75 درصد خانه های بریتانیا به عنوان یک عضو اصلی در نوشیدنی ها محسوب می شود.
یک طرز تهیه ساده برای هر قهوه فوری وجود دارد و آن این است که ابتدا شیر یا کافی میت و شکر را در آب جوش حل کنید و سپس قهوه فوری را به آن اضافه کنید به همین راحتی.
کالری قهوه فوری چقدر است؟
به طور کلی کالری قهوه فوری در یک فنجان حدودا 4 کالری است اما با توجه به کافی میت، خامه و شکری که به قهوه فوری خود اضافه می کنید این مقدار می توانید تغییر کند. در نتیجه عامل اصلی تغییر میزان کالری و انرژی قهوه فوری به بقیه عناصر ترکیبی آن بستگی دارد.
کافئین قهوه گلد
از آنجایی که قهوه گلد از قهوه دم شده با کیفیت تهیه می شود در نتیجه کافیئن قهوه فوری با قهوه تازه برابر است. اما با توجه به فرآیند تصعیدی که در تهیه قهوه گلد اتفاق میافتد، کافئین آن کمتر از قهوه تازه است. یک فنجان قهوه فوری 30 تا 90 میلی گرم کافئین و یک فنجان قهوه تازه 70 تا 140 میلی گرم کافئین دارد.
قهوه فوری در مقابل قهوه تازه
قهوه فوری سریع تر از قهوه تازه آماده می شود و درنتیجه برای زمان هایی که عجله دارید و بدن شما نیاز به کافئین دارد، بهترین گزینه است. چه از نظر مضرات چه از نظر فواید قهوه فوری و تازه در یک سطح قرار دارند و در این دو مورد با یکدیگر تفاوتی ندارند. همچنین کالری قهوه فوری و تازه یکسان است در نتیجه اگر رژیم غذایی دارید نگران نباشد و قهوه فوری را با خیال راحت میل کنید.
تفاوت عمده قهوه فوری و تازه کیفیت آن ها با یکدیگر است. در بیشتر مواقع کیفیت قهوه تازه از فوری خیلی بهتر است اما درمورد قهوه فوری گلد و تازه باید بگوییم که عطر و طعم قهوه تازه در فوری گلد حفظ میشود. یکی دیگر از تفاوتهای مهم قهوه فوری و گلد میزان کافئین آن ها با یکدیگر است که در بالا به آن اشاره شد.
فواید قهوه فوری
از آنجایی که قهوه فوری از قهوه تازه ساخته می شود در نتیجه فواید آن مشابه با قهوه تازه می باشد، در ادامه به یک سری فواید قهوه فوری می پردازیم.
- عملکرد مغز را تقویت می کند
- سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد
- کمک به چربی سوزی بیشتر بدن
- کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
- افزایش طول عمر
- سلامت کبد و کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد
- افزایش خطر ابتلا به دیابت
- کاهش افسردگی
مضرات قهوه فوری
همانطور که قهوه فوری و تازه فواید یکسانی داشتند قهوه فوری نیاز مانند قهوه تازه مضرات یکسانی دارد مثل:
- افزایش فشار خون
- ایجاد مشکلات معده و گوارش
- سوزش معده
- اضطراب
- هراس
- عصبانیت
- تحریک پذیری
قهوه گلد فله ای بخریم یا بسته بندی؟
در مورد این موضوع باید به شما بگوییم که این دو تفاوتی با یکدیگر ندارند. در اکثر مواقع شما فکر می کنید که قهوه فوری نستله به نام نسکافه، قهوه بهتری از قهوه های فله ای است اما در واقع اینطور نیست. قهوه فوری فله ای و بسته بندی در واقع یک نوع هستند اما از آنجایی که قهوه فوری بسته بندی در شرکت های بزرگی مثل نستله بسته بندی می شوند و نام تجاری نستله روی آن ها می خورد معمولا قیمت بیشتری نسبت به قهوه فله ای دارند.
سوالات متداول
خیر، قهوه فوری نیاز به دم کردن ندارد. قهوه فوری در واقع قهوه خشک شده است که قبلاً در فرآیند تولید خرد شده و تجزیه شده است. برای استفاده و مصرف آن باید قهوه فوری را با آب داغ مخلوط کرد تا مواد موجود در آن حل شود و مزه و عطر قهوه به خوبی استخراج شود. بهتر است قهوه فوری را با میزان مناسبی آب داغ مخلوط کرده و بهترین کیفیت ممکن را از آن بگیرید. در ادامه طرز تهیه قهوه فوری را توضیح خواهیم داد. توجه داشته باشید حتما آب جوش!
شاید در تصورتان در کشورهای اروپایی هر روز مردم قهوه تازه دم میکنند و پس از نوشیدن آن در آرامش در حالیکه اخبار را مطالعه میکنند، آماده شده و به سر کار خود میروند. اما از این خبرها نیست! اروپا به عنوان بزرگترین مصرف کننده قهوه فوری شناخته شده و در ردههای بعدی کشورهای چین و هند قرار دارند. این موضوع البته کاملا اشاره به کیفیت قهوه فوری نیز دارد.
ما در این مطلب محصولات متنوعی را پیشنهاد دادهایم. سری به آنها بزنید و خیالتان راحت باشد که در میان آنها بهترین قهوه فوری در ایران را خواهید یافت. 😉
میتوانید سری به محصولات زیر بزنید و نظر سایر مشتریان را درباره آنها مطالعه نمایید. ارائه بهترین محصولات با قیمت مناسب و اولویت قرار دادن شما عزیزان همیشه هدف ما بوده و هست.
جمع بندی
قهوه فوری همانطور که از نامش پیداست قهوه ای هست که سریع آماده می شود و این امکان را می دهد که در کوتاه ترین زمان ممکن قهوه خود را آماده کنید و از آن لذت ببرید. قهوه فوری گلد را می توانید به صورت فله ای با بسته بندی شیشه ای خریداری کنید. در واقع، قهوه فوری گلد به روش FREEZE DRIED تهیه می شود به این صورت که ابتدا قهوه را دم می کنند سپس در دستگاه های مخصوص ان را فریز می کنند و آب موجود در آن را تصعید می کنند و در آخر کریستال های قهوه فوری باقی می ماند. کلیه خواص و مضرات قهوه فوری با تازه یکسان می باشد. میزان کافئین قهوه فوری از تازه کمتر می باشد.
در این مقاله قهوه فوری گلد را معرفی کردیم و تفاوت عمده آن با قهوه تازه را بررسی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. ممنون که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما میتوانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.
سلام آیا امکان داره با این نوع قهوه اسپرسو درست کرد؟