فوت و فن های نوشیدنی, قهوه ملل

طرز تهیه قهوهٔ دالگونا (Dalgona)

قهوهٔ دالگونا

قهوه این روز‌ها نوشیدنی محبوب خیلی‌هاست. به همین دلیل روز‌به‌روز به تعداد کافه‌ها افزوده می‌شود و در هر خیابان حداقل یک کافه پیدا می‌شود. علاوه بر زیاد بودن کافه‌ها تنوع قهوه‌ها هم زیاد است.یکی از این قهوه‌ها که این روزها بسیار معروف شده است قهوهٔ دالگونا است. درست کردن دالگونا درواقع تمرین صبر و آرامش است. دالگونا چیست؟ در این مقاله می‌خواهیم با این قهوهٔ هیجان‌انگیز آشنا شویم، طرز تهیه دالگونا را یاد بگیریم و باچم و خم آن آشنا شویم و بفهمیم چرا درست کردن آن تمرین صبر و آرامش است. قطعاً بعد از یک بار امتحان کردن نمی‌توانید از آن دل بکنید.

دالگونا (Dalgona) چیست؟

دالگونا قهوهٔ هم‌زدهٔ کف داری است که با قهوهٔ فوری درست می‌شود و با شیر می‌نوشند. این قهوه نام‌های دیگری هم دارد. مثل قهوهٔ هم زده، قهوهٔ کف دار یا قهوهٔ پف دار. این قهوه دقیقاً برعکس لاته و کاپوچینو است. لاته و کاپوچینو از ریختن شیر کف کرده روی قهوه درست می‌شود اما نوشیدنی دالگونا از ریختن قهوهٔ کف کرده روی شیر تهیه می‌شود.

این قهوهٔ پف دار قدمت زیادی دارد و در اسپانیا و آمریکای جنوبی با نام باتیدو، در کرهٔ جنوبی دالگونا، در یونان فراپه و در هند قهوهٔ تلخ معروف بوده است. اما از فوریهٔ ۲۰۲۰ که به خاطر شرایط قرنطینه مردم کمتر می‌توانستند به کافه بروند، این قهوه در کرهٔ جنوبی با نام دالگونا طرفداران زیادی پیدا کرد و کم‌کم با همین نام جهانی شد.

چرا دالگونا؟

دالگونا دراصل نام آبنبات کره‌ای اسفنجی با طعم قهوه است. این آبنبات از مخلوط کردن شکر حرارت دیده، روغن و جوش شیرین درست شده است که غلیظ و پف دار می‌شود و بعد پهن می‌کنند تا خشک شود. بافت قهوهٔ دالگونا هم مثل بافت آبنبات دالگونا قبل از پهن کردن و خشک شدن، پف دار و غلیظ است. به همین دلیل به آن قهوهٔ دالگونا می‌گویند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه دالگونا را بیاموزید.

طرز تهیهٔ دالگونا کافی

تهیهٔ قهوهٔ دالگونا بسیار آسان است، تنها به سه مادهٔ اولیه و سه وسیله احتیاج دارد و در زمان بسیار کوتاهی درست می‌شود. برای تهیهٔ آن به قهوهٔ فوری، شکر، آب جوش، کاسه، لیوان و وسیله‌ای برای هم زدن احتیاج داریم. تنها کافیست یک قاشق غذاخوری بردارید و به ازای هرنفر یک قاشق از هرکدام از این مواد را در کاسه‌ای متوسط بریزید و با هم مخلوط کنید.

بهترین قهوه برای درست کردن دالگونا قهوهٔ فوری است. اما می‌توان از پودر اسپرسوی فوری هم استفاده کرد. بعضی به جای پودر قهوه و آب جوش آن را با ۲ قاشق اسپرسوی تازه دم کرده هم درست می‌کنند. اما گاهی ممکن است خوب از آب در نیاید. اگر به کافئین حساسیت دارید می‌توانید از قهوه‌های فوری بدون کافئین استفاده کنید یا با دانه‌های قهوهٔ بدون کافئین اسپرسو درست کنید و از آن برای درست کردن قهوهٔ دالگونا استفاده کنید.

دقت کنید که قهوه قرار است به شیر اضافه شود. پس اگر دوست دارید نوشیدنیتان شیرین باشد قبل از هم زدن مواد شکر بیشتری اضافه کنید. شاید برایتان جای سوال باشد که می‌توان شکر را حذف کرد؟ هم بله و هم خیر. قهوه بدون شکر هم پف می‌کند اما نه به اندازه‌ای که با شکر پف دار می‌شود. ماندگاری پف آن هم بسیار کوتاه‌تر از زمانی است که با شکر درست می‌کنیم. اگر می‌خواهید آن را بدون شکر درست کنید یادتان باشد آن را دقیقاً قبل از سِرو درست کنید و با شیر مخلوط کنید.

طرز تهیه قهوه سیاه یا بلک کافی
ببینم!

برای درست کردن قهوهٔ دالگونا می‌توانید از شکر سفید، شکر قهوه‌‌ای، شکر خام یا شکر نارگیل استفاده کنید. عسل یا شهد گَوَن هم جایگزین خوبی برای شکر است. می‌توانید از شیرین کننده‌های رژیمی هم به جای شکر استفاده کنید. اما فقط شیرین کنننده‌های پودری، نه مایع.

مواد را حتماً در کاسه مخلوط کنید نه در لیوان. زیرا هم زدن در کاسه باعث می‌شود هوای بیشتری با قهوه ترکیب شود و بهتر پف کند. آنقدر هم بزنید تا فرم بگیرد و پف دار شود. جالب است که هرچه قهوه بیشتر پف کند تلخی آن کمتر می‌شود.

برای هم زدن می‌توانید از هم‌زن برقی، ویسک یا حتی قاشق یا چنگال استفاده کنید. فقط برای استفاده از قاشق یا چنگال باید خستگی ناپذیر باشید چون زمان بیشتری باید هم زدن را ادامه دهید. هم زدن را به شکل زیگ‌زاگ انجام دهید. آنقدر هم بزنید تا اینکه وقتی هم‌زن را بالا می‌آورید قهوه قله‌ای شود. اگر با قاشق، چنگال یا ویسک هم می‌زنید، بسته به غلظتی که می‌خواهید قهوه داشته باشد، ۸ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد تا حالت پف دار بگیرد. اگر با هم زن برقی هم می‌زنید ۲ تا ۳ دقیقه‌ای به حالت پف دار می‌رسید. شاید در این مرحله به نتیجه نرسید و فکر کنید قهوه‌تان خراب شده است و آن را دور بریزید. نگران نباشید. گاهی این زمان‌ها بسیار بیشتر طول می‌کشد و اینجاست که صبر و آرامش شما آزموده می‌شود. ناامید نشوید و به هم زدن ادامه دهید تا به نتیجه برسید. شاید لازم باشد تا نیم ساعت به هم زدن ادامه دهید.

حالا لیوانی بردارید، به دلخواه خودتان شیر سرد یا گرم را در آن بریزید، با قاشق قهوهٔ فرم گرفته را بردارید و روی شیر بریزید. فقط یادتان باشد که اگر قهوه را به شیر سرد اضافه کنید همان طور فرم گرفته باقی می‌ماند. اما اگر به شیر گرم اضافه کنید قهوهٔ فرم گرفته به صورت لایه‌ای فوم‌مانند روی شیر قرار می‌گیرد. می‌توانید به شیر سرد یخ هم اضافه کنید و بعد قهوه را روی آن بریزید. می‌توانید به جای شیر معمولی از شیرهای گیاهی مثل شیر بادام، شیر سویا، شیر گندم، شیر بادام هندی، شیر نارگیل یا هر شیر دیگری استفاده کنید. اگر می‌خواهید نوشیدنیتان غلیظ باشد کمتر شیر بریزید و اگر می‌خواهید رقیق‌تر باشد شیر بیشتری در لیوان بریزید. برای نوشیدن قهوهٔ دالگونا می‌توانید از نی استفاده کنید.

افزودنی‌های اختیاری

می‌توان برای طعم بهتر از افزودنی‌های زیر استفاده کرد:

روشهای تهیه فوم یا کف شیر
ببینم!

ـ یک قطره عصارهٔ وانیل

ـ یک قطره شربت کارامل

ـ یک قاشق غذاخوری پودر هات چاکلت یا پودر کاکائو

ـ دو قاشق چای خوری پودر خامه

مقادیر گفته شده به ازای هر نفر است.

نگهداری قهوهٔ دالگونا (Dalgona)

قهوهٔ زده شده تا چند ساعت در یخچال پف دار باقی می‌ماند. اما اگر بیشتر از نیازتان درست کرده‌اید یا می‌خواهید برای صرفه‌جویی در زمان مقدار زیاد درست کنید و نگهدارید، می‌توانید آن را در ظرف عایق هوا بریزید و تا یک هفته در یخچال نگهدارید. فقط قبل از هربار مصرف باید کمی آن را هم بزنید چون کمی قهوهٔ مایع ته ظرف جمع می‌شود.

استفاده‌های دیگر از نوشیدنی دالگونا

قهوهٔ دالگونا هیجان‌انگیز است. به خصوص اگر خودتان آن را درست کرده باشید. اما دالگونا کافی فقط برای نوشیدن نیست و همین نکته آن را هیجان‌انگیزتر می‌کند. چند راه خوشمزه برای استفاده از دالگونا این‌ها هستند:

ـ دالگونا را روی براونی بریزید.

ـ در کیک پاولوا از آن استفاده کنید.

ـ کوکی را در دالگونا کافی بزنید و بخورید. فوق‌العاده است.

ـ می‌توانید مقدار زیادی دالگونا درست کنید، آن را در فریزر بگذارید و از بستنی دالگونای خانگی لذت ببرید.

ـ حتی می‌توانید از خلاقیت خود استفاده کنید و دالگونا را هیجان‌انگیزتر کنید.

جمع‌بندی

با قهوهٔ دالگونا آشنا شدیم، روش تهیهٔ آن را یاد گرفتیم و ریزه‌کاری‌های آن را با هم بررسی کردیم. حالا زمان آن رسیده که دست‌به‌کار شویم، قهوهٔ دالگونا درست کنیم و بدون رفتن به کافه از نوشیدن قهوه‌ای هیجان انگیز لذت ببریم. شما قهوهٔ پف دار خود را چگونه می‌نوشید؟ با شیر گرم یا سرد؟ با شکر یا شیرین کنندهٔ رژیمی؟ یا از آن برای دستور‌‌های تهیهٔ هیجان انگیز دیگری استفاده می‌کنید؟

منابع

cafedelites، hummingbirdhigh

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *