فرق قهوه و نسکافه و نکات مهمیکه باید بدانید
زمانی که قهوه به عنوان یک نوشیدنی مطرح میشود منظور دو نوع قهوه شامل قهوه معمولی و قهوه فوری است. کسانی که طرفدار این نوشیدنی تلخ اما خوشمزه هستند تفاوت بین این دو را به آسانی تشخیص میدهند. نسکافه نوع خاصی از قهوه فوری است که تلخی کمتری دارد. امروز قصد داریم در مورد فرق قهوه و نسکافه با شما صحبت کنیم. برای درک تفاوت بین قهوه و نسکافه، باید هر دو را به طور کامل بشناسید.
قهوه و نسکافه تفاوتهای زیادی با هم دارند اما بزرگترین تفاوت آنها در روش دم کردن و مدت زمانی است که آماده نوشیدن میشوند. قهوه معمولی فاقد از اینکه از کدام نوع قهوه (اسپرسو، فرانسه، ترک) باشد، روش پیچیدهتری برای دم کردن دارد و مدت زمان بیشتری طول میکشد تا آماده نوشیدن شود. اما نسکافه تنها طی چند لحظه و تنها با اضافه کردن مقداری آب گرم آماده میشود.
قهوه چیست؟
منظور از قهوه همان قهوه معمولی است که برای تهیه آن از دانههای برشته شده درخت قهوه به طور خالص و بدون هرگونه افزودنی استفاده میشود. قهوه در واقع نوعی نوشیدنی است که در آن فقط از پودر قهوه استفاده میشود. البته همین پودر قهوه به شکل های مختلفی دم شده و انواع نوشیدنیها مانند قهوه اسپرسو، قهوه فرانسه، قهوه ترک و… را به دست میدهد. جالب اینکه همه اینها از همان دانههای قهوه به دست میآیند و تنها تفاوتی که با هم دارند روش دم کردن است.
نکته مهم دیگری که وجود دارد مقدار آسیاب کردن قهوه است. مثلا برای اسپرسو، قهوه را درشتتر آسیاب میکنند اما برای قهوه ترک دانههای قهوه باید ریز تر آسیاب شود. دیگر اینکه نباید از آسیاب کردن قهوه مدت زمان زیادی بگذرد وگرنه عطر قهوه از بین میرود. در فروشگاه اینترنتی قهوه کافی استور میتوانید برای خرید قهوه اقدام کنید، سعی کردیم همه نوع قهوه و اسپرسو را در سایت داشته باشیم تا بتوانید از بین عطر و طعم های مختلف خرید اسپرسو یا خرید قهوه فرانسه انجام دهید.
نسکافه چیست؟
نسکافه در اصل نام یک برند معروف است که در زمینه تولید قهوه فوری فعالیت میکند. این برند برای اولین بار در سال 1938 شروع به کار کرد و با پیشرفتی که در کار خود داشت توانست به شهرت جهانی برسد. دانههای قهوه بعد از چیده شدن از درخت قهوه، برشته، آسیاب و آبگیری شده و به شکل قهوه فوری درمیآیند. نکته دیگری که در مورد فرق قهوه و نسکافه وجود دارد، روش استفاده است. روش استفاده از قهوه فوری بسیار آسان است. زیرا به خوبی در آب گرم حل میشود و برای تهیه آن، به دستگاه قهوهساز یا دستورالعمل خاصی نیاز نداریم. نسکافه نیز که نوعی قهوه فوری است به همین راحتی و با همین سرعت، آماده سرو میشود.
برند نسکافه محصولات مختلفی را وارد بازار میکند. از جمله این محصولات میتوان به نسکافه کلاسیک، نسکافه 3 در 1 و نسکافه پودر کاپوچینو اشاره کرد. از آنجا که نسکافه به عنوان یکی از مشتقات قهوه بسیار اسان و سریع آماده میشود محبوبیت بالایی در بین عاشقان قهوه دارد. دارد حتی اگر عاشق طعم تلخ و عطر بهخصوص قهوه باشید همیشه فرصت کافی برای تهیه یک فنجان قهوه ناب ندارید. در چنین شرایطی میتوانید به نسکافه اکتفا کرده و از نوشیدن آن لذت ببرید. با اینکه طعم نسکافه با طعم قهوه متفاوت است اما میتواند تا حدی لذتی مشابه را به همراه داشته باشد.
انواع نسکافه
نسکافه انواع مختلفی دارد. هر نوع، یک محصول از شرکت تولیدکننده است که ترکیبات خاصی در آن به کار رفته است. برخی از محصولات نیز مشابه بوده و تنها درصد استفاده از ترکیبات متفاوت است. در ادامه به برخی از محصولات نسکافه میپردازیم.
نسکافه کلاسیک: این محصول شامل قهوه فوری، شیر خشک و شکر است و تنها با اضافه کردن یک فنجان آب داغ به هر بسته از محصول، آماده سرو میشود.
نسکافه کاپوچینو: این محصول علاوه بر قهوه فوری، شیر خشک و شکر، دارای خامه است. با اضافه کردن آب داغ به آن، میتوان یک فنجان کاپوچینو خامهدار آماده نوشیدن کرد.
نسکافه اسپرسو: این محصول برای کسانی است که به قهوه اسپرسو علاقه دارند. با اینکه مهمترین فرق قهوه و نسکافه میزان تلخی است اما شدت این فرق به نوع نسکافه بستگی دارد. مثلا نسکافه اسپرسو از دیگر انواع نسکافه تلختر است. در واقع درصد قهوه در این محصول بیش از دیگر انواع نسکافه است. در نتیجه بعد از اضافه کردن آب داغ به آن میتوان یک فنجان نسکافه اسپرسو غلیظ داشت.
نسکافه دکافئینه: این محصول کمترین مقدار کافئین را در بین دیگر محصولات نسکافه دارد. پس اگر عاشق قهوه هستید اما نمیتوانید کافئین زیادی مصرف کنید میتوانید این محصول را امتحان نمایید.
فرق قهوه و نسکافه در چیست؟
قهوه طبق دستورالعملهای مختلفی دم میشود. معمولا دستورالعملهای دم کردن قهوه طولانی هستند و در برخی موارد به مهارت نیاز دارند. به همین خاطر قهوه فوری اختراع شد. این نوع قهوه تنها در عرض چند ثانیه آماده سرو میشود. به همین خاطر بسیار پرطرفدار است. البته قهوه فوری را نیز میتوان به شکلهای مختلفی آماده کرد. با این حال سادهترین روش، مخلوط کردن آن با آب است.
قهوه معمولی همان دانههای درخت قهوه است که برشته و آسیاب شده است. اما قهوه فوری طی فرآیند خاصی به دست میآید. در واقع قهوه معمولی بعد از دم شدن آبگیری میشود و پودری که از آن به جا میماند دوباره هیدراته میشود و قهوه فوری به دست میآید. پس طبیعی است که قهوه معمولی طعم بهتری داشته باشد. در نتیجه به صراحت میتوان گفت قهوه معمولی با قهوه فوری و نسکافه (به عنوان نوع خاصی از قهوه فوری) تفاوت دارد.
قهوه طعم تلخ اما معطری دارد و زمانی که به صورت قهوه فوری درمیآید، نمیتواند عطر خود را به طور کامل حفظ کند. پس عطر قهوه به مراتب بسیار بیشتر از نسکافه است. قهوه معمولا بدون شیر یا شکر و تنها با تکه کوچکی شکلات تلخ مصرف میشود. اما نسکافه ترکیبی از قهوه و شیر خشک و مقداری شکر است. یک فرق قهوه و نسکافه انرژیزا بودن است. در واقع مقدار انرژی که بعد از نوشیدن یک فنجان قهوه حاصل میشود بسیار بیشتر از مقدار انرژی حاصل از نوشیدن یک فنجان نسکافه است.
طعم نسکافه به دلیل استفاده از شکر و شیر خشک در آن نسبت به قهوه تلخی بسیار کمتری دارد. اما از آنجا که به راحتی و سریع آماده میشود میتواند جایگزین خوبی برای عاشقان قهوه که فرصت دم کردن آن را ندارند باشد. در کل میتوان گفت انتخاب قهوه و نسکافه یک موضوع سلیقهای است.
فرق قهوه فوری و نسکافه
با اینکه نسکافه در دسته قهوههای فوری قرار میگیرد اما تفاوتهایی با قهوه فوری خالص دارد. این در حالی است که هر دو، محصول گیاه قهوه هستند به طوری که برخی افراد آنها را به اشتباه یکی در نظر میگیرند. در زیر به مهمترین تفاوتهای این دو محصول اشاره شده است.
اول اینکه برای آماده کردن یک فنجان قهوه فوری تنها کافی است یک قاشق قهوه را با یک فنجان آب داغ مخلوط کنید و آن را تا حدی که دانههای قهوه حل شود هم بزنید. اما برای تهیه نسکافه می توانید همین قهوه فوری را با مقداری شکر و شیر خشک مخلوط کنید تا نوشیدنی شیرینتری نسبت به قهوه داشته باشید. این در صورتی است که نسکافه آماده نداشته باشید. اگر نسکافه دارید میتوانید آن را تنها با آب داغ مخلوط کنید. در این صورت نیازی به اضافه کردن شیر و شکر نیست. زیرا در بستهبندی آن از این دو ماده خوراکی استفاده شده است. در نهایت پیشنهاد میشود زمانی که یکی از محصولات قهوه را به صورت بسته بندی شده خریداری میکنید به ترکیبات آن توجه نمایید.
فرق قهوه اسپرسو و نسکافه
یک فرق قهوه و نسکافه به نوع قهوه برمی گردد. در واقع نسکافه با برخی از انواع قهوه تفاوت بیشتر و با برخی تفاوت کمتری دارد. قهوه اسپرسو یکی از انواع قهوههایی است که تفاوتهای زیادی با نسکافه دارد. در واقع قهوه اسپرسو و نسکافه از لحاظ طرز تهیه، طعم و نحوه استفاده تفاوتهای زیادی با هم دارند. در ادامه به توضیح این تفاوتها بین نسکافه و قهوه اسپرسو میپردازیم.
طرز تهیه: قهوه اسپرسو تحت فشار بالا و توسط دستگاه اسپرسوساز تهیه میشود. به طوری که آب داغ با فشار زیاد از دانههای قهوه عبور میکند تا قهوهای غلیظ و سنگین حاصل شود. اما نسکافه به عنوان یک قهوه فوری تنها با اضافه کردن آب داغ به قهوه و هم زدن آن طی چند لحظه به دست میآید.
مقدار تلخی و غلظت: از آنجا که قهوه اسپرسو تحت فشار بالا تهیه میشود یک قهوه تلخ و غلیظ است. اما طعم نسکافه به نوع آن بستگی دارد. با این حال از آنجا که بسیاری از نسکافهها مخلوطی از شیر و شکر و پودر قهوه هستند طعم آرامتری دارند. به این معنی که کمتر تلخ هستند.
نحوه مصرف: از آنجا که قهوه اسپرسو غلظت بالایی دارد معمولا در یک فنجان بسیار کوچک و در مقدار کم مصرف میشود. حتی برخی از آن برای تهیه نوشیدنیهای دیگری مانند پودر کاپوچینو، لاته و موکا استفاده میکنند. با این حال اگر کسی عاشق طعم و عطر قهوه باشد میتواند آن را بدون هیچ افزودنی میل کند، اما نسکافه به دلیل طعم ملایمی که دارد در یک فنجان نسبتا بزرگ و به تنهایی نوشیده میشود. با این حال برخی از آن برای تهیه دیگر انواع نوشیدنی مانند پودر کاپوچینو و لاته استفاده میکنند.
اگر منظور از قهوه، قهوه اسپرسو باشد، برای فرق قهوه و نسکافه میتوان گفت، اسپرسو به دلیل طعم خاص قهوه مورد استفاده قرار میگیرد اما نسکافه تنها به خاطر سریع آماده شدن شهرت دارد. اسپرسو معمولا به عنوان یک قهوه خالص و در کافهها سرو میشود اما نسکافه در خانهها و محل کار مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا به هیچ دستگاهی برای تهیه شدن نیاز ندارد.
فرق قهوه و نسکافه از لحاظ میزان کافئین
هر قهوه و نسکافهای با توجه به نوعی که دارد ممکن است حاوی مقدار متفاوتی کافئین باشد. اما در کل میتوان گفت کافئین قهوه از نسکافه بیشتر است. اما مقدار دقیق کافئین به عواملی مانند نوع قهوه، طرز تهیه، نحوه استفاده و مواد افزودنی مانند شیر و شکر به قهوه تعیین میشود.
در کل، انواع قهوهها شامل قهوه اسپرسو، قهوه ترک، قهوه فرانسه و… نسبت به انواع نسکافهها، کافئین بیشتری دارند. معمولاً در یک فنجان ۲۴۰ میلی لیتری از قهوه، حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلی گرم کافئین وجود دارد، با این حال مقدار این ماده تحت عواملی که ذکر شد متفاوت است. در حالی که در یک فنجان ۲۴۰ میلی لیتری از نسکافه تنها حدود ۵۰ تا ۶۰ میلی گرم کافئین وجود دارد. این مقدار نیز به نوع نسکافه و درصد قهوه آن بستگی خواهد داشت. پس اگر به دنبال مصرف کافئین پایین هستید به جای قهوه خالص، نسکافه بنوشید.
منابع:
درموردکاکائوی هلندی بایدگفت که ازاول انقلاب تاکنون پودرکاکائوی هلندی اصل که دارای عطروطعمی بینظیراست متآسفانه دیگربه کشورمان ارسال نشد!وآنهائی که الان توی بازاراست فاقدعطروطعم است.وشایداصلآهلندی نباشد!تفاوت قهوه ترک بافرانسه هم دراین است که اولی رنگ خوبی بعدازدم کشیدن دارداماعطرفرانسه راندارد.معمولآترکیب این دونوع بسیارخوب ازکاردرمیاید.البته درموردنسکافه هم بایدگفت که شرکتهای زیادی شروع به تولیدآن بانامهای گوناگون کرده اند،که بعضی ازآنها هم شاید بهتروخوش طعمترازنسکافه ازکاردرآمده اند!