انواع روش های سرو و تهیه قهوه, نوشیدنی های قهوه

تهیه قهوه ترک با شیرجوش

Prepare Turkish coffee with milk pan

اگر ایبریک ندارید! البته بهتر است داشته باشید. چون قهوه جوش تاثیر مثبت زیادی در نوشیدنی نهایی می گذارد. می‌توانید با شیر جوش یا شیرداغ‌کن کار تهیه قهوه را انجام دهید. تهیه قهوه کار لذت بخشی است. اینکه با صبر و حوصله کنار قهوه جوش روی گاز، بایستید و شاهد بالا آمدن قهوه باشید و عطر آن را حس کنید خیلی لذت بخش است. در این مطلب به طرز تهیه قهوه ترک با شیرداغ‌کن یا با قوری های معمولی می‌پردازیم.

لذت تهیه کردن قهوه
بالاخره قهوه هام حاضر شد!!!

برای تهیه قهوه ترک به ابزاری به نام ایبریک نیازمندیم. یکی از دلایل استفاده از قهوه جوش یا ایبریک، دهانه باریک آن برای ایجاد فومی مناسب، با قوام و  زیباست اما!!! اگر ایبریک ندارید با ابزاری شبیه به آن مانند قوری استیل یا شیرداغ‌کن، می‌توانید جای خالی ایبریک را تا حدودی پر کنید. برای آشنایی با شکل ظاهری و کاربرد ایبریک می توانید تصاویر ایبریک را نیز ببینید.

موارد لازم برای تهیه قهوه ترک با شیرداغ‌کن:

  • پودر قهوه برای هر نفر یک قاشق مرباخوری سرپر
  • شیر داغ کن یا ابزاری شبیه آن
  • یک فنجان آب برای هر نفر
  • شکر در صورت نیاز

اما طرز تهیه قهوه ترک با شیرداغ‌کن:

  1. آب و پودر قهوه تان را درون ظرف بریزید اگر مایل به استفاده شکر هستید می‌توانید در این مرحله آن را اضافه کنید البته شکر را به فنجان قهوه هم می‌توانید اضافه کنید. و بهتر است آنجا این کار را انجام دهید.
  2. آب و قهوه را خوب بهم بزنید تا قهوه با آب کامل ترکیب شود و حالت کلوخ در آب نداشته باشد، ظرف را روی شعله ملایم-کم قرار دهید.
تفاوت قهوه ترک، فرانسه، اسپرسو و دمی
بیشتر بدانید

نکته: وقتی روی شعله قرار دادید دیگر آن را بهم نزنید. حالا!

آماده شدن قهوه
باید منتظر بمانید تا قهوه آماده شود

باید منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، بعد از دقایقی این انتظار با دو نشانه به پایان می رسد:

  1. اولین نشانه معمولا عطر قهوه است که در فضا منتشر می‌شود.
  2. دومین نشانه که در قهوه جوش‌ها بیشتر مشهود است، بالا آمدن قهوه به همراه فوم روی آن است، وقتی قهوه تان در حال بالا آمدن بود آن را از روی شعله بردارید. البته یادآور شوم که ممکن است این نشانه در شیرجوش نمایان نشود!!!

چند نکته پیرامون تهیه قهوه:

  • حواس تان باشد که نگذارید قهوه روی گاز بجوشد چون نوشیدنی تان سوخته و طعم بد به خود می گیرد. باید پس از دم شدن سریع آن را بردارید.
  • بعد از برداشتن شیرداغ‌کن از روی شعله، کمی صبر کنید تا پودر قهوه در ته نشین شود سپس به آرامی در فنجان بریزید و میل کنید.
  • میزان دوز مصرفی قهوه بستگی به مزاج شما دارد یعنی اگر قهوه را غلیظ و تلخ دوست دارید پودر بیشتر و اگر مایل اید آن را رقیق مصرف کنید از پودر کمتر استفاده کنید.
  • کمی بیشتر از یک فنجان آب به ازای هر نفر در نظر بگیرید، کمی از آب بخار می‌شود و مقداری هم در کف شیر جوش‌ باقی می ماند.
  • می توانید هل، پودر کاکائو و … به قهوه تان بیافزایید.

پیشنهاد میکنم یک بار تهیه قهوه ترک با ایبریک را مطالعه کرده و با توجه به تصاویر آن با این روش تهیه آشنا شوید، بدین ترتیب تهیه قهوه با شیرجوش برایتان ساده تز می‌شود. تجربه هاتون از تهیه قهوه با قهوه جوش یا شیرداغ کن را با ما در میان بگذارید.

قهوه ترک
نوش جان

نوشته های مشابه

guest
13 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
سهیلا
سهیلا
10 months قبل

سلام من توی قهوه جوش درست میکنم ولی متاسفانه فوم بالا نمیاد و رقیق میشه و اگه زیاد بمونه میجوشه میشه لطفا راهنمایی کنید

کافی استور
کافی استور
Admin
پاسخ به  سهیلا
9 months قبل

سلام روز بخیر
لطفا مطلب تهیه قهوه ترک با ایبریک رو مشاهده کنید

محمدرضا
محمدرضا
11 months قبل

سلام
ایبریک ما ۶ کاپیه من یه نفرم
به دردم نمیخوره؟

کافی استور
کافی استور
Admin
پاسخ به  محمدرضا
11 months قبل

سلام
چرا به درد نخوره، میتونید کمتر تهیه کنید

mrd
mrd
پاسخ به  کافی استور
11 months قبل

کیفیتش پایین نمیاد؟

کافی استور
کافی استور
Admin
پاسخ به  mrd
11 months قبل

قطعا کیفیتش تغییر میکنه. اما خب موکاپاتتون رو نمیتونید دور بندازید که!

محمدرضا
محمدرضا
پاسخ به  کافی استور
11 months قبل

قانع شدم
ممنون

الی
الی
1 سال قبل

سلام.من نمیدونم مشکل چیه که قهوه ام اصلا بالا نمیاد و هیچ فومی درست نمیشه.
همه چیز رو هم رعایت می کنم.دقیقا آب سرد یک فنجان می گیرم و به ازای هر فنجان یه قاشق مربا خوری سر پر قهوه ترک می ریزم و یک قاشق هم شکر اما بعد از پنج دقیقه فقط دور طرف قهوه جوش میاد و اون جور که توی فیلم ها دیدم بالا بیاد و فوم درست بشه اصلا این طوری نمیشه.
قهوه من خیلی رقیق میشه و مقدار زیادی هم پایینش پودر قهوه ته نشین میشه.
قبل گذاشتن روی شعله هم به خوبی قهومو هم می زنم و بعد از گذاشتن روی شعله دیگه هم نمی زنم.
میشه بگید مشکلش چیهههههههه؟؟؟؟؟دیوونه شدم

کافی استور
کافی استور
Admin
پاسخ به  الی
1 سال قبل

سلام
این موضوع که پودر ته نشین میشه درسته. اما با شیر جوش اصلا نمیتونید فوم تهیه کنید. باید ایبریک داشته باشید

نوشین
نوشین
1 سال قبل

سلام. باید قهوه رو مثل چای توی قوری دم کنم؟یعنی بذارم آب جوش بیاد بعد با حرارت آب دم بشه؟

کافی استور
کافی استور
Admin
پاسخ به  نوشین
1 سال قبل

سلام
بله تقریبا شبیه به چایی. اما آب نباید جوش باشه ۹۳ درجه

نوید
نوید
2 years قبل

سلام با شیر داغ کن درست کنیم واس هر نفر ی فنجان آب رو آب سرد بریزیم؟

کافی استور
کافی استور
Admin
پاسخ به  نوید
2 years قبل

سلام
برای هر نفر یک فنجان
در اخر کمی بیشتر بریزید که بخار میشه کم نیاد